Friday, September 17, 2010

Kuih raya! ;)

Punyela gelabah nak buat kuih raya jugak,(walaupun dah habis raya)
So,my sis and i pon buatla biskut cornflakes.Dengan banggenye

1 of the step nak buat biskut tu ialah dengan mencairkan coklat cadbury yg lazat.
sedapnye,,cium bau jela,coz tak bole makan,so,coklat pon dicairkan.
For the first round oke je,But then,coklat tak cukup.
Kakak said "mama,coklat tak cukup.suruh along beli bole?"
Along pon beli lagi satu bar cadbury.

Kitorg pon buat dengan banggenye,walaupun panas hati jugak sebab 2nd round ni pon mcm tak cukup jugak,.
oke,then,aku ckp kat mama,"mama,coklat tak cukup lagi la,, *** tak buat habis lagi ni.mcm mane
?"
oke,then mama datang membantu.mama ambik coklat yg dah tersimpan lame dlm peti sejuk.
campur2,gaul2,cairkan,hepi takterkate,coklat banyak.
But,,

"mama!!!coklat tak cair2,,keras jugak,,mcm mane ni??"
huh?bia betul?
yela,,,:(
tapi,dengan idea yg datang(walaupun tak bernas lgsung)
aku pon tambah air,utk cairkan la konon,(spatotnyer gune minyak if nak cairkan)
then,aku pon bangge sebab coklat cair,yes!

after few hours,,,
erm,,yum2,nak makan la yg baru ni,,
huh??knape ni,,eeeww,,'
haha.rupe2nye,biskut tu tersangatlah lemau.plus ade rase mint.
sebab,
1.lemau-coklat dicampur dengan air
2.Mint-coklat yg mam cmpur tu rase mint.
memang 'sedap' la biskut rase mint.haha.

p/s:moral of the story,b4 buat cookies,plan elok2 dulu oke?
(:

1 comment:

Rijal VioVix said...

nak rase kuih tu bole x???:)

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, September 17, 2010

Kuih raya! ;)

Punyela gelabah nak buat kuih raya jugak,(walaupun dah habis raya)
So,my sis and i pon buatla biskut cornflakes.Dengan banggenye

1 of the step nak buat biskut tu ialah dengan mencairkan coklat cadbury yg lazat.
sedapnye,,cium bau jela,coz tak bole makan,so,coklat pon dicairkan.
For the first round oke je,But then,coklat tak cukup.
Kakak said "mama,coklat tak cukup.suruh along beli bole?"
Along pon beli lagi satu bar cadbury.

Kitorg pon buat dengan banggenye,walaupun panas hati jugak sebab 2nd round ni pon mcm tak cukup jugak,.
oke,then,aku ckp kat mama,"mama,coklat tak cukup lagi la,, *** tak buat habis lagi ni.mcm mane
?"
oke,then mama datang membantu.mama ambik coklat yg dah tersimpan lame dlm peti sejuk.
campur2,gaul2,cairkan,hepi takterkate,coklat banyak.
But,,

"mama!!!coklat tak cair2,,keras jugak,,mcm mane ni??"
huh?bia betul?
yela,,,:(
tapi,dengan idea yg datang(walaupun tak bernas lgsung)
aku pon tambah air,utk cairkan la konon,(spatotnyer gune minyak if nak cairkan)
then,aku pon bangge sebab coklat cair,yes!

after few hours,,,
erm,,yum2,nak makan la yg baru ni,,
huh??knape ni,,eeeww,,'
haha.rupe2nye,biskut tu tersangatlah lemau.plus ade rase mint.
sebab,
1.lemau-coklat dicampur dengan air
2.Mint-coklat yg mam cmpur tu rase mint.
memang 'sedap' la biskut rase mint.haha.

p/s:moral of the story,b4 buat cookies,plan elok2 dulu oke?
(:

1 comment:

Rijal VioVix said...

nak rase kuih tu bole x???:)