Sunday, January 09, 2011

Fishhhhhhhhhhhhhhhhhhhh , i love you (:

Hello everyone!
Peace be upon you guys (:

Photobucket

is everything fine ? hope so okay.im feeling pretty damn tired with extra 'houseworks" and now,im done with 'em and only then i can meet up with my lovely lappy and you,readers (:.so,this post is gonna be a quickie okay!
Today started with me waking up from a dream .and i headed to the park for the few early minutes with one main objective .going for a morning jog ! haha .it was a surprised right ? :P

btw , tu bukanlahh my main point for this post.actually i just wanna tell you guys about the 'special' thing i did this morning . kih3 :P pagi-pagi lagi dah ikut ke pasar,not as usually .the first effing freaking day.ngeh3* tak macam selalu yg malasss sangat nak gerak pagi2 -.- ' grrr . okay . perlu ke cerita apa yg aku buat kat pasar ? takk perlu kott kan .okay.so,beli lah ikan and whatsoever kat pasarr tu.banyak jugaklah kan.with my lovely momma , * ,may the beauty you posses (which i inherit,ececeh.haha) remains, oke ?*apehal pulak ni lari topik.-.-'

so,baliklah ketika waktunya telah tiba.and,,,,entah kenapa hari ni aku menggelejat * takda dalam kamus dewan i guess , nak sangat siang ikan and other stuff . (rajinlah kononnya) im feeling very excited indeed right now.wowowow! and frankly speaking,its pretty much of a chore that i feel very lazy to do so before this . *apelahh nak jadi kan (': so, my momma tunjuk lahh cara2 nak siang dengan baik.

momma : mula2,potong ekor,then,siang sisik dia,after that,potong mulut dia elok2,tekan,bia tak hancur,then,tarik insang and benda2 lain dlm tu . senangkan?
me : elehh,,senangnya.meyh sini,nak buat.haha

so,aku pon start la menyiang semua ikan2 tersebut.start dengan ikan kembung.maluuu nak cakap,tapi first ikan yang aku siang tu , kepala dia hancurr lah. ): pity you lah ikan.haha.so,aku pon rasa,mcm guilty gila kat ikan tu.untuk tebus salah tadi,aku pon siang the next ikan carefully.succeed! haha.cantikk woo.same goes with the next fish.i told her,i'm a gifted and talented in making all these thing.and that made her laughed even more.*eee.bukan nak support.-.-'

need to be back on track. you know whats even harder ? ikan keli.

Photobucket
after masak.tengoklah sapa siang.:P

ngeng.its harder than i thought.and hell yeah,its draining my energy!just one second after started this hard task,there's been a hectic situation.theres a heart attack ! sakit jantung bila tengok ikan keli tu melompat lebih tinggi *dh mcm tajuk lagu sheila on 7 la pulakk -.-' my eyes are already blurry . takutt lah .teroknya lah -.-' superstupid izyan betul =.= but ,on the bright side,it was a lesson for me.to be more ' rajin menyiang ikan' kannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn ??? haish. -.-' feeling hyped and excited. heaven yeah! haha

the next super thing is , aku siang pedal ayam pulak,hebat!smelly!hailahh.sabar la izyan.my tummy feels a bit funny right now,:/ pretty easy to settled them up,making me feel like,thanks to pedal ayam,senang kerja aku kan ? even kau busuk lah.-.-' dah2 . terus pergi ke cerita udang pulak,yang ni best.sebab aku just kena potong depan mulut udang tu je,so,i need no help from my momma.even a word.haha! laugh! aku potong la dengan laju and bangganya,1 by one,dengan janggut2 udang aku potong sebab for me,menyemak je lah.then,

momma : ya allah ! yang pegi potong janggut tu buat ape ?
me : eyh,memanglah,semak je panjang2 macam ni .
momma : kat situ lah yg bagi rasa manis udang tu.sedap.
me : heeeeee.yeke,sorry lah.mane tau tadi.kan bila makan dia menyemak je.*sigh* -.-'


Photobucket
after masak.better right ? ngeh3

i dont really know how to comment on it.maybe this isnt a happy part after all.but its okay,maybe it is mine to conquer still.haha.udang2 tu dibawah taklukan aku.so,lantaklah janggut2 yang dah dipotong tadi tu.standing still izyan!ngeee~ ^^. , so,after dah kerjakan semua udang2 tadi,maka,end of my work today.you must wondering kan ? apa point post ni actually ? actually,aku just nak bagitau yang semua ikan,udang,aku yang kerjakan hari ni.bukan my momma macam selalu.haish.nampak macam pemalas sangat aku kan -.-' and now,semua settle.though,its hard to admit,or believe,everything is a blessing,in disguise.wellwellwell.lepas ni aku akan lebih rajin lagi!.bia tade lagi ikan2 yg hancur.or janggut udang yang dibuang.hooray!*fake hooray* =.='

naaaaaaahhhhhh.see,tak ada ape yg special pon kan.haha.but im soooo into fish right now.haha.lepas ni kerja siang ikan jelahh kan.haha.COME ON PEOPLE!girls outside there,ramai my friends yang jarang buat benda2 ni,kan? yg admit pon dah berlambak.so,what are you waiting for ? do 'em now before its too late okay ?

Freaking huge burden has been lifted off my shoulder and now i can finally breathe again!Praying for a good day ahead ! okay , i need to go grab some food now . cheers to tiredness and sleepiness and everything in between ! chiaooo ! (:

Love,
Izyan Masri

4 comments:

Iqbal Hisham said...

oi! kejam gler! haha

Yanza (: said...

haha.ape yang kejamnya ? banggela sikit,'FISH' jadi tajuk post.:P

Iqbal Hisham said...

bangge 2 ader r cket. 2 yg cpt2 bukak. haha. rupenyer kisah tragis! cis T.T

Yanza (: said...

haha.tragis sebab ape ?

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, January 09, 2011

Fishhhhhhhhhhhhhhhhhhhh , i love you (:

Hello everyone!
Peace be upon you guys (:

Photobucket

is everything fine ? hope so okay.im feeling pretty damn tired with extra 'houseworks" and now,im done with 'em and only then i can meet up with my lovely lappy and you,readers (:.so,this post is gonna be a quickie okay!
Today started with me waking up from a dream .and i headed to the park for the few early minutes with one main objective .going for a morning jog ! haha .it was a surprised right ? :P

btw , tu bukanlahh my main point for this post.actually i just wanna tell you guys about the 'special' thing i did this morning . kih3 :P pagi-pagi lagi dah ikut ke pasar,not as usually .the first effing freaking day.ngeh3* tak macam selalu yg malasss sangat nak gerak pagi2 -.- ' grrr . okay . perlu ke cerita apa yg aku buat kat pasar ? takk perlu kott kan .okay.so,beli lah ikan and whatsoever kat pasarr tu.banyak jugaklah kan.with my lovely momma , * ,may the beauty you posses (which i inherit,ececeh.haha) remains, oke ?*apehal pulak ni lari topik.-.-'

so,baliklah ketika waktunya telah tiba.and,,,,entah kenapa hari ni aku menggelejat * takda dalam kamus dewan i guess , nak sangat siang ikan and other stuff . (rajinlah kononnya) im feeling very excited indeed right now.wowowow! and frankly speaking,its pretty much of a chore that i feel very lazy to do so before this . *apelahh nak jadi kan (': so, my momma tunjuk lahh cara2 nak siang dengan baik.

momma : mula2,potong ekor,then,siang sisik dia,after that,potong mulut dia elok2,tekan,bia tak hancur,then,tarik insang and benda2 lain dlm tu . senangkan?
me : elehh,,senangnya.meyh sini,nak buat.haha

so,aku pon start la menyiang semua ikan2 tersebut.start dengan ikan kembung.maluuu nak cakap,tapi first ikan yang aku siang tu , kepala dia hancurr lah. ): pity you lah ikan.haha.so,aku pon rasa,mcm guilty gila kat ikan tu.untuk tebus salah tadi,aku pon siang the next ikan carefully.succeed! haha.cantikk woo.same goes with the next fish.i told her,i'm a gifted and talented in making all these thing.and that made her laughed even more.*eee.bukan nak support.-.-'

need to be back on track. you know whats even harder ? ikan keli.

Photobucket
after masak.tengoklah sapa siang.:P

ngeng.its harder than i thought.and hell yeah,its draining my energy!just one second after started this hard task,there's been a hectic situation.theres a heart attack ! sakit jantung bila tengok ikan keli tu melompat lebih tinggi *dh mcm tajuk lagu sheila on 7 la pulakk -.-' my eyes are already blurry . takutt lah .teroknya lah -.-' superstupid izyan betul =.= but ,on the bright side,it was a lesson for me.to be more ' rajin menyiang ikan' kannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn ??? haish. -.-' feeling hyped and excited. heaven yeah! haha

the next super thing is , aku siang pedal ayam pulak,hebat!smelly!hailahh.sabar la izyan.my tummy feels a bit funny right now,:/ pretty easy to settled them up,making me feel like,thanks to pedal ayam,senang kerja aku kan ? even kau busuk lah.-.-' dah2 . terus pergi ke cerita udang pulak,yang ni best.sebab aku just kena potong depan mulut udang tu je,so,i need no help from my momma.even a word.haha! laugh! aku potong la dengan laju and bangganya,1 by one,dengan janggut2 udang aku potong sebab for me,menyemak je lah.then,

momma : ya allah ! yang pegi potong janggut tu buat ape ?
me : eyh,memanglah,semak je panjang2 macam ni .
momma : kat situ lah yg bagi rasa manis udang tu.sedap.
me : heeeeee.yeke,sorry lah.mane tau tadi.kan bila makan dia menyemak je.*sigh* -.-'


Photobucket
after masak.better right ? ngeh3

i dont really know how to comment on it.maybe this isnt a happy part after all.but its okay,maybe it is mine to conquer still.haha.udang2 tu dibawah taklukan aku.so,lantaklah janggut2 yang dah dipotong tadi tu.standing still izyan!ngeee~ ^^. , so,after dah kerjakan semua udang2 tadi,maka,end of my work today.you must wondering kan ? apa point post ni actually ? actually,aku just nak bagitau yang semua ikan,udang,aku yang kerjakan hari ni.bukan my momma macam selalu.haish.nampak macam pemalas sangat aku kan -.-' and now,semua settle.though,its hard to admit,or believe,everything is a blessing,in disguise.wellwellwell.lepas ni aku akan lebih rajin lagi!.bia tade lagi ikan2 yg hancur.or janggut udang yang dibuang.hooray!*fake hooray* =.='

naaaaaaahhhhhh.see,tak ada ape yg special pon kan.haha.but im soooo into fish right now.haha.lepas ni kerja siang ikan jelahh kan.haha.COME ON PEOPLE!girls outside there,ramai my friends yang jarang buat benda2 ni,kan? yg admit pon dah berlambak.so,what are you waiting for ? do 'em now before its too late okay ?

Freaking huge burden has been lifted off my shoulder and now i can finally breathe again!Praying for a good day ahead ! okay , i need to go grab some food now . cheers to tiredness and sleepiness and everything in between ! chiaooo ! (:

Love,
Izyan Masri

4 comments:

Iqbal Hisham said...

oi! kejam gler! haha

Yanza (: said...

haha.ape yang kejamnya ? banggela sikit,'FISH' jadi tajuk post.:P

Iqbal Hisham said...

bangge 2 ader r cket. 2 yg cpt2 bukak. haha. rupenyer kisah tragis! cis T.T

Yanza (: said...

haha.tragis sebab ape ?