Tuesday, January 11, 2011

Simple Homemade Garlic Bread (:

Hey guys !
Peace be upon you (:

Nak buat simple breakfast untuk family korang ? Garlic bread is the best thing ! (: It can be served as a wonderful accompaniment to mushroom soup or even served as a snack food all by itself ! . delicia! bambarambaram ! * ergh . not necessary actually. -.-'

okayokay.to be done , here are few simple steps ! try la tau.

1. Put few grams of softened butter into a bowl . depend berapa keping french bread yang korang nak buat.lagi banyak roti,banyak la butter.
2. Then,korang potong la bawang putih ikut banyak mana roti korang,if 4 slice,dua biji bawang putih is enough . potong sampai hancur.then,masukkan daun pastri.if susah nak cari,just ganti dengan daun sup or daun bawang oke ! (: potong hancur jugak .
3. Then,stir the mixture well okay.if nak tambah garam,boleh jugak.tapi,for me,it is not necessary because butter tu pon dah cukup masin kan (:
4. Then,cut a loaf of french bread diagonally . i mean.potong serong2 . baru cantik . and spread the mixture evenly on both cut halves of the bread.

Photobucket
before

5. Finally , korang masaklah atas frying pan.yang tak melekat tau.jangan guna kuali biasa pulak ! and,kalau nak guna minyak,bolehlah bubuh sikit sangat kat frying pan tu.nanti butter tu pon akan keluarkan minyak jugak

Photobucket
inside the frying pan

few minutes je.Then siaplah !

Photobucket
after dah masak (:

Thats it ! senang kan.for those yang minat,try la.this is my originally recipe.yang paling senang (: .I thought,i'd share a twist on one of my favourite specialties today :p Enjoy it guys ! chiaaaaoo ! (:

Love,
Photobucket

1 comment:

Abang Stalker said...

bgs ni..bwg putih baik tuk kesihatan,tp pas mkn kne kumur gn listerine. :D

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, January 11, 2011

Simple Homemade Garlic Bread (:

Hey guys !
Peace be upon you (:

Nak buat simple breakfast untuk family korang ? Garlic bread is the best thing ! (: It can be served as a wonderful accompaniment to mushroom soup or even served as a snack food all by itself ! . delicia! bambarambaram ! * ergh . not necessary actually. -.-'

okayokay.to be done , here are few simple steps ! try la tau.

1. Put few grams of softened butter into a bowl . depend berapa keping french bread yang korang nak buat.lagi banyak roti,banyak la butter.
2. Then,korang potong la bawang putih ikut banyak mana roti korang,if 4 slice,dua biji bawang putih is enough . potong sampai hancur.then,masukkan daun pastri.if susah nak cari,just ganti dengan daun sup or daun bawang oke ! (: potong hancur jugak .
3. Then,stir the mixture well okay.if nak tambah garam,boleh jugak.tapi,for me,it is not necessary because butter tu pon dah cukup masin kan (:
4. Then,cut a loaf of french bread diagonally . i mean.potong serong2 . baru cantik . and spread the mixture evenly on both cut halves of the bread.

Photobucket
before

5. Finally , korang masaklah atas frying pan.yang tak melekat tau.jangan guna kuali biasa pulak ! and,kalau nak guna minyak,bolehlah bubuh sikit sangat kat frying pan tu.nanti butter tu pon akan keluarkan minyak jugak

Photobucket
inside the frying pan

few minutes je.Then siaplah !

Photobucket
after dah masak (:

Thats it ! senang kan.for those yang minat,try la.this is my originally recipe.yang paling senang (: .I thought,i'd share a twist on one of my favourite specialties today :p Enjoy it guys ! chiaaaaoo ! (:

Love,
Photobucket

1 comment:

Abang Stalker said...

bgs ni..bwg putih baik tuk kesihatan,tp pas mkn kne kumur gn listerine. :D