Friday, February 11, 2011

Kena serang dengan Datin !!

Hello there !
Peace be with you guys (:



So,here i am.i wasnt exactly in my best mood somehow.memandangkan mood blogging masih ada,so,i pon merajinkan diri untuk menaip as usually kan.tajuk gempak ? yes.memang gempak pon.malam semalam dan hari ini,i telah diserang oleh 2 orang isteri kepada seorang Dato'.how on the earth i boleh kena serang ni ?

cerita nya macam ni.dulu,i pernah keja kat mcd sekejap lepas spm.part time sebelum masuk UITM.macam biasalah i pon layan customer dengan baik sebab keja i memang tertonggok kat kaunter.sampailah ada seorang lelaki ni.umor 40-an macam tu.bukan main ramah tamah lagi.tanya i study mane lah,segala bagai.i pon jawab nak taknak sebab muka dia memang dah menggambarkan kegatalan . *walaupun muka dia agak handsome macam dato k.tapi bukan dato k ye.takpasal2 i kena belasah dengan dato siti nanti kan*
bila i balik keja,ada nombor baru.i tanya sape je.lepastu dia cakap,customer kat mcd td.i pon what the hak ! what the fish ! oh em ji.mana dapat no ni ?? okay.dia taknak bagitau.lepastu dia cakaplah dia boleh tolong sponsor kalau i nak study kat UK .i pon dalam hati " uncle ni,bajet jutawan lak kan nak sponsor2 org.ceyyhh!" dia cakap,kalau i nak bukak bisness pon dia boleh tolong bagi modal.*mual betul dengan mamat ni doeh.cakap nak besar je*

memang sejak hari tu hidup i ni dah macam artis dikejar sugar daddy *perasan tahap cilabau* . i nak keluar rumah pon kena tengok kiri kanan,manelah tau kalau2 paparazzi kejar ke kan.ohh mann.
memang hari2 dia mesej,telepon.kadang2 dalam sehari tu,lebih dari 20 kali dia telepon.cuma i je yang tak angkat.mesej tak payah cakaplah,kalau i kumpul,mau meletup inbox tu sebab tak tahan tengok nama uncle tua tu.sumpah geli.GELI.bayangkan,umur dah nak sama dengan bapak i dah.Bajet hero pulak.sampailah satu hari tu,i terjumpa dia dekat kl.pergh.macam nak cabut jantung.i buat2 tak kenal.dia boleh tegur jugak.malam tu,i dah tak larat sangat nak tengok no dia berkedip2 kat phone i,i pon reply lah mesej dia.i cakap,"hey old guy,can u please stop disturbing,flirting and everything in between ? i hate you like alott.i dont need any of your help at all.anyhow,stop calling,sms!" okay.mungkin agak kejam.tapi,kalau i dah cakap elok2 taknak dengar,sorrylah derr,terlepas macam tu jadinya kan.


nak tau lelaki miang tu cakap ape ? " takpelah kalau u tak suka.i hope u happy.tapi i just jujur.i DUDA and u SINGLE.i boleh jumpa parents u.i boleh tolong u bukak bisnes." DARN IT ! anak tekak ni dah berguling2,goyang gerudi inul dah dalam tekak i.sebab ape ? wa geli bro.geli habis bro.mau muntah wa.okay.sabar izyan,sabar.since tu i delete number lelaki tu.tapi lelaki tu keep calling.Lepas beberapa bulan je,i tukar no telepon i.fuuh.selamat -.-' Malang tu kadang2 berbau,kadang2 tak pulak kan.semalam,tengah i seronok2 guling2 atas katil,i dapat lebih daripada 20 call.memang i tak angkat sebab no dia semua lain2 plus i tak kenal pon sape.Lepas tu i dapat mesej " hai zan,i wife dato anadz(naziruddin).can u please call me back ? " *gulp* sejak bila i berteman tapi mesra dengan dato atau laki orang ni ? 0_o' datin tu telepon i balik.berpuluh2 kali *perangai laki bini memang same ke huh ? * . maka,dengan rasminya,i picked up her call.lembut je suara datin tu."Zan,i datin jamilah,i nak tanya,apa hubungan u dengan suami i dato anadz ye ? nama and number u ada dalam phone dia." terkedu,terkesima,terbisu,tertidur i .

bila masa pulak i kawan dengan dato ni ? ohh.baru ingat ! entah2 laki tua tu.i ceritalah semua benda kat datin tu sebab i taknak ada salah faham.rupa2nya laki tua tu seorang bisnessman,berpangkat dato.dah berbini 4.yang keempat baru je dilafazkan talak kepadanya.GATAL!MIANG!*sadis* yang kol i tu datin jamilah wife pertama.datin tu nasihat,jangan rapat atau termakan pujuk rayu atau janji2 suami dia tu.eew.memang taklah ! so,datin tu kata,esok,lunch hour dia nak telepon lagi.i pon."erm,okay,if im not busy"
hari ni,datin tu telepon lagi and i tak angkat.sebab i cerita everything kat mak i,mak i nasihat,just let them be.jangan layan + termasuk dalam hidup orang tu.tiba2,lepas je sembang2 dengan mak i,isteri ke-3 dato tu kol.i tak angkat.then dia mesej,"i kak leen,the third wife of dato.i need ur explaination please.and i need to talk with you.call me back asap."


kesimpulannya,i takkan reply and angkat lagi any kol from that annoying dato and his wives.fullstop!
memang ni lah first experience i . sebelum ni adalah kawan2 i cakap,nak cari sugar daddy segala bagai.nahh.ambik.tak cari,sendiri datang,bawak bala lagi ! sebelum ni i tengok drama je.sekali jadi kat diri sendiri.memang rasa macam geli gila.like seriously ! bagi lelaki2 tua di luar sana,janganlah miang.kubur kata mari,dunia kata pergi.get ready kelengkapan,jangan nak tambah collection je okay !
psst : kepada sesiapa yang rasa ragu2 dengan cerita ni,meyh sini tengok mesej2 datin tu.i boleh bagi no datin tu.call lah.mintak no husband dia.manelah tau boleh jadikan ayah gula.hakhak:D cheers!kisses and hugs!muah! (:

Love
Photobucket

4 comments:

HaNa HoNeY said...

hahaha...
lawak!
nak ayah gula juge!!

Izyan Nasuha Masri said...

haha.nak ayah gule juge ? boleh aihh.satu lori i boleh dapatkan ;p

Mira Amirudin said...

ish3 bajet hot duda tu...huahua
mira pun pernah wat part time kat mcd jugakk :) best kn? ;)

Izyan Masri said...

TAU TAPE KAN MIRA ? EYH YEKE ?MIRA MCD MANA?BEST HABIS KEJE MCD.SERIES :D

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, February 11, 2011

Kena serang dengan Datin !!

Hello there !
Peace be with you guys (:



So,here i am.i wasnt exactly in my best mood somehow.memandangkan mood blogging masih ada,so,i pon merajinkan diri untuk menaip as usually kan.tajuk gempak ? yes.memang gempak pon.malam semalam dan hari ini,i telah diserang oleh 2 orang isteri kepada seorang Dato'.how on the earth i boleh kena serang ni ?

cerita nya macam ni.dulu,i pernah keja kat mcd sekejap lepas spm.part time sebelum masuk UITM.macam biasalah i pon layan customer dengan baik sebab keja i memang tertonggok kat kaunter.sampailah ada seorang lelaki ni.umor 40-an macam tu.bukan main ramah tamah lagi.tanya i study mane lah,segala bagai.i pon jawab nak taknak sebab muka dia memang dah menggambarkan kegatalan . *walaupun muka dia agak handsome macam dato k.tapi bukan dato k ye.takpasal2 i kena belasah dengan dato siti nanti kan*
bila i balik keja,ada nombor baru.i tanya sape je.lepastu dia cakap,customer kat mcd td.i pon what the hak ! what the fish ! oh em ji.mana dapat no ni ?? okay.dia taknak bagitau.lepastu dia cakaplah dia boleh tolong sponsor kalau i nak study kat UK .i pon dalam hati " uncle ni,bajet jutawan lak kan nak sponsor2 org.ceyyhh!" dia cakap,kalau i nak bukak bisness pon dia boleh tolong bagi modal.*mual betul dengan mamat ni doeh.cakap nak besar je*

memang sejak hari tu hidup i ni dah macam artis dikejar sugar daddy *perasan tahap cilabau* . i nak keluar rumah pon kena tengok kiri kanan,manelah tau kalau2 paparazzi kejar ke kan.ohh mann.
memang hari2 dia mesej,telepon.kadang2 dalam sehari tu,lebih dari 20 kali dia telepon.cuma i je yang tak angkat.mesej tak payah cakaplah,kalau i kumpul,mau meletup inbox tu sebab tak tahan tengok nama uncle tua tu.sumpah geli.GELI.bayangkan,umur dah nak sama dengan bapak i dah.Bajet hero pulak.sampailah satu hari tu,i terjumpa dia dekat kl.pergh.macam nak cabut jantung.i buat2 tak kenal.dia boleh tegur jugak.malam tu,i dah tak larat sangat nak tengok no dia berkedip2 kat phone i,i pon reply lah mesej dia.i cakap,"hey old guy,can u please stop disturbing,flirting and everything in between ? i hate you like alott.i dont need any of your help at all.anyhow,stop calling,sms!" okay.mungkin agak kejam.tapi,kalau i dah cakap elok2 taknak dengar,sorrylah derr,terlepas macam tu jadinya kan.


nak tau lelaki miang tu cakap ape ? " takpelah kalau u tak suka.i hope u happy.tapi i just jujur.i DUDA and u SINGLE.i boleh jumpa parents u.i boleh tolong u bukak bisnes." DARN IT ! anak tekak ni dah berguling2,goyang gerudi inul dah dalam tekak i.sebab ape ? wa geli bro.geli habis bro.mau muntah wa.okay.sabar izyan,sabar.since tu i delete number lelaki tu.tapi lelaki tu keep calling.Lepas beberapa bulan je,i tukar no telepon i.fuuh.selamat -.-' Malang tu kadang2 berbau,kadang2 tak pulak kan.semalam,tengah i seronok2 guling2 atas katil,i dapat lebih daripada 20 call.memang i tak angkat sebab no dia semua lain2 plus i tak kenal pon sape.Lepas tu i dapat mesej " hai zan,i wife dato anadz(naziruddin).can u please call me back ? " *gulp* sejak bila i berteman tapi mesra dengan dato atau laki orang ni ? 0_o' datin tu telepon i balik.berpuluh2 kali *perangai laki bini memang same ke huh ? * . maka,dengan rasminya,i picked up her call.lembut je suara datin tu."Zan,i datin jamilah,i nak tanya,apa hubungan u dengan suami i dato anadz ye ? nama and number u ada dalam phone dia." terkedu,terkesima,terbisu,tertidur i .

bila masa pulak i kawan dengan dato ni ? ohh.baru ingat ! entah2 laki tua tu.i ceritalah semua benda kat datin tu sebab i taknak ada salah faham.rupa2nya laki tua tu seorang bisnessman,berpangkat dato.dah berbini 4.yang keempat baru je dilafazkan talak kepadanya.GATAL!MIANG!*sadis* yang kol i tu datin jamilah wife pertama.datin tu nasihat,jangan rapat atau termakan pujuk rayu atau janji2 suami dia tu.eew.memang taklah ! so,datin tu kata,esok,lunch hour dia nak telepon lagi.i pon."erm,okay,if im not busy"
hari ni,datin tu telepon lagi and i tak angkat.sebab i cerita everything kat mak i,mak i nasihat,just let them be.jangan layan + termasuk dalam hidup orang tu.tiba2,lepas je sembang2 dengan mak i,isteri ke-3 dato tu kol.i tak angkat.then dia mesej,"i kak leen,the third wife of dato.i need ur explaination please.and i need to talk with you.call me back asap."


kesimpulannya,i takkan reply and angkat lagi any kol from that annoying dato and his wives.fullstop!
memang ni lah first experience i . sebelum ni adalah kawan2 i cakap,nak cari sugar daddy segala bagai.nahh.ambik.tak cari,sendiri datang,bawak bala lagi ! sebelum ni i tengok drama je.sekali jadi kat diri sendiri.memang rasa macam geli gila.like seriously ! bagi lelaki2 tua di luar sana,janganlah miang.kubur kata mari,dunia kata pergi.get ready kelengkapan,jangan nak tambah collection je okay !
psst : kepada sesiapa yang rasa ragu2 dengan cerita ni,meyh sini tengok mesej2 datin tu.i boleh bagi no datin tu.call lah.mintak no husband dia.manelah tau boleh jadikan ayah gula.hakhak:D cheers!kisses and hugs!muah! (:

Love
Photobucket

4 comments:

HaNa HoNeY said...

hahaha...
lawak!
nak ayah gula juge!!

Izyan Nasuha Masri said...

haha.nak ayah gule juge ? boleh aihh.satu lori i boleh dapatkan ;p

Mira Amirudin said...

ish3 bajet hot duda tu...huahua
mira pun pernah wat part time kat mcd jugakk :) best kn? ;)

Izyan Masri said...

TAU TAPE KAN MIRA ? EYH YEKE ?MIRA MCD MANA?BEST HABIS KEJE MCD.SERIES :D