Monday, February 28, 2011

Masalah dunia blog dan blogger

Hai and hello !
Peace be with you guys (:



muka ni wajib ada awal awal post ;P

tajuk macam serius ? hari ni memang mood serius sikit.ewah.over kan.actually,lepas i menjelajah beberapa blog kaum adam dan hawa yang dah macam professional dalam dunia blog ni,ditambah lawatan sambil belajar ke blog blog picisan macam i ni yang follower pon baru sekerat dua,i dapat buat kesimpulan sikit.memang i simpul baik baik punya.

actually,dunia blog ni menghadapi masalah sikit.kenapa mesti nak mengeluarkan bahasa bahasa kurang enak untuk mengutuk blogger lain ? its not nice kan . macam macam kata kata kurang manis dikeluarkan untuk merendah rendahkan blogger lain.ohemji.blog ni untuk dibaca satu dunia.bukan untuk dibaca keluarga dengan rakan kita je.betul dak ? so apa kata kita sesama blogger ni tolong satu sama lain atau .Promosi blog masing masing,puji puji.kan meriah tu ? (:

masalah lain pulak,sikap kau follow aku,aku follow kau balik.waah.kemain.dah macam twitter pulak kan.sebagai seorang blogger,janganlah main follow je.lepastu,bila dah tuan blog tu follow balik,korang unfollow.haish.kalau memang nak follow , follow dari awal sampai lah blog tu dideactivatekan.jangan follow kejap.lepas tu remove or whatsoever.tak berapa manis kan ? (:

ni header blogger favourite i.si FEL.comel sakan kan ? (:

lagi satu,dah makin ramai blogger yang lebih pentingkan income dengan populariti.okay.blog ni pada asalnya medium untuk kongsi hal peribadi,koleksi hidup,pandangan,idea.tapi sekarang,lagi ramai yang pentingkan macam mana nak up kan traffic blog,berlumba lumba promosi blog kat wall orang lain dalam facebook.lepastu follow sampai beribu ribu blog orang lain.haish.memang susah nak dapat follower atau nak dapatkan blog kita jam macam blog blog otai,hanis zalikha,fatin liyana,ben ashaari,zack zuhairi,cik epal semua tu.so,apa kata,kekalkan identiti you guys sendiri,tak payah ribut ribut nak cari follower untuk famouskan blog macam blogger otai tadi.

chill lah kan ? haa.kan i dah membebel macam nak rak.semua ni pendapat dan hasil lawatan sambil belajar i ke blog orang lain.sapa yang terasa tu,janganlah nak touching pulak.sorry banyak banyak ye.ni pendapat je.nak teruskan pon boleh.tada polis nak tangkap aihh.macam blog picisan i ni pon i buat apa yang i rasa nak.kalau blog ni nak up,bagus lah kan.kalau nak macam ni je pon,teruskan.ewaah.so,pada i lah,apa kata kita sebagai blogger ni jadi macam satu keluarga komuniti blogger.jangan gaduh atau pentingkan keuntungan sendiri.kannnn.okay.tu je kot i nak membebel kali ni . cheers ! muuah ! :D

Love

Photobucket

3 comments:

Hariz said...

betol cikgu!

Nora Karim said...

setuju la dengan entri ni... jadi dah tak best pulak rasanya kan?!

said...

dapatkan pelbagai produk kecantikan dan juga accessories dari hujung rambut sampai hujung kaki dengan harga wholesale for one item dgn kami di http://payunghitamputih.blogspot.com
@ www.facebook.com/payunghitamputih

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, February 28, 2011

Masalah dunia blog dan blogger

Hai and hello !
Peace be with you guys (:



muka ni wajib ada awal awal post ;P

tajuk macam serius ? hari ni memang mood serius sikit.ewah.over kan.actually,lepas i menjelajah beberapa blog kaum adam dan hawa yang dah macam professional dalam dunia blog ni,ditambah lawatan sambil belajar ke blog blog picisan macam i ni yang follower pon baru sekerat dua,i dapat buat kesimpulan sikit.memang i simpul baik baik punya.

actually,dunia blog ni menghadapi masalah sikit.kenapa mesti nak mengeluarkan bahasa bahasa kurang enak untuk mengutuk blogger lain ? its not nice kan . macam macam kata kata kurang manis dikeluarkan untuk merendah rendahkan blogger lain.ohemji.blog ni untuk dibaca satu dunia.bukan untuk dibaca keluarga dengan rakan kita je.betul dak ? so apa kata kita sesama blogger ni tolong satu sama lain atau .Promosi blog masing masing,puji puji.kan meriah tu ? (:

masalah lain pulak,sikap kau follow aku,aku follow kau balik.waah.kemain.dah macam twitter pulak kan.sebagai seorang blogger,janganlah main follow je.lepastu,bila dah tuan blog tu follow balik,korang unfollow.haish.kalau memang nak follow , follow dari awal sampai lah blog tu dideactivatekan.jangan follow kejap.lepas tu remove or whatsoever.tak berapa manis kan ? (:

ni header blogger favourite i.si FEL.comel sakan kan ? (:

lagi satu,dah makin ramai blogger yang lebih pentingkan income dengan populariti.okay.blog ni pada asalnya medium untuk kongsi hal peribadi,koleksi hidup,pandangan,idea.tapi sekarang,lagi ramai yang pentingkan macam mana nak up kan traffic blog,berlumba lumba promosi blog kat wall orang lain dalam facebook.lepastu follow sampai beribu ribu blog orang lain.haish.memang susah nak dapat follower atau nak dapatkan blog kita jam macam blog blog otai,hanis zalikha,fatin liyana,ben ashaari,zack zuhairi,cik epal semua tu.so,apa kata,kekalkan identiti you guys sendiri,tak payah ribut ribut nak cari follower untuk famouskan blog macam blogger otai tadi.

chill lah kan ? haa.kan i dah membebel macam nak rak.semua ni pendapat dan hasil lawatan sambil belajar i ke blog orang lain.sapa yang terasa tu,janganlah nak touching pulak.sorry banyak banyak ye.ni pendapat je.nak teruskan pon boleh.tada polis nak tangkap aihh.macam blog picisan i ni pon i buat apa yang i rasa nak.kalau blog ni nak up,bagus lah kan.kalau nak macam ni je pon,teruskan.ewaah.so,pada i lah,apa kata kita sebagai blogger ni jadi macam satu keluarga komuniti blogger.jangan gaduh atau pentingkan keuntungan sendiri.kannnn.okay.tu je kot i nak membebel kali ni . cheers ! muuah ! :D

Love

Photobucket

3 comments:

Hariz said...

betol cikgu!

Nora Karim said...

setuju la dengan entri ni... jadi dah tak best pulak rasanya kan?!

said...

dapatkan pelbagai produk kecantikan dan juga accessories dari hujung rambut sampai hujung kaki dengan harga wholesale for one item dgn kami di http://payunghitamputih.blogspot.com
@ www.facebook.com/payunghitamputih