Thursday, February 24, 2011

Trauma dan lari !!

Hai follower !
Peace be with you guys (:

You may call me a coward.who cares ? i nak larii jugak ! okay yank,sabar sabar.ape yang trauma ? ape yg lari ? sape tau rumah i pernah kena pecah masuk dengan perompak/pencuri/penyamun/penyangak tahun lepas bulan 3 ? sape yang taktau i akan kasi tau.last year waktu i baru balik dari seremban untuk buat lawatan sambil belajar ke uitm kopilah,tiba2 sampai rumah.dush ! asal grill rumah i terbukak ? kitorang kalau keluar especially jauh2 takkan bia terbukak punya.ok.dupdapdupdap jantung ni berdegup.lepastu,i suruh ayah i pasang lampu kereta balik.tengok pintu kereta kat rumah ni,terbukak.ohtuhansaya! lagilah takut mcm ni.keluar kereta,tengoktengok grill terkopak sudah.teet.SAH!rumah kena rompak .



kereta yang berjaya diselamatkan sebelum pergi

masuk masuk rumah,ohemji!kunci2 rumah berteraburlahh!tapak2 kasut punyalah banyak. tv dah lebuh,laptop,duit i beratus lebuh,radio,barang2 dan yang paling bestlah kan,one of my handphone yang i tertinggal kat rumah tak hilang pulak,tapi,beg sekolah i boleh hilang,perfume pon lebuh.apa punya kedana lah pencuri ni kan.so,as usually,lepas rumah dah kena pecah,takkanlah nak duduk diam,buatlah police report.yang best,sampai sekarang masih tada khabar berita.tapi disyaki mamat indon punya angkara.kesiannnnnnnnn.fullstop.

barang2 yang dibawa pergi.

okay.berbalik pada topik sebenar i nak cerita,trauma tahun lepas masih tak hilang,kelmarin,adalah seorang mamat indon yang mencurigakan ni pon boleh tenung lama rumah i dari taman berhampiran.kalau kat rumah i ada kenduri kawin dia nak tengok lama2 takpa juga kan.ni dia dah tenung,dia datang perlahan2 arah pagar rumah i dan lepastu,dia berdiri tengah2 dan dia tenung bawah.nasib baik pagar rumah auto.so,ada kunci dan box khas kat roller tu.takboleh main tarik je pagar.fuuuh!lepastu,lelaki indon tu blah macam tu je.ingatkan dia nak singgah rumah jiran sebelah kotkotlah nak buat benda sama.tada pulak.dia boleh terus jalan sampai dah taknampak bayang lagi.makanya,i yang dengar cerita ni dari ibunda tercinta rasa takut yang meluap2 lah.ape lagi.



i dengan bangga ajak ibunda dan adinda untuk meninggalkan rumah pada malam itu sebab tak berani nak tinggal ber3 doeh.bro,lu leklu.jangan sedap2 kata wa pengecut.kalau lu tempat wa pon mesti cuak bro.ok.back to normal mode.abah i pon tada,so,tinggallah perempuan terkontang kanting.mau tak takut !

maka,kitorang pon runaway from our home menyelamatkan diri pergi ke rumah makcik yang berhampiran.nasib tersangat baik sebab ada makcik i tu (':
so,sebagai pelarian,macam2 jugaklah yang i and bunda selamatkan,duit,lappy,barang2 kemas dan tak kemas,kunci rumah pon.terel tak terel.
selepas 2 hari 2 malam menumpang kasih,oh tidak,menumpang teduh kat rumah aunt,so,bertepatan hari khamis , i pon kembali pulang ke rumah sebab abah dah balik dari kursus kat vistana.aminaminamin.rumah selamat.thanks god.
harap2 selamat sampai akhir hayat ye.tolong doakan! makaseh.
muah!cheers! :D



cik nab,tolong jaga rumah kite ye.uhukhuk xD

Love

Photobucket

No comments:

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, February 24, 2011

Trauma dan lari !!

Hai follower !
Peace be with you guys (:

You may call me a coward.who cares ? i nak larii jugak ! okay yank,sabar sabar.ape yang trauma ? ape yg lari ? sape tau rumah i pernah kena pecah masuk dengan perompak/pencuri/penyamun/penyangak tahun lepas bulan 3 ? sape yang taktau i akan kasi tau.last year waktu i baru balik dari seremban untuk buat lawatan sambil belajar ke uitm kopilah,tiba2 sampai rumah.dush ! asal grill rumah i terbukak ? kitorang kalau keluar especially jauh2 takkan bia terbukak punya.ok.dupdapdupdap jantung ni berdegup.lepastu,i suruh ayah i pasang lampu kereta balik.tengok pintu kereta kat rumah ni,terbukak.ohtuhansaya! lagilah takut mcm ni.keluar kereta,tengoktengok grill terkopak sudah.teet.SAH!rumah kena rompak .



kereta yang berjaya diselamatkan sebelum pergi

masuk masuk rumah,ohemji!kunci2 rumah berteraburlahh!tapak2 kasut punyalah banyak. tv dah lebuh,laptop,duit i beratus lebuh,radio,barang2 dan yang paling bestlah kan,one of my handphone yang i tertinggal kat rumah tak hilang pulak,tapi,beg sekolah i boleh hilang,perfume pon lebuh.apa punya kedana lah pencuri ni kan.so,as usually,lepas rumah dah kena pecah,takkanlah nak duduk diam,buatlah police report.yang best,sampai sekarang masih tada khabar berita.tapi disyaki mamat indon punya angkara.kesiannnnnnnnn.fullstop.

barang2 yang dibawa pergi.

okay.berbalik pada topik sebenar i nak cerita,trauma tahun lepas masih tak hilang,kelmarin,adalah seorang mamat indon yang mencurigakan ni pon boleh tenung lama rumah i dari taman berhampiran.kalau kat rumah i ada kenduri kawin dia nak tengok lama2 takpa juga kan.ni dia dah tenung,dia datang perlahan2 arah pagar rumah i dan lepastu,dia berdiri tengah2 dan dia tenung bawah.nasib baik pagar rumah auto.so,ada kunci dan box khas kat roller tu.takboleh main tarik je pagar.fuuuh!lepastu,lelaki indon tu blah macam tu je.ingatkan dia nak singgah rumah jiran sebelah kotkotlah nak buat benda sama.tada pulak.dia boleh terus jalan sampai dah taknampak bayang lagi.makanya,i yang dengar cerita ni dari ibunda tercinta rasa takut yang meluap2 lah.ape lagi.



i dengan bangga ajak ibunda dan adinda untuk meninggalkan rumah pada malam itu sebab tak berani nak tinggal ber3 doeh.bro,lu leklu.jangan sedap2 kata wa pengecut.kalau lu tempat wa pon mesti cuak bro.ok.back to normal mode.abah i pon tada,so,tinggallah perempuan terkontang kanting.mau tak takut !

maka,kitorang pon runaway from our home menyelamatkan diri pergi ke rumah makcik yang berhampiran.nasib tersangat baik sebab ada makcik i tu (':
so,sebagai pelarian,macam2 jugaklah yang i and bunda selamatkan,duit,lappy,barang2 kemas dan tak kemas,kunci rumah pon.terel tak terel.
selepas 2 hari 2 malam menumpang kasih,oh tidak,menumpang teduh kat rumah aunt,so,bertepatan hari khamis , i pon kembali pulang ke rumah sebab abah dah balik dari kursus kat vistana.aminaminamin.rumah selamat.thanks god.
harap2 selamat sampai akhir hayat ye.tolong doakan! makaseh.
muah!cheers! :D



cik nab,tolong jaga rumah kite ye.uhukhuk xD

Love

Photobucket

No comments: