Thursday, March 24, 2011

Bagi saya isteri satu !

Hello everyone of you !
Peace be with you guys (:

Maybe ada bau2 tak puas hati bila baca tajuk ni : " kak,you ingat,kitorang perempuan ni anak patung ke nak order2 macam tu ? " tak pon macam ni " weyh derr,lu ni lesbian ke apa mintak isteri lak ? " aiip,sabar dulu.Suka sangat baca tajuk je tak tengok isi entry.Cubit mau ?

Macam biasa lah,Yan kalau sehari je tak sentuh keyboard ni untuk menyembang dengan orang macam hidup ini bukan ana yang punya.Hello,orang yang ajak sembang okay.<--nak tunjuk habis hot lah tu.So,sekali bukak tajuk,memang susah nak sampai ke menara konklusi.Sampailah terkeluar jugak tajuk "lelaki macam mana yang Yan suka." Dohh.Hidung ni macam dipam pam untuk bagitau ciri2 lelaki idaman malaya.Bagitau lah macam ni macam tu,macam bang mail,macam
pak mat.Sampai lah habis je bagitau ciri2 kegemaran tu,Terus buat ayat paling comel untuk tanya kepada si tukang tanya tadi,perempuan macam mana yang menjadi idaman lelaki,dengan harapan,nama Izyan Masri akan menjadi sebutan.naah.ni yang nak cerita ni,ciri2 perempuan idaman malaya,direct dari lubuk hati jejaka.ecey,ayat nak jiwang aja kan.Tapi yang down to the earth tu sebab punya lama tunggu,nama Izyan Masri tak keluar jugak.Mood : Tacing.Double tacing rr.

1.Mestilah lemah lembut.Buat kerja tu bialah tak pecah semua barang bila dipegang,janganlah baru nak ambik pinggan,banggg bedebang pecah.kaki tu pulak,bila duduk kalau rasa tak boleh sangat nak bersimpuh,janganlah sampai setaraf dengan dagu dah.Kalau rasa hebat macam budak2 cute gimnastik tu pon,takyah show off depan laki.

yang ni boleh masuk list tak ? kalau tak boleh bagitau awal2 .

2.Lembut tutur kata,elok budi bahasa.Janganlah bila cakap tu " Weyh broo.lu pehal ? cari gaduh sama wa ke ? tak puas hati kita langsai tepi.lu jangan kecoh2" .Kalau dapat isteri macam tu,takut2 tengah makan beradab nanti " weyh bro,cepatlah suap gua.camera man dah tunggu tu.Lambatlah lu bro." bab2 bro,lu,gua ni,yang pedas.Haihh,perli aku ke brader ? =.=


3.Pandai masak.Jengjeng.Bab ni,Yan boleh meluaskan empayar hidung,yakni,mengembangkan hidung,sebab kalau yang ni sah lepas.(adik2,ni bukan bangga diri.ni namanya,mesti ada self confient yg tinggi).Kalau bawak mak mertua datang pon,boleh jamin lepas lah.A+ maybe ? Tapi kan,bab ni memang penting,ramai perempuan tak reti masak sekarang . sebab tu lah kebanyakan rumah tangga muda mudi sekarang ni,dumdamdumdam cerai sana sini.Penat lah tok kadi nikahkan siap cancel appointment dengan anak bini,last2 cerai berai jugak.Mahmakah syariah pulak dah macam pasar malam direct penuh je.Tak baik asyik makan air tangan orang gaji takpon nasi berbungkus bungkus.Air tangan isteri tu berkat tau.Jadi,sebelum kawen,belajar masak cepat2.Suami taknak makan jugak,sumbat je.

4.Penyayang dan suka budak2.Aiip,selalunya memanglah perempuan ni sayang budak2.Cuma,kalau disuruh untuk jadi kilang pemprosesan anak2,sampai sedozen dua,mungkinlah surrender.Yan angkat tangan tinggi2 dulu .Angkat !

5.Cantik atau sedap mata memandang.Hambooi,tu lah lelaki,kalau perempuan je,mesti nak yang sedap mata memandang.Habis tu,yang kurang sedap tu sapa nak ? Yang ni mula nak tarik lengan baju tinggi2 ni.Meyh sini tengok cermin dulu.
macam ni paling cantik.Satu dunia suka.

6.Matang,tak terlalu kebudakan dan tak bersolek tebal.Yang ni mesti ramai,bukak mulut luas2 dan secara berkoir sebut -->HOMAIGOSHH."macam mana ni,i kalau tak solek tebal mata tak nampak cantik,mulut i tak seksilah macam angelina jolie tu " Der,leklu,yang ni memang banyak jugaklah i jumpa lelaki suka perempuan muka natural.Natural beauty kononnya.Kalau nak make up pon tak payah sampai seinci.Sikit2 sudah.

Yang penting,be ourself okay.You dont have to act like someone you are not so.Yelah,time cintancintun,bukan main,i lah perempuan paling lemah lembut,bila dah kawen,tau perangai betul,sukahati i lah nak perangai macam mana pon.Tak ke naya macam tu ? So,kepada seluruh perempuan luar sana,Rasa nak berubah dari sekarang,silakan,rasa taknak,PON BOLEH.cheers ! (:

19 comments:

fad ali said...

errr..yan...camne nak wat kat bwh entry yan tu ade dikarang oleh dengan reaction?hee..


ok2..jap..
ha..ni coment utk entry..

fad pon kembang hidung kalu mask..wahaha

darl sepet said...

yg number 3 tuh agak lemah lutut tu kak..aaaaa..hehehe.tgh belaja sebaek mungkin sekarang nie.kot2 raya nanti jumpa mak mertua sekali dia soh masak daaaa........mau geget senduk sepet!

Fieq Eum said...

yg penting caring n memahami :)

storyfromme said...

betul tu.be ourself.buat ape berubah untuk lelaki sedangkan si lelaki tak mahu berubah untuk kita.

Syimir said...

natural beauty is da best.and be urself in front of ur lover..if he truely love u,he will accept u the way u are..^_^

Izyan Masri said...

fad : untuk yg bawah entry tu tak ingat langsung dah sebab dah buat lama.kalau dh jumpa nnti yan bagitau ye :D haha.kembang hidung jugak eyh:P

Izyan Masri said...

darl sepet : aipp,tape2 lama lagi ye.boleh belajar cepat2 :p

Izyan Masri said...

fieq eum : haa.ni luahan dari lelaki.yg lain kena dengar :D

Izyan Masri said...

storyforme:betul2.sokong.kita yeye berubah diorg tak kan :P

Izyan Masri said...

syimir : ramai lelaki ckp mcm tu jugak :D .

Shiro Petta Petto said...

Hahah! Yan oi... mana ko dapat idea buat benda ni? Siapa responden ko? Haha! Style dowh...

anyway... 99% lelaki normal memang nak isteri yang macam tuh... zaman sekarang rasanya takde kot lelaki yang daftarkan isteri dia sebagai kilang bayi... susah nak hidup woo... masak wajib lah kan... kalau tak pandai masak campak jek kat kelas memasak...

aku suka post nih... style gila... pendapat ko kan?

p/s: aku rasa aku tak normal sebab aku suka perempuan yang gila2 tapi sopan... ughh... mana nak google? -__-"

Izyan Masri said...

shiro : tngah sembang ramai2,tiba2 aku terkeluar idea ni.terus buat.haha.bab yg tak pandai masak tu.problem jugak kalau dh kawen baru nk campak pegi kelas :P
boleh2.kau google rajin2.konfim jumpa yg gila2 tapi sopan xD

Syimir said...

hahaa..yeah!..sepatutnye,post nie,semua gurl kene bace..
syarat wajib =)
tapi bagi lelaki,xyah la memilih sgt kan..ehhe

midOri's said...

izyan..muka u ala2 magheyaa...elena zarul lah..waah! jeless....suka tgk u pakai shawl cam magheeyyyaa elena zarul tu..hiks...gojes..~!

Shiro Petta Petto said...

haha... ko?

Izyan Masri said...

syimir:haish.betul sangatlah tu.lelaki tak boleh memilih.takmo2 :D

Izyan Masri said...

midori : haha.thanks ye.ehh jap.sape tu eyh ? nak google .tak kenal.

Izyan Masri said...

shiro : aku ?? tak faham.haha

Syimir said...

ehhee..so,cik izyan pon,jgnlah memilih sgt eh..XP..hehe

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, March 24, 2011

Bagi saya isteri satu !

Hello everyone of you !
Peace be with you guys (:

Maybe ada bau2 tak puas hati bila baca tajuk ni : " kak,you ingat,kitorang perempuan ni anak patung ke nak order2 macam tu ? " tak pon macam ni " weyh derr,lu ni lesbian ke apa mintak isteri lak ? " aiip,sabar dulu.Suka sangat baca tajuk je tak tengok isi entry.Cubit mau ?

Macam biasa lah,Yan kalau sehari je tak sentuh keyboard ni untuk menyembang dengan orang macam hidup ini bukan ana yang punya.Hello,orang yang ajak sembang okay.<--nak tunjuk habis hot lah tu.So,sekali bukak tajuk,memang susah nak sampai ke menara konklusi.Sampailah terkeluar jugak tajuk "lelaki macam mana yang Yan suka." Dohh.Hidung ni macam dipam pam untuk bagitau ciri2 lelaki idaman malaya.Bagitau lah macam ni macam tu,macam bang mail,macam
pak mat.Sampai lah habis je bagitau ciri2 kegemaran tu,Terus buat ayat paling comel untuk tanya kepada si tukang tanya tadi,perempuan macam mana yang menjadi idaman lelaki,dengan harapan,nama Izyan Masri akan menjadi sebutan.naah.ni yang nak cerita ni,ciri2 perempuan idaman malaya,direct dari lubuk hati jejaka.ecey,ayat nak jiwang aja kan.Tapi yang down to the earth tu sebab punya lama tunggu,nama Izyan Masri tak keluar jugak.Mood : Tacing.Double tacing rr.

1.Mestilah lemah lembut.Buat kerja tu bialah tak pecah semua barang bila dipegang,janganlah baru nak ambik pinggan,banggg bedebang pecah.kaki tu pulak,bila duduk kalau rasa tak boleh sangat nak bersimpuh,janganlah sampai setaraf dengan dagu dah.Kalau rasa hebat macam budak2 cute gimnastik tu pon,takyah show off depan laki.

yang ni boleh masuk list tak ? kalau tak boleh bagitau awal2 .

2.Lembut tutur kata,elok budi bahasa.Janganlah bila cakap tu " Weyh broo.lu pehal ? cari gaduh sama wa ke ? tak puas hati kita langsai tepi.lu jangan kecoh2" .Kalau dapat isteri macam tu,takut2 tengah makan beradab nanti " weyh bro,cepatlah suap gua.camera man dah tunggu tu.Lambatlah lu bro." bab2 bro,lu,gua ni,yang pedas.Haihh,perli aku ke brader ? =.=


3.Pandai masak.Jengjeng.Bab ni,Yan boleh meluaskan empayar hidung,yakni,mengembangkan hidung,sebab kalau yang ni sah lepas.(adik2,ni bukan bangga diri.ni namanya,mesti ada self confient yg tinggi).Kalau bawak mak mertua datang pon,boleh jamin lepas lah.A+ maybe ? Tapi kan,bab ni memang penting,ramai perempuan tak reti masak sekarang . sebab tu lah kebanyakan rumah tangga muda mudi sekarang ni,dumdamdumdam cerai sana sini.Penat lah tok kadi nikahkan siap cancel appointment dengan anak bini,last2 cerai berai jugak.Mahmakah syariah pulak dah macam pasar malam direct penuh je.Tak baik asyik makan air tangan orang gaji takpon nasi berbungkus bungkus.Air tangan isteri tu berkat tau.Jadi,sebelum kawen,belajar masak cepat2.Suami taknak makan jugak,sumbat je.

4.Penyayang dan suka budak2.Aiip,selalunya memanglah perempuan ni sayang budak2.Cuma,kalau disuruh untuk jadi kilang pemprosesan anak2,sampai sedozen dua,mungkinlah surrender.Yan angkat tangan tinggi2 dulu .Angkat !

5.Cantik atau sedap mata memandang.Hambooi,tu lah lelaki,kalau perempuan je,mesti nak yang sedap mata memandang.Habis tu,yang kurang sedap tu sapa nak ? Yang ni mula nak tarik lengan baju tinggi2 ni.Meyh sini tengok cermin dulu.
macam ni paling cantik.Satu dunia suka.

6.Matang,tak terlalu kebudakan dan tak bersolek tebal.Yang ni mesti ramai,bukak mulut luas2 dan secara berkoir sebut -->HOMAIGOSHH."macam mana ni,i kalau tak solek tebal mata tak nampak cantik,mulut i tak seksilah macam angelina jolie tu " Der,leklu,yang ni memang banyak jugaklah i jumpa lelaki suka perempuan muka natural.Natural beauty kononnya.Kalau nak make up pon tak payah sampai seinci.Sikit2 sudah.

Yang penting,be ourself okay.You dont have to act like someone you are not so.Yelah,time cintancintun,bukan main,i lah perempuan paling lemah lembut,bila dah kawen,tau perangai betul,sukahati i lah nak perangai macam mana pon.Tak ke naya macam tu ? So,kepada seluruh perempuan luar sana,Rasa nak berubah dari sekarang,silakan,rasa taknak,PON BOLEH.cheers ! (:

19 comments:

fad ali said...

errr..yan...camne nak wat kat bwh entry yan tu ade dikarang oleh dengan reaction?hee..


ok2..jap..
ha..ni coment utk entry..

fad pon kembang hidung kalu mask..wahaha

darl sepet said...

yg number 3 tuh agak lemah lutut tu kak..aaaaa..hehehe.tgh belaja sebaek mungkin sekarang nie.kot2 raya nanti jumpa mak mertua sekali dia soh masak daaaa........mau geget senduk sepet!

Fieq Eum said...

yg penting caring n memahami :)

storyfromme said...

betul tu.be ourself.buat ape berubah untuk lelaki sedangkan si lelaki tak mahu berubah untuk kita.

Syimir said...

natural beauty is da best.and be urself in front of ur lover..if he truely love u,he will accept u the way u are..^_^

Izyan Masri said...

fad : untuk yg bawah entry tu tak ingat langsung dah sebab dah buat lama.kalau dh jumpa nnti yan bagitau ye :D haha.kembang hidung jugak eyh:P

Izyan Masri said...

darl sepet : aipp,tape2 lama lagi ye.boleh belajar cepat2 :p

Izyan Masri said...

fieq eum : haa.ni luahan dari lelaki.yg lain kena dengar :D

Izyan Masri said...

storyforme:betul2.sokong.kita yeye berubah diorg tak kan :P

Izyan Masri said...

syimir : ramai lelaki ckp mcm tu jugak :D .

Shiro Petta Petto said...

Hahah! Yan oi... mana ko dapat idea buat benda ni? Siapa responden ko? Haha! Style dowh...

anyway... 99% lelaki normal memang nak isteri yang macam tuh... zaman sekarang rasanya takde kot lelaki yang daftarkan isteri dia sebagai kilang bayi... susah nak hidup woo... masak wajib lah kan... kalau tak pandai masak campak jek kat kelas memasak...

aku suka post nih... style gila... pendapat ko kan?

p/s: aku rasa aku tak normal sebab aku suka perempuan yang gila2 tapi sopan... ughh... mana nak google? -__-"

Izyan Masri said...

shiro : tngah sembang ramai2,tiba2 aku terkeluar idea ni.terus buat.haha.bab yg tak pandai masak tu.problem jugak kalau dh kawen baru nk campak pegi kelas :P
boleh2.kau google rajin2.konfim jumpa yg gila2 tapi sopan xD

Syimir said...

hahaa..yeah!..sepatutnye,post nie,semua gurl kene bace..
syarat wajib =)
tapi bagi lelaki,xyah la memilih sgt kan..ehhe

midOri's said...

izyan..muka u ala2 magheyaa...elena zarul lah..waah! jeless....suka tgk u pakai shawl cam magheeyyyaa elena zarul tu..hiks...gojes..~!

Shiro Petta Petto said...

haha... ko?

Izyan Masri said...

syimir:haish.betul sangatlah tu.lelaki tak boleh memilih.takmo2 :D

Izyan Masri said...

midori : haha.thanks ye.ehh jap.sape tu eyh ? nak google .tak kenal.

Izyan Masri said...

shiro : aku ?? tak faham.haha

Syimir said...

ehhee..so,cik izyan pon,jgnlah memilih sgt eh..XP..hehe