Saturday, March 26, 2011

Cinta dua darjat

Hello there !
Peace be with you guys (:

Tolong semua,bagi satu boooo yang besar dan kuat untuk Yan.Satu,dua,,Aipp,dah ada yang boo dulu ? Semangat nampak ? Tape2.Yan harus diperlakukan seperti itu.Memang pantas mendapat boo sedemikian rupa.Waah.bahasa dah habis berbunga lah tu.Aipp,tapi bahasa berbunga bukan maknanya ada hati dalam taman tahu ? Actually,boo tadi untuk menunjukkan betapa teruknya Yan.boleh tertidur lepas subuh.Sepatutnya,kena bersiap,untuk jumpa dengan junior sekolah dulu di mcd berhampiran pukul 8.Sekali terlajak sampai berlakunya proses tacing mentacing.So,habis jugaklah kredit barang sekotak dua untuk melakukan serangan mesej mintak maaf dan panggilan hangat juga untuk meminta maaf.Dush.Tu lah,lain kali jangan tidur balik lepas subuh.Hamek kau.

Baca tak tajuk atas tu ? Kemain tajuk, cinta dua darjat kan.Dah macam filem P.Ramlee tu huh,Actually,it was like this,ada lah sorang kawan Yan ni mengadu,sedang berduka lara,akibat maknya paksa untuk dia berkawan dengan sorang doktor ni.Doktor keluaran luar negara.Ada cop made in Egypt lagi.Fuyooh.*mata sila terbelalak* dah okay lah tu kan,dapat doktor,senang hidup,anak2 mesti pandai nanti,kalau laki tu handsome,anak comel lagi.Tapi masalahnya,sang kawan ni dah tertarik,menarik kau memang da bomb dengan sorang jejaka keluaran Perak.Jejaka ni orang seni jugaklah.Menyanyi sana,menyanyi sini,berlakon sana sini.Muka boleh tahan,tapi muda setahun dari kawan Yan ni."Alaah,chill la der,muda setahun je kot.lu kesah ape?nenek wa kawen dengan budak PMR okay je." tu nenek lu lah bro.nenek lu vogue.haish.menyampuk.

maybe rambut jejaka tu macam punk kot sebab tu mak dia tak suka.
*asal hudus sangat anak dara tu?gemuk pendek pulak tu*


Maka,apabila si ibu mendapat tahu anaknya bermadu asmara dengan si jejaka tersebut,sedangkan pilihan hati bonda diabaikan begitu saja,si ibu terus murka.Dilarang anaknya untuk bertemu dengan si jejaka hati.Tidak juga dibenarkan untuk ketemu lagi.Maka,si anak terus berduka lara,tidak bertegur sapa dengan sibonda selama sepurnama."Apehal doeh kau yan ? ingat kau story teller dalam filem Merong Mahawangsa tu ke ? " Okay,sorry semua,bila dah sedap berpuitis tu,terlajak pulak.manelah tau,Yusri terbaca entry ni,terus dia nak ambik berlakon.Kan rezeki tu.xD

So,sekarang ni,kawan Yan pon dah berfikir dua tiga empat puluh kali,nak teruskan hubungan ke,sedangkan mak dia tak suka,tapi bukan lelaki tu nak kawen dgn mak dia pon(ni ayat kawan yan ye.) atau dia nak folo molo je pilihan mak dia tu sedangkan dia tak suka langsung dengan pilihan tu.But for me laah,it is much better kalau ikut pilihan mak kan.Rasanya lagi berkat kot.One more thing,selalunya pilihan ibu tu yang terbaik untuk kita.ececey.Hentikan semua ni izyan.kau tak layak bercakap sedemikian rupa.So,macam tu lah cerita cinta dua darjat ni walaupun sebenarnya tada kaitan langsung dengan tajuk.Sesiapa yang rasa berpengalaman lebih,nak tolong nasihat,sila2.Pintu nasihat terbukak luas,boleh Yan sampaikan sekali kat kawan tu.Ye dak ? so,thats all. cheers ! (:

9 comments:

hamzah ian said...

waa.. kartun comel je.. haha

Izyan Masri said...

HAHA.TU LAH KARTUN PALING HUDUS DI ALAM SEMESTA :D

fad ali said...

macam pernah kene cmnie...

sedih kan?

hukhuk

Izyan Masri said...

ALALA,CHILL2 JANGAN SEDIH2 :D

Syimir said...

so,ur mum pun pilihkan untuk izyan ke?..hehe

Izyan Masri said...

SYIMIR : TAKTAU LAGI.HEHE.IKUT PILIHAN TU KALAU PILIHAN SENDIRI OKAY,TARAM JELAH :P

Syimir said...

hahaa..okeyy!..hentam saje la ..=)..ngeee

Izyan Masri said...

hhe.good2

Syimir said...

XD..smile..ehee

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, March 26, 2011

Cinta dua darjat

Hello there !
Peace be with you guys (:

Tolong semua,bagi satu boooo yang besar dan kuat untuk Yan.Satu,dua,,Aipp,dah ada yang boo dulu ? Semangat nampak ? Tape2.Yan harus diperlakukan seperti itu.Memang pantas mendapat boo sedemikian rupa.Waah.bahasa dah habis berbunga lah tu.Aipp,tapi bahasa berbunga bukan maknanya ada hati dalam taman tahu ? Actually,boo tadi untuk menunjukkan betapa teruknya Yan.boleh tertidur lepas subuh.Sepatutnya,kena bersiap,untuk jumpa dengan junior sekolah dulu di mcd berhampiran pukul 8.Sekali terlajak sampai berlakunya proses tacing mentacing.So,habis jugaklah kredit barang sekotak dua untuk melakukan serangan mesej mintak maaf dan panggilan hangat juga untuk meminta maaf.Dush.Tu lah,lain kali jangan tidur balik lepas subuh.Hamek kau.

Baca tak tajuk atas tu ? Kemain tajuk, cinta dua darjat kan.Dah macam filem P.Ramlee tu huh,Actually,it was like this,ada lah sorang kawan Yan ni mengadu,sedang berduka lara,akibat maknya paksa untuk dia berkawan dengan sorang doktor ni.Doktor keluaran luar negara.Ada cop made in Egypt lagi.Fuyooh.*mata sila terbelalak* dah okay lah tu kan,dapat doktor,senang hidup,anak2 mesti pandai nanti,kalau laki tu handsome,anak comel lagi.Tapi masalahnya,sang kawan ni dah tertarik,menarik kau memang da bomb dengan sorang jejaka keluaran Perak.Jejaka ni orang seni jugaklah.Menyanyi sana,menyanyi sini,berlakon sana sini.Muka boleh tahan,tapi muda setahun dari kawan Yan ni."Alaah,chill la der,muda setahun je kot.lu kesah ape?nenek wa kawen dengan budak PMR okay je." tu nenek lu lah bro.nenek lu vogue.haish.menyampuk.

maybe rambut jejaka tu macam punk kot sebab tu mak dia tak suka.
*asal hudus sangat anak dara tu?gemuk pendek pulak tu*


Maka,apabila si ibu mendapat tahu anaknya bermadu asmara dengan si jejaka tersebut,sedangkan pilihan hati bonda diabaikan begitu saja,si ibu terus murka.Dilarang anaknya untuk bertemu dengan si jejaka hati.Tidak juga dibenarkan untuk ketemu lagi.Maka,si anak terus berduka lara,tidak bertegur sapa dengan sibonda selama sepurnama."Apehal doeh kau yan ? ingat kau story teller dalam filem Merong Mahawangsa tu ke ? " Okay,sorry semua,bila dah sedap berpuitis tu,terlajak pulak.manelah tau,Yusri terbaca entry ni,terus dia nak ambik berlakon.Kan rezeki tu.xD

So,sekarang ni,kawan Yan pon dah berfikir dua tiga empat puluh kali,nak teruskan hubungan ke,sedangkan mak dia tak suka,tapi bukan lelaki tu nak kawen dgn mak dia pon(ni ayat kawan yan ye.) atau dia nak folo molo je pilihan mak dia tu sedangkan dia tak suka langsung dengan pilihan tu.But for me laah,it is much better kalau ikut pilihan mak kan.Rasanya lagi berkat kot.One more thing,selalunya pilihan ibu tu yang terbaik untuk kita.ececey.Hentikan semua ni izyan.kau tak layak bercakap sedemikian rupa.So,macam tu lah cerita cinta dua darjat ni walaupun sebenarnya tada kaitan langsung dengan tajuk.Sesiapa yang rasa berpengalaman lebih,nak tolong nasihat,sila2.Pintu nasihat terbukak luas,boleh Yan sampaikan sekali kat kawan tu.Ye dak ? so,thats all. cheers ! (:

9 comments:

hamzah ian said...

waa.. kartun comel je.. haha

Izyan Masri said...

HAHA.TU LAH KARTUN PALING HUDUS DI ALAM SEMESTA :D

fad ali said...

macam pernah kene cmnie...

sedih kan?

hukhuk

Izyan Masri said...

ALALA,CHILL2 JANGAN SEDIH2 :D

Syimir said...

so,ur mum pun pilihkan untuk izyan ke?..hehe

Izyan Masri said...

SYIMIR : TAKTAU LAGI.HEHE.IKUT PILIHAN TU KALAU PILIHAN SENDIRI OKAY,TARAM JELAH :P

Syimir said...

hahaa..okeyy!..hentam saje la ..=)..ngeee

Izyan Masri said...

hhe.good2

Syimir said...

XD..smile..ehee