Friday, March 25, 2011

Earth Hour 2011.Its time to go beyond the hour !

Hello there !
Peace be with you guys (:

Hari ni kalau boleh Yan nak buat merentas desa sejauh 10.5 km.Kenapa ? sebab Yuyu zulaikha lawat belog wa.siap double komen lagi.Aipp,ada lagi,dia follow wa, bro.Maybe ada yang cakap,"alaah,minah ni.belog aku yuyu dah folllow 5 tahun yang lepas,setakat komen tu,dah penuh sekotak dah dalam belog aku.itupon nak kecoh satu dunia." Almaklumlah,belog baru nak meniarap macam Yan ni,Yuyu dah buat lawatan sambil belajar pon dah kira habis baik dah tu.Kalau Hanis Zalikha ke,Fatin Liyana ke,atau Zack Zukhairi,taktaulah,mau demam 5 hari 5 malam kot.Tak pon sembelih 5 ekor lembu sepanyol yang buat lumba tu.

Cakap pasal Earth Hour.rasanya satu Malaysia tau kot.Tapi,Yan nak jugak umumkan macam pengumuman raya tu.bahawasanya esok bersamaan 26 march 2011 8.30-9.30 malam,merupakan earth hour.Jadi semua rumah yang guna lampu,tolong tutup for an hour.Yang guna minyak tanah untuk hidupkan pelita,tape.dikecualikan,teruskan usaha menghidupkan pelita.Please readers,show your love to the earth by light off for an hour to take a stand against the climate change.Alaah kak enon,nak marah ape,jimat jugak elektrik sejam kan ? Nanti kalau dunia ni panas,mulalah mengeluh " kak enon pelik lah,await lah makin lama makin panaih ja malaysia ni ? " tapi bila suruh support macam ni nak mengeluh segala bagai kan.

please,kalau berkulit gelap,pakai baju pemantul cahaya atau yg warna terang.kalau nampak gigi dengan mata je,nanti jadi macam ibu anak kat atas ni.(psst,asal mak dia dah macam pontianak ? -.-')

So please,each of us,take this resposibility,to get involved and lead the global journey to a sustainable future.Tak rugi aiih,setakat tutup sejam je.yang bukak kedai makan ke,restoran ke,jimat bil elektrik.Ye dak ? sejam tu guna je lah lilin.Baru romantik sikit derr,customer lu pon mesti rasa,asal unik sangat restoran brader ni,malam romantik sedunia ke apa ?

So,please again,as a human,show you support by doing this.kalau bukan kita,sape lagi,takkan nak suruh ayam,lembu,kambiing kat kandang tu pulak kan.cheers !(:

p/s : disebabkan hari ni kemain happy,so,Yan akan tutup lampu selama 5 jam.alaah,setakat sejam tu,selit celah gigi je.

14 comments:

Amiera Hilton said...

tutup lampu and jgn update blog ye masa tu. hehe :P btw follow awak :)

miss.beeka said...

good good , orang macam awak memang diperlukan di bumi ini , haha

Dawa said...

esok nk tutup lampu compound dgn ruang tamu. tp lampu LED xpe kan kalau psg dlm rumah, masih jimat lektrik, kan? huhu

Izyan Masri said...

amiera:aiipp,tutup lampu perlu,tapi xupdate belog tu yg problematik sikit :P

Izyan Masri said...

beeka:aiip,puji lebih2 ni yang malu kemain ni :D.thanks ye syg

Izyan Masri said...

dawa : huhu.takmotakmo.semua lampu kena tutup.lampu lappy pon kena sorok2 jugak :P

ahmad endo said...

ya ktk mesti sapot ni...hehehe

izumi said...

haha....bapak giler laju ko detect ak....aku ader jer still sesat kt gopeng nih... ^^
jumper blog ko pon kt kawan ak...cmner tah dye ader....
ko jd tokeh r skang....wuuuu...banje ak yan... :p

Izyan Masri said...

ahmadendo : ingatkan katak tadi.kita ya.haha.support2 bagus :D

Izyan Masri said...

umi : haha.mesti lah laju tengok sekali muka dah cam.kau kat matrik gopeng ke ? haha.tokei apenye weyh. :P

Zuraidah said...

Takpe. Biar tutup karen Tapi, jangan tutup lappy. :D

azalia hjsalleh said...

baiklah , kita cubaaaa ;)

Izyan Masri said...

ZURAIDAH : TU LAHH,LAIN BOLEH TUTUP,LAPPY NI PROBLEM SIKIT KALAU KENA TUTUP :P

Izyan Masri said...

AZALIA : YEAH.KITA TRY SAMA2 :D

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, March 25, 2011

Earth Hour 2011.Its time to go beyond the hour !

Hello there !
Peace be with you guys (:

Hari ni kalau boleh Yan nak buat merentas desa sejauh 10.5 km.Kenapa ? sebab Yuyu zulaikha lawat belog wa.siap double komen lagi.Aipp,ada lagi,dia follow wa, bro.Maybe ada yang cakap,"alaah,minah ni.belog aku yuyu dah folllow 5 tahun yang lepas,setakat komen tu,dah penuh sekotak dah dalam belog aku.itupon nak kecoh satu dunia." Almaklumlah,belog baru nak meniarap macam Yan ni,Yuyu dah buat lawatan sambil belajar pon dah kira habis baik dah tu.Kalau Hanis Zalikha ke,Fatin Liyana ke,atau Zack Zukhairi,taktaulah,mau demam 5 hari 5 malam kot.Tak pon sembelih 5 ekor lembu sepanyol yang buat lumba tu.

Cakap pasal Earth Hour.rasanya satu Malaysia tau kot.Tapi,Yan nak jugak umumkan macam pengumuman raya tu.bahawasanya esok bersamaan 26 march 2011 8.30-9.30 malam,merupakan earth hour.Jadi semua rumah yang guna lampu,tolong tutup for an hour.Yang guna minyak tanah untuk hidupkan pelita,tape.dikecualikan,teruskan usaha menghidupkan pelita.Please readers,show your love to the earth by light off for an hour to take a stand against the climate change.Alaah kak enon,nak marah ape,jimat jugak elektrik sejam kan ? Nanti kalau dunia ni panas,mulalah mengeluh " kak enon pelik lah,await lah makin lama makin panaih ja malaysia ni ? " tapi bila suruh support macam ni nak mengeluh segala bagai kan.

please,kalau berkulit gelap,pakai baju pemantul cahaya atau yg warna terang.kalau nampak gigi dengan mata je,nanti jadi macam ibu anak kat atas ni.(psst,asal mak dia dah macam pontianak ? -.-')

So please,each of us,take this resposibility,to get involved and lead the global journey to a sustainable future.Tak rugi aiih,setakat tutup sejam je.yang bukak kedai makan ke,restoran ke,jimat bil elektrik.Ye dak ? sejam tu guna je lah lilin.Baru romantik sikit derr,customer lu pon mesti rasa,asal unik sangat restoran brader ni,malam romantik sedunia ke apa ?

So,please again,as a human,show you support by doing this.kalau bukan kita,sape lagi,takkan nak suruh ayam,lembu,kambiing kat kandang tu pulak kan.cheers !(:

p/s : disebabkan hari ni kemain happy,so,Yan akan tutup lampu selama 5 jam.alaah,setakat sejam tu,selit celah gigi je.

14 comments:

Amiera Hilton said...

tutup lampu and jgn update blog ye masa tu. hehe :P btw follow awak :)

miss.beeka said...

good good , orang macam awak memang diperlukan di bumi ini , haha

Dawa said...

esok nk tutup lampu compound dgn ruang tamu. tp lampu LED xpe kan kalau psg dlm rumah, masih jimat lektrik, kan? huhu

Izyan Masri said...

amiera:aiipp,tutup lampu perlu,tapi xupdate belog tu yg problematik sikit :P

Izyan Masri said...

beeka:aiip,puji lebih2 ni yang malu kemain ni :D.thanks ye syg

Izyan Masri said...

dawa : huhu.takmotakmo.semua lampu kena tutup.lampu lappy pon kena sorok2 jugak :P

ahmad endo said...

ya ktk mesti sapot ni...hehehe

izumi said...

haha....bapak giler laju ko detect ak....aku ader jer still sesat kt gopeng nih... ^^
jumper blog ko pon kt kawan ak...cmner tah dye ader....
ko jd tokeh r skang....wuuuu...banje ak yan... :p

Izyan Masri said...

ahmadendo : ingatkan katak tadi.kita ya.haha.support2 bagus :D

Izyan Masri said...

umi : haha.mesti lah laju tengok sekali muka dah cam.kau kat matrik gopeng ke ? haha.tokei apenye weyh. :P

Zuraidah said...

Takpe. Biar tutup karen Tapi, jangan tutup lappy. :D

azalia hjsalleh said...

baiklah , kita cubaaaa ;)

Izyan Masri said...

ZURAIDAH : TU LAHH,LAIN BOLEH TUTUP,LAPPY NI PROBLEM SIKIT KALAU KENA TUTUP :P

Izyan Masri said...

AZALIA : YEAH.KITA TRY SAMA2 :D