Friday, March 25, 2011

Hulurkan tangan,ringankan beban

Hello everyone!
Peace be with you guys (:

Malam tadi berasap jugaklah kepala.Mana taknya,time Yan tengah khusyuk dan bulat2 mata main game barbie dalam internet,tiba2,laptop off sendiri.Baru ingat nak buat majlis bacaan Yasin,untuk pulihkan keadaan.Nasib baik lepas je satu jam biar dia rehat,tekan butang merah bulat,yakni butang on,terus dia menyala.Pengsan kot laptop ni.Biasalah der,laptop zaman sekarang ni memang manja melebey.Pasang lama sikit,meroyan2 nak rehat.Cubit mau ?

Entry ni more to luahan perasaan dan meminta tolong readers semua.Ececey.Bajet kau Angelina Jolie lahkan Izyan,ramai sangat nak tau kisah hidup kau.Bukan apa,sebagai pendatang baru dalam dunia blog ni,nak jugak mintak pandangan blogger yang dah lama membanting tulang dalam dunia belog ni.Almaklum lah,betul2 aktif mengarang ni sejak Januari tahun ni.baru berapa bulan je kak enon,tapi usaha jugaklah nak bagi belog ni ada orang datang buat lawatan sambil belajar.Sapa yang nak tempek link belog ni kat belog mereka pon okay jugak.Mau menangis terharu sebaldi dua.

ape minah ni ? gambar tada kaitan langsung dengan entry -.-

So,for those of you yang dah lama dalam dunia belog ni,rasa nak comment apa2 tentang belog ni,silalah.Aipp,komen membina je okay.yang rasa nak kutuk macam ni --> " asal doeh,muka kau huduh sangat ? " " tulisan tape hape.adik aku tadika kemas lagi bagus" sila jangan komen.Permintaan tuan tanah kedaung.Jadi,sesiapa je yang baca entry ni rasa nak komen,contoh nak bagi tips untuk melancarkan trafik,bagi entry berseri-seri,cerita tadelah cerita pasal hari ni aku makan dengan kawan2,yakni cerita2 boring,atau ada yang nak bagi cadangan untuk Yan buat contest ke,give away ke,ecey,macam ada je orang nak join kan.Bolehlah komen.Semua komen diterima dengan hati terbuka walaupun Yan sendiri taktau macam mana nak bukak hati.Asal ada simpulan bahasa macam tu ye ? tak faham betul.

Hulurkan idea bernas sebernas boleh untuk menaikkan trafik.Walaupun Yan dah habis bangga sebab jumlah pengunjung dah berbelas ribu dalam jangka waktu yang pendek,follower pulak setiap hari bertambah dengan agak baik lah.Kalau dulu,satu hari tu bertambah seketul dua pon,dah riuh satu uitm.buat kenduri kesyukuran 7 hari 7 malam dik.Kalau rasa belog berat pon boleh bagitau jugak.Senang cerita,bagitau jelah ape pon.Bak kata bersamamu " hulurkan tangan ringan beban" cheers ! (:

18 comments:

y u y u Z u l a i k h a said...

yuyu suka belog ni yang simple dan pink dan entry menarik dan tuan belog comel dan tak semak dan cute miut dan ada yuyu di bloglist. hohoho..

<3 izyan masri

y u y u Z u l a i k h a said...

dan tak rugi follow.. dan selamat berkawan. dan terima kasih sudi komen belambak lambak :)

Syimir said...

ahhaa..anda senior dari sy..so,awak kene komen lak pasal blog saya!..ehhe..
wueekkk!

Izyan Masri said...

sis yuyu : waaah.terharu yang teramat sangat sis yuyu si blogger fames visit,komen momen dan follow belog baru ni.ohmaigosh.love ya :D

Izyan Masri said...

syimir : aiip,mana adelah.belog ni pon tapehape and kena banyak di komen lagi.tak layak nak komen belog orang :D

Syarifah Nornazrah Al Yahya said...

blog izyan okey. lmbut jer mata memandang. simple dan sejuk jer rasa. so far okey la walaupn naz baru kenal izyan bbrapa hari yg lalu. blog tak berat :) tu yg pntg kan? Pengisian? okey..not bad. keep it up sis :)

Izyan Masri said...

sis naz,thanks comment tu okay.sejuk sikit hti.hehe :D

Gen2Merah said...

saya pun first time tiba di blog ni. Lembut, Simple dan penulisannya pun sempoi. sya enjoy nak baca entri2 izyan... Series (",)

Izyan Masri said...

gen2merah : thanks banyak2 komen.bertambah2 sejuk hati bila baca :D

cik fai said...

yela yan.. fai pon suke teropong blog yan nie. pink kan.
i loikeeeeeeeeeeeeeee.
teruskan berblogging ye :) awak tak kesorangan.sye kn kakak.
aip.apelah kena mengena-.- hahaha

Syimir said...

sejuk hati cik izyan..=)

yuyueyuliana said...

da dtg da ni :')

Shiro Petta Petto said...

laptop letak mana? kalau letak atas kain ke katil ke nanti overheated... die shutdown sendiri... kain serap haba... aku punya dah banyak kali kena... :P

Izyan Masri said...

cikfai : waah.ni yang macam nak intai,teropong,terjah belog dia hari2 ni :D

Izyan Masri said...

syimir :yap.sejuk je hati :D

Izyan Masri said...

yuyueyuliana:waah.makasih :D

Izyan Masri said...

shiro:aah.memang tepat sekali.memang aku letak atas katil.patutlah dia merajuk.:D

Izyan Masri said...

shiro:aah.memang tepat sekali.memang aku letak atas katil.patutlah dia merajuk.:D

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, March 25, 2011

Hulurkan tangan,ringankan beban

Hello everyone!
Peace be with you guys (:

Malam tadi berasap jugaklah kepala.Mana taknya,time Yan tengah khusyuk dan bulat2 mata main game barbie dalam internet,tiba2,laptop off sendiri.Baru ingat nak buat majlis bacaan Yasin,untuk pulihkan keadaan.Nasib baik lepas je satu jam biar dia rehat,tekan butang merah bulat,yakni butang on,terus dia menyala.Pengsan kot laptop ni.Biasalah der,laptop zaman sekarang ni memang manja melebey.Pasang lama sikit,meroyan2 nak rehat.Cubit mau ?

Entry ni more to luahan perasaan dan meminta tolong readers semua.Ececey.Bajet kau Angelina Jolie lahkan Izyan,ramai sangat nak tau kisah hidup kau.Bukan apa,sebagai pendatang baru dalam dunia blog ni,nak jugak mintak pandangan blogger yang dah lama membanting tulang dalam dunia belog ni.Almaklum lah,betul2 aktif mengarang ni sejak Januari tahun ni.baru berapa bulan je kak enon,tapi usaha jugaklah nak bagi belog ni ada orang datang buat lawatan sambil belajar.Sapa yang nak tempek link belog ni kat belog mereka pon okay jugak.Mau menangis terharu sebaldi dua.

ape minah ni ? gambar tada kaitan langsung dengan entry -.-

So,for those of you yang dah lama dalam dunia belog ni,rasa nak comment apa2 tentang belog ni,silalah.Aipp,komen membina je okay.yang rasa nak kutuk macam ni --> " asal doeh,muka kau huduh sangat ? " " tulisan tape hape.adik aku tadika kemas lagi bagus" sila jangan komen.Permintaan tuan tanah kedaung.Jadi,sesiapa je yang baca entry ni rasa nak komen,contoh nak bagi tips untuk melancarkan trafik,bagi entry berseri-seri,cerita tadelah cerita pasal hari ni aku makan dengan kawan2,yakni cerita2 boring,atau ada yang nak bagi cadangan untuk Yan buat contest ke,give away ke,ecey,macam ada je orang nak join kan.Bolehlah komen.Semua komen diterima dengan hati terbuka walaupun Yan sendiri taktau macam mana nak bukak hati.Asal ada simpulan bahasa macam tu ye ? tak faham betul.

Hulurkan idea bernas sebernas boleh untuk menaikkan trafik.Walaupun Yan dah habis bangga sebab jumlah pengunjung dah berbelas ribu dalam jangka waktu yang pendek,follower pulak setiap hari bertambah dengan agak baik lah.Kalau dulu,satu hari tu bertambah seketul dua pon,dah riuh satu uitm.buat kenduri kesyukuran 7 hari 7 malam dik.Kalau rasa belog berat pon boleh bagitau jugak.Senang cerita,bagitau jelah ape pon.Bak kata bersamamu " hulurkan tangan ringan beban" cheers ! (:

18 comments:

y u y u Z u l a i k h a said...

yuyu suka belog ni yang simple dan pink dan entry menarik dan tuan belog comel dan tak semak dan cute miut dan ada yuyu di bloglist. hohoho..

<3 izyan masri

y u y u Z u l a i k h a said...

dan tak rugi follow.. dan selamat berkawan. dan terima kasih sudi komen belambak lambak :)

Syimir said...

ahhaa..anda senior dari sy..so,awak kene komen lak pasal blog saya!..ehhe..
wueekkk!

Izyan Masri said...

sis yuyu : waaah.terharu yang teramat sangat sis yuyu si blogger fames visit,komen momen dan follow belog baru ni.ohmaigosh.love ya :D

Izyan Masri said...

syimir : aiip,mana adelah.belog ni pon tapehape and kena banyak di komen lagi.tak layak nak komen belog orang :D

Syarifah Nornazrah Al Yahya said...

blog izyan okey. lmbut jer mata memandang. simple dan sejuk jer rasa. so far okey la walaupn naz baru kenal izyan bbrapa hari yg lalu. blog tak berat :) tu yg pntg kan? Pengisian? okey..not bad. keep it up sis :)

Izyan Masri said...

sis naz,thanks comment tu okay.sejuk sikit hti.hehe :D

Gen2Merah said...

saya pun first time tiba di blog ni. Lembut, Simple dan penulisannya pun sempoi. sya enjoy nak baca entri2 izyan... Series (",)

Izyan Masri said...

gen2merah : thanks banyak2 komen.bertambah2 sejuk hati bila baca :D

cik fai said...

yela yan.. fai pon suke teropong blog yan nie. pink kan.
i loikeeeeeeeeeeeeeee.
teruskan berblogging ye :) awak tak kesorangan.sye kn kakak.
aip.apelah kena mengena-.- hahaha

Syimir said...

sejuk hati cik izyan..=)

yuyueyuliana said...

da dtg da ni :')

Shiro Petta Petto said...

laptop letak mana? kalau letak atas kain ke katil ke nanti overheated... die shutdown sendiri... kain serap haba... aku punya dah banyak kali kena... :P

Izyan Masri said...

cikfai : waah.ni yang macam nak intai,teropong,terjah belog dia hari2 ni :D

Izyan Masri said...

syimir :yap.sejuk je hati :D

Izyan Masri said...

yuyueyuliana:waah.makasih :D

Izyan Masri said...

shiro:aah.memang tepat sekali.memang aku letak atas katil.patutlah dia merajuk.:D

Izyan Masri said...

shiro:aah.memang tepat sekali.memang aku letak atas katil.patutlah dia merajuk.:D