Sunday, March 27, 2011

I orang KEY-EYL

Hello there !
Peace be with you guys (:

Setinggi-tinggi tahniah kepada Yan yang dah berjaya makan obat demam cap ibu dan ayah setelah dipaksa nak dekat 6 ratus tiga puluh dua ribu kali rasanya.Mana taknya,Yan paling tak suka nak menelan obat-obatan yang pahit.Kalau rasa macam telan sugus ke,cikedis ke,mau habis jugak satu botol.Sangat tidak masuk akal orang tua sebegini rupa nak makan obat manis macam budak2.Bagi flying kick sikit.

Tiba2 hari ni Yan check email.apa yang rajin sangat tu pon taktaulah kan.Punya sedap tengok jutaan email dlm yahoo tu,<--bajet angelina jolie lah fames sangat.tiba2 ternampak satu nama.Tipahtertipu.*bukan nama sebenar* ."Ni,kawan satu UITM ni.pernah keluar sama."Budak ni budak Puncak setiawangsa.ye.Di kolumpo tu.Dia ni dress up memang dah habis meletup kebabom laah.Den raso takdo yang lai urban melainkan ekau,tipah.Memang bila cakap tu,sleng orang putih kemain.Rasa macam cakap dengan Isteri Tony blair bercakap bahasa melayu.Bila tanya weekend suka buat apa,shopping.fuyyoohh.banyak duit setiap weekend shopping.


Sampailah satu minggu ni,entah kenapa,si tipah ajaklah pegi shopping sama.Then,Yan pon nampaklah butik MNG.so,setop kejap,nak belek2 lah kalau ada baju yang rasa macam okay sikit ke kan.Tengah sedap buat tawaf satu butik tu,tiba2 Tipah pon tanyelah " Yan,you selalu beli kat butik MENANG ni ke?" Bro,wa cakap sama lu lahh kan,wa punya anak tekak dah golek gerudi inul rasanya.kalau wa tak jaga elok2,mau putus anak tekak wa gelak" ada ke MNG dia boleh sebut menang ? MNG LAHHH YOUUUU.bukan MENANG.

Dah terang benderang siap berlampu2 lagi tulis mng by mango.
macam mana boleh jadi menang ?-.-

So,memang muka si tipah tu dah macam kena tempek blusher lah kan.Menang ? Kononnya bila tanya every weekend buat apa,shopping.Tapi takkan baru sebut MNG pon dah salah ?Louis Vuitton taktaulah apa pulak jadinya.So,for those of you outside there,kalau rasa you guys tak cukup urban,moden and tau semua brand,fashion ni,janganlah nak bangga diri,no matter where you come from okay.See,kan dah malu,cakap habis pelat orang putih,dress up kebabom,mengaku orang keyeyl,tapi one of the simplest thing pon tak berapa betul lagi.Just proud to be a simple and truly malay is enough kot.Kan ? There's no need to act like someone you are not.so,cheers ! (:

16 comments:

AmalinaNashihin said...

haha, rasa-rasanya dia konpius tu.
dia ingatkan MNG tu singkatan untuk Menang.
Adeyh, tak dapet den nk nolong :)

misz molecule said...

muahahaha..boleh tak dia jangan memalukan diri sendiri.ceyyt

kambeng.karbonat said...

nasib la bkn minang.ahha

Izyan Masri said...

amalina : tu lah pasal ,mungkin lah jugak si dia tak perasan.:D

Izyan Masri said...

amalina : tu lah pasal ,mungkin lah jugak si dia tak perasan.:D

Sophie Al-yahya said...

ok.sangat kelakar minah keyell itu. Menang? aiyooo..

Izyan Masri said...

sophie al-yahya : haha.tu la pasal.kesian pon ada bila ingat balik :D

Izyan Masri said...

sophie al-yahya : haha.tu la pasal.kesian pon ada bila ingat balik :D

miss.beeka said...

hehe , macam bagos je kan jadi orang keyeyl tuu , hehehe

Syimir said...

hahaa.okey!..saya orang MELAKA..but lahir kat JOHOR eh..ngee.XP
hehee

Zuraidah said...

Wah brandnya. takpe. Kita punya dari night market je =.=

fad ali said...

mungkin die mengalami kejutan perasaan sb teruja kemain...hahah

kan yan kan?*baik angguk...hahah

Izyan Masri said...

beeka : tu lah.org keyeyl tapi salah sebut :D

Izyan Masri said...

syimir:nasib baik bukan org keyeyl eyh :D

Izyan Masri said...

zuraidah:night market pon selesa pakai what .kan :D

Izyan Masri said...

fad :dah angguk lebih 3 kali ni .haha.

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, March 27, 2011

I orang KEY-EYL

Hello there !
Peace be with you guys (:

Setinggi-tinggi tahniah kepada Yan yang dah berjaya makan obat demam cap ibu dan ayah setelah dipaksa nak dekat 6 ratus tiga puluh dua ribu kali rasanya.Mana taknya,Yan paling tak suka nak menelan obat-obatan yang pahit.Kalau rasa macam telan sugus ke,cikedis ke,mau habis jugak satu botol.Sangat tidak masuk akal orang tua sebegini rupa nak makan obat manis macam budak2.Bagi flying kick sikit.

Tiba2 hari ni Yan check email.apa yang rajin sangat tu pon taktaulah kan.Punya sedap tengok jutaan email dlm yahoo tu,<--bajet angelina jolie lah fames sangat.tiba2 ternampak satu nama.Tipahtertipu.*bukan nama sebenar* ."Ni,kawan satu UITM ni.pernah keluar sama."Budak ni budak Puncak setiawangsa.ye.Di kolumpo tu.Dia ni dress up memang dah habis meletup kebabom laah.Den raso takdo yang lai urban melainkan ekau,tipah.Memang bila cakap tu,sleng orang putih kemain.Rasa macam cakap dengan Isteri Tony blair bercakap bahasa melayu.Bila tanya weekend suka buat apa,shopping.fuyyoohh.banyak duit setiap weekend shopping.


Sampailah satu minggu ni,entah kenapa,si tipah ajaklah pegi shopping sama.Then,Yan pon nampaklah butik MNG.so,setop kejap,nak belek2 lah kalau ada baju yang rasa macam okay sikit ke kan.Tengah sedap buat tawaf satu butik tu,tiba2 Tipah pon tanyelah " Yan,you selalu beli kat butik MENANG ni ke?" Bro,wa cakap sama lu lahh kan,wa punya anak tekak dah golek gerudi inul rasanya.kalau wa tak jaga elok2,mau putus anak tekak wa gelak" ada ke MNG dia boleh sebut menang ? MNG LAHHH YOUUUU.bukan MENANG.

Dah terang benderang siap berlampu2 lagi tulis mng by mango.
macam mana boleh jadi menang ?-.-

So,memang muka si tipah tu dah macam kena tempek blusher lah kan.Menang ? Kononnya bila tanya every weekend buat apa,shopping.Tapi takkan baru sebut MNG pon dah salah ?Louis Vuitton taktaulah apa pulak jadinya.So,for those of you outside there,kalau rasa you guys tak cukup urban,moden and tau semua brand,fashion ni,janganlah nak bangga diri,no matter where you come from okay.See,kan dah malu,cakap habis pelat orang putih,dress up kebabom,mengaku orang keyeyl,tapi one of the simplest thing pon tak berapa betul lagi.Just proud to be a simple and truly malay is enough kot.Kan ? There's no need to act like someone you are not.so,cheers ! (:

16 comments:

AmalinaNashihin said...

haha, rasa-rasanya dia konpius tu.
dia ingatkan MNG tu singkatan untuk Menang.
Adeyh, tak dapet den nk nolong :)

misz molecule said...

muahahaha..boleh tak dia jangan memalukan diri sendiri.ceyyt

kambeng.karbonat said...

nasib la bkn minang.ahha

Izyan Masri said...

amalina : tu lah pasal ,mungkin lah jugak si dia tak perasan.:D

Izyan Masri said...

amalina : tu lah pasal ,mungkin lah jugak si dia tak perasan.:D

Sophie Al-yahya said...

ok.sangat kelakar minah keyell itu. Menang? aiyooo..

Izyan Masri said...

sophie al-yahya : haha.tu la pasal.kesian pon ada bila ingat balik :D

Izyan Masri said...

sophie al-yahya : haha.tu la pasal.kesian pon ada bila ingat balik :D

miss.beeka said...

hehe , macam bagos je kan jadi orang keyeyl tuu , hehehe

Syimir said...

hahaa.okey!..saya orang MELAKA..but lahir kat JOHOR eh..ngee.XP
hehee

Zuraidah said...

Wah brandnya. takpe. Kita punya dari night market je =.=

fad ali said...

mungkin die mengalami kejutan perasaan sb teruja kemain...hahah

kan yan kan?*baik angguk...hahah

Izyan Masri said...

beeka : tu lah.org keyeyl tapi salah sebut :D

Izyan Masri said...

syimir:nasib baik bukan org keyeyl eyh :D

Izyan Masri said...

zuraidah:night market pon selesa pakai what .kan :D

Izyan Masri said...

fad :dah angguk lebih 3 kali ni .haha.