Saturday, March 19, 2011

Jom buntal beramai ramai

Hello everyone
Peace be with you guys (:

Hari ni i berada di hometown.Jap,sape yang taktau hometown i kat mana ? Okay,semua taktau.Terima kasih.-.- Teluk Intan lah.Kat mana ? sekali lagi terima kasih.kali ni boldkan.Alaah,yang ada menara senget2 tu,yang condong2.Sampai sampai je,i terus dibawa lari oleh parents sendiri ke restoran ala ala Arab.Fuyooh.teluk intan ada restoran arab dohh.Hello bro,leklu,wa cakap macam ni bukan apa,sebab kat tempat wa sebelum ni ada secret recipe,mcd,kfc,pizza je bro.Sekali ada restoran arab ni derr,rasa jakun dah sampai tahap tiga.Rasa nak singgah hari2 bro,kasi penuh.


Mungkin ada bau jakun kat situ.Maybe lah sebab sebelum ni,direct makan makanan pak arab kat area ampang macam al-andalus,al-rawsha,tapi kali ni kat teluk intan.walaupun sebenarnya taklah se-arab restoran yang i sebut tadi tu.setakat ada shisha untuk show off dengan barbican beberapa botol.tapi tak kisah.memandangkan i dah pergi makan situ,dan memang sedap pon,so,i nak promote jugak.nak jugak.

yang nampak macam sedap ni,nama dia Nasi Arab Ayam.Selain dari ni,ada nasi arab daging.Harga satu pinggan nasi yang dah tinggi macam Mount Kinabalu ni,RM8 something.tak sempat nak hafal exact price dia.well,i bukan tokey kan.Rasa dia,memang menjilat jari.kalau yang guna sudu tu,jilat sudulah.buat apa nak jilat jari yang bersih pulak kan ? =.=

yang putih2 coklat ni nama dia ice blended latte.rasa dia memang kaw kaw.actually kan,waktu ni,i mintak chocolate,tapi dah habis.kalau ye pon laku sangat,janganlah habis time i datang kan.sedih dooh -.- harga dia RM4.50 each glass.kira murahlah ni kan ? tak kira,murah jugak.


so,sambil makan makan tu,minumlah sebotol barbican strawberry flavour.Rindu pulak.Jemput minum dik.Rasadia bolehlah,tadalah sedap sampai nak jilat botol pulak kan.


ni muka kekenyangan.walaupun tak berjaya melicinkan satu pinggan.siap kongsi lagi dengan adik i tau.:D

ni bahagian dalam kedai tu waktu siang.nampak macam tak bestkan ? i pegi malam okay.ape barang pegi siang kan :P

okay.maybe ada yang kata " ape hal minah ni doeh asyik nak cakap pasal makan je," tak kisahlah,janji nak promote punya pasal.kenalah letak jugak entry makanmakan ni.even dah macam jalan2 cari makan pulak kan ? Kepada orang Diamond Bay (bunyi glamer) , you are pleasure to visit this restaurant.No worries,coz the foods and service are totally awesome :D
cheers ! (:

8 comments:

ika-kuchee said...

lepasni saya nak p terjah sini pulak ye :)


*sedaap tak makann kat sana ?

Izyan Nasuha Masri said...

sedap ika.datang hari2 pon boleh.hehe :D

taqiyue said...

jeles btul lah tgk org mkn sedap2 ni.haha

Izyan Nasuha Masri said...

haha.jom makan sini sama :D

EDlinaaJohari said...

wuu knp laa kt ipoh x ade.hehe

Izyan Nasuha Masri said...

edlinaa,haish.ipoh dah banyak restoran best.bagi can tlk intan pulak.haha

Anonymous said...

bila nak buat rancangan jalanjalan cari makan pula?teeheee.:D
mysm.

noreenrara said...

i know the owner..huhu..

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, March 19, 2011

Jom buntal beramai ramai

Hello everyone
Peace be with you guys (:

Hari ni i berada di hometown.Jap,sape yang taktau hometown i kat mana ? Okay,semua taktau.Terima kasih.-.- Teluk Intan lah.Kat mana ? sekali lagi terima kasih.kali ni boldkan.Alaah,yang ada menara senget2 tu,yang condong2.Sampai sampai je,i terus dibawa lari oleh parents sendiri ke restoran ala ala Arab.Fuyooh.teluk intan ada restoran arab dohh.Hello bro,leklu,wa cakap macam ni bukan apa,sebab kat tempat wa sebelum ni ada secret recipe,mcd,kfc,pizza je bro.Sekali ada restoran arab ni derr,rasa jakun dah sampai tahap tiga.Rasa nak singgah hari2 bro,kasi penuh.


Mungkin ada bau jakun kat situ.Maybe lah sebab sebelum ni,direct makan makanan pak arab kat area ampang macam al-andalus,al-rawsha,tapi kali ni kat teluk intan.walaupun sebenarnya taklah se-arab restoran yang i sebut tadi tu.setakat ada shisha untuk show off dengan barbican beberapa botol.tapi tak kisah.memandangkan i dah pergi makan situ,dan memang sedap pon,so,i nak promote jugak.nak jugak.

yang nampak macam sedap ni,nama dia Nasi Arab Ayam.Selain dari ni,ada nasi arab daging.Harga satu pinggan nasi yang dah tinggi macam Mount Kinabalu ni,RM8 something.tak sempat nak hafal exact price dia.well,i bukan tokey kan.Rasa dia,memang menjilat jari.kalau yang guna sudu tu,jilat sudulah.buat apa nak jilat jari yang bersih pulak kan ? =.=

yang putih2 coklat ni nama dia ice blended latte.rasa dia memang kaw kaw.actually kan,waktu ni,i mintak chocolate,tapi dah habis.kalau ye pon laku sangat,janganlah habis time i datang kan.sedih dooh -.- harga dia RM4.50 each glass.kira murahlah ni kan ? tak kira,murah jugak.


so,sambil makan makan tu,minumlah sebotol barbican strawberry flavour.Rindu pulak.Jemput minum dik.Rasadia bolehlah,tadalah sedap sampai nak jilat botol pulak kan.


ni muka kekenyangan.walaupun tak berjaya melicinkan satu pinggan.siap kongsi lagi dengan adik i tau.:D

ni bahagian dalam kedai tu waktu siang.nampak macam tak bestkan ? i pegi malam okay.ape barang pegi siang kan :P

okay.maybe ada yang kata " ape hal minah ni doeh asyik nak cakap pasal makan je," tak kisahlah,janji nak promote punya pasal.kenalah letak jugak entry makanmakan ni.even dah macam jalan2 cari makan pulak kan ? Kepada orang Diamond Bay (bunyi glamer) , you are pleasure to visit this restaurant.No worries,coz the foods and service are totally awesome :D
cheers ! (:

8 comments:

ika-kuchee said...

lepasni saya nak p terjah sini pulak ye :)


*sedaap tak makann kat sana ?

Izyan Nasuha Masri said...

sedap ika.datang hari2 pon boleh.hehe :D

taqiyue said...

jeles btul lah tgk org mkn sedap2 ni.haha

Izyan Nasuha Masri said...

haha.jom makan sini sama :D

EDlinaaJohari said...

wuu knp laa kt ipoh x ade.hehe

Izyan Nasuha Masri said...

edlinaa,haish.ipoh dah banyak restoran best.bagi can tlk intan pulak.haha

Anonymous said...

bila nak buat rancangan jalanjalan cari makan pula?teeheee.:D
mysm.

noreenrara said...

i know the owner..huhu..