Saturday, March 26, 2011

Kaya sangat kita ni

Hello lovelies !
Peace be with you guys (:

Rasa macam nak tertonggeng berjalan kehulur kehilir harini.Singgah pulak 'pasar malam' walaupun pegi petang tadi,siap terang benderang lagi.Kenapa mesti nak panggil pasar malam pon tak taulah.Biarlah,asal semua gembira.Keluar bersuka ria sampai tada masa nak menghupdate belog hari ni.Pastu mulalah labah2 nak mulakan aktiviti kegemaran dia,buat sarang dalam belog yang tak diupdate.Nasib baik sempat bagi flying kick kat labah2 sebelum dia bersarang marang kat sini.(kak jah,standard lah,awal2 entry merepek tak ingat dunia.)

Tadi,pegi pasar malam,mulalah,rambang mata,tengok makanan kiri kanan,sambil jalan tu kononnya taknak tengok,tapi jeling jugak sikit2 sebab bau makanan tu semua pergghh,tak sempat dah mintak izin nak masuk hidung,main masuk je.lu tau bro,wa rasa macam air liur wa kering sepanjang jalan sebab asyik meleh je,sedap kemain.Mulalah,singgah satu,beli,singgah lagi sampailah rasa jari ni macam dah tak boleh nak jadi penyangkut plastik lagi.Nahh,hambik beberapa jenis makanan pasar malam yang sempat diambil gambar oleh paparazzi.sapa suruh sedap.kan dah kena .

nama dia encik jagunn togkol.jagunn rebus sedap.

nama dia jagun cawan.kita jangan kawan dengan encik jagun cawan sebab banyak majerin.tak elok

nama dia puan laksam.jangan kawan dia sebab dia banyak santan.

yang ni encik kentann putar2.kita tak boleh dekat dia langsung.encik kentann banyak mayon.berminyak lagi.eee.

You know what guys ? Malaysia ni sebenarnya kaya sangat dengan makanan.Pergi sana makan,pergi sini,situ, kehulu,kehilir,sampai muara sungai pon ada je makanan.Cakap je nak makanan negara apa,semua ada.Lagi dasyat,asal jumpa makanan je,"cuba kome bagi try sikit,kak jah tengok macam sedap benor je.Nak rasa semualah." .Nak best jugak,kalau kita tengok betul2,asal cerita malaysia je,part paling banyak mesti makan " sayang,jom i belanja u makan malam ni" " bro,kau dah lunch belum?aku lapa dah ni.benti keje dulu" "kak jah,datanglah mlm ni,ada makan2 sikit".semuanya mesti makan.Maybe nampak romantik kot bila ajak makan.Taktulah.Sukatilah.asal semua bahagia.

Tapi tau tak,kadar obesiti rakyat Malaysia ni makin hari makin meningkat ?Mengikut menteri kesihatan,Malaysia ni negara ke-enam kadar obesiti tertinggi diAsia dan pertama dikalangan negara Asean.fuyooh.*sila bukak mata luas2.terbelalak kan sekali kalau boleh* Jangan sampai nanti,orang panggil,negara malaysia,negara gemuk sudahlah.Tak mampulah nak dengar macam tu kan.Sedap sangat.Apa yang macam merisaukan sikit tu,kalau main makan je,setakat gemuk tapi sihat tape,ni tak,obesiti ni berisiko untuk dapat penyakit,tak kiralah kronik ke tak.

ni lah wajah yang bakal melicinkan semua pinggan di atas meja.serbuk pon tak boleh tinggal.

Contohnya,satu tong penyakit macam kat sebelah ni --> Darah tinggi,sesak nafas,sakit jantung,strok,diabetes mellitus,ketaknormalan haid,*aiip,bang mail,yang nak risau lebih2 kenapa?ni untuk perempuan je*,back strain,komplikasi pembedahan,dan meningkat risiko kanser.Fuyooh sekali lagi.kali ni kalau boleh,buat muka serius sekali.Kak jah tutup mulut.So,what if kita mulakan makan secara sihat.Makan seimbang.jangalah pagi breakfast mekdi,tengah hari piza,malam kenny rogers pulak.Kalau hari2 mcm tu,bukan setakat obesiti lagi,dalam sebulan dua,sediakan kain putih panjang2 sikit.Penat ceramah malam ni.Mengalahkan doktor.Hebat tak hebat dik ? So,think about this if you wanna have a healthy and normal life.Cheers ! (:

14 comments:

fad ali said...

yan!! kamu makan ke mengketedaroh!..

hahahah...

like makan2...

ngeeee~

y u y u Z u l a i k h a said...

ohhh i love you jagungg dan kentang putar ^^

Izyan Masri said...

FAD : NI MELANTAKEDAROH NAMENYA.SEBAB DAH BANYAK SANGAT MAKAN.HAHA

Izyan Masri said...

SIS YUYU COMEL : OHH TIDAK.JANGAN KAWAN DENGAN JAGUNG DAN KENTANG PUTAR :D
THANKS VISIT BELOG KENIT NI YE.LOVE3

Hariz said...

woah..tuan tanah comel ;)

Syimir said...

hehee..biler kite sedih,kita makan la..bila da makan,happy la kite..:)

yanyan said...

hahaha yanyan pun sukaaaa makan ! :)

Bird Fizousz said...

menarik..geram lak tg0k mknn itu sume..kite k0ngsi bleh wahai kwn sn0w??hahahaha

Izyan Masri said...

hariz:comel ape mcm tu.haha :)

Izyan Masri said...

syimir :erghh,kalau mcm tu,selalu sedih,selalu mkn,t jadi belon.haha

Izyan Masri said...

yanyan:waah.name dah lah same.suka makan pon sama.boleh jadi kembar ni

Izyan Masri said...

bird:aiip,tak boleh kongsi.nak makan sorg2 wahai kawan snow,ridha,fath,sadiy.hahahaha :D

Syimir said...

hahaa..jadi belon la best..just follow da way of air..ehhe

Izyan Masri said...

syimir :takmo.nanti terbang merata2 :D

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, March 26, 2011

Kaya sangat kita ni

Hello lovelies !
Peace be with you guys (:

Rasa macam nak tertonggeng berjalan kehulur kehilir harini.Singgah pulak 'pasar malam' walaupun pegi petang tadi,siap terang benderang lagi.Kenapa mesti nak panggil pasar malam pon tak taulah.Biarlah,asal semua gembira.Keluar bersuka ria sampai tada masa nak menghupdate belog hari ni.Pastu mulalah labah2 nak mulakan aktiviti kegemaran dia,buat sarang dalam belog yang tak diupdate.Nasib baik sempat bagi flying kick kat labah2 sebelum dia bersarang marang kat sini.(kak jah,standard lah,awal2 entry merepek tak ingat dunia.)

Tadi,pegi pasar malam,mulalah,rambang mata,tengok makanan kiri kanan,sambil jalan tu kononnya taknak tengok,tapi jeling jugak sikit2 sebab bau makanan tu semua pergghh,tak sempat dah mintak izin nak masuk hidung,main masuk je.lu tau bro,wa rasa macam air liur wa kering sepanjang jalan sebab asyik meleh je,sedap kemain.Mulalah,singgah satu,beli,singgah lagi sampailah rasa jari ni macam dah tak boleh nak jadi penyangkut plastik lagi.Nahh,hambik beberapa jenis makanan pasar malam yang sempat diambil gambar oleh paparazzi.sapa suruh sedap.kan dah kena .

nama dia encik jagunn togkol.jagunn rebus sedap.

nama dia jagun cawan.kita jangan kawan dengan encik jagun cawan sebab banyak majerin.tak elok

nama dia puan laksam.jangan kawan dia sebab dia banyak santan.

yang ni encik kentann putar2.kita tak boleh dekat dia langsung.encik kentann banyak mayon.berminyak lagi.eee.

You know what guys ? Malaysia ni sebenarnya kaya sangat dengan makanan.Pergi sana makan,pergi sini,situ, kehulu,kehilir,sampai muara sungai pon ada je makanan.Cakap je nak makanan negara apa,semua ada.Lagi dasyat,asal jumpa makanan je,"cuba kome bagi try sikit,kak jah tengok macam sedap benor je.Nak rasa semualah." .Nak best jugak,kalau kita tengok betul2,asal cerita malaysia je,part paling banyak mesti makan " sayang,jom i belanja u makan malam ni" " bro,kau dah lunch belum?aku lapa dah ni.benti keje dulu" "kak jah,datanglah mlm ni,ada makan2 sikit".semuanya mesti makan.Maybe nampak romantik kot bila ajak makan.Taktulah.Sukatilah.asal semua bahagia.

Tapi tau tak,kadar obesiti rakyat Malaysia ni makin hari makin meningkat ?Mengikut menteri kesihatan,Malaysia ni negara ke-enam kadar obesiti tertinggi diAsia dan pertama dikalangan negara Asean.fuyooh.*sila bukak mata luas2.terbelalak kan sekali kalau boleh* Jangan sampai nanti,orang panggil,negara malaysia,negara gemuk sudahlah.Tak mampulah nak dengar macam tu kan.Sedap sangat.Apa yang macam merisaukan sikit tu,kalau main makan je,setakat gemuk tapi sihat tape,ni tak,obesiti ni berisiko untuk dapat penyakit,tak kiralah kronik ke tak.

ni lah wajah yang bakal melicinkan semua pinggan di atas meja.serbuk pon tak boleh tinggal.

Contohnya,satu tong penyakit macam kat sebelah ni --> Darah tinggi,sesak nafas,sakit jantung,strok,diabetes mellitus,ketaknormalan haid,*aiip,bang mail,yang nak risau lebih2 kenapa?ni untuk perempuan je*,back strain,komplikasi pembedahan,dan meningkat risiko kanser.Fuyooh sekali lagi.kali ni kalau boleh,buat muka serius sekali.Kak jah tutup mulut.So,what if kita mulakan makan secara sihat.Makan seimbang.jangalah pagi breakfast mekdi,tengah hari piza,malam kenny rogers pulak.Kalau hari2 mcm tu,bukan setakat obesiti lagi,dalam sebulan dua,sediakan kain putih panjang2 sikit.Penat ceramah malam ni.Mengalahkan doktor.Hebat tak hebat dik ? So,think about this if you wanna have a healthy and normal life.Cheers ! (:

14 comments:

fad ali said...

yan!! kamu makan ke mengketedaroh!..

hahahah...

like makan2...

ngeeee~

y u y u Z u l a i k h a said...

ohhh i love you jagungg dan kentang putar ^^

Izyan Masri said...

FAD : NI MELANTAKEDAROH NAMENYA.SEBAB DAH BANYAK SANGAT MAKAN.HAHA

Izyan Masri said...

SIS YUYU COMEL : OHH TIDAK.JANGAN KAWAN DENGAN JAGUNG DAN KENTANG PUTAR :D
THANKS VISIT BELOG KENIT NI YE.LOVE3

Hariz said...

woah..tuan tanah comel ;)

Syimir said...

hehee..biler kite sedih,kita makan la..bila da makan,happy la kite..:)

yanyan said...

hahaha yanyan pun sukaaaa makan ! :)

Bird Fizousz said...

menarik..geram lak tg0k mknn itu sume..kite k0ngsi bleh wahai kwn sn0w??hahahaha

Izyan Masri said...

hariz:comel ape mcm tu.haha :)

Izyan Masri said...

syimir :erghh,kalau mcm tu,selalu sedih,selalu mkn,t jadi belon.haha

Izyan Masri said...

yanyan:waah.name dah lah same.suka makan pon sama.boleh jadi kembar ni

Izyan Masri said...

bird:aiip,tak boleh kongsi.nak makan sorg2 wahai kawan snow,ridha,fath,sadiy.hahahaha :D

Syimir said...

hahaa..jadi belon la best..just follow da way of air..ehhe

Izyan Masri said...

syimir :takmo.nanti terbang merata2 :D