Monday, March 21, 2011

Kurus ? cantik ke ?

Hello readers !
Peace be with you guys (:

Orang kurus mesti tengah fikir ni "asal nak sebut2 pasal aku doeh minah ni.ni yang rasa nak sentap ni." yang berisi pulak "padan muka orang kurus.tu lah berlagak sangat rasa kurus tu habis lawo" yang sedang2 " aku tak masuk campur.sukahati kau orang lah weyhh" .Leklu derr,semua jenis badan pon boleh baca,kurus,gemuk,laki,perempuan.Singgah jap baca habis2 baru boleh pergi blog orang lain.Ada unsur paksaan kat situ.

Kebiasaannya yang gemuk atau senang kata berisi lah kan,mesti berusaha kuat2 nak kurus.cantik macam model amber chia.Takpon kalau artis melayu yang badan lawa macam eja kot ? Tak kiralah sapa pon.So,to be that way,mulalah tak makan 7 hari 7 malam,pegi pusat menguruskan badan,makan pil,sapu krim itu ini,yang berlari keliling kampung pon
ada.Pakai bengkung malam2 pon tak terkecuali jugak.Semata mata kononnya nak kurus.Kat bawah ni wanita terkurus dunia.Nah,ambik ni.

booooooooooooooooooooooooooo!!.ape gambar seksi2 ni ? chill la weyh.tada gambar lain lah.under 18 tutup mata.

Lizzie Velasquez,21 dari texas,Amerika,mahasiswi komunikasi.Berat dia berapa ?ce teka,ce teka <-- style budak2 zmn sekarang cakap.25.4 kg ! berat i double dari dia kot.Hamboi,kurus kemain minah ni.Kolestrol dalam badan hampir 0%.Yang ni salute.yelah,i hari2 telan oat sampai kalau boleh dengan kotak2 dia i nak telan pon peratus kolestrol baru kurang berapa je,dia tak makan oat,kolestrol kosong.Hello,dia ni bukan anoreksia.Tapi Neonatal Progeroid Syndrome yang menghalang dia ni daripada bertambah berat badan,penuaan,hilang lemak di tubuh dan muka.Takut tak dik ? Yang paling teruknya lah kan,si perempuan amerika ni kena makan setiap 15 minit untuk terus hidup.See ? bukan main susah lagi jadi orang kurus ni kan ?
american top model.nak join ?

Kepada wanita atau pun lelaki(kalau adelah) yang nak kurus sangat tu,rethink about it.Janganlah sebab nak badan macam kerengga,sanggup jolok2 anak tekak lepas makan,takpon tak makan 7 hari 7 malam.Yang penting,makan tu ikut piramid makanan.ambil semua jenis makanan,tapi small amount.Bialah badan tu tak keding sangat atau tak buntal sangat.Tak betul gitu ? Exercise tu pulak kenalah berterusan,tapi jangan sampai tercabut urat.

" Der,bila lu nak stop membebel ni ? bosan doeeh " Leklu bro,wa nak berenti laah ni.Lu kasi wa panas je derr.Memandangkan mungkin ada yang dah fed up dengan semua bebelan dalam entry ni,so,dengan senang hati i akan stop menaip.For those of you outside there yang rasa badan tu cantik,gemuk sangat,cool je okay.kurangkan sampai mencapai tahap BMI yang ideal.janganlah sampai paksa diri jadi kurus sangat.yang kurus pulak,janganlah sampai beria2 nak makan berkilo2.banyak jugak tau orang kurus yang berkolestrol tinggi.Tau ? So,the best way is,redha dan bersyukur jelah dengan apa yang anda ada okay.cheers ! (:

nampak gaya,i pon kena kurus lagi lah ni.booooooo sama dia.double booo! =.=

23 comments:

Zuraidah said...

Aha. kalau kita, jadi diri sendiri lagi bagus. Biarlah orang nak cakap kita apa. Ngee~

Zuraidah said...

Jadi diri sendiri lagi bagus. Ngee~

Izyan Nasuha Masri said...

betul.setuju sangatlah tu zu.takpayah nak over2 kurus atau gemuk kan :D

Syimir said...

hahha..nak like comment2 kat atas tu bole x??..hehe..

Izyan Nasuha Masri said...

boleh syimir.jemput2 like :D

nine said...

hurmm.. slimnye yg tgh2 tuh.. huhu

Izyan Nasuha Masri said...

haha.itu bukan slim.itu tulang terbang :D

NUR AIN AZMAN said...

HAHA ! lawak tgk kurus npk tulang tu.
Btw, kurus ke gemokk ke, chubby ker, whateva la,. smua nyer cantik. itu bagi i laaa. sebab semua itu kurniaan Allah kan. wat pe la nak peritkai kan, huhu.

Have a nice day dear

Jom komen entry saya yukk

Love,
Aen

Izyan Nasuha Masri said...

kurus sangatkan ? boleh ukur size tulang dia kot :P
tu lah pasal.apa2 rupa pon semua sama je :D

Ms Z said...

uuuu!! that scary! tp saye pon x cukop BMI lg. adoy (--')

Izyan Nasuha Masri said...

tak cukup lagi?hayoo.makan banyak2 smpai cukup :D

NUR AIN AZMAN said...

yesza! x payah risau la kurus ke, gemok ke, yg penting jadi diri sendiri. itu lebih bagus. oke babe! ;)


Love,
Aen

Izyan Nasuha Masri said...

ain ni banyak idea.mesti selalu masuk prtandingan dulu:D

NUR AIN AZMAN said...

ngeeeheee, tidak larh.
aen ni banyak bercakap :)

Love,
Aen

Izyan Nasuha Masri said...

yeke.boleh jadi pengcara ni :D

EB said...

EB pilih kanan n bawah skali blh?

EB said...

EB pilih kanan n bawah skali blh?

Izyan Masri said...

haaa.kanan bawah sekali tu yang mana ye :D

Anonymous said...

kalo saya prefer kurus sebab bila snap picture tak nampak gemuk dan peha besar.hehe.tapi perempuan dekat malaysia ni jarang y kurus mcm dlm gmbar awak upload ni

Izyan Masri said...

betul2.just kalau kurus sangat mcm perempuan tengah2 tu,alahai2,nak pegang pon takut(:

alyn dalila said...

sy bsyukur nan bdn yg agk krus+kering niyh..hehe tp yg tgah tuh tlalu krus..tkowt tgk..

Anonymous said...

jgn terlalu kurus mcm lidi,
jgn terlalu gemok mcm ba@*..

Golden Lounge said...

yang sebenarnya asalkan sihat je kan..cantik subjektif..pedulikkk apa org kata..yang penting sendiri rasa bes n sihat sudeyy

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, March 21, 2011

Kurus ? cantik ke ?

Hello readers !
Peace be with you guys (:

Orang kurus mesti tengah fikir ni "asal nak sebut2 pasal aku doeh minah ni.ni yang rasa nak sentap ni." yang berisi pulak "padan muka orang kurus.tu lah berlagak sangat rasa kurus tu habis lawo" yang sedang2 " aku tak masuk campur.sukahati kau orang lah weyhh" .Leklu derr,semua jenis badan pon boleh baca,kurus,gemuk,laki,perempuan.Singgah jap baca habis2 baru boleh pergi blog orang lain.Ada unsur paksaan kat situ.

Kebiasaannya yang gemuk atau senang kata berisi lah kan,mesti berusaha kuat2 nak kurus.cantik macam model amber chia.Takpon kalau artis melayu yang badan lawa macam eja kot ? Tak kiralah sapa pon.So,to be that way,mulalah tak makan 7 hari 7 malam,pegi pusat menguruskan badan,makan pil,sapu krim itu ini,yang berlari keliling kampung pon
ada.Pakai bengkung malam2 pon tak terkecuali jugak.Semata mata kononnya nak kurus.Kat bawah ni wanita terkurus dunia.Nah,ambik ni.

booooooooooooooooooooooooooo!!.ape gambar seksi2 ni ? chill la weyh.tada gambar lain lah.under 18 tutup mata.

Lizzie Velasquez,21 dari texas,Amerika,mahasiswi komunikasi.Berat dia berapa ?ce teka,ce teka <-- style budak2 zmn sekarang cakap.25.4 kg ! berat i double dari dia kot.Hamboi,kurus kemain minah ni.Kolestrol dalam badan hampir 0%.Yang ni salute.yelah,i hari2 telan oat sampai kalau boleh dengan kotak2 dia i nak telan pon peratus kolestrol baru kurang berapa je,dia tak makan oat,kolestrol kosong.Hello,dia ni bukan anoreksia.Tapi Neonatal Progeroid Syndrome yang menghalang dia ni daripada bertambah berat badan,penuaan,hilang lemak di tubuh dan muka.Takut tak dik ? Yang paling teruknya lah kan,si perempuan amerika ni kena makan setiap 15 minit untuk terus hidup.See ? bukan main susah lagi jadi orang kurus ni kan ?
american top model.nak join ?

Kepada wanita atau pun lelaki(kalau adelah) yang nak kurus sangat tu,rethink about it.Janganlah sebab nak badan macam kerengga,sanggup jolok2 anak tekak lepas makan,takpon tak makan 7 hari 7 malam.Yang penting,makan tu ikut piramid makanan.ambil semua jenis makanan,tapi small amount.Bialah badan tu tak keding sangat atau tak buntal sangat.Tak betul gitu ? Exercise tu pulak kenalah berterusan,tapi jangan sampai tercabut urat.

" Der,bila lu nak stop membebel ni ? bosan doeeh " Leklu bro,wa nak berenti laah ni.Lu kasi wa panas je derr.Memandangkan mungkin ada yang dah fed up dengan semua bebelan dalam entry ni,so,dengan senang hati i akan stop menaip.For those of you outside there yang rasa badan tu cantik,gemuk sangat,cool je okay.kurangkan sampai mencapai tahap BMI yang ideal.janganlah sampai paksa diri jadi kurus sangat.yang kurus pulak,janganlah sampai beria2 nak makan berkilo2.banyak jugak tau orang kurus yang berkolestrol tinggi.Tau ? So,the best way is,redha dan bersyukur jelah dengan apa yang anda ada okay.cheers ! (:

nampak gaya,i pon kena kurus lagi lah ni.booooooo sama dia.double booo! =.=

23 comments:

Zuraidah said...

Aha. kalau kita, jadi diri sendiri lagi bagus. Biarlah orang nak cakap kita apa. Ngee~

Zuraidah said...

Jadi diri sendiri lagi bagus. Ngee~

Izyan Nasuha Masri said...

betul.setuju sangatlah tu zu.takpayah nak over2 kurus atau gemuk kan :D

Syimir said...

hahha..nak like comment2 kat atas tu bole x??..hehe..

Izyan Nasuha Masri said...

boleh syimir.jemput2 like :D

nine said...

hurmm.. slimnye yg tgh2 tuh.. huhu

Izyan Nasuha Masri said...

haha.itu bukan slim.itu tulang terbang :D

NUR AIN AZMAN said...

HAHA ! lawak tgk kurus npk tulang tu.
Btw, kurus ke gemokk ke, chubby ker, whateva la,. smua nyer cantik. itu bagi i laaa. sebab semua itu kurniaan Allah kan. wat pe la nak peritkai kan, huhu.

Have a nice day dear

Jom komen entry saya yukk

Love,
Aen

Izyan Nasuha Masri said...

kurus sangatkan ? boleh ukur size tulang dia kot :P
tu lah pasal.apa2 rupa pon semua sama je :D

Ms Z said...

uuuu!! that scary! tp saye pon x cukop BMI lg. adoy (--')

Izyan Nasuha Masri said...

tak cukup lagi?hayoo.makan banyak2 smpai cukup :D

NUR AIN AZMAN said...

yesza! x payah risau la kurus ke, gemok ke, yg penting jadi diri sendiri. itu lebih bagus. oke babe! ;)


Love,
Aen

Izyan Nasuha Masri said...

ain ni banyak idea.mesti selalu masuk prtandingan dulu:D

NUR AIN AZMAN said...

ngeeeheee, tidak larh.
aen ni banyak bercakap :)

Love,
Aen

Izyan Nasuha Masri said...

yeke.boleh jadi pengcara ni :D

EB said...

EB pilih kanan n bawah skali blh?

EB said...

EB pilih kanan n bawah skali blh?

Izyan Masri said...

haaa.kanan bawah sekali tu yang mana ye :D

Anonymous said...

kalo saya prefer kurus sebab bila snap picture tak nampak gemuk dan peha besar.hehe.tapi perempuan dekat malaysia ni jarang y kurus mcm dlm gmbar awak upload ni

Izyan Masri said...

betul2.just kalau kurus sangat mcm perempuan tengah2 tu,alahai2,nak pegang pon takut(:

alyn dalila said...

sy bsyukur nan bdn yg agk krus+kering niyh..hehe tp yg tgah tuh tlalu krus..tkowt tgk..

Anonymous said...

jgn terlalu kurus mcm lidi,
jgn terlalu gemok mcm ba@*..

Golden Lounge said...

yang sebenarnya asalkan sihat je kan..cantik subjektif..pedulikkk apa org kata..yang penting sendiri rasa bes n sihat sudeyy