Tuesday, March 22, 2011

Mengapakah ? Bagaimanakah ? Bilakah ? Siapakah ?

Hello readers !
Peace be with you guys (:

Hamboii,kemain banyak soalan dia.Chill chill.Soalan ni semua takkan ada dalam UPSR,PMR atau SPM okay adik2.macam ni lah,straight to the point je lah.I tak pandai nak bersimpang siur ni.

Macam biasa lah,keja harian kalau dah dating dengan blog,berjalan dan membuat lawatan sambil belajar keblog orang lain.Tak kisahlah blog picisan macam blog i ni ke atau blog senior macam Hanis zalikha,Cik Epal,Fatin Liyana and the geng.Yang penting,hari2 kena exercise,berjalan dari satu blog ke blog lain.Kalau rajin,singgah rehat sambil baca semua entry.

Tengah sedap2 berjalan tu,tiba2 i tersinggah lah kat blog SiTikar (bukan nama sebenar) .Bukan main lagi blog dia.bekerlipan macam malam disinari bintang<--yang ni over.So,i yang memang minat colourful ni try lah nak bermanja dengan blog dia.Nak bukak sini sana dalam blog tu.Tapi,nasib tak menyebelahi diri.Baru nak bukak satu benda,habis jam satu laptop.Penat jugaklah nak tunggu bila nak okay nya laptop ni.Then,i tutup je lah blog tu.Mungkin tada rezeki nak baca blog kiut miut macam tu.Then,i berjalan lagi sambil singgah rehat nak baca entry kat blog SiTiKUS (juga bukan nama sebenar) .Sekali lagi,dengan lagu berdentam dentum,lampu kelap kelip diseluruh pelusuk blog,tapi dengan hampa i berlalu pergi dari situ.Sebab nya,blog dia berat kemain.Tersiksa laptop i nak bukak.Last2 pegi jelah ke blog yang tak berat dan senang kemain nak bukak dan baca.

blog budak tengah bergambar tu dengar cerita tak berapa berat.datanglah selalu.PERASAN SIOOOTTTT.BOOO sama dia. =.=

Apa motif entry ni sebenarnya ? Tak fahamlah tu.Okay,yang sebenarnya,i just nak bagi nasihat sikitlah.Sikit je pon.Kepada sesiapa di luar sana,mungkin i sendiri yang blog dia kemain berat,sampai nak tumpang lalu pon tak boleh,apa kata kurangkan sikit hiasan dalaman blog tu.Yang penting2 pon dah okay kot.Asal comel2 macam tu je kan.Sebab niat dihati nak bertandang,nak rehat2,tapi terpaksa pegi pulak sebab blog berat sangat.So,menghilangkan mood nak baca dan mengurangkan jumlah pelawat.Tak gitu ? Apa kata lepas ni semua check balik blog tu overload ke tak?ikut BMI ye.Hulurkan tangan,ringankan beban blog.Cheers ! (:

"asal doeh minah ni nak sound orang sedap hati dia je,follower pon baru sekotak kecik " =.='

13 comments:

solo molo said...

bab bl0g ringan or berat memang kena amek perhatian... kal0 bl0g ringan, baru pembaca rasa semangat sket nak baca entry... tapi kalo blog tue berat, mesti pembaca akan lari... dan lepas tue mamang die akan pikir berkali-kali nka mas0k blog tue...

Izyan Masri said...

betul tu.tak larat lah nak masuk and tunggu blog yg berat sangat.tak semngat nak baca :D

cik wiwiz said...

yup.. sgt setuju..
bdw, blog kite cam same je kan? kaler pink belang2.. izyan suke pink ye? He.. >_<

Izyan Masri said...

wiwiz.tu lah pasal.lebih kurang pulak kan.huhu.haish.suka sangat pink3 ni.:D

Syimir said...

blog sy?..berat x??..haha..kene timbang ikut bmi nie..aishh..

Izyan Masri said...

syimir,boleh2.timbang elok2 tau :D

Syimir said...

hahaa..okey!..tapi cam pelik je ek,nak timbg blog?..:p

Izyan Masri said...

aipp,takmo pelik2.timbang jugak.kalau berat taknak masuk blog dia :P

Syimir said...

haha..tade la penimbang blog..:p..
camtu,kene la timang2 je blog sy nie..:p
hehee

Izyan Masri said...

amboi,,comelnya nak timang2 blog, :P

Syimir said...

hahaa..kalau blog ringn,okela nak timang!..kalau berat..xmampu la sy nak timang2 nie..hehee

Izyan Masri said...

aipp,kene timang jugak.hehe:D

Syimir said...

hahaa..anda timbangkan bule??..
:p
hehehee

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, March 22, 2011

Mengapakah ? Bagaimanakah ? Bilakah ? Siapakah ?

Hello readers !
Peace be with you guys (:

Hamboii,kemain banyak soalan dia.Chill chill.Soalan ni semua takkan ada dalam UPSR,PMR atau SPM okay adik2.macam ni lah,straight to the point je lah.I tak pandai nak bersimpang siur ni.

Macam biasa lah,keja harian kalau dah dating dengan blog,berjalan dan membuat lawatan sambil belajar keblog orang lain.Tak kisahlah blog picisan macam blog i ni ke atau blog senior macam Hanis zalikha,Cik Epal,Fatin Liyana and the geng.Yang penting,hari2 kena exercise,berjalan dari satu blog ke blog lain.Kalau rajin,singgah rehat sambil baca semua entry.

Tengah sedap2 berjalan tu,tiba2 i tersinggah lah kat blog SiTikar (bukan nama sebenar) .Bukan main lagi blog dia.bekerlipan macam malam disinari bintang<--yang ni over.So,i yang memang minat colourful ni try lah nak bermanja dengan blog dia.Nak bukak sini sana dalam blog tu.Tapi,nasib tak menyebelahi diri.Baru nak bukak satu benda,habis jam satu laptop.Penat jugaklah nak tunggu bila nak okay nya laptop ni.Then,i tutup je lah blog tu.Mungkin tada rezeki nak baca blog kiut miut macam tu.Then,i berjalan lagi sambil singgah rehat nak baca entry kat blog SiTiKUS (juga bukan nama sebenar) .Sekali lagi,dengan lagu berdentam dentum,lampu kelap kelip diseluruh pelusuk blog,tapi dengan hampa i berlalu pergi dari situ.Sebab nya,blog dia berat kemain.Tersiksa laptop i nak bukak.Last2 pegi jelah ke blog yang tak berat dan senang kemain nak bukak dan baca.

blog budak tengah bergambar tu dengar cerita tak berapa berat.datanglah selalu.PERASAN SIOOOTTTT.BOOO sama dia. =.=

Apa motif entry ni sebenarnya ? Tak fahamlah tu.Okay,yang sebenarnya,i just nak bagi nasihat sikitlah.Sikit je pon.Kepada sesiapa di luar sana,mungkin i sendiri yang blog dia kemain berat,sampai nak tumpang lalu pon tak boleh,apa kata kurangkan sikit hiasan dalaman blog tu.Yang penting2 pon dah okay kot.Asal comel2 macam tu je kan.Sebab niat dihati nak bertandang,nak rehat2,tapi terpaksa pegi pulak sebab blog berat sangat.So,menghilangkan mood nak baca dan mengurangkan jumlah pelawat.Tak gitu ? Apa kata lepas ni semua check balik blog tu overload ke tak?ikut BMI ye.Hulurkan tangan,ringankan beban blog.Cheers ! (:

"asal doeh minah ni nak sound orang sedap hati dia je,follower pon baru sekotak kecik " =.='

13 comments:

solo molo said...

bab bl0g ringan or berat memang kena amek perhatian... kal0 bl0g ringan, baru pembaca rasa semangat sket nak baca entry... tapi kalo blog tue berat, mesti pembaca akan lari... dan lepas tue mamang die akan pikir berkali-kali nka mas0k blog tue...

Izyan Masri said...

betul tu.tak larat lah nak masuk and tunggu blog yg berat sangat.tak semngat nak baca :D

cik wiwiz said...

yup.. sgt setuju..
bdw, blog kite cam same je kan? kaler pink belang2.. izyan suke pink ye? He.. >_<

Izyan Masri said...

wiwiz.tu lah pasal.lebih kurang pulak kan.huhu.haish.suka sangat pink3 ni.:D

Syimir said...

blog sy?..berat x??..haha..kene timbang ikut bmi nie..aishh..

Izyan Masri said...

syimir,boleh2.timbang elok2 tau :D

Syimir said...

hahaa..okey!..tapi cam pelik je ek,nak timbg blog?..:p

Izyan Masri said...

aipp,takmo pelik2.timbang jugak.kalau berat taknak masuk blog dia :P

Syimir said...

haha..tade la penimbang blog..:p..
camtu,kene la timang2 je blog sy nie..:p
hehee

Izyan Masri said...

amboi,,comelnya nak timang2 blog, :P

Syimir said...

hahaa..kalau blog ringn,okela nak timang!..kalau berat..xmampu la sy nak timang2 nie..hehee

Izyan Masri said...

aipp,kene timang jugak.hehe:D

Syimir said...

hahaa..anda timbangkan bule??..
:p
hehehee