Wednesday, March 23, 2011

Mungkin sebab comel kot

Hello readers !
Peace be with you guys (:

Tengah sedap2 berjimba di atas katil sambil menunggu budak2 spm buat announcement result diorang,boleh pulak,muncul seorang kawan lama i ni.Bukan main seronoklah kan sembang dari A sampai Z.kalau ada huruf lepas Z,maybe dah sambung jugak kot.Tengah sedap berbual bicara tu,boleh pulak si shahrukhkhan (bukan nama sebenar) ni tanya,

" weyh yan,asal kalau perempuan je mesti nak ambik gambar buat peace,letak kat mata,kat pipi,tak pon picit pipi,ambik gambar dari atas,mata bukak besar2 macam biji guli,mulut kasi nipis,tak pon saja nak bagi
tembam,yang paling aku pelik,mesti dalam toilet.kenapa eyh ? "

Hamboiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii mamat ni .kemain lagi dia kritik habis habisan ye.*hamboi tu dilebihkan I untuk tunjuk betapa marahnya."Hello derr,tu perempuan zaman dulu lah,sekarang semua perempuan ambik gambar guna dslr,tak main dalam toilet dah,ambik dari bawah,tak mainlah peace2,tangan tada kat mata,pipi segala bagai tu,semua letak kat pinggang je.bajet model amber chia.tu zaman dulu lahh yang lu cakap tu brooo " habis marah lah tu kononnya.

aipppppp,takmo tengok yang seksi2 tu.cocok mata nanti

Tapi kan,bila dipikir berpuluh kali balik,i pon heran.Kenapa mesti letak peace kat mata,kat pipi.cucuk2 pipi bila bergambar,mungkinkah ada udang disebalik semua tu ? Mengikut hasil kajian dan firasat i lah,rasanya,maybe bila letak peace kat tempat2 macam tu,akan nampak lagi sweet,manja,comel.Yang bab ambik gambar dalam toilet tu memang i tak nafikan,i sendiri pon zaman dulu kala,tak habis2 jumpa toilet dengan cermin,lagi2 yang besar,mulalah nampak tahap batak kuasa 3 tu.Camera phone tu disengetkan ke kiri,kanan,nak dapat effect yang habis best lah kononnya.Reason untuk bergambar dlm toilet,sebab lighting bagus.Tapi untuk toilet2 cantik macam pavi,The gardens,KlCC lah.kalau setakat toilet awam kat pasar bayar 3 posen tu,cermin pon nampak takat hidung je.

hamboii,kemain lagi dia bergambar dalam toilet.dengan mangkuk2 tandas pon nak interframe jugak

Ambik gambar dari atas pulak i tak berapa sure lah kenapa.Mungkin sebab nak nampak tinggi ? atau nak nampak lebih comel ?atau nak tambah kebulatan mata ? atau ? Tanya yang pakar lah senang cerita.Yang bab besarkan mata,tembamkan pipi,nipiskan mulut tu pon i rasa maybe nak nampak lebih comel,yelah,bila mata dah bulat,pipi dah chubby,mulalah terserlah kecomelan dan ke-baby-an muka tu kan.Nampak macam korean actress kot.Mulut nipis tu taktaulah.Tak nak bibir same dengan angelina jolie kot.-.-

So,kesimpulannya,i sendiri pon tak tau kenapa agaknya perempuan especially budak2 dan remaja suka sangat posing macam tu.mak dan nenek kita tak pose style mcm tu kot.Taktulah 10,20 tahun lagi diorang posing macam tu.Vogue habislah weyhh.Maybe ada yang adik2 terasa,jangan terasa dik,akak pon dah puas habis dah posing style cenggitu cenggini,siap terbalik2 camera pasal nak dapatkan muka comel.Teruskan usaha berposing comel ye semua.Cheers ! (:

" Derr,wa paling panas pasal gambar dalam toilet,wa punya banyak ambik gambar depan cermin dalam toilet doehh.Tada orang nak kecoh2 pon." <--emosi terlebih pulak.

15 comments:

Qaseh dalia adelia said...

biasalah perempuan tu kan seni haha padahal laki jelez ..haha

Izyan Masri said...

tu lah.lelaki jeles la tu dengan tahap ke kreatifan perempuan.:D

farah said...

haha. dulu selalu gak buat peace2 tu. sekarang pun buat tapi dah jarang, sbb dah tak ambil gambar sorang2 lagi xD

p/s: kalau saya la., ambil gambar dari atas sbb taknak kasi nampak gemuk. huahahahhaha! XD

Izyan Masri said...

farah:memang style kan bila buat peace tu xD

yang ambil gmbar dri atas tu ye kot.sebab mmg nampak kurus sikit bila ambil dri atas.ececyey :D

fad ali said...

sb da memang pompuan selalu rase comel kot?

hehehe...

^_^

Izyan Masri said...

aip,bukan rasa.memang comel pon.:D

storyfromme said...

ala si laki tu banyak tanye pulak.ntah2 die pon suke tengok gambar camtu.

Izyan Masri said...

tu lah storyfromme,dia sukalah tu,tapi malu nak cakap kan xD

amira azhari said...

gaya peace dan cubit2 pipi memang dah sebati ngan perempuan ..hahaha...tak terlepas diri ku ni ..hehehehe:)

Izyan Masri said...

aipp amira,sama je.dulu pon kecik2,tangan ni mcm dah melekat kat pipi bila bergambar .peace tu takyah cakaplah.wjib :D

Syimir said...

^_^

RevVING NOTES said...

Haha.. prmpuan mana yg x suka tgk gmbar sndiri nmpk cute + style + ayu + cantik kan (^_^). Sorg buat, yg lain ikut..klu x pn, dia wt pose sndiri.

Lelaki suka tgk gmbr2 mcm 2 (^_^)

Sy plak suka tgk prmpuan mnggayakan tudung dia. (^_^)

Izyan Masri said...

laaah,ada jugak lelaki yang suka tengok gamab2 mcm tu eyh.ingatkan semua tak suka :D

surayamohamad said...

hehehe,saya ambk dr engle ats sbb xnak nmpak perut yng besar hahha

Izyan Masri said...

aipp,macam sama je reason kita ambik dari angle atas. :P

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, March 23, 2011

Mungkin sebab comel kot

Hello readers !
Peace be with you guys (:

Tengah sedap2 berjimba di atas katil sambil menunggu budak2 spm buat announcement result diorang,boleh pulak,muncul seorang kawan lama i ni.Bukan main seronoklah kan sembang dari A sampai Z.kalau ada huruf lepas Z,maybe dah sambung jugak kot.Tengah sedap berbual bicara tu,boleh pulak si shahrukhkhan (bukan nama sebenar) ni tanya,

" weyh yan,asal kalau perempuan je mesti nak ambik gambar buat peace,letak kat mata,kat pipi,tak pon picit pipi,ambik gambar dari atas,mata bukak besar2 macam biji guli,mulut kasi nipis,tak pon saja nak bagi
tembam,yang paling aku pelik,mesti dalam toilet.kenapa eyh ? "

Hamboiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii mamat ni .kemain lagi dia kritik habis habisan ye.*hamboi tu dilebihkan I untuk tunjuk betapa marahnya."Hello derr,tu perempuan zaman dulu lah,sekarang semua perempuan ambik gambar guna dslr,tak main dalam toilet dah,ambik dari bawah,tak mainlah peace2,tangan tada kat mata,pipi segala bagai tu,semua letak kat pinggang je.bajet model amber chia.tu zaman dulu lahh yang lu cakap tu brooo " habis marah lah tu kononnya.

aipppppp,takmo tengok yang seksi2 tu.cocok mata nanti

Tapi kan,bila dipikir berpuluh kali balik,i pon heran.Kenapa mesti letak peace kat mata,kat pipi.cucuk2 pipi bila bergambar,mungkinkah ada udang disebalik semua tu ? Mengikut hasil kajian dan firasat i lah,rasanya,maybe bila letak peace kat tempat2 macam tu,akan nampak lagi sweet,manja,comel.Yang bab ambik gambar dalam toilet tu memang i tak nafikan,i sendiri pon zaman dulu kala,tak habis2 jumpa toilet dengan cermin,lagi2 yang besar,mulalah nampak tahap batak kuasa 3 tu.Camera phone tu disengetkan ke kiri,kanan,nak dapat effect yang habis best lah kononnya.Reason untuk bergambar dlm toilet,sebab lighting bagus.Tapi untuk toilet2 cantik macam pavi,The gardens,KlCC lah.kalau setakat toilet awam kat pasar bayar 3 posen tu,cermin pon nampak takat hidung je.

hamboii,kemain lagi dia bergambar dalam toilet.dengan mangkuk2 tandas pon nak interframe jugak

Ambik gambar dari atas pulak i tak berapa sure lah kenapa.Mungkin sebab nak nampak tinggi ? atau nak nampak lebih comel ?atau nak tambah kebulatan mata ? atau ? Tanya yang pakar lah senang cerita.Yang bab besarkan mata,tembamkan pipi,nipiskan mulut tu pon i rasa maybe nak nampak lebih comel,yelah,bila mata dah bulat,pipi dah chubby,mulalah terserlah kecomelan dan ke-baby-an muka tu kan.Nampak macam korean actress kot.Mulut nipis tu taktaulah.Tak nak bibir same dengan angelina jolie kot.-.-

So,kesimpulannya,i sendiri pon tak tau kenapa agaknya perempuan especially budak2 dan remaja suka sangat posing macam tu.mak dan nenek kita tak pose style mcm tu kot.Taktulah 10,20 tahun lagi diorang posing macam tu.Vogue habislah weyhh.Maybe ada yang adik2 terasa,jangan terasa dik,akak pon dah puas habis dah posing style cenggitu cenggini,siap terbalik2 camera pasal nak dapatkan muka comel.Teruskan usaha berposing comel ye semua.Cheers ! (:

" Derr,wa paling panas pasal gambar dalam toilet,wa punya banyak ambik gambar depan cermin dalam toilet doehh.Tada orang nak kecoh2 pon." <--emosi terlebih pulak.

15 comments:

Qaseh dalia adelia said...

biasalah perempuan tu kan seni haha padahal laki jelez ..haha

Izyan Masri said...

tu lah.lelaki jeles la tu dengan tahap ke kreatifan perempuan.:D

farah said...

haha. dulu selalu gak buat peace2 tu. sekarang pun buat tapi dah jarang, sbb dah tak ambil gambar sorang2 lagi xD

p/s: kalau saya la., ambil gambar dari atas sbb taknak kasi nampak gemuk. huahahahhaha! XD

Izyan Masri said...

farah:memang style kan bila buat peace tu xD

yang ambil gmbar dri atas tu ye kot.sebab mmg nampak kurus sikit bila ambil dri atas.ececyey :D

fad ali said...

sb da memang pompuan selalu rase comel kot?

hehehe...

^_^

Izyan Masri said...

aip,bukan rasa.memang comel pon.:D

storyfromme said...

ala si laki tu banyak tanye pulak.ntah2 die pon suke tengok gambar camtu.

Izyan Masri said...

tu lah storyfromme,dia sukalah tu,tapi malu nak cakap kan xD

amira azhari said...

gaya peace dan cubit2 pipi memang dah sebati ngan perempuan ..hahaha...tak terlepas diri ku ni ..hehehehe:)

Izyan Masri said...

aipp amira,sama je.dulu pon kecik2,tangan ni mcm dah melekat kat pipi bila bergambar .peace tu takyah cakaplah.wjib :D

Syimir said...

^_^

RevVING NOTES said...

Haha.. prmpuan mana yg x suka tgk gmbar sndiri nmpk cute + style + ayu + cantik kan (^_^). Sorg buat, yg lain ikut..klu x pn, dia wt pose sndiri.

Lelaki suka tgk gmbr2 mcm 2 (^_^)

Sy plak suka tgk prmpuan mnggayakan tudung dia. (^_^)

Izyan Masri said...

laaah,ada jugak lelaki yang suka tengok gamab2 mcm tu eyh.ingatkan semua tak suka :D

surayamohamad said...

hehehe,saya ambk dr engle ats sbb xnak nmpak perut yng besar hahha

Izyan Masri said...

aipp,macam sama je reason kita ambik dari angle atas. :P