Sunday, March 20, 2011

Rombongan cik kiah

Hello everybody
Peace be with you guys (:

Tadi waktu i buat blogwalking sebab nak kurangkan tahap keboringan daripada kuasa 3 ke kuasa 2,then ternampaklah ada satu entry ni tajuk dia : melawat zoo negara.Agak lawak dan comel lah kan sebab ada jugak orang yang masih semangat nak bercerita pasal zoo negara.Hidup Malaysia ! *over* so,i teringatlah kisah zaman kecik kecik dulu,tak habis habis dengan rombongan.Almaklumlah,zaman sekolah rendah,kalau dapat perg
i rombongan dah kira habis hebatlah tu,dik. So,i nak bagi top 3 tempat yang paling selalu budak2 sekolah rendah serbu bila berlakunya proses rombong merombong atau erti kata lain ialah ROMBONGAN.

tempat ketiga,ialah,Cameron Highlands.Orang Pahang jangan nak bangga.Kalau dulu lah,asal dapat tau je ada rombongan ke cameron,mulalah meroyan lebih2.Sweater tu,kalau boleh nak 10 inci tebal.Yelah,mak pesan,tempat tu sejuk dik,bawak baju tebal.Bila bercakap pulak,semua heboh,"weyh,mulut kita keluar asap lah.".Sedangkan,bila sampai sana,baru pakai baju sekolah biasa pon dah berpeluh.Mana taknya,budak kecik,lari kehulu kehilir.Bila sampai je kat cameron,benda wajib beli,mestilah strawberi.Trademark cameron highlands.Takpon,beli keychain.Kononnya nak sangkut kat bekas pensil.Teh sekotak dua pon wajib dibawak balik jugak.Kalau tak,tak banggalah pergi cameron tak beli teh.

Tempat kedua ialah.Melaka Bandaraya bersejarah.kemain,kalau satu sekolah tu ada 10 persatuan,semua nak pergi melaka jugak.Pergi zoo melaka,taman buaya,macam2 lagi lah.Tapi,yang paling mendapat perhatian zaman kecik kecik dulu ialah bangunan stadhuys.Ala,yang merahmerah tu.Takpon muzium bentuk kapal.Kemain bangga dulu bergambar depan muzium tu.Yelah,mana ada orang parking kapal besau kat darat macam tu.Tapi yang sadis sikit,zaman kecik2,cikgu tak bagi naik beca," kalau pakcik beca bawak kamu lari,macam mana?" tak baik tuduh pakcik tu macam tu. :P Beli apa kat melaka ? erm,selalunya benda wajib ialah keychain.Takpon beli tshirt tulis melaka kat depan.Bangga siottttttttttt.*siot dilebihkan T untuk menunjukkan betapa bangganya*


Huyeaah.Tempat pertama ialah,Jeng jeng jeng.Kuala Lumpur.You know kuala lumpur ? alah,kecikkecik panggil kolumpo tu.Kuala lumpur ni memang tempat wajib untuk pergi dalam setahun.Sekali je tak pergi,rasa tak sempurna semua rombongan yang ada.Asal pergi kolumpo je,mesti singgah KLCC,aquaria,Petrosains,Pusat sains negara,Muzium kesenian islam.Cewah,pergi tempat ilmiah je kan.Kalau dulu tu,dapat je pergi kolumpo,siap tak tidur malam.betapa excitednya.Duit belanja pulak mak siap bekalkan beratus.Yelah dik,bandar besau.Kenalah belanja lebih.Camera tu dari malam sebelum pergi dah sangkut kat leher.Takut lupa.Budak2 kan.Bila sampai je kolumpo,terus telepon mak,nak bagitau betapa bangganya menjejakkan kaki ke situ.Barang tak banyak beli kalau kat kolumpo.cuma yang wajib,keychain.Tak kiralah bentuk apa.asal ada tulis kolumpo.dah cukup bangga.

Bertolak subuh2.Tapi tak kisah derr,asal dapat jalan2 dengan kawan,naik bas,bekal cikedis dengan air kotak,dapat pulak nasi bungkus free,dah cukup best.Rasa macam tour around the world.Beg pulak dah macam nak fly oversea besarnya.Tapi sekarang ni bila pegi tempat2 tu,keluarlah ayat2 bongkak,takbur,sombong,"well,i tak mainlah holiday kat malaysia,i pegi aussie,uk,LA,hongkong.paling low pon singapore." Well,kalau bukan kita sendiri mempromosi malaysia dan melawat malaysia,who else right ?Proud of your own country, guys.Thats all for this entry.Cheers ! (:

11 comments:

Syimir said...

hahaa..melaka tuh!..my homecountry..ngeeEe..(even lahir my ic is 01)..hahaha

hijau said...

aish...sape la yg nk sgt g zoo ngr tu? dak kls ak ke? klu ye, ak rse ko kene tau SSGHNYE bkn ktorg nk sgt g tp 'subject project'... makenye, nak tak nak knelah kitorg m'budak2 kan dri g gak. tp xbdk2 sgt kot sbb ktorg g as volunteer, n bt kje2 amal kt stu...jd agak dewase lah kat stu ye. agk2 nak join jom ah, tp...mampu ke? :-D

kambeng.karbonat said...

xpenah lepak klcc lg. :)

nurulnadia said...

haha..kelakar lah..mgigatkan tntg zmn hingusan..best!best!:)
bila pengetua nak wat 'Rombongan' plak?hihi

Izyan Nasuha Masri said...

syimir,lah.orang melaka ke ? baru tau hari ni :D

Izyan Nasuha Masri said...

encik hijau,kesilapan teknikal ni.bukan dari blog kau lah.blog budak perempuan.well,bolehlah kau ikut,jadi volunteer jugak.xD

Izyan Nasuha Masri said...

kambing karbonat,nanti kita buat rombongan ke klcc lama2 :P

Izyan Nasuha Masri said...

snow,nanti pengetua bawak semua budak account pergi rombongan nak ? pusing2 shah alam.haha :D

kambeng.karbonat said...

rombongan che kiah. :)

FarhanaFabulous said...

pena g cameron gk..mmg besh !

Izyan Nasuha Masri said...

best kan ? tapi tulah pasal.skrg cameron tak berapa sejuk dah :D

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, March 20, 2011

Rombongan cik kiah

Hello everybody
Peace be with you guys (:

Tadi waktu i buat blogwalking sebab nak kurangkan tahap keboringan daripada kuasa 3 ke kuasa 2,then ternampaklah ada satu entry ni tajuk dia : melawat zoo negara.Agak lawak dan comel lah kan sebab ada jugak orang yang masih semangat nak bercerita pasal zoo negara.Hidup Malaysia ! *over* so,i teringatlah kisah zaman kecik kecik dulu,tak habis habis dengan rombongan.Almaklumlah,zaman sekolah rendah,kalau dapat perg
i rombongan dah kira habis hebatlah tu,dik. So,i nak bagi top 3 tempat yang paling selalu budak2 sekolah rendah serbu bila berlakunya proses rombong merombong atau erti kata lain ialah ROMBONGAN.

tempat ketiga,ialah,Cameron Highlands.Orang Pahang jangan nak bangga.Kalau dulu lah,asal dapat tau je ada rombongan ke cameron,mulalah meroyan lebih2.Sweater tu,kalau boleh nak 10 inci tebal.Yelah,mak pesan,tempat tu sejuk dik,bawak baju tebal.Bila bercakap pulak,semua heboh,"weyh,mulut kita keluar asap lah.".Sedangkan,bila sampai sana,baru pakai baju sekolah biasa pon dah berpeluh.Mana taknya,budak kecik,lari kehulu kehilir.Bila sampai je kat cameron,benda wajib beli,mestilah strawberi.Trademark cameron highlands.Takpon,beli keychain.Kononnya nak sangkut kat bekas pensil.Teh sekotak dua pon wajib dibawak balik jugak.Kalau tak,tak banggalah pergi cameron tak beli teh.

Tempat kedua ialah.Melaka Bandaraya bersejarah.kemain,kalau satu sekolah tu ada 10 persatuan,semua nak pergi melaka jugak.Pergi zoo melaka,taman buaya,macam2 lagi lah.Tapi,yang paling mendapat perhatian zaman kecik kecik dulu ialah bangunan stadhuys.Ala,yang merahmerah tu.Takpon muzium bentuk kapal.Kemain bangga dulu bergambar depan muzium tu.Yelah,mana ada orang parking kapal besau kat darat macam tu.Tapi yang sadis sikit,zaman kecik2,cikgu tak bagi naik beca," kalau pakcik beca bawak kamu lari,macam mana?" tak baik tuduh pakcik tu macam tu. :P Beli apa kat melaka ? erm,selalunya benda wajib ialah keychain.Takpon beli tshirt tulis melaka kat depan.Bangga siottttttttttt.*siot dilebihkan T untuk menunjukkan betapa bangganya*


Huyeaah.Tempat pertama ialah,Jeng jeng jeng.Kuala Lumpur.You know kuala lumpur ? alah,kecikkecik panggil kolumpo tu.Kuala lumpur ni memang tempat wajib untuk pergi dalam setahun.Sekali je tak pergi,rasa tak sempurna semua rombongan yang ada.Asal pergi kolumpo je,mesti singgah KLCC,aquaria,Petrosains,Pusat sains negara,Muzium kesenian islam.Cewah,pergi tempat ilmiah je kan.Kalau dulu tu,dapat je pergi kolumpo,siap tak tidur malam.betapa excitednya.Duit belanja pulak mak siap bekalkan beratus.Yelah dik,bandar besau.Kenalah belanja lebih.Camera tu dari malam sebelum pergi dah sangkut kat leher.Takut lupa.Budak2 kan.Bila sampai je kolumpo,terus telepon mak,nak bagitau betapa bangganya menjejakkan kaki ke situ.Barang tak banyak beli kalau kat kolumpo.cuma yang wajib,keychain.Tak kiralah bentuk apa.asal ada tulis kolumpo.dah cukup bangga.

Bertolak subuh2.Tapi tak kisah derr,asal dapat jalan2 dengan kawan,naik bas,bekal cikedis dengan air kotak,dapat pulak nasi bungkus free,dah cukup best.Rasa macam tour around the world.Beg pulak dah macam nak fly oversea besarnya.Tapi sekarang ni bila pegi tempat2 tu,keluarlah ayat2 bongkak,takbur,sombong,"well,i tak mainlah holiday kat malaysia,i pegi aussie,uk,LA,hongkong.paling low pon singapore." Well,kalau bukan kita sendiri mempromosi malaysia dan melawat malaysia,who else right ?Proud of your own country, guys.Thats all for this entry.Cheers ! (:

11 comments:

Syimir said...

hahaa..melaka tuh!..my homecountry..ngeeEe..(even lahir my ic is 01)..hahaha

hijau said...

aish...sape la yg nk sgt g zoo ngr tu? dak kls ak ke? klu ye, ak rse ko kene tau SSGHNYE bkn ktorg nk sgt g tp 'subject project'... makenye, nak tak nak knelah kitorg m'budak2 kan dri g gak. tp xbdk2 sgt kot sbb ktorg g as volunteer, n bt kje2 amal kt stu...jd agak dewase lah kat stu ye. agk2 nak join jom ah, tp...mampu ke? :-D

kambeng.karbonat said...

xpenah lepak klcc lg. :)

nurulnadia said...

haha..kelakar lah..mgigatkan tntg zmn hingusan..best!best!:)
bila pengetua nak wat 'Rombongan' plak?hihi

Izyan Nasuha Masri said...

syimir,lah.orang melaka ke ? baru tau hari ni :D

Izyan Nasuha Masri said...

encik hijau,kesilapan teknikal ni.bukan dari blog kau lah.blog budak perempuan.well,bolehlah kau ikut,jadi volunteer jugak.xD

Izyan Nasuha Masri said...

kambing karbonat,nanti kita buat rombongan ke klcc lama2 :P

Izyan Nasuha Masri said...

snow,nanti pengetua bawak semua budak account pergi rombongan nak ? pusing2 shah alam.haha :D

kambeng.karbonat said...

rombongan che kiah. :)

FarhanaFabulous said...

pena g cameron gk..mmg besh !

Izyan Nasuha Masri said...

best kan ? tapi tulah pasal.skrg cameron tak berapa sejuk dah :D