Wednesday, March 30, 2011

Sila jangan sebut lagi

Hello there !
Peace be with you guys (:

Entry kali ni dah tada cerita pasal eskrem cornetto ke,eskrem pong perasa milo yang lazat ke,atau pun pasal follower yang dah mencecah 400 mengikut target.Kali ni kita kena serious.Semua kena buat muka masam,dahi kerut sikit,mata tu kalau boleh sepetkan,bagi yang dah sepet,takyah berie nak sepet jugaklah kan,nanti macam mana nak baca entry ni kalau dah rapat terus,mulut tu muncungkan sampai seinci.kalau tak cukup inci,maknanya tak cukup serius dan entry ni takkan bagi kesan kepada anda dan anda lagi.Okay.ni over !

tolong jangan sampai macam ni.-.-

Yan bukaklah page budak2 sekolah kat facebook tu.Hello,bukan budak2 sekolah integrasi gopeng yang baik2 okay,tapi sekolah *ehem2* adelah kan,Tengah sedap tengok wall diorang yang penuh dengan komen tu,tiba2 terbaca lah satu komen ni " b**i lahh kau ni,p**i mak kau laah." Sila baca dengan mulut yang melopong dan kata "OHTUHANSAYA" YES.hal ini lah yang akan dikupas dalam segmen kali ni *tolonglah izyan jangan nak jadi pengacara sangat*

Actually,what on my mind right now is,"apa yang bestnya sebut benda2 tu semua ?rasa macam telan sugus ke ?atau rasa macam mengunyah cikedis perasa ayam atau mungkinkah seperti minum air coke yang boleh refill macam kat mcd tu? sampaikan rasa bangga dan tak malu nak sebut perkataan tu ? " "minah,lu tak puas apa nak komen2 wa?sukati wa lah doeh.lu tutup mulut sudah,wa nak sebut apa pon,wa punya sukalah,wa tak kacau lu doehh" bro,lu memang tak kacau wa,tapi lu nak ke kalau isteri lu nanti,tak panggil lu sayang,darling,abang,anje,tapi panggil,b**i,k***k,s**l ? takpon anak lu panggil lu papa p****t , kalau lu okay macam tu,wa angkat tangan lah derr.

bro,nak ke anak lu macam ni bila jumpa bapak dia ?

Yan pon tak sempat lagi buat kajian 7 hari 7 malam kenapa agaknya budak2 sekarang suka mencarut .for those of you yang ada adik2 kecik molek tu,please lah,i beseech you guys,janganlah guna even a word pon bahasa2 teruk tu sebab benda tu semua akan di copycat oleh adik2 korang yang sangat comel.Oh kalau dalam belog, orang nak copy sikit terus keluar tulisan " haish,no copycat,mintak kebenaran tuan belog" tapi bab ni tak kisah pulak kalau adik2 nak tiru kan ? :D tak molekk dooh.

depan nenek korang pon,please jangan buat,
nenek zaman sekarang mudah terpengaruh dengan rakan sebaya.macam ni -.-

One more thing,paling2 pon nak sebut benda2 tu,apa kata cakap dalam toilet sorang2 ? marah dinding,dinding tu takkan termakan dengan curse korang tu.Mungkinlah bila korang sebut " b**i lah kau dinding,aku sumpah kau" , dinding tu takkan berubah jadi binatang kesayangan korang yang selalu disebut tu,paling2 tak pon dia retak sebab marah dengan kutukan dan kritikan yang dia dapat.Yang perempuan pulak tak habis2 dengan "bitch lah you,slut lah betina ni" you know what darls,once you say all those words,you are even worst then them.Malulah dengan lelaki2 mulia yang suci tulus yang mungkin terbaca komen2 atau words tu semua.

say no to mencarut :D

So please lah,no matter who you are,yang berkain pelikat ke,atau berbaju kurung ke,behave your words,sbelum keluar perkataan macam tu,cepat2 cover guna tangan tutup mulut dan buat muka senyum paling comel,orang akan anggap korang,ouh,comelnya dia,bukan " hey,buruknya perangai cakap mcm tu" maka,lepas je buat2 muka comel,korang akan mendapat panggilan telefon atau mesej berkali ganda sebab admire dah bertambah .atau mungkin jugak follower dalam belog bertambah beribu ganda ? see? ada benefit kan ?untuk yang suka sangat cakap perkataan b**i tu,mungkin korang terlalu sayang dengan binatang tu ?korang nak bela tapi tak berpeluang sebab tok wan marah ? jadi kalau ye pon sayang sangat dengan binatang tu,janganlah sebut selalu,ganti kan dengan benda yang comel sikit macam kucing ke,rabbit ke,tak ke terus bertukar comel ayat tu ?.so,cheers ! (:

p/s:tak nampak handsome lah bila mencarut.serious! (:

17 comments:

fazhana said...

stuju 100%!!!!hehehe....bhse melmbngkn peribadi sseorg...huhu...

fad ali said...

stylo la budak tu..hahah..

pengetua nak jadi pengacara ke?
nak femese la tuh..hahahah

Syimir said...

mencarut?..takk nak!..hehe

Izyan Masri said...

fazhana:betul2.ni mesti semangat patriotik tinggi ni :D

Izyan Masri said...

fad:tu lah cikgu fad,pengetua ni memang kaki sapu.semua benda nk buat :D

Izyan Masri said...

syimir:goodboy.senyum sikit :D

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

SALAM ATE
YONG TEMAN SETUJU BEBENO APE YANG KOME TULIH INI

maisarah said...

haha. pena buat entri pasal ni dulu. :)

wait. yan ex sbpi gopeng eh?

Syimir said...

ahhaa..smile!..nie pon peringatan pada diri sendiri gak..=)

cik fai said...

amboi .. terer betol mereka.\kasi potong itu jari la. haaiiiya :)

... said...

as salam..
oo..sungguh berani. makin teruk.
apa boleh buat. faktor pengaruh sosial, tv..macam2..budak tadika sekarang pun ada yang dah pandai sebut semua tu

=_="

pancung mereka sebelum makin parah

@_@"

http://fadzli-rt.blogspot.com

maisarah said...

hehe. abg kite ex sbpi gopeng gak. tapi kira senior yan la cz dia tua setahun dari yan. :)

Izyan Masri said...

brutal : tu lah yob ni baguih benor :D

Izyan Masri said...

maisarah : laaaaaaaaaah.abang ex sbpi jugak.sape2 :D

Izyan Masri said...

syimir : senyum2 (:

Izyan Masri said...

tulah cik fai : kita potong je kan.kerat habis2 :D

Izyan Masri said...

.... :tulah pasal.sungguh tak elok and tak suka :D

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, March 30, 2011

Sila jangan sebut lagi

Hello there !
Peace be with you guys (:

Entry kali ni dah tada cerita pasal eskrem cornetto ke,eskrem pong perasa milo yang lazat ke,atau pun pasal follower yang dah mencecah 400 mengikut target.Kali ni kita kena serious.Semua kena buat muka masam,dahi kerut sikit,mata tu kalau boleh sepetkan,bagi yang dah sepet,takyah berie nak sepet jugaklah kan,nanti macam mana nak baca entry ni kalau dah rapat terus,mulut tu muncungkan sampai seinci.kalau tak cukup inci,maknanya tak cukup serius dan entry ni takkan bagi kesan kepada anda dan anda lagi.Okay.ni over !

tolong jangan sampai macam ni.-.-

Yan bukaklah page budak2 sekolah kat facebook tu.Hello,bukan budak2 sekolah integrasi gopeng yang baik2 okay,tapi sekolah *ehem2* adelah kan,Tengah sedap tengok wall diorang yang penuh dengan komen tu,tiba2 terbaca lah satu komen ni " b**i lahh kau ni,p**i mak kau laah." Sila baca dengan mulut yang melopong dan kata "OHTUHANSAYA" YES.hal ini lah yang akan dikupas dalam segmen kali ni *tolonglah izyan jangan nak jadi pengacara sangat*

Actually,what on my mind right now is,"apa yang bestnya sebut benda2 tu semua ?rasa macam telan sugus ke ?atau rasa macam mengunyah cikedis perasa ayam atau mungkinkah seperti minum air coke yang boleh refill macam kat mcd tu? sampaikan rasa bangga dan tak malu nak sebut perkataan tu ? " "minah,lu tak puas apa nak komen2 wa?sukati wa lah doeh.lu tutup mulut sudah,wa nak sebut apa pon,wa punya sukalah,wa tak kacau lu doehh" bro,lu memang tak kacau wa,tapi lu nak ke kalau isteri lu nanti,tak panggil lu sayang,darling,abang,anje,tapi panggil,b**i,k***k,s**l ? takpon anak lu panggil lu papa p****t , kalau lu okay macam tu,wa angkat tangan lah derr.

bro,nak ke anak lu macam ni bila jumpa bapak dia ?

Yan pon tak sempat lagi buat kajian 7 hari 7 malam kenapa agaknya budak2 sekarang suka mencarut .for those of you yang ada adik2 kecik molek tu,please lah,i beseech you guys,janganlah guna even a word pon bahasa2 teruk tu sebab benda tu semua akan di copycat oleh adik2 korang yang sangat comel.Oh kalau dalam belog, orang nak copy sikit terus keluar tulisan " haish,no copycat,mintak kebenaran tuan belog" tapi bab ni tak kisah pulak kalau adik2 nak tiru kan ? :D tak molekk dooh.

depan nenek korang pon,please jangan buat,
nenek zaman sekarang mudah terpengaruh dengan rakan sebaya.macam ni -.-

One more thing,paling2 pon nak sebut benda2 tu,apa kata cakap dalam toilet sorang2 ? marah dinding,dinding tu takkan termakan dengan curse korang tu.Mungkinlah bila korang sebut " b**i lah kau dinding,aku sumpah kau" , dinding tu takkan berubah jadi binatang kesayangan korang yang selalu disebut tu,paling2 tak pon dia retak sebab marah dengan kutukan dan kritikan yang dia dapat.Yang perempuan pulak tak habis2 dengan "bitch lah you,slut lah betina ni" you know what darls,once you say all those words,you are even worst then them.Malulah dengan lelaki2 mulia yang suci tulus yang mungkin terbaca komen2 atau words tu semua.

say no to mencarut :D

So please lah,no matter who you are,yang berkain pelikat ke,atau berbaju kurung ke,behave your words,sbelum keluar perkataan macam tu,cepat2 cover guna tangan tutup mulut dan buat muka senyum paling comel,orang akan anggap korang,ouh,comelnya dia,bukan " hey,buruknya perangai cakap mcm tu" maka,lepas je buat2 muka comel,korang akan mendapat panggilan telefon atau mesej berkali ganda sebab admire dah bertambah .atau mungkin jugak follower dalam belog bertambah beribu ganda ? see? ada benefit kan ?untuk yang suka sangat cakap perkataan b**i tu,mungkin korang terlalu sayang dengan binatang tu ?korang nak bela tapi tak berpeluang sebab tok wan marah ? jadi kalau ye pon sayang sangat dengan binatang tu,janganlah sebut selalu,ganti kan dengan benda yang comel sikit macam kucing ke,rabbit ke,tak ke terus bertukar comel ayat tu ?.so,cheers ! (:

p/s:tak nampak handsome lah bila mencarut.serious! (:

17 comments:

fazhana said...

stuju 100%!!!!hehehe....bhse melmbngkn peribadi sseorg...huhu...

fad ali said...

stylo la budak tu..hahah..

pengetua nak jadi pengacara ke?
nak femese la tuh..hahahah

Syimir said...

mencarut?..takk nak!..hehe

Izyan Masri said...

fazhana:betul2.ni mesti semangat patriotik tinggi ni :D

Izyan Masri said...

fad:tu lah cikgu fad,pengetua ni memang kaki sapu.semua benda nk buat :D

Izyan Masri said...

syimir:goodboy.senyum sikit :D

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

SALAM ATE
YONG TEMAN SETUJU BEBENO APE YANG KOME TULIH INI

maisarah said...

haha. pena buat entri pasal ni dulu. :)

wait. yan ex sbpi gopeng eh?

Syimir said...

ahhaa..smile!..nie pon peringatan pada diri sendiri gak..=)

cik fai said...

amboi .. terer betol mereka.\kasi potong itu jari la. haaiiiya :)

... said...

as salam..
oo..sungguh berani. makin teruk.
apa boleh buat. faktor pengaruh sosial, tv..macam2..budak tadika sekarang pun ada yang dah pandai sebut semua tu

=_="

pancung mereka sebelum makin parah

@_@"

http://fadzli-rt.blogspot.com

maisarah said...

hehe. abg kite ex sbpi gopeng gak. tapi kira senior yan la cz dia tua setahun dari yan. :)

Izyan Masri said...

brutal : tu lah yob ni baguih benor :D

Izyan Masri said...

maisarah : laaaaaaaaaah.abang ex sbpi jugak.sape2 :D

Izyan Masri said...

syimir : senyum2 (:

Izyan Masri said...

tulah cik fai : kita potong je kan.kerat habis2 :D

Izyan Masri said...

.... :tulah pasal.sungguh tak elok and tak suka :D