Tuesday, March 29, 2011

T E R I M A K A S I H

Hello everyone !
Peace be with you guys (:

Tengah sedap kopek kulit tok janggut yakni lobster,tiba2 ada kawan Yan mesej.Masuk sekali tiga serentak.Sambil baca tu mata jeling kiri kanan,hidung pam sikit bia kembang,lepastu taip laju2 bagi nampak habis busy lah depan orang lain kat meja makan.habis banyaklah tu dapat mesej? Ye.Yan tau Yan tak sefames orang lain.Keluar ayat tacing kejap.Tengah seronok nak berbangga,tiba2 jatuh tok janggut yang ada kat tangan."Tacingnya baca mesej ni "

Okay,mesej yang diterima macam ni " Yan,tadi aku baca status minah ***** ni kat wall dia,dia cakap,"takyah nak show off sangatlah dalam blog,bajet kau blogger otai lah kan.setakat pink macam minah jambu lagi mau bising,kau rasa blog kau tu dah habis fames ke?habis ramai ah baca?setakat follower 300 lebey,tutup blog ahh weyh.pegi jual shawl kau lagi baik.Sudahlah buat lawak bodo"(dia guna shortform,Yan tulis ejaan penuh sebab takut kak jah,mak jah dan rakan sama waktu yang tua2 tu tak faham pulak)

Zaap ! Macam rasa baru dapat penampar Jepun pulak.Wa cakap sama lu lah kan bro,wa tacing sangat lah,dia kawan wa kot.Not really kawan lah,tapi orang yang kiranya,boleh tegur lah kalau jumpa.Tiba2 dia keluar kan ayat berdesing desau macam tu.Sebelum ni pernah jugaklah Yan kena sindiran maut BELIAU.tapi kan,kita hidup kat Malaysia ni takmo lah gadoh2 naa,hidup ni kena sepakat,kalau sesama kita pon hangpa nak gaduh,hancuq lebuq lah malaysia kan?




Serious bila baca Yan rasa macam,what the ikan ? yes,Blog Yan yang kenit ni memang lah dalam proses nak naik taraf,nak berkembang maju menjelang tahun 2020,memang tak hebat lagi macam Abang Beng Kebabom yakni abang ben ashaari,Fatin Liyana,Hanis Zalikha,Yuyu Zulaikha yang comel atau pon Cik epal yang selalu menternak lemak.Belog kudus ni baru je nak mencari identiti sendiri.Baru nak aktif sejak Januari hari tu.Follower pon baru nak terkebil2 ikut,kalau ada yang komen hari2 tu mungkin diorang sayang kat Yan.eyh yeke ?

Bab buat lawak bodoh tu,Yan taktaulah part mana yang boleh tersepit lawak bagi BELIAU tu,sebab se rasa Yan lah,Yan tak pernah pon kot nak menyumbatkan isi2 jenaka macam Encik Bean sebab tada bakat.Semua yang keluar tu tulus mulus kudus dari hati.Tada istilah " ye,saya dengan ini akan menghasilkan entry2 yang lawak,so,silalah gelak".TADA TADA.serious tada.Kepada Beliau,kalau rasa taknak baca belog kenit ni,tapa,Yan takkan buat report polis.Pakcik polis pon takkan layan.Tapi janganlah kita kutuk mengutuk okeng ? Each of us have our own capibility right ? Kalau Yan tak betul dari mana2 cara penulisan blog ni,boleh tegur baik2,bukan dengan cara menghentam depan public.Cheers ! (:

15 comments:

Syimir said...

hai,cik yan.!..chill oke!..kite kalau da femes,ramai je yg jeles ngan kite kan..huhu..da2,jgn hiraukan sgt k..^_^

maceklala said...

YAN YAN YANNN, TAPEE AKU UN SALU KENE MCM TU, BUKAN MLALUI BLOG TAPI. AHA. DLM KONSEP YG SAME TP MELALUI BND LAEN, AA PAHAM? HEE. KAU SABA JE, DIE JELES AA TU WEYY! KAU CHILL JE, NNT DIE YG SAKET ATI,BKN KAU ;) JGN DERA HATIMU PK PK :D

Izyan Masri said...

TAPI YAN TAK FAMES PON.DAH KENA MACAM TU.HAISH.SEDIH JE

Izyan Masri said...

MACEKLALA : THANKS BANYAK2 KAU PUNYA AYAT BUAT WA NAIK SEMANGAT NI.HIDUP LALA ! :D

Syarifah Nornazrah Al Yahya said...

abaikan depa tu. depa hnya tau bercakap. cuba try test market wat blog. byk ke tak follower? byk ke tak komen dpt? apa2pun, kita blogger ni, jgn la nak jtuhkn sesama yg lain. better bangunkan sesama...baru la namanya blogger sejati. btul dak? :)

Izyan Masri said...

kak naz : betul2 tu.sekarang ni kalau dalam alam maya pon nak bergaduh susahlah kan (:

Syimir said...

hahaa..asyik gaduh je..cam budak kecik kan!..wuekk!..ehhee

Hariz said...

relax2...
;)
ouh..i amik banner u..
^^

Bird Fizousz said...

rilek k cik yan..x pyh amik ksah pun dgn prngai minah tu..yan x rugi pape pun..dia je yg rugi tnpa dia sdar..chill 0ut k..huhu..;)

cik fai said...

waaa... how dare she say look like that? tape tape.
yan relax je ah! pedulik same die. die jeles kot sbb die xde blog or org x follow blog die.
kann ? hehehe :)

Izyan Masri said...

hariz : okay.nnti i ambik balik banner u :D

Izyan Masri said...

bird:okay.betul2.dia yang susah2 nak gaduh.yan chill je :D

Izyan Masri said...

cikfai:haha.mungkin tu cara dia nak fames kot.kih3 :P

ella said...

hei...aku tau ko ni tabahkan yan..dari sekola dulu bole nmpk..weit..i follow u tau..dah lama aku jd stalker terbaik tokey shawl ni..

admiral said...

k.yan, the thing is, penulisan u lagi bes dri yuyu zulaikha. and minah kerek dari hulu mane ntah tu. persetankan je. tuleh blog ni bese la. jiwa msti kntal. n kalo bleh biarkan je, takyah wat ulasan kt blog ni. kasi mnyemak blog je. ntah2 tu taktik dy nk masuk lam blog k.yan tp takde modal. kah3

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, March 29, 2011

T E R I M A K A S I H

Hello everyone !
Peace be with you guys (:

Tengah sedap kopek kulit tok janggut yakni lobster,tiba2 ada kawan Yan mesej.Masuk sekali tiga serentak.Sambil baca tu mata jeling kiri kanan,hidung pam sikit bia kembang,lepastu taip laju2 bagi nampak habis busy lah depan orang lain kat meja makan.habis banyaklah tu dapat mesej? Ye.Yan tau Yan tak sefames orang lain.Keluar ayat tacing kejap.Tengah seronok nak berbangga,tiba2 jatuh tok janggut yang ada kat tangan."Tacingnya baca mesej ni "

Okay,mesej yang diterima macam ni " Yan,tadi aku baca status minah ***** ni kat wall dia,dia cakap,"takyah nak show off sangatlah dalam blog,bajet kau blogger otai lah kan.setakat pink macam minah jambu lagi mau bising,kau rasa blog kau tu dah habis fames ke?habis ramai ah baca?setakat follower 300 lebey,tutup blog ahh weyh.pegi jual shawl kau lagi baik.Sudahlah buat lawak bodo"(dia guna shortform,Yan tulis ejaan penuh sebab takut kak jah,mak jah dan rakan sama waktu yang tua2 tu tak faham pulak)

Zaap ! Macam rasa baru dapat penampar Jepun pulak.Wa cakap sama lu lah kan bro,wa tacing sangat lah,dia kawan wa kot.Not really kawan lah,tapi orang yang kiranya,boleh tegur lah kalau jumpa.Tiba2 dia keluar kan ayat berdesing desau macam tu.Sebelum ni pernah jugaklah Yan kena sindiran maut BELIAU.tapi kan,kita hidup kat Malaysia ni takmo lah gadoh2 naa,hidup ni kena sepakat,kalau sesama kita pon hangpa nak gaduh,hancuq lebuq lah malaysia kan?




Serious bila baca Yan rasa macam,what the ikan ? yes,Blog Yan yang kenit ni memang lah dalam proses nak naik taraf,nak berkembang maju menjelang tahun 2020,memang tak hebat lagi macam Abang Beng Kebabom yakni abang ben ashaari,Fatin Liyana,Hanis Zalikha,Yuyu Zulaikha yang comel atau pon Cik epal yang selalu menternak lemak.Belog kudus ni baru je nak mencari identiti sendiri.Baru nak aktif sejak Januari hari tu.Follower pon baru nak terkebil2 ikut,kalau ada yang komen hari2 tu mungkin diorang sayang kat Yan.eyh yeke ?

Bab buat lawak bodoh tu,Yan taktaulah part mana yang boleh tersepit lawak bagi BELIAU tu,sebab se rasa Yan lah,Yan tak pernah pon kot nak menyumbatkan isi2 jenaka macam Encik Bean sebab tada bakat.Semua yang keluar tu tulus mulus kudus dari hati.Tada istilah " ye,saya dengan ini akan menghasilkan entry2 yang lawak,so,silalah gelak".TADA TADA.serious tada.Kepada Beliau,kalau rasa taknak baca belog kenit ni,tapa,Yan takkan buat report polis.Pakcik polis pon takkan layan.Tapi janganlah kita kutuk mengutuk okeng ? Each of us have our own capibility right ? Kalau Yan tak betul dari mana2 cara penulisan blog ni,boleh tegur baik2,bukan dengan cara menghentam depan public.Cheers ! (:

15 comments:

Syimir said...

hai,cik yan.!..chill oke!..kite kalau da femes,ramai je yg jeles ngan kite kan..huhu..da2,jgn hiraukan sgt k..^_^

maceklala said...

YAN YAN YANNN, TAPEE AKU UN SALU KENE MCM TU, BUKAN MLALUI BLOG TAPI. AHA. DLM KONSEP YG SAME TP MELALUI BND LAEN, AA PAHAM? HEE. KAU SABA JE, DIE JELES AA TU WEYY! KAU CHILL JE, NNT DIE YG SAKET ATI,BKN KAU ;) JGN DERA HATIMU PK PK :D

Izyan Masri said...

TAPI YAN TAK FAMES PON.DAH KENA MACAM TU.HAISH.SEDIH JE

Izyan Masri said...

MACEKLALA : THANKS BANYAK2 KAU PUNYA AYAT BUAT WA NAIK SEMANGAT NI.HIDUP LALA ! :D

Syarifah Nornazrah Al Yahya said...

abaikan depa tu. depa hnya tau bercakap. cuba try test market wat blog. byk ke tak follower? byk ke tak komen dpt? apa2pun, kita blogger ni, jgn la nak jtuhkn sesama yg lain. better bangunkan sesama...baru la namanya blogger sejati. btul dak? :)

Izyan Masri said...

kak naz : betul2 tu.sekarang ni kalau dalam alam maya pon nak bergaduh susahlah kan (:

Syimir said...

hahaa..asyik gaduh je..cam budak kecik kan!..wuekk!..ehhee

Hariz said...

relax2...
;)
ouh..i amik banner u..
^^

Bird Fizousz said...

rilek k cik yan..x pyh amik ksah pun dgn prngai minah tu..yan x rugi pape pun..dia je yg rugi tnpa dia sdar..chill 0ut k..huhu..;)

cik fai said...

waaa... how dare she say look like that? tape tape.
yan relax je ah! pedulik same die. die jeles kot sbb die xde blog or org x follow blog die.
kann ? hehehe :)

Izyan Masri said...

hariz : okay.nnti i ambik balik banner u :D

Izyan Masri said...

bird:okay.betul2.dia yang susah2 nak gaduh.yan chill je :D

Izyan Masri said...

cikfai:haha.mungkin tu cara dia nak fames kot.kih3 :P

ella said...

hei...aku tau ko ni tabahkan yan..dari sekola dulu bole nmpk..weit..i follow u tau..dah lama aku jd stalker terbaik tokey shawl ni..

admiral said...

k.yan, the thing is, penulisan u lagi bes dri yuyu zulaikha. and minah kerek dari hulu mane ntah tu. persetankan je. tuleh blog ni bese la. jiwa msti kntal. n kalo bleh biarkan je, takyah wat ulasan kt blog ni. kasi mnyemak blog je. ntah2 tu taktik dy nk masuk lam blog k.yan tp takde modal. kah3