Thursday, March 31, 2011

Tips berkasih sayang.

Hello there !
Peace be with you guys (:

Haish malam ni geram kemain,sudahlah internet selow macam mintak pelempang jepun,adik pulak berebut nak part sedap roasted chicken yang abah beli tadi.Memandangkan Yan kakak yang boleh dikategorikan A++++,so,mengalah je lah dengan adik yang satu tu je.So,dengan mulut yang panjangnya seinci suku kalau diukur dengan pita ukur baju mak tu,yan pegilah ngadap laptop balik.Mungkin laptop dan belog dah rindu tuan dia."alahh adik,makan lah ayam tu puas2,baik dating dengan belog,sahsah dah happy" menyejukkan hati dengan harapan dapat melupakan ayam barang sejenak dua.

Tengok tajuk mesti ramai yang cakap "boooboooboo.wa tak layanlah lu jiwang2 karat ni,nak jiwang pegi hutanlah" waah,kemain bro ni ,tunjuk eksen dia ye.Actually,entah kenapa tiba2 yan nak bagi tips berkasih sayanglah kan.aiip dik,jangan tepuk2 gembira,umur bawa 12 tahun tak boleh baca.Tunggu dah tukar kain sekolah dari biru tua ke biru muda dulu baru boleh nak gembira.Tadelah,yan tengoklah remaja sekarang ni nak kapel sana,kapel sini,then after few days,few weeks,dah bergaduh dan break segala bagai.kejap betul kapel.macam main aci kawin pulak.lepastu mulalah musuh sesama sendiri macam ni"eyh laki,aku tak perlu kau lah,takyah nak showw off sangatlah kan" Rasa nak kapel,kapel secara berhemah,mawaddah dan warahmah.Waah,sejak bila ? mana kau dapat semua ni izyan ?

extreme betul cara diorang gaduh

1.Janganlah mainkan perasaan orang lain and please lah be serious in every relationship yang korang bina.Ni tak,si Meon ni mentang2 lah muka macam shahrukhkhan sikit,eksen lebih.(sila baca eksen tu dengan nada yang cukup kekampungan.macam bunyi orang ulu pon boleh).Awal2 kapel dah target,"aku nak kapel dengan minah ni 2 minggu lah,then blah,muka pon tersorong2 ada hati nak kat aku yang handsome macam jetli.ceyh" waah.kemain kau meon,jangan,once you do such kind of thing,one day nanti korang pulak akan dipermainkan atau istilah budak zaman sekarang 'digame ' .bukan game mario atau fifa yang macam korang selalu main tu.(-.-')

2.Trust and respect each other.Ni nampak meon pegi shopping dengan sorang perempuan,yang si girlpren ni dah serang macam ni dalam phone " meon,i nampak you dengan seorang wanita berusia pegi shopping kat the curve,sape tu ?you sekarang dah pandai nak bercinta dengan wanita berusia ye ?nak main2kan i ?benci you.kita putus,bye,jangan kol i" (panjangnya lakonan) janganlah main sergah macam tu je.buat siasatan terperinci,manelah tau tu mak dia ke,makcik ke,kakak ke atau nenek dia yang nak pegi mekah buat haji dan ajak si meon teman pegi beli jubah cantik2 kat the curve tu ? kalau lah salah tekaan,tak ke malu dengan meon dan keluarga ?

3.loyal.Fuyooh.yang ni memang wajib ada.harus ada dan perlu ada.Senang cerita kalau tada,memang tadalah hubungan tu.Apa punya ayat.Si meon janganlah mentang2 si girlpren baru tumbuh jerawat biji sebesar guli kat hidung dia dah mula tawar hati rasa fed up rasa menyampah yang over terhadap si girlpren.Rasa macam hodoh kemain muka si girlpren tu dan mulalah nak cari yang berhidung dan berdahi licin.Sungguh tak masuk akal.Loyal is the most important thing yang perlu ada dalam relationship.Yang perempuan pon,janganlah nampak si anak jiran sebelah pakai skyline dia terus tinggalkan meon.Tak molek dooh.

4.Sabar dan cool serta think rationally.Ni selalunya kena bagi kat lelaki.Hambik kau.its normal lah kalau perempuan tu akan mengeluarkan serangan peluru berpandu bila lelaki buat hal macam terlewat datang bila ada date,atau salah beli eskrem,contoh si girlpren nak eskrem cornetto tapi meon beli eskrem pong je.Yelah,save bajet untuk kawen nanti kan.So,kalau girlpren korang merajuk,buat serangan peluru berpandu,janganlah terus buat serangan balas,cool,chill,buat muka happy atau sediakan kapas kecik bia korang tak dengar semua hasil bebelan diorang.senang kan ?

5.Understanding.Yang ni dua2 kena praktikkan.Janganlah bila si Meon ada kelas,yang perempuan tak habis2 call suruh ambik dia kononnya rindu nak jumpalah,rindu nak sembang lah,rindu nak mesej lah,rindu nak tengok mukalah,yang ni kalau yan jumpa,pelempang jepun insyaAllah melekat kat pipi kanan atau kiri.boleh pilih ikut kesesuaian kulit.jangan nak gedik tak bertempatlah wahai girlpren2 sekalian.

So,think about this again for those of you yang sedang berkasih sayang dan bermanja2 tu.Jangan senang2 nak merajuk,tacing sana sini,gaduh kehulu kehilir.Kalau nak kapel,please make sure you are serious enough in it.Tapi janganlah sampai nak pikir kahwin je dik.Pmr pon tak lepas,kena hambat dengan mak pak nanti.So,goodluck in every relationship you have right now.Cheers ! (:

31 comments:

Fieq Eum said...

wah ! sangat bes :)

setuju sume tu..he3

fad ali said...

wah...

pengetua pandai bagi tips!

hebatttt!!hahah

Syimir said...

semoga berjaya ngan hubungan cik izyan yang sekarang nie lah eh..hhehe..peace no war!..

Bella Ayub said...

hik hik..comel je entry ni.. ala wak..even kita letak itu ini..tapi kalau dah dapat bf yang macam tak ada dalam list kita tu.. tak kisah dah..yg penting dia sayang kita en..

... said...

as salam..
oh~ bagus tips!
er..saya single lagi. \
ekekeke~
bz sik oi~
kalau jurutera tu kejenya macam mak andam, boleh la bercintan cintun. haha~
copy paste entri ni simpan dalam emel. hoho~
thanks~

=)

Rafi Nilhan said...

aa..no 3 susah nak carik..

Shiro Petta Petto said...

haha... style3... aku makin suka dengan idea entri ko... 1 person LIKE this...
buat arr LIKE button kat post ko dowh...
anyway... aku sarankan ko guna internet kolej nak laju... apalah sangat melabur untuk beli kabel internet tuh kalau dibandingkan dengan kepuasan online... XP

kAmi dAn mEreKa!! said...

mmg gedik la si awek tu kalau da tahu bf dorg ade klas tapi still nak ajak dating jugak,
bagi aje pnampar sebjik, haha :)

JIJI YU said...

doktor lurve...

Izyan Masri said...

FIEQ:YE.THANKS.LAIN KALIBACA LAGI :D

Izyan Masri said...

FAD:NAMA PONGG PENGETUA.MEMANG LAH HEBAT.XD

Izyan Masri said...

SYIMIR:TADA HUBUNGAN PON.PANDAI BAGI TIPS JE XD

Izyan Masri said...

BELLA:BETUL2.ASALKAN SAYANG.YE DAK ? LUPA NAK BAGITAU SAYANG EACH OTHER TADI XD

Izyan Masri said...

... TU LAH PASAL.ENGINEER RUPANYA .BARULAH PERASAN.TERUK BETUL KAN

Izyan Masri said...

RAFI : YE.BETUL TU.YANG 3 TU PALING SUSAH :D

Izyan Masri said...

SHIRO : DULU AKU LETAK LIKE BUTTON SURAM JE AKU TENGOK BUTTON TU.KIH3.EYH,INTERNET KOLEJ LAJU EYH ? NAK BELI LAH :D

Izyan Masri said...

KAMI DAN MEREKA:TAU TAKPA.JOM KITA LEMPANG BERAMAI2 :D

Izyan Masri said...

JIJI YU:TADALAH DOKTOR SANGAT.HAHA

zella y said...

hahahha.. tips2 yg bagus n cute hahahha...

salam kenal...

p/s: minta izin nak add u at my blog list... keep in touch ya... ;)

✿....rossa alina....✿ said...

banyak gak tips2 ni ek??tp kalo xjalan gak tu mmg xde jodoh la tu..hihihihi

Izyan Masri said...

HAISH.BETUL SANGATLAH TU.KALAU TAK JADI JUGAK TIPS NI CAMPAK TEPI JE KAN :D

nelly said...

wah ..berguna ni ..=p

nelly said...

wah ..berguna ni ..=p

Shiro Petta Petto said...

haha... sekarang confirm ramai yang gatal tangan nak tekan... buat jek..

haha... cepat2 beli...

Izyan Masri said...

nelly:ouh yeah.try la.haha :D

Izyan Masri said...

haha.okeng.nanti aku letak ye shiro :D

tapi syg lak brokben aku ni -.-

Bird Fizousz said...

best la entry.. bleh jd d0kt0r chenta bru ni, gntikn aku.. bhahaha.. anyway, nice..;)

Syimir said...

tade hubungan lagik?..moga dapat seseorang yg dapat membahagiakan awak ye..^_^

Izyan Masri said...

bird:haha.tak boleh lawan kau jugak :D

Izyan Masri said...

syimir:insyaAllah,thanks ye (:

Syimir said...

ur welcome..carik yg betui2 tau!..hahaa

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, March 31, 2011

Tips berkasih sayang.

Hello there !
Peace be with you guys (:

Haish malam ni geram kemain,sudahlah internet selow macam mintak pelempang jepun,adik pulak berebut nak part sedap roasted chicken yang abah beli tadi.Memandangkan Yan kakak yang boleh dikategorikan A++++,so,mengalah je lah dengan adik yang satu tu je.So,dengan mulut yang panjangnya seinci suku kalau diukur dengan pita ukur baju mak tu,yan pegilah ngadap laptop balik.Mungkin laptop dan belog dah rindu tuan dia."alahh adik,makan lah ayam tu puas2,baik dating dengan belog,sahsah dah happy" menyejukkan hati dengan harapan dapat melupakan ayam barang sejenak dua.

Tengok tajuk mesti ramai yang cakap "boooboooboo.wa tak layanlah lu jiwang2 karat ni,nak jiwang pegi hutanlah" waah,kemain bro ni ,tunjuk eksen dia ye.Actually,entah kenapa tiba2 yan nak bagi tips berkasih sayanglah kan.aiip dik,jangan tepuk2 gembira,umur bawa 12 tahun tak boleh baca.Tunggu dah tukar kain sekolah dari biru tua ke biru muda dulu baru boleh nak gembira.Tadelah,yan tengoklah remaja sekarang ni nak kapel sana,kapel sini,then after few days,few weeks,dah bergaduh dan break segala bagai.kejap betul kapel.macam main aci kawin pulak.lepastu mulalah musuh sesama sendiri macam ni"eyh laki,aku tak perlu kau lah,takyah nak showw off sangatlah kan" Rasa nak kapel,kapel secara berhemah,mawaddah dan warahmah.Waah,sejak bila ? mana kau dapat semua ni izyan ?

extreme betul cara diorang gaduh

1.Janganlah mainkan perasaan orang lain and please lah be serious in every relationship yang korang bina.Ni tak,si Meon ni mentang2 lah muka macam shahrukhkhan sikit,eksen lebih.(sila baca eksen tu dengan nada yang cukup kekampungan.macam bunyi orang ulu pon boleh).Awal2 kapel dah target,"aku nak kapel dengan minah ni 2 minggu lah,then blah,muka pon tersorong2 ada hati nak kat aku yang handsome macam jetli.ceyh" waah.kemain kau meon,jangan,once you do such kind of thing,one day nanti korang pulak akan dipermainkan atau istilah budak zaman sekarang 'digame ' .bukan game mario atau fifa yang macam korang selalu main tu.(-.-')

2.Trust and respect each other.Ni nampak meon pegi shopping dengan sorang perempuan,yang si girlpren ni dah serang macam ni dalam phone " meon,i nampak you dengan seorang wanita berusia pegi shopping kat the curve,sape tu ?you sekarang dah pandai nak bercinta dengan wanita berusia ye ?nak main2kan i ?benci you.kita putus,bye,jangan kol i" (panjangnya lakonan) janganlah main sergah macam tu je.buat siasatan terperinci,manelah tau tu mak dia ke,makcik ke,kakak ke atau nenek dia yang nak pegi mekah buat haji dan ajak si meon teman pegi beli jubah cantik2 kat the curve tu ? kalau lah salah tekaan,tak ke malu dengan meon dan keluarga ?

3.loyal.Fuyooh.yang ni memang wajib ada.harus ada dan perlu ada.Senang cerita kalau tada,memang tadalah hubungan tu.Apa punya ayat.Si meon janganlah mentang2 si girlpren baru tumbuh jerawat biji sebesar guli kat hidung dia dah mula tawar hati rasa fed up rasa menyampah yang over terhadap si girlpren.Rasa macam hodoh kemain muka si girlpren tu dan mulalah nak cari yang berhidung dan berdahi licin.Sungguh tak masuk akal.Loyal is the most important thing yang perlu ada dalam relationship.Yang perempuan pon,janganlah nampak si anak jiran sebelah pakai skyline dia terus tinggalkan meon.Tak molek dooh.

4.Sabar dan cool serta think rationally.Ni selalunya kena bagi kat lelaki.Hambik kau.its normal lah kalau perempuan tu akan mengeluarkan serangan peluru berpandu bila lelaki buat hal macam terlewat datang bila ada date,atau salah beli eskrem,contoh si girlpren nak eskrem cornetto tapi meon beli eskrem pong je.Yelah,save bajet untuk kawen nanti kan.So,kalau girlpren korang merajuk,buat serangan peluru berpandu,janganlah terus buat serangan balas,cool,chill,buat muka happy atau sediakan kapas kecik bia korang tak dengar semua hasil bebelan diorang.senang kan ?

5.Understanding.Yang ni dua2 kena praktikkan.Janganlah bila si Meon ada kelas,yang perempuan tak habis2 call suruh ambik dia kononnya rindu nak jumpalah,rindu nak sembang lah,rindu nak mesej lah,rindu nak tengok mukalah,yang ni kalau yan jumpa,pelempang jepun insyaAllah melekat kat pipi kanan atau kiri.boleh pilih ikut kesesuaian kulit.jangan nak gedik tak bertempatlah wahai girlpren2 sekalian.

So,think about this again for those of you yang sedang berkasih sayang dan bermanja2 tu.Jangan senang2 nak merajuk,tacing sana sini,gaduh kehulu kehilir.Kalau nak kapel,please make sure you are serious enough in it.Tapi janganlah sampai nak pikir kahwin je dik.Pmr pon tak lepas,kena hambat dengan mak pak nanti.So,goodluck in every relationship you have right now.Cheers ! (:

31 comments:

Fieq Eum said...

wah ! sangat bes :)

setuju sume tu..he3

fad ali said...

wah...

pengetua pandai bagi tips!

hebatttt!!hahah

Syimir said...

semoga berjaya ngan hubungan cik izyan yang sekarang nie lah eh..hhehe..peace no war!..

Bella Ayub said...

hik hik..comel je entry ni.. ala wak..even kita letak itu ini..tapi kalau dah dapat bf yang macam tak ada dalam list kita tu.. tak kisah dah..yg penting dia sayang kita en..

... said...

as salam..
oh~ bagus tips!
er..saya single lagi. \
ekekeke~
bz sik oi~
kalau jurutera tu kejenya macam mak andam, boleh la bercintan cintun. haha~
copy paste entri ni simpan dalam emel. hoho~
thanks~

=)

Rafi Nilhan said...

aa..no 3 susah nak carik..

Shiro Petta Petto said...

haha... style3... aku makin suka dengan idea entri ko... 1 person LIKE this...
buat arr LIKE button kat post ko dowh...
anyway... aku sarankan ko guna internet kolej nak laju... apalah sangat melabur untuk beli kabel internet tuh kalau dibandingkan dengan kepuasan online... XP

kAmi dAn mEreKa!! said...

mmg gedik la si awek tu kalau da tahu bf dorg ade klas tapi still nak ajak dating jugak,
bagi aje pnampar sebjik, haha :)

JIJI YU said...

doktor lurve...

Izyan Masri said...

FIEQ:YE.THANKS.LAIN KALIBACA LAGI :D

Izyan Masri said...

FAD:NAMA PONGG PENGETUA.MEMANG LAH HEBAT.XD

Izyan Masri said...

SYIMIR:TADA HUBUNGAN PON.PANDAI BAGI TIPS JE XD

Izyan Masri said...

BELLA:BETUL2.ASALKAN SAYANG.YE DAK ? LUPA NAK BAGITAU SAYANG EACH OTHER TADI XD

Izyan Masri said...

... TU LAH PASAL.ENGINEER RUPANYA .BARULAH PERASAN.TERUK BETUL KAN

Izyan Masri said...

RAFI : YE.BETUL TU.YANG 3 TU PALING SUSAH :D

Izyan Masri said...

SHIRO : DULU AKU LETAK LIKE BUTTON SURAM JE AKU TENGOK BUTTON TU.KIH3.EYH,INTERNET KOLEJ LAJU EYH ? NAK BELI LAH :D

Izyan Masri said...

KAMI DAN MEREKA:TAU TAKPA.JOM KITA LEMPANG BERAMAI2 :D

Izyan Masri said...

JIJI YU:TADALAH DOKTOR SANGAT.HAHA

zella y said...

hahahha.. tips2 yg bagus n cute hahahha...

salam kenal...

p/s: minta izin nak add u at my blog list... keep in touch ya... ;)

✿....rossa alina....✿ said...

banyak gak tips2 ni ek??tp kalo xjalan gak tu mmg xde jodoh la tu..hihihihi

Izyan Masri said...

HAISH.BETUL SANGATLAH TU.KALAU TAK JADI JUGAK TIPS NI CAMPAK TEPI JE KAN :D

nelly said...

wah ..berguna ni ..=p

nelly said...

wah ..berguna ni ..=p

Shiro Petta Petto said...

haha... sekarang confirm ramai yang gatal tangan nak tekan... buat jek..

haha... cepat2 beli...

Izyan Masri said...

nelly:ouh yeah.try la.haha :D

Izyan Masri said...

haha.okeng.nanti aku letak ye shiro :D

tapi syg lak brokben aku ni -.-

Bird Fizousz said...

best la entry.. bleh jd d0kt0r chenta bru ni, gntikn aku.. bhahaha.. anyway, nice..;)

Syimir said...

tade hubungan lagik?..moga dapat seseorang yg dapat membahagiakan awak ye..^_^

Izyan Masri said...

bird:haha.tak boleh lawan kau jugak :D

Izyan Masri said...

syimir:insyaAllah,thanks ye (:

Syimir said...

ur welcome..carik yg betui2 tau!..hahaa