Wednesday, March 09, 2011

Zaman comel2 Part 1

Hai sayang !
Peace be with you guys (:


Macam biasa,jangan jemu,jangan segan silu untuk tengok collection shawl i kat page EZ BROWNIES dalam facebook eyh.Pre Order pon dah nak tutup.sebab i dah dapat tempahan lebih dari 2 Kodi,ada lagi beberapa helai je yang belum diorder.syukur sangat2.tak sangka laku macam pisang goreng panas shawl tu.boleh la buat balut satu badan lepas ni okay ! :D


haa.pesanan untuk si pelawat pelawat sekalian dan follower.haish lahh.memandangkan i nak follow u guys balik.tapi u guys langsung tak tinggal jejak.so,tak tau nak follow macam mana.ape kata,silalah tinggalkan tapak kaki kat chatbox side sebelah kanan ni.golek golek sikit mouse tu kebawah.ye ada.silalah ye (: yang nak promosi barang pon boleh.promosi diri di HARAMKAN sama sekali.ingat.caps lock on tu . :D

zaman kuat tidor.

okay.actually kan,i taktau kenapa,tapi tiba2 rasa nak kongsi sikit cerita zaman kecik2 i.memang banyak.sebab tu i akan buat part 1 dulu.maybe lah ada kawan2 i yang cakap,"Koyan,kau ni nampak macam lembut ye." okay,lembut ke ? bergetar urat perut ni rasa nak gelak.*Sebut koyan,teringat
syuti.* Maka bermulalah sesi opah bercerita dengan cucu nya,i start dengan pengalaman paling awal yang i rasa masih boleh ingat kot.kat bawah ni ada collection gamba2 time muda mudi dulu.semua nya i snap balik guna camera dari real photo.malas kot nak on scanner.tak cukup rajin.Ahooy :D

kecik2 pon terel posing bro.kalah amber chia model tu xD

1.waktu i tadika.i lah student yang nampak macam baik dalam kelas.padahal,Tuhan saja tau.xD.i ada bestfriend,nama dia Amira Najwa,sangat rapat time tadika.Kat tadika i tu,ada 2 jenis kelas.Awal2nya,i ni diletak dalam tadika kelas 1.tapi,lepas je beberapa bulan,kawan baik i tu dipindahkan ke kelas satu lagi.kelas 2.so,i rasa yang teramat tak best kalau dia tada.so,memandangkan i nak jugak sama kelas dengan dia,i pon dengan hati yang cukup bangga,ikut je dia masuk kelas 2,even tu bukan kelas i okay ! masuk2 je kelas,cikgu tanya,"Kamu sapa?kenapa masuk sini?" kalau umur sekarang,buat perangai macam tu,cikgu pulak tanya ayat tu,agak2 tebal tak muka ? confirmlah kan! tapi,memandangkan i yang teramat tak reti segan,bedal je.dan yang sadisnya,ayah kawan baik i tu terpaksa datang tadika untuk uruskan proses pertukaran kelas.kan dah menyusahkan orang, izyan oooi.hailah.thanks wawa dengan abah kamu.hikhik :D

2.masih lagi berkisahkan hidup di alam tadika.nak kata i hot memang jauh panggang dari api.*betul ke peribahasa tu?* tapi yang pasti,adalah peristiwa i dengan kawan2 sekelas lelaki yang masih ingat.lawak pulak xD.ada kawan sekelas i,asri dan yazid.ingat lagi doeh.terel tak ?yazid memang pernah cakap "kita suka kamulah" okay.perlu ke i kesah ? kecik kot! ada sorang lagi budak ni,nama dia hamzah,hobi dia memang tarik tudung i.*fuyooh.kecik2 pakai tudung dah :D * even dalam kelas,time rehat,memang keja dia,tarik tudung i.tapi yang best,setiap kali dia tarik,mesti ada si tukang backup .Asri.haha.sampai satu waktu tu,i ingat sangat dia cakap, " wooi hamzah,jangan lah tarik tudung awek aku" woo.garang doeh hero i . xD.tapi,hamzah si tukang tarik tudung tu tetap meneruskan rutin harian dia sampailah i menangis dan report kat abah.Sampailah abah datang sekolah dan bagitau cikgu yang i dah taktahan lagi kena tarik tudung hari2.ohemjay.gedik gila nak report2 ! xD mulai hari tu,hamzah diarahkan untuk tidak tarik tudung i lagi.dan nak tau apa alasan dia?sebab suka i ! oops.jangan jeles.*gediknya minah ni* =.= teet.


3.Masih berkisar hidup di alam tadika,dan tadika dan tadika lagi.yang boring,boleh cari tab X dan tutup blog ni ye :D . I ni agak berhati teruk waktu di alam tadika dulu.bak kata orang,gangster cilik.waah.kemain kan.i dulu pegi tadika naik van pakcik tadika.sebab parents tak boleh nak hantar.busy.sob3 )':.kecik kecik dah berdikari.terel tak ? memandangkan i agak berpengaruh sikit,dan berkawan pulak dengan anak sedara ustazah i,si Bariah,so,makin lebar sayap pengaruh i.dalam van tu je pon.xD.i yang berperanan jaga pintu van,tolak tarik,*memang rebutan tau tanggungjawab menarik pintu van tu* memang suka buat kejahatan pada sorang budak nii *evil laugh* nama dia i tak ingatlah, aina kalau tak silap.tapi dia muda setahun dari i.tadika 5 tahun la senang cerita.so,memandangkan i SENIOR,setiap kali i tengok dia,i suka jeling,jeling tu bukan alang2,kalau boleh bia sampai juling mata ni.sampai tak boleh tarik ketepi dah.bila sampai je turn rumah si aina tu,mesti i dengan bangga bukak pintu van dan tahan kaki dia dengan kaki i sampailah dia tersembam ke tanah.jahat tak ? i rasa,kalau ada award kanak2 paling jahat,i boleh menang kot.=.= .tapi jangan risau dik,akak dah dapat pembalasan pon,satu hari,waktu pakcik van hantar akak ke rumah,akak bangga je turun laju2,sekalinya,tersembam cium batu2.sumpah sakit dik.nasib baik tada orang lain dah.comot momot akak dik.BALASAN BUAT JAHAT.(':


so,itu jelah cerita zaman kanak2 part 1 ni.masih berkisar pada kehidupan sebagai budak tadika.dulu,pengaruh besar kalau kawan dengan anak cikgu.direct dia belanja eskem pong je.*yg dalam plastik panjang tu,harga 2 posen* derr,dulu zaman waa mana tau lagi cornetto love,hagen dasz segala bagai tu derrr.kalau kawan dengan anak cikgu,boleh jaga pintu van.kemaruk kuasa betul.kecik2 dah macam tu kan.jangan contoh ye adik2.jangan buat mcm tu zmn sekarang ni.buat kena gelak je.okay.jumpa lagi dalam part2 akan datang.cerita zaman kanak2 part2 akan mengisahkan cerita i pergi ngaji rumah makjah malam2.ada cerita disebalik tu.dan banyak lagi ! see you guys real soon !muah ! cheers ! (: psst : sorrylah kalau banyak bebel.i memang suka bercerita (:

Love



1 comment:

Safwan Seth said...

kecik kecik dah ______.

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, March 09, 2011

Zaman comel2 Part 1

Hai sayang !
Peace be with you guys (:


Macam biasa,jangan jemu,jangan segan silu untuk tengok collection shawl i kat page EZ BROWNIES dalam facebook eyh.Pre Order pon dah nak tutup.sebab i dah dapat tempahan lebih dari 2 Kodi,ada lagi beberapa helai je yang belum diorder.syukur sangat2.tak sangka laku macam pisang goreng panas shawl tu.boleh la buat balut satu badan lepas ni okay ! :D


haa.pesanan untuk si pelawat pelawat sekalian dan follower.haish lahh.memandangkan i nak follow u guys balik.tapi u guys langsung tak tinggal jejak.so,tak tau nak follow macam mana.ape kata,silalah tinggalkan tapak kaki kat chatbox side sebelah kanan ni.golek golek sikit mouse tu kebawah.ye ada.silalah ye (: yang nak promosi barang pon boleh.promosi diri di HARAMKAN sama sekali.ingat.caps lock on tu . :D

zaman kuat tidor.

okay.actually kan,i taktau kenapa,tapi tiba2 rasa nak kongsi sikit cerita zaman kecik2 i.memang banyak.sebab tu i akan buat part 1 dulu.maybe lah ada kawan2 i yang cakap,"Koyan,kau ni nampak macam lembut ye." okay,lembut ke ? bergetar urat perut ni rasa nak gelak.*Sebut koyan,teringat
syuti.* Maka bermulalah sesi opah bercerita dengan cucu nya,i start dengan pengalaman paling awal yang i rasa masih boleh ingat kot.kat bawah ni ada collection gamba2 time muda mudi dulu.semua nya i snap balik guna camera dari real photo.malas kot nak on scanner.tak cukup rajin.Ahooy :D

kecik2 pon terel posing bro.kalah amber chia model tu xD

1.waktu i tadika.i lah student yang nampak macam baik dalam kelas.padahal,Tuhan saja tau.xD.i ada bestfriend,nama dia Amira Najwa,sangat rapat time tadika.Kat tadika i tu,ada 2 jenis kelas.Awal2nya,i ni diletak dalam tadika kelas 1.tapi,lepas je beberapa bulan,kawan baik i tu dipindahkan ke kelas satu lagi.kelas 2.so,i rasa yang teramat tak best kalau dia tada.so,memandangkan i nak jugak sama kelas dengan dia,i pon dengan hati yang cukup bangga,ikut je dia masuk kelas 2,even tu bukan kelas i okay ! masuk2 je kelas,cikgu tanya,"Kamu sapa?kenapa masuk sini?" kalau umur sekarang,buat perangai macam tu,cikgu pulak tanya ayat tu,agak2 tebal tak muka ? confirmlah kan! tapi,memandangkan i yang teramat tak reti segan,bedal je.dan yang sadisnya,ayah kawan baik i tu terpaksa datang tadika untuk uruskan proses pertukaran kelas.kan dah menyusahkan orang, izyan oooi.hailah.thanks wawa dengan abah kamu.hikhik :D

2.masih lagi berkisahkan hidup di alam tadika.nak kata i hot memang jauh panggang dari api.*betul ke peribahasa tu?* tapi yang pasti,adalah peristiwa i dengan kawan2 sekelas lelaki yang masih ingat.lawak pulak xD.ada kawan sekelas i,asri dan yazid.ingat lagi doeh.terel tak ?yazid memang pernah cakap "kita suka kamulah" okay.perlu ke i kesah ? kecik kot! ada sorang lagi budak ni,nama dia hamzah,hobi dia memang tarik tudung i.*fuyooh.kecik2 pakai tudung dah :D * even dalam kelas,time rehat,memang keja dia,tarik tudung i.tapi yang best,setiap kali dia tarik,mesti ada si tukang backup .Asri.haha.sampai satu waktu tu,i ingat sangat dia cakap, " wooi hamzah,jangan lah tarik tudung awek aku" woo.garang doeh hero i . xD.tapi,hamzah si tukang tarik tudung tu tetap meneruskan rutin harian dia sampailah i menangis dan report kat abah.Sampailah abah datang sekolah dan bagitau cikgu yang i dah taktahan lagi kena tarik tudung hari2.ohemjay.gedik gila nak report2 ! xD mulai hari tu,hamzah diarahkan untuk tidak tarik tudung i lagi.dan nak tau apa alasan dia?sebab suka i ! oops.jangan jeles.*gediknya minah ni* =.= teet.


3.Masih berkisar hidup di alam tadika,dan tadika dan tadika lagi.yang boring,boleh cari tab X dan tutup blog ni ye :D . I ni agak berhati teruk waktu di alam tadika dulu.bak kata orang,gangster cilik.waah.kemain kan.i dulu pegi tadika naik van pakcik tadika.sebab parents tak boleh nak hantar.busy.sob3 )':.kecik kecik dah berdikari.terel tak ? memandangkan i agak berpengaruh sikit,dan berkawan pulak dengan anak sedara ustazah i,si Bariah,so,makin lebar sayap pengaruh i.dalam van tu je pon.xD.i yang berperanan jaga pintu van,tolak tarik,*memang rebutan tau tanggungjawab menarik pintu van tu* memang suka buat kejahatan pada sorang budak nii *evil laugh* nama dia i tak ingatlah, aina kalau tak silap.tapi dia muda setahun dari i.tadika 5 tahun la senang cerita.so,memandangkan i SENIOR,setiap kali i tengok dia,i suka jeling,jeling tu bukan alang2,kalau boleh bia sampai juling mata ni.sampai tak boleh tarik ketepi dah.bila sampai je turn rumah si aina tu,mesti i dengan bangga bukak pintu van dan tahan kaki dia dengan kaki i sampailah dia tersembam ke tanah.jahat tak ? i rasa,kalau ada award kanak2 paling jahat,i boleh menang kot.=.= .tapi jangan risau dik,akak dah dapat pembalasan pon,satu hari,waktu pakcik van hantar akak ke rumah,akak bangga je turun laju2,sekalinya,tersembam cium batu2.sumpah sakit dik.nasib baik tada orang lain dah.comot momot akak dik.BALASAN BUAT JAHAT.(':


so,itu jelah cerita zaman kanak2 part 1 ni.masih berkisar pada kehidupan sebagai budak tadika.dulu,pengaruh besar kalau kawan dengan anak cikgu.direct dia belanja eskem pong je.*yg dalam plastik panjang tu,harga 2 posen* derr,dulu zaman waa mana tau lagi cornetto love,hagen dasz segala bagai tu derrr.kalau kawan dengan anak cikgu,boleh jaga pintu van.kemaruk kuasa betul.kecik2 dah macam tu kan.jangan contoh ye adik2.jangan buat mcm tu zmn sekarang ni.buat kena gelak je.okay.jumpa lagi dalam part2 akan datang.cerita zaman kanak2 part2 akan mengisahkan cerita i pergi ngaji rumah makjah malam2.ada cerita disebalik tu.dan banyak lagi ! see you guys real soon !muah ! cheers ! (: psst : sorrylah kalau banyak bebel.i memang suka bercerita (:

Love



1 comment:

Safwan Seth said...

kecik kecik dah ______.