Sunday, April 24, 2011

5 Perkara yang tak patut orang yang rasa diri dia pandai lakukan

Hello everybody !
Peace be with you guys (:

Eyh lupa tanya,bagaimanakah kehidupan korang hari ni?Kat perak hujan lebat nak mati,mungkin jugak ramai yang mati sebab hujan lebat menimpa diorang takpon ramai jugak yang cakap lebat sebab nak mati.Pusing2,kehidupan kita ni berkaitan dengan hujan dan mati je kan ? (': Eyh,sebelum saya memulakan bicara wara,saya ingin menyusun jari agar dapat bermain jet jet semut sapa sakit naik atas atau erti kata lainnya,meminta maaf kepada peminat peminat justin bibir kerana saya telah menggunakan nama justin bibir di dalam entry2 saya semalam.Aww.i loikkee justin bibir.*babeyh babeyh babeyhh ohhh.* baling lagi botol ramai2 !

Kadang2 kita atau mungkin korang je yang tak perasan sebenarnya,banyak benda yang tak perlu dilakukan dalam hidup ni kan ? Kalau kita buat jugak,kita akan kelihatan lebih bodoh dari biasa."eyh,mak kite tak bagi cakap bodohlah.nanti kite report mak kite kamu cakap bodoh.hayook tatayook,taktau,mak kite cubit kamu" macam tu lah dialog yang sering didengar di tadika kemas atau pon tak kemas (': Janganlah kita membuang masa lagi kawan2.jom kita tengok list perkara yang tak perlu dibuat.Lets check it out bayi !~

berpura2 makan sebelum menyambung entry (:

1.Nampak orang tengah sidai baju lepastu mengajukan soalan berbunyi " oi makcik,tengah sidai baju ke? " korang berisiko besar untuk dibaling dengan gumpalan baju atau batu2 kecik kat bawah ampaian.like seriously kot.so,lepas ni kalau jumpa makcik2 yang tengah bersenggol senggolan sambil sidai baju tu,tanyalah soalan yang lebih nampak pandai macam " oi makcik,anak laki makcik dah ada gelpren tak ? " what thee ? -.-'

2.Lupa asal usul korang dan lebih berat sebelah kat negara korea.Contohnya macam gila drama korea,dan jugak kpop.Kesian dengan kumpulan2 kat malaysia ni macam si sofaz,exist dan jugak penyanyi solo macam ziana zain.sekebun cinta nan berbungaa~~~tak berkembanglah kebun dia kalau asyik sokong korea je (':

3.Rasa diri itu ibarat super star bila menggunakan nama2 anime macam contoh nana narita.kesian nama sedap2 yang parents bagi.Mungkin mak pak kita sanggup bersengkang mata yang sekangkang kera demi bagi nama sedap2 kat kita,tapi kita lagi suka guna nama anime (':

4.Mendambakan kenyang datang secara sendiri bila buat status 'lapar' kat facebook.Maybe lah budak2 sekarang lagi suka orang komen "pegi lah makan,awak" "makan yeww,nanti satit peyut",baru dia nak pegi makan kot.entahlah.kita serahkan pada yang pakar je.-.-'

5.Mempunyai rupa seperti perompak handalan,dan kemudian merebonding rambut.Yang ni khusus untuk laki.Pelik jugak.kenapa lelaki zaman sekarang makin suka rebonding rambut huh ? mungkinkah diorang jugak nak menguasai iklan pantene dan rejoice ?

so,tu je lah 5 perkara yang tak patut dilakukan.tapi kan,ada satu yang paling tak patut anda semua lakukan.singgah ke blog izyanmasri tanpa kelik iklan nuffnang kat side bar tu.hikhik.cheers ! (:

p/s: Jualan penghabisan stock shawl,pashmina,satin shawl.SINI

38 comments:

Faez Rusni said...

no 4 tu..hakikat...huhu

Nazurah Mohd Noor said...

untunglah hujan . kat segamat panas gile nak mati . macam nak baring je kat koridor asrama --'
sokong yg no 2 tuh . kite minat lagu lagi korea jugak . but then,lagu lagu melayu ponn jugakk . buat layannn time jiwang jiwang memang best !

angkasa said...

kak yan aii terasa part nama tu.hehehe

haslinda said...

yan, kite sokong yg no.2 tu.. cian kat artis2 malaysia yang makin kurang penyokong...

Amzar Syazani said...

no 5 tu tebaek .. hehe

HonEyBuNNy said...

number 4 tu setuju..haha

sedangkan dah tahu jawapannya...hehe

dah clik2 nuff...hehe

d_LA said...

plg lawak sekolah tadika yg no.4, benda kecik pun nak kecoh kat FB..hahaha

OKED chokelat said...

an...no 4 kena kat okd...tp no 5 tu okd serahkan pada en boypren...
hahah...part okd tuh mls la nak ckp kan2..diri sendiri..yg no 5 tu...ceq heran betul pasai pa la die suka rebonding rmbut..xke nnmpk geli2 jek...aha...kua la ayat...
"HANG REBOND RAMBUT CEQ POTONG RMBUT CEQ KASI SAMA TARAF NGAN JUSTIN BIEBIER..." huahuahua

Jay said...

den sotuju yg no5 tu.apo kono zaman skrg ni.yg lelki nak jd pompuan.

Nana said...

aiyark, nama tue. x suka anime

Izyan Masri said...

faez :kan ?banyak gila kot orang tulis status mcm tu (:

Izyan Masri said...

nazurahjangan guling kat koridor.nnti kene tangkap dengan guard (': yeay.bagus ni sokong dua2 :D

Izyan Masri said...

angkasa:kihkih.jangan terasa ye sayanggg.ni generally ^^

Izyan Masri said...

haslinda:ye betul.walupun dulu2 yan sokong korea jugak xD

Izyan Masri said...

amzar syazani :buat jugak ke ? xD

Izyan Masri said...

honeybunny:haha.ah click.ni yang syg lebih ni.nak click jugaklah xD

Izyan Masri said...

d_la:tu lah pasal.lepas ni smeua lapar je,tulis kat fb :D

Izyan Masri said...

oked:kehkeh.no 4 tu yan pon penah buat jugak awal2 kenal fb dulu.yang rebonding tu nasib baiklah encik bf tak buat xD

Izyan Masri said...

oked:kehkeh.no 4 tu yan pon penah buat jugak awal2 kenal fb dulu.yang rebonding tu nasib baiklah encik bf tak buat xD

Izyan Masri said...

jay :betul2.yang tulen pon suka buat mc tu jugak xD

Izyan Masri said...

nana:yeay.samelah.yan pon tak suka :D

Jay said...

itulah pasal.kan dlm islam haram lelaki menyerupai pmpuan.begitu juga sebalinya.tp manusia mudah alpa.huhu

Jay said...

aik memilih kawan rupernye.nasib baiklah tuan dia peramah.hehe.:-)

Izyan Masri said...

JAY:betul.sokong sangat.bukan makin elok pon lepas tukar sana sini tu. :D

Schubert Serenade said...

num 4 tu sukaa i gila post kt fb...haha..dengan harapan org reply "jum kuar..aku blnja kau mkn"...dan dgn harapan yup btul dia blnje aku makan and its not a prank..haha..boleh x??

adan said...

point no satu tu adat melayu.. malayu memang prihatin.. terlalu prihatin.

bayangkan orang tengah basuh kete,sorang mamat prihatin menegur... "basuh kete ke pak mat tempe?"

nak baling batu je.. serius..!

kAmi dAn mEreKa said...

haha, sat g ramai pulak org laki yg rebonding tukar style rambut perm pas bace entri yan. =)

Woofer Storm said...

no 5 tak leh nak blah..agak2 la laki nak rebonding rambut..heheeee

Izyan Masri said...

schubert serenade :kalau reason untuk orang belanja tu memang boleh.dapat makan gratis xD

Izyan Masri said...

adan:kehkeh.yang tu pon memang nak kene baling batu,takkan cuci lembu pulak kan ? xD

Izyan Masri said...

kami dan mereka:sekarang pon ramai jugak dah xD

Izyan Masri said...

woofer storm:muahaha.tapimemang ada tau :D

fadh leyanie said...

lelaki zaman skrg berambut pndek lbih kacak dari brambut pnjang mnggunakan jari pun bole aww..!

♥sophie♥ said...

kelakar yg nie,, hihi
yer kot dorang nk memonopoli iklan shampoo,, sperti
"kelapa dan orkid baik untuk rambut ;p" *sile nyanyi penuh perasaan,, hihi

Izyan Masri said...

FADH:yeay!setuju.yang rambut panjang tu tak bestlah.nnti dia lawan rambut sapa yg lagi cntik dengan kita kan ? xp

Izyan Masri said...

sophie:hahahahaha.over pulak laki zmn skrg kan :D

Misz Jenny said...

comel comel comel!...



hik3

Izyan Masri said...

MISZ JENNY:YEAY.THANK YOU THANK YOU XD

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, April 24, 2011

5 Perkara yang tak patut orang yang rasa diri dia pandai lakukan

Hello everybody !
Peace be with you guys (:

Eyh lupa tanya,bagaimanakah kehidupan korang hari ni?Kat perak hujan lebat nak mati,mungkin jugak ramai yang mati sebab hujan lebat menimpa diorang takpon ramai jugak yang cakap lebat sebab nak mati.Pusing2,kehidupan kita ni berkaitan dengan hujan dan mati je kan ? (': Eyh,sebelum saya memulakan bicara wara,saya ingin menyusun jari agar dapat bermain jet jet semut sapa sakit naik atas atau erti kata lainnya,meminta maaf kepada peminat peminat justin bibir kerana saya telah menggunakan nama justin bibir di dalam entry2 saya semalam.Aww.i loikkee justin bibir.*babeyh babeyh babeyhh ohhh.* baling lagi botol ramai2 !

Kadang2 kita atau mungkin korang je yang tak perasan sebenarnya,banyak benda yang tak perlu dilakukan dalam hidup ni kan ? Kalau kita buat jugak,kita akan kelihatan lebih bodoh dari biasa."eyh,mak kite tak bagi cakap bodohlah.nanti kite report mak kite kamu cakap bodoh.hayook tatayook,taktau,mak kite cubit kamu" macam tu lah dialog yang sering didengar di tadika kemas atau pon tak kemas (': Janganlah kita membuang masa lagi kawan2.jom kita tengok list perkara yang tak perlu dibuat.Lets check it out bayi !~

berpura2 makan sebelum menyambung entry (:

1.Nampak orang tengah sidai baju lepastu mengajukan soalan berbunyi " oi makcik,tengah sidai baju ke? " korang berisiko besar untuk dibaling dengan gumpalan baju atau batu2 kecik kat bawah ampaian.like seriously kot.so,lepas ni kalau jumpa makcik2 yang tengah bersenggol senggolan sambil sidai baju tu,tanyalah soalan yang lebih nampak pandai macam " oi makcik,anak laki makcik dah ada gelpren tak ? " what thee ? -.-'

2.Lupa asal usul korang dan lebih berat sebelah kat negara korea.Contohnya macam gila drama korea,dan jugak kpop.Kesian dengan kumpulan2 kat malaysia ni macam si sofaz,exist dan jugak penyanyi solo macam ziana zain.sekebun cinta nan berbungaa~~~tak berkembanglah kebun dia kalau asyik sokong korea je (':

3.Rasa diri itu ibarat super star bila menggunakan nama2 anime macam contoh nana narita.kesian nama sedap2 yang parents bagi.Mungkin mak pak kita sanggup bersengkang mata yang sekangkang kera demi bagi nama sedap2 kat kita,tapi kita lagi suka guna nama anime (':

4.Mendambakan kenyang datang secara sendiri bila buat status 'lapar' kat facebook.Maybe lah budak2 sekarang lagi suka orang komen "pegi lah makan,awak" "makan yeww,nanti satit peyut",baru dia nak pegi makan kot.entahlah.kita serahkan pada yang pakar je.-.-'

5.Mempunyai rupa seperti perompak handalan,dan kemudian merebonding rambut.Yang ni khusus untuk laki.Pelik jugak.kenapa lelaki zaman sekarang makin suka rebonding rambut huh ? mungkinkah diorang jugak nak menguasai iklan pantene dan rejoice ?

so,tu je lah 5 perkara yang tak patut dilakukan.tapi kan,ada satu yang paling tak patut anda semua lakukan.singgah ke blog izyanmasri tanpa kelik iklan nuffnang kat side bar tu.hikhik.cheers ! (:

p/s: Jualan penghabisan stock shawl,pashmina,satin shawl.SINI

38 comments:

Faez Rusni said...

no 4 tu..hakikat...huhu

Nazurah Mohd Noor said...

untunglah hujan . kat segamat panas gile nak mati . macam nak baring je kat koridor asrama --'
sokong yg no 2 tuh . kite minat lagu lagi korea jugak . but then,lagu lagu melayu ponn jugakk . buat layannn time jiwang jiwang memang best !

angkasa said...

kak yan aii terasa part nama tu.hehehe

haslinda said...

yan, kite sokong yg no.2 tu.. cian kat artis2 malaysia yang makin kurang penyokong...

Amzar Syazani said...

no 5 tu tebaek .. hehe

HonEyBuNNy said...

number 4 tu setuju..haha

sedangkan dah tahu jawapannya...hehe

dah clik2 nuff...hehe

d_LA said...

plg lawak sekolah tadika yg no.4, benda kecik pun nak kecoh kat FB..hahaha

OKED chokelat said...

an...no 4 kena kat okd...tp no 5 tu okd serahkan pada en boypren...
hahah...part okd tuh mls la nak ckp kan2..diri sendiri..yg no 5 tu...ceq heran betul pasai pa la die suka rebonding rmbut..xke nnmpk geli2 jek...aha...kua la ayat...
"HANG REBOND RAMBUT CEQ POTONG RMBUT CEQ KASI SAMA TARAF NGAN JUSTIN BIEBIER..." huahuahua

Jay said...

den sotuju yg no5 tu.apo kono zaman skrg ni.yg lelki nak jd pompuan.

Nana said...

aiyark, nama tue. x suka anime

Izyan Masri said...

faez :kan ?banyak gila kot orang tulis status mcm tu (:

Izyan Masri said...

nazurahjangan guling kat koridor.nnti kene tangkap dengan guard (': yeay.bagus ni sokong dua2 :D

Izyan Masri said...

angkasa:kihkih.jangan terasa ye sayanggg.ni generally ^^

Izyan Masri said...

haslinda:ye betul.walupun dulu2 yan sokong korea jugak xD

Izyan Masri said...

amzar syazani :buat jugak ke ? xD

Izyan Masri said...

honeybunny:haha.ah click.ni yang syg lebih ni.nak click jugaklah xD

Izyan Masri said...

d_la:tu lah pasal.lepas ni smeua lapar je,tulis kat fb :D

Izyan Masri said...

oked:kehkeh.no 4 tu yan pon penah buat jugak awal2 kenal fb dulu.yang rebonding tu nasib baiklah encik bf tak buat xD

Izyan Masri said...

oked:kehkeh.no 4 tu yan pon penah buat jugak awal2 kenal fb dulu.yang rebonding tu nasib baiklah encik bf tak buat xD

Izyan Masri said...

jay :betul2.yang tulen pon suka buat mc tu jugak xD

Izyan Masri said...

nana:yeay.samelah.yan pon tak suka :D

Jay said...

itulah pasal.kan dlm islam haram lelaki menyerupai pmpuan.begitu juga sebalinya.tp manusia mudah alpa.huhu

Jay said...

aik memilih kawan rupernye.nasib baiklah tuan dia peramah.hehe.:-)

Izyan Masri said...

JAY:betul.sokong sangat.bukan makin elok pon lepas tukar sana sini tu. :D

Schubert Serenade said...

num 4 tu sukaa i gila post kt fb...haha..dengan harapan org reply "jum kuar..aku blnja kau mkn"...dan dgn harapan yup btul dia blnje aku makan and its not a prank..haha..boleh x??

adan said...

point no satu tu adat melayu.. malayu memang prihatin.. terlalu prihatin.

bayangkan orang tengah basuh kete,sorang mamat prihatin menegur... "basuh kete ke pak mat tempe?"

nak baling batu je.. serius..!

kAmi dAn mEreKa said...

haha, sat g ramai pulak org laki yg rebonding tukar style rambut perm pas bace entri yan. =)

Woofer Storm said...

no 5 tak leh nak blah..agak2 la laki nak rebonding rambut..heheeee

Izyan Masri said...

schubert serenade :kalau reason untuk orang belanja tu memang boleh.dapat makan gratis xD

Izyan Masri said...

adan:kehkeh.yang tu pon memang nak kene baling batu,takkan cuci lembu pulak kan ? xD

Izyan Masri said...

kami dan mereka:sekarang pon ramai jugak dah xD

Izyan Masri said...

woofer storm:muahaha.tapimemang ada tau :D

fadh leyanie said...

lelaki zaman skrg berambut pndek lbih kacak dari brambut pnjang mnggunakan jari pun bole aww..!

♥sophie♥ said...

kelakar yg nie,, hihi
yer kot dorang nk memonopoli iklan shampoo,, sperti
"kelapa dan orkid baik untuk rambut ;p" *sile nyanyi penuh perasaan,, hihi

Izyan Masri said...

FADH:yeay!setuju.yang rambut panjang tu tak bestlah.nnti dia lawan rambut sapa yg lagi cntik dengan kita kan ? xp

Izyan Masri said...

sophie:hahahahaha.over pulak laki zmn skrg kan :D

Misz Jenny said...

comel comel comel!...



hik3

Izyan Masri said...

MISZ JENNY:YEAY.THANK YOU THANK YOU XD