Tuesday, April 26, 2011

ambik lesen ??

Hello people !
Assalamualaikum (haa.jawab jawab.tak jawab dose.mati sekse.kalau jawab suke kite.tibe2 teringat zaman umur 6 tahun.bukan main rajin bagi salam sebab nak kene kan kawan (':

Tengok je tajuk mesti dah tahu pasal apa kan ?Takkanlah pasal tips macam mana nak bagi dak rabbit riang gembira atau cerita pasal hobi diwaktu senggang.Eyh,yan suka waktu senggang sebab dapat buat regangan tanpa sebarang tegangan urat atau tegangan perasaan.Rasa seronok yang dicapai sama seperti mengacau kuah kari yang sedang membuak2 dalam periuk akibat api terlalu kuat sebab nak masak cepat.(':

Korang pernah ambik lesen dengan perasaan berkobar2 tak ?ke korang cool je,yan sorang yang gelabah nak berkobar2 ? tolonglah cakap yang korang pon berkobar2 bia yan tak syok sorang2 (': Yan ingat lagi first time macek yang aja yan drive kereta tu call esoknya blaja kereta,yan dah mula pikir esok nak pakai baju apa?agak2 makcik tu garang tak?masuk2 kereta nak kene buat muka macam mana?adekah seperti paris hilton yang gedik?muka baik seperti tiz zaqyah dalam nur kasih?sungguh hipokrit bukan ? tak kisahlah.janji makcik tu boleh mengajar dengan riang gembira.*baca perkataan macek dengan tone 60-an,50-an sebab macek tu dah tua.haha*harap2 makcik tu tak baca blog yan (':

maka,bila dapat je kereta pada hari first tu,makcik tu bawak pegi jalan paling kosong kat teluk intan.senyap gila jalan tu.agak2 kalau segerombolan dak lembu jalan sambil bersiul pon boleh dengar kot.so,disebabkan dapat bawak jalan kosong,yan pon tekan lah sampai 80.Der,der,waktu tu kalau wa dapat bawak 80km/h dah kira habis hebat.kalau lalu depan michael schumacher pon confirm dia tabik.Bila masuk hari kedua,makcik tu pon dengan bangga ajak yan lalu ikut jalan2 yang kene lalu time test nanti.Dah tak boleh nak berlagak sebab jalan tu penuh.siap berlonggok longgok traffic light lagi.wuwuwu.tacing aa dengan JPJ ni bagi jalan susah2.T_T

kita perlulah bergambar dengan wajah riak sebelum drive.*gambar shaking sebab eksited sangat.haha (':

So,hari berganti hari,minggu berselang minggu,bulan bersilih ganti,burung2 yang berkicauan dah kembali ke sarang,ibu2 mengandung sempat melahirkan anak mereka tak kira comel mahupun tidak,yan tak dapat2 lesen lagi sebab nak tunggu turn belaja.Agak tension lah sampai yan terpaksa makan banyak untuk kembalikan mood macam lagu kembali pulang yang izwan pilus nyanyi dulu2 tu.haha.okay,tipu.alasan je.memang yan kuat makan dulu.

Bila dah beberapa minggu,barulah yan dapat balik giliran belajar.diskriminasi gadis2 comel betul lah makcik ni.what thee??Maka,bermulalah aksi driver handalan.Part yang paling yan tak boleh lupa mestilah bukit.Kat situ lah banyak kenangan manis terpahat,ikut hati,yan nak je toreh nama yan kat line kuning atas bukit tu.Haha.First time naik,makcik ada kat sebelah,second time,third time dan ribu2 time,makcik tu tak teman,kononnya nak suruh berdikari lah kan.So,yan dengan ilmu didada yang banyak ibarat menuntut ilmu hingga ke negeri cina,yan press aa minyak habis kuat mengalahkan drifter initial D.sampai garisan kuning terus brek habis baik.silap haribulan boleh melambung kereta.(':

Dan,dengan rasa bersyukur,yan pon mainlah minyak semua sebab nak teruskan perjalanan ke bawah.Tiba2,handbreak tak mahu turun lah pulak.T_T wuwuw.tacing aa dengan handbreak.Yan siap nak menangis sebab handbreak tak boleh nak tarik2 jugak.kereta lain dah siap 3,4 kali naik turun bukit siap muak dengan bukit dah.Yan rasa nak tepon je makcik tu suruh datang tolong tarik handbreak.Last2,yan guna dua tangan untuk tarik handbreak tu.Sampai terlupa pasal minyak yang kene press macam mat rempit.So,dengan jayanya,kereta pon undur ke bawah.Tebal der muka wa.rasa nak sorok dalam bonet kalau boleh (': .Dan paling best,bukan sekali je reverse.2,3,4 dan tak terkira kali lah senang cerita.

Lepastu,dah siap2 kan diri untuk tak malu bila lalu depan budak2 lain,yan pon terus pegi ke parking,dalam hati dah sempat berlagak,"ala,ni mesti kacang peas je ni.silap2 kacang peas pon tak sesenang ni." *dengan nada habis riak,takabbur,dan jugak angkuh* so,dengan muka habis kerek,yan pusing stereng untuk masuk petak parking,sekalinya ternaik atas divider lah pulak,der,wa cakap sama lu lah kan,tiba2 wa nekad,tekad dan berazam untuk tak sombong bila nak masuk parking.dan paling penting,tak gelakkan orang bila kereta diorang undur dari atas bukit.(':

huish.panjang sangat ni.dahlah.yan nak pegi pasar selasa.dah memanggil2 tu.tak jadi nak bersenang lenang waktu2 macam ni.Pasar dengki aa tu tengok yan bahagia.so,cheers ! (:

p/s : Jualan penghabisan stock pashmina,shawl satin tajima.SINI

44 comments:

farah said...

masih lagi terasa berdebar-debar time test jpj utk ujian bukit tu.. fuhhh. menggigil2 tangan time nak sign tu.. :p

NisaAdnan said...

whoaa jelesnya! org takut giler nak blaja. blom blaja lagi dah vibrate satu bdn T_T

OKED chokelat said...

hahaha...oke..sek bek okd part bukit xpenah main reverse2...haha...parking pun ok..tp failed bila kt jalan raya...ketaq lutut cek..tmbah2 plak masa test tu bro JPJ tu misai dieee...kalah datuk K...time test j.raya lalu dpn sek...pak jpj suh laju sket...ceh...dgn bajet konon2 tau la.."depan sek mana bole laju"haha...jawapam yg agak mbanggakan la..tp..tp..die jwb..dah tau xleh laju tukar la gear 3, yg duk bawa gear 5 tu watpe...hahahaha..adey..kena sebijik tang idung yg kembang kucup td...trs kemek....heeee

Pijahh' de-Arr said...

yeahh saya dh luluss test =))..~~

Misz Jenny said...

kak yan...lajunyer, 1st time bawak dh 80..

hebat!!!


*tepuk tangan laju2

noraliza said...

perasan gementar dan takut tuu mmg ada..skrg nie dah ada lesen,teringin nak bawak kereta sendiri tpi perasaan takut tuu cam ada jer.hehe

fad ali said...

yeyy!!amik lesen..

yan...jom join contest fad...

EDlinaaJohari said...

dushhhh nah peluru! hehe
lina dah amik lesen dah.dah dpt P dah pon.OK mmg mula2 CUAK gile aa.segan je gn org2 kat situ.hehe kamu x syok sendiri la yan :)
kte syok same2 yuuk! hehe

Far8 budak baik said...

x payah lahh touching sgt ngan handbrek tuu..
hahaha
80 je..up ar sikit..
220 terus..haha

Izyan Masri said...

farah:samelah.yan pon dulu mcm tu.takut betul :D

Izyan Masri said...

nisa adnan:kihkih.nisa tak ambik lesen lagi ye sayangggg ^^

Izyan Masri said...

oked cekelat:haha.tak sempat nak bangga eyh,dah kene tegur dengan pakcik misai tu.:D

Izyan Masri said...

pijah de-arr:YEAY.JOM SEMUA KITA CAKAP CONGRATS BERAMAI2 KAT PIJAH.sekali lepas terus eyh ?:D

Izyan Masri said...

misz jenny:hha.tepuk tangan laju2 jugak.jalan kosong bolehlah sayangggg.^^ kehkeh

Izyan Masri said...

noraliza:awal2 takut,lama2 karang rasa tanak turun kete:D

Izyan Masri said...

fad:esok pagi yan joingg ye :D

Izyan Masri said...

edlina:yeay.dah dapat ye.lepasni bolehlah bawak yan pusing2.kehkeh :D

AliaJustea said...

yann.. kat SINI tu lupa letak link ke?

Arif Azmi said...

AHAH.. belajar memandu ni macam-macamlah kenangan nanti.. ^^,..

Newest Entry, Puak Universiti!

cik fai said...

waaaaa . fai khamis ni test JPJ .
takut lah .
ye part bukit memang fobia kemain tak hengat .
ase tak nak buat je .

dlm hati ' mintak mintak la lepas ni ". aishh .
malu la kena undur , turun bukit .

waaaa :(

maisarah said...

haha. tanak tanak dah. tobat tanak amek test JPJ lagi. cukuplah sekali untuk kereta n dua kali untuk motor. penat wo mengadap JPJ tu. hehe. tapi kadang kadang mcm rindu pulak. best buat latihan. sekarang dah pandai bwk kete, berlagak tak hingat. haha. ;P

kAmi dAn mEreKa said...

suka kalau buat parking 3 penjuru, sebab senang~

naseb bek lesen dah setle, tak payah pening2 lagi dah, hehe =)

Woofer Storm said...

biaslah tima baru nak belajar mesti mengelabaah..ehhee

*sifat berlagak tu cuma memakn diri je.nshat tuk sy sndri..thank

adan said...

salam.. hahaha... ternyata pompuan memang susah nak bawak kereta.. yan aalah buktinya.. hahaha... len kali klu handbreak tu tanak turun gak yan tukar je kereta lain kan senang.. hahaha..

ishiko said...

kesimpulan? da dpt ke blm yunk?
huhuhu...yan umo berape eh

misz molecule said...

hahaha..lesen sy dah nak habis tempoh!:)

Jay said...

umang aih...den dulu tang nak reverse je yg den takut sikit..hehehe.

dark r0se said...

hahahhahaha~ hamik lesen pengalaman yang memang tak pernah akk lupekan bile failed kat bukit! mencik sgt sebab kawan yang hamik lesen sekalik lepas jek n akk tak lepas3~ uwaaaa;( tapi alhamdulillah lepas jek dr test tu hamik repeat then lulus dengan jayanyerrrr~:) akk hamik sekalik dengan lesen motor~ kamu? namo merempit?:P

Izyan Masri said...

far8:haha.kalau bawak 220 karang,semua kereta terbang xD

Izyan Masri said...

alia justea:haha.aah.macam mana boleh lup.thanks ye sayangg ^^

Izyan Masri said...

arif azmi:aah.memang macam2 kenangan.banyak yang pahit dan malu.haha

Izyan Masri said...

cik fai:waaaaaah.nak ambik test khamis ni ? uuu.takutnya.goodluck ye.doa bia tak undur atas bukit xD

Izyan Masri said...

maisarah:betulbetul.bila dah dapat lesen kereta,tak ingat dah semua rasa takut time testxD

Izyan Masri said...

kami dan mereka:yeay.betul,bila dah settle ni lege habis kan :D

Izyan Masri said...

woofer storm:haha.bab berlagak tu main2 je xD

Izyan Masri said...

adan:haha.tu lah pasal.tapi kan,rasanya pempuan lain okay je kot.yan je lebih xD

Izyan Masri said...

ishiko:dah dapat lama dah.hehe.yan 19. :D

Izyan Masri said...

misz molecule:haha.habistu tanak renew ke sayanggg ^^

Izyan Masri said...

jay :yan takut tang semua :D

Izyan Masri said...

dark rose:kihkih.yan pon takut sangat bila nak ambik lesen.tapi tamo ah ambik esen moto.mak tak bagi merempit xD

cik bahulu oren said...

akak dlu blajar kete 2mggu abis
tp sbb asyik kntoi kt bukit bebulan jgk la nk dpt lesen..:P

Izyan Masri said...

cik bahulu oren:haha.part bukit tu paling tkut kan xD

Mira Amirudin said...

wow..mira sampai skrg kalau igt balik time amik lesen dulu2,mira jadi fobia ngan bukit...huhu

Izyan Masri said...

mira:haha.yan sampai sekarang fobia.takut undur dari tempat tggi :D

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, April 26, 2011

ambik lesen ??

Hello people !
Assalamualaikum (haa.jawab jawab.tak jawab dose.mati sekse.kalau jawab suke kite.tibe2 teringat zaman umur 6 tahun.bukan main rajin bagi salam sebab nak kene kan kawan (':

Tengok je tajuk mesti dah tahu pasal apa kan ?Takkanlah pasal tips macam mana nak bagi dak rabbit riang gembira atau cerita pasal hobi diwaktu senggang.Eyh,yan suka waktu senggang sebab dapat buat regangan tanpa sebarang tegangan urat atau tegangan perasaan.Rasa seronok yang dicapai sama seperti mengacau kuah kari yang sedang membuak2 dalam periuk akibat api terlalu kuat sebab nak masak cepat.(':

Korang pernah ambik lesen dengan perasaan berkobar2 tak ?ke korang cool je,yan sorang yang gelabah nak berkobar2 ? tolonglah cakap yang korang pon berkobar2 bia yan tak syok sorang2 (': Yan ingat lagi first time macek yang aja yan drive kereta tu call esoknya blaja kereta,yan dah mula pikir esok nak pakai baju apa?agak2 makcik tu garang tak?masuk2 kereta nak kene buat muka macam mana?adekah seperti paris hilton yang gedik?muka baik seperti tiz zaqyah dalam nur kasih?sungguh hipokrit bukan ? tak kisahlah.janji makcik tu boleh mengajar dengan riang gembira.*baca perkataan macek dengan tone 60-an,50-an sebab macek tu dah tua.haha*harap2 makcik tu tak baca blog yan (':

maka,bila dapat je kereta pada hari first tu,makcik tu bawak pegi jalan paling kosong kat teluk intan.senyap gila jalan tu.agak2 kalau segerombolan dak lembu jalan sambil bersiul pon boleh dengar kot.so,disebabkan dapat bawak jalan kosong,yan pon tekan lah sampai 80.Der,der,waktu tu kalau wa dapat bawak 80km/h dah kira habis hebat.kalau lalu depan michael schumacher pon confirm dia tabik.Bila masuk hari kedua,makcik tu pon dengan bangga ajak yan lalu ikut jalan2 yang kene lalu time test nanti.Dah tak boleh nak berlagak sebab jalan tu penuh.siap berlonggok longgok traffic light lagi.wuwuwu.tacing aa dengan JPJ ni bagi jalan susah2.T_T

kita perlulah bergambar dengan wajah riak sebelum drive.*gambar shaking sebab eksited sangat.haha (':

So,hari berganti hari,minggu berselang minggu,bulan bersilih ganti,burung2 yang berkicauan dah kembali ke sarang,ibu2 mengandung sempat melahirkan anak mereka tak kira comel mahupun tidak,yan tak dapat2 lesen lagi sebab nak tunggu turn belaja.Agak tension lah sampai yan terpaksa makan banyak untuk kembalikan mood macam lagu kembali pulang yang izwan pilus nyanyi dulu2 tu.haha.okay,tipu.alasan je.memang yan kuat makan dulu.

Bila dah beberapa minggu,barulah yan dapat balik giliran belajar.diskriminasi gadis2 comel betul lah makcik ni.what thee??Maka,bermulalah aksi driver handalan.Part yang paling yan tak boleh lupa mestilah bukit.Kat situ lah banyak kenangan manis terpahat,ikut hati,yan nak je toreh nama yan kat line kuning atas bukit tu.Haha.First time naik,makcik ada kat sebelah,second time,third time dan ribu2 time,makcik tu tak teman,kononnya nak suruh berdikari lah kan.So,yan dengan ilmu didada yang banyak ibarat menuntut ilmu hingga ke negeri cina,yan press aa minyak habis kuat mengalahkan drifter initial D.sampai garisan kuning terus brek habis baik.silap haribulan boleh melambung kereta.(':

Dan,dengan rasa bersyukur,yan pon mainlah minyak semua sebab nak teruskan perjalanan ke bawah.Tiba2,handbreak tak mahu turun lah pulak.T_T wuwuw.tacing aa dengan handbreak.Yan siap nak menangis sebab handbreak tak boleh nak tarik2 jugak.kereta lain dah siap 3,4 kali naik turun bukit siap muak dengan bukit dah.Yan rasa nak tepon je makcik tu suruh datang tolong tarik handbreak.Last2,yan guna dua tangan untuk tarik handbreak tu.Sampai terlupa pasal minyak yang kene press macam mat rempit.So,dengan jayanya,kereta pon undur ke bawah.Tebal der muka wa.rasa nak sorok dalam bonet kalau boleh (': .Dan paling best,bukan sekali je reverse.2,3,4 dan tak terkira kali lah senang cerita.

Lepastu,dah siap2 kan diri untuk tak malu bila lalu depan budak2 lain,yan pon terus pegi ke parking,dalam hati dah sempat berlagak,"ala,ni mesti kacang peas je ni.silap2 kacang peas pon tak sesenang ni." *dengan nada habis riak,takabbur,dan jugak angkuh* so,dengan muka habis kerek,yan pusing stereng untuk masuk petak parking,sekalinya ternaik atas divider lah pulak,der,wa cakap sama lu lah kan,tiba2 wa nekad,tekad dan berazam untuk tak sombong bila nak masuk parking.dan paling penting,tak gelakkan orang bila kereta diorang undur dari atas bukit.(':

huish.panjang sangat ni.dahlah.yan nak pegi pasar selasa.dah memanggil2 tu.tak jadi nak bersenang lenang waktu2 macam ni.Pasar dengki aa tu tengok yan bahagia.so,cheers ! (:

p/s : Jualan penghabisan stock pashmina,shawl satin tajima.SINI

44 comments:

farah said...

masih lagi terasa berdebar-debar time test jpj utk ujian bukit tu.. fuhhh. menggigil2 tangan time nak sign tu.. :p

NisaAdnan said...

whoaa jelesnya! org takut giler nak blaja. blom blaja lagi dah vibrate satu bdn T_T

OKED chokelat said...

hahaha...oke..sek bek okd part bukit xpenah main reverse2...haha...parking pun ok..tp failed bila kt jalan raya...ketaq lutut cek..tmbah2 plak masa test tu bro JPJ tu misai dieee...kalah datuk K...time test j.raya lalu dpn sek...pak jpj suh laju sket...ceh...dgn bajet konon2 tau la.."depan sek mana bole laju"haha...jawapam yg agak mbanggakan la..tp..tp..die jwb..dah tau xleh laju tukar la gear 3, yg duk bawa gear 5 tu watpe...hahahaha..adey..kena sebijik tang idung yg kembang kucup td...trs kemek....heeee

Pijahh' de-Arr said...

yeahh saya dh luluss test =))..~~

Misz Jenny said...

kak yan...lajunyer, 1st time bawak dh 80..

hebat!!!


*tepuk tangan laju2

noraliza said...

perasan gementar dan takut tuu mmg ada..skrg nie dah ada lesen,teringin nak bawak kereta sendiri tpi perasaan takut tuu cam ada jer.hehe

fad ali said...

yeyy!!amik lesen..

yan...jom join contest fad...

EDlinaaJohari said...

dushhhh nah peluru! hehe
lina dah amik lesen dah.dah dpt P dah pon.OK mmg mula2 CUAK gile aa.segan je gn org2 kat situ.hehe kamu x syok sendiri la yan :)
kte syok same2 yuuk! hehe

Far8 budak baik said...

x payah lahh touching sgt ngan handbrek tuu..
hahaha
80 je..up ar sikit..
220 terus..haha

Izyan Masri said...

farah:samelah.yan pon dulu mcm tu.takut betul :D

Izyan Masri said...

nisa adnan:kihkih.nisa tak ambik lesen lagi ye sayangggg ^^

Izyan Masri said...

oked cekelat:haha.tak sempat nak bangga eyh,dah kene tegur dengan pakcik misai tu.:D

Izyan Masri said...

pijah de-arr:YEAY.JOM SEMUA KITA CAKAP CONGRATS BERAMAI2 KAT PIJAH.sekali lepas terus eyh ?:D

Izyan Masri said...

misz jenny:hha.tepuk tangan laju2 jugak.jalan kosong bolehlah sayangggg.^^ kehkeh

Izyan Masri said...

noraliza:awal2 takut,lama2 karang rasa tanak turun kete:D

Izyan Masri said...

fad:esok pagi yan joingg ye :D

Izyan Masri said...

edlina:yeay.dah dapat ye.lepasni bolehlah bawak yan pusing2.kehkeh :D

AliaJustea said...

yann.. kat SINI tu lupa letak link ke?

Arif Azmi said...

AHAH.. belajar memandu ni macam-macamlah kenangan nanti.. ^^,..

Newest Entry, Puak Universiti!

cik fai said...

waaaaa . fai khamis ni test JPJ .
takut lah .
ye part bukit memang fobia kemain tak hengat .
ase tak nak buat je .

dlm hati ' mintak mintak la lepas ni ". aishh .
malu la kena undur , turun bukit .

waaaa :(

maisarah said...

haha. tanak tanak dah. tobat tanak amek test JPJ lagi. cukuplah sekali untuk kereta n dua kali untuk motor. penat wo mengadap JPJ tu. hehe. tapi kadang kadang mcm rindu pulak. best buat latihan. sekarang dah pandai bwk kete, berlagak tak hingat. haha. ;P

kAmi dAn mEreKa said...

suka kalau buat parking 3 penjuru, sebab senang~

naseb bek lesen dah setle, tak payah pening2 lagi dah, hehe =)

Woofer Storm said...

biaslah tima baru nak belajar mesti mengelabaah..ehhee

*sifat berlagak tu cuma memakn diri je.nshat tuk sy sndri..thank

adan said...

salam.. hahaha... ternyata pompuan memang susah nak bawak kereta.. yan aalah buktinya.. hahaha... len kali klu handbreak tu tanak turun gak yan tukar je kereta lain kan senang.. hahaha..

ishiko said...

kesimpulan? da dpt ke blm yunk?
huhuhu...yan umo berape eh

misz molecule said...

hahaha..lesen sy dah nak habis tempoh!:)

Jay said...

umang aih...den dulu tang nak reverse je yg den takut sikit..hehehe.

dark r0se said...

hahahhahaha~ hamik lesen pengalaman yang memang tak pernah akk lupekan bile failed kat bukit! mencik sgt sebab kawan yang hamik lesen sekalik lepas jek n akk tak lepas3~ uwaaaa;( tapi alhamdulillah lepas jek dr test tu hamik repeat then lulus dengan jayanyerrrr~:) akk hamik sekalik dengan lesen motor~ kamu? namo merempit?:P

Izyan Masri said...

far8:haha.kalau bawak 220 karang,semua kereta terbang xD

Izyan Masri said...

alia justea:haha.aah.macam mana boleh lup.thanks ye sayangg ^^

Izyan Masri said...

arif azmi:aah.memang macam2 kenangan.banyak yang pahit dan malu.haha

Izyan Masri said...

cik fai:waaaaaah.nak ambik test khamis ni ? uuu.takutnya.goodluck ye.doa bia tak undur atas bukit xD

Izyan Masri said...

maisarah:betulbetul.bila dah dapat lesen kereta,tak ingat dah semua rasa takut time testxD

Izyan Masri said...

kami dan mereka:yeay.betul,bila dah settle ni lege habis kan :D

Izyan Masri said...

woofer storm:haha.bab berlagak tu main2 je xD

Izyan Masri said...

adan:haha.tu lah pasal.tapi kan,rasanya pempuan lain okay je kot.yan je lebih xD

Izyan Masri said...

ishiko:dah dapat lama dah.hehe.yan 19. :D

Izyan Masri said...

misz molecule:haha.habistu tanak renew ke sayanggg ^^

Izyan Masri said...

jay :yan takut tang semua :D

Izyan Masri said...

dark rose:kihkih.yan pon takut sangat bila nak ambik lesen.tapi tamo ah ambik esen moto.mak tak bagi merempit xD

cik bahulu oren said...

akak dlu blajar kete 2mggu abis
tp sbb asyik kntoi kt bukit bebulan jgk la nk dpt lesen..:P

Izyan Masri said...

cik bahulu oren:haha.part bukit tu paling tkut kan xD

Mira Amirudin said...

wow..mira sampai skrg kalau igt balik time amik lesen dulu2,mira jadi fobia ngan bukit...huhu

Izyan Masri said...

mira:haha.yan sampai sekarang fobia.takut undur dari tempat tggi :D