Thursday, April 21, 2011

Bangun pagi dah dengar berita gempar T_T

Hello everyone !
Peace be with you guys (:

Ya.entry kali ni amat serius.tada gurau senda mahupun bercanda ria sambil gelak terkekek kekek dengan tangan dimulut bagi yang bersopan santun.Nak buat2 muka serius macam selalu pon tada masa dah.Kita kena fokus pada cerita yang bakal disampaikan.Malam tadi yan tidur lambat sikit,pukul 3 lebih gara2 buat blogwalking ke blog2 yang dah singgah blog yan semalam.Nampak tak ada bunyi rajin kat situ ? (': So,bangun pagi lepas subuh,dengan berbekalkan azam dan semangat serta cita2 nak pusing 360 degree atas katil sebab mata mengantuk sangat,yan pon landing lah atas katil kejap.Baru je tutup mata dalam seminit dua,dah mak panggil sambil bagitau berita gempar."rabbit hilang!" what theeeeeeeeeeeeeeee ? kenapa?kenapa?KENAPA?? PANG !!over pulak minah ni doehhh.

Memang tak sempat gosok mata,kumpul harta2 yang terselit kat celah mata,yan terus terjun katil dan berlari sepantas kilat,agak2 kalau lawan dengan pelari negara pon diorang terkesima habis kot bila tengok semangat dan muka yan time tu.Bila tengok cage si dak rabbit yang angkuh tu,dah kosong,mulalah yan rasa gelap dunia ni,makan tak kenyang,tidur tak basah.*yang part ni memang over dan tipu semata2* Habislah yan dengan mak cari keliling rumah,pusing depan,belakang,intai bawah kereta,bukan apa,dak rabbit ni port lepak pon dia memilih.Pilih tempat mewah je.Tak mainlah jadi kutu jalanan lepak beramai2 kat bawah pokok sambil ngorat dak rabbit yang lain.Memilih sungguh rabbit ambo kan? hok ni ambo tak suko (':

Maka,diteruskan pencarian,cari2,rupanya kat belakang rumah sambil lepak2 dekat lantai belakang.Pergh,wa cakap sama lu der,ikut hati,wa dah buat beger arnab dah dak rabbit ni.siap picit sos dengan mayonis banyak2 lagi.Nasib baiklah wa ni berhati mulia,bro.Punyalah penat yan dengan mak jerit2 cari dia,habis berpeluh2 pagi2 buta,dan yang paling penting,tak jadi tidur,tengok2 dia sedap2 landing kat belakang.Tolong aa dak rabbit,please be kind boleh?Jangan nak buat surprise je.tacingg aa macam ni.wuwuwu T_T kepada dak rabbit yang angkuh,lain kali tanak bagi makan sedap2 dah.cheers ! (:

p/s : sapa2 rasa nak beli shawl,cardigan,shirt perempuan,blouse,boleh beli kat SINI

45 comments:

angkasa said...

amboih sakan si rebitnyaaaa!!memilih jugak ehh..haha :D

cik fai said...

hihihi ^^

dia ajak yan main nyurok nyurok tu .
sain dak rabbit . :)

AliaJustea said...

ahhaa..cian kakak...

Misz Jenny said...

hak3..

tacingg sungguh cite ni..

leh masuk bersamamu..

:p

fad ali said...

ahhh...yan busuk!tak mandi lagi..hahaha

Nini Hartini said...

hari tu akak balik kg, tetibe jiran call bgtau arnab jantan akak dah keluar cage. Nasib baik jiran tlg masukkan semula

beberapa hr pastu ms akak perhati dia dr jauh. dia pandai buka cage tu. hampeh. bijak sgt si debab tu. huhu..

dak angkuh tu cmne boleh keluar cage? dia buka sendiri gak ke?

Arif Azmi said...

HAHA.. adoi.. buat cuak je.. ingatkan hilang pergi mana.. Yan pulak buat serious je awal-awal.. XD

.m y z. said...

hahaha .nakal betul dak rabbit ^__^

Izyan Masri said...

angkasa:tu lah pasal.tacing dengan rabbit xD

Izyan Masri said...

cik fai:kehkeh.apelah dak rabbit ni ajak main nyorok2 pagi2 buta T_T

Izyan Masri said...

ali justea:tu lah sayangggg.kesian kan ? ^^

Izyan Masri said...

misz jenny:sedih sangat ke sayang sampai masuk bersamamu ? ^^

Izyan Masri said...

fad ali:gggrrr.dah mandi dah wahai si fadddd ^^

Izyan Masri said...

kak tini :aah.dia keluar ikut celah2 dawai cage tu.entah mcm mana dia kecikkan diri agaknya ^^

Izyan Masri said...

arif azmi:haha.saja bagi gempak je tajuk ^^

Izyan Masri said...

myz: tu lah pasal.kesian tuan dia :P

Amy Syaquena said...

alahai sian dia , rabbit pun pandai main sorok2 ye!

Far8 budak baik said...

wahh..misteri gile dak rabit ni..
2 kali aku bace..x paham2 gak
hahaha

Izyan Masri said...

AMY :ye kak amy.dia pandai main nyorok2 pastu susahkan tuan dia T_T

Izyan Masri said...

far8 :kehkeh,part mana yang kau tak faham tu.ce cite:D

adan said...

maner pic dak rabbit tu?

noraliza said...

hahaha..dak rabit merajuk tak..tuu yg dia wat hal.

lisa said...

Nak rabbit satu boleh?

Nak buat sup arnab. HEHEHHEHE * muka jahat :D

♥sophie♥ said...

bestnye,,rabbit kaler ape ?? mesty comel XD aww

nasib baik yan jumpe balik kan ~ :)

Izyan Masri said...

adan:pic dak rabbit tu banyak dalam entry sebelum ni :D

Izyan Masri said...

noraliza:ye kot.mesti dia tak dpt kasih syg yg cukup.ecey xD

Izyan Masri said...

lisa:haha.boleh sayanggg.buatlah.masak merah pon boleh ^^

Izyan Masri said...

sophie:warna putih.dalam entry lain ada gambar.tu lah pasal.nasib baik jumpa :D

BuDaK PeGheLiH said...

tringat lak ari tu.. pagi tu mak saya kejut saya bangun sbb kucing saya nk branak.. kelam kabut.. jd mak bidan kucing tu.. hakhak..

missxidi said...

suka rabbit jugak. tapi diorg kuat makan la...

missxidi dah sambung citer.jom baca!

cik wiwiz said...

Mana gambar rabbit?? Nak tengok?? He. boley kwn dgn rabbit sy ne ;p

Izyan Masri said...

budak penghelih :kehkeh.lagi terel ni jadi bidan kucing ^^

Izyan Masri said...

budak penghelih :kehkeh.lagi terel ni jadi bidan kucing ^^

Izyan Masri said...

missxidi :yeah.dah baca cerita tu.panjang,tapi best:D

Izyan Masri said...

cik wiwiz :ada dlm entry lain.dah dua entry bat pasal dak rabbit ni.entry2 tu adelah tunjuk gambar dak angkuh ni ^^

kAmi dAn mEreKa said...

naseb baik bukan jiran sebelah yg curik buat burger. hehe =)

Ain Zulaikha said...

lohhhh nasib baik lah jumpa kan? wuwuuw dah lah rabbit comel ... :)

d_LA said...

rabbit nak main hide n seek kot..hehe..

Izyan Masri said...

KAMI DAN MEREKA:tu lah pasal.kalau jiran sebelah buat beger,dah perang dunia kot xD kehkeh

Izyan Masri said...

ain zulaikha:tau tape.penat jaga,kalau hilang sedih je :D

Izyan Masri said...

d_la:kehkeh.dia main hide n seek,yng penat tuan dia xD

Chempaka Sari said...

huhu benstnya ada benda tu... tapi saya takot..

Izyan Masri said...

chempaka sari : hihi.dia tak gigit lah.jangan risau^^

Nur asmidar Halim said...

salam..kak mcm mne nk pkai shawl mcm hana tajima tuh..

Izyan Masri said...

NUR ASMIDAR HALIM : pakai macam hana tajima yang mana sayangg ^^

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, April 21, 2011

Bangun pagi dah dengar berita gempar T_T

Hello everyone !
Peace be with you guys (:

Ya.entry kali ni amat serius.tada gurau senda mahupun bercanda ria sambil gelak terkekek kekek dengan tangan dimulut bagi yang bersopan santun.Nak buat2 muka serius macam selalu pon tada masa dah.Kita kena fokus pada cerita yang bakal disampaikan.Malam tadi yan tidur lambat sikit,pukul 3 lebih gara2 buat blogwalking ke blog2 yang dah singgah blog yan semalam.Nampak tak ada bunyi rajin kat situ ? (': So,bangun pagi lepas subuh,dengan berbekalkan azam dan semangat serta cita2 nak pusing 360 degree atas katil sebab mata mengantuk sangat,yan pon landing lah atas katil kejap.Baru je tutup mata dalam seminit dua,dah mak panggil sambil bagitau berita gempar."rabbit hilang!" what theeeeeeeeeeeeeeee ? kenapa?kenapa?KENAPA?? PANG !!over pulak minah ni doehhh.

Memang tak sempat gosok mata,kumpul harta2 yang terselit kat celah mata,yan terus terjun katil dan berlari sepantas kilat,agak2 kalau lawan dengan pelari negara pon diorang terkesima habis kot bila tengok semangat dan muka yan time tu.Bila tengok cage si dak rabbit yang angkuh tu,dah kosong,mulalah yan rasa gelap dunia ni,makan tak kenyang,tidur tak basah.*yang part ni memang over dan tipu semata2* Habislah yan dengan mak cari keliling rumah,pusing depan,belakang,intai bawah kereta,bukan apa,dak rabbit ni port lepak pon dia memilih.Pilih tempat mewah je.Tak mainlah jadi kutu jalanan lepak beramai2 kat bawah pokok sambil ngorat dak rabbit yang lain.Memilih sungguh rabbit ambo kan? hok ni ambo tak suko (':

Maka,diteruskan pencarian,cari2,rupanya kat belakang rumah sambil lepak2 dekat lantai belakang.Pergh,wa cakap sama lu der,ikut hati,wa dah buat beger arnab dah dak rabbit ni.siap picit sos dengan mayonis banyak2 lagi.Nasib baiklah wa ni berhati mulia,bro.Punyalah penat yan dengan mak jerit2 cari dia,habis berpeluh2 pagi2 buta,dan yang paling penting,tak jadi tidur,tengok2 dia sedap2 landing kat belakang.Tolong aa dak rabbit,please be kind boleh?Jangan nak buat surprise je.tacingg aa macam ni.wuwuwu T_T kepada dak rabbit yang angkuh,lain kali tanak bagi makan sedap2 dah.cheers ! (:

p/s : sapa2 rasa nak beli shawl,cardigan,shirt perempuan,blouse,boleh beli kat SINI

45 comments:

angkasa said...

amboih sakan si rebitnyaaaa!!memilih jugak ehh..haha :D

cik fai said...

hihihi ^^

dia ajak yan main nyurok nyurok tu .
sain dak rabbit . :)

AliaJustea said...

ahhaa..cian kakak...

Misz Jenny said...

hak3..

tacingg sungguh cite ni..

leh masuk bersamamu..

:p

fad ali said...

ahhh...yan busuk!tak mandi lagi..hahaha

Nini Hartini said...

hari tu akak balik kg, tetibe jiran call bgtau arnab jantan akak dah keluar cage. Nasib baik jiran tlg masukkan semula

beberapa hr pastu ms akak perhati dia dr jauh. dia pandai buka cage tu. hampeh. bijak sgt si debab tu. huhu..

dak angkuh tu cmne boleh keluar cage? dia buka sendiri gak ke?

Arif Azmi said...

HAHA.. adoi.. buat cuak je.. ingatkan hilang pergi mana.. Yan pulak buat serious je awal-awal.. XD

.m y z. said...

hahaha .nakal betul dak rabbit ^__^

Izyan Masri said...

angkasa:tu lah pasal.tacing dengan rabbit xD

Izyan Masri said...

cik fai:kehkeh.apelah dak rabbit ni ajak main nyorok2 pagi2 buta T_T

Izyan Masri said...

ali justea:tu lah sayangggg.kesian kan ? ^^

Izyan Masri said...

misz jenny:sedih sangat ke sayang sampai masuk bersamamu ? ^^

Izyan Masri said...

fad ali:gggrrr.dah mandi dah wahai si fadddd ^^

Izyan Masri said...

kak tini :aah.dia keluar ikut celah2 dawai cage tu.entah mcm mana dia kecikkan diri agaknya ^^

Izyan Masri said...

arif azmi:haha.saja bagi gempak je tajuk ^^

Izyan Masri said...

myz: tu lah pasal.kesian tuan dia :P

Amy Syaquena said...

alahai sian dia , rabbit pun pandai main sorok2 ye!

Far8 budak baik said...

wahh..misteri gile dak rabit ni..
2 kali aku bace..x paham2 gak
hahaha

Izyan Masri said...

AMY :ye kak amy.dia pandai main nyorok2 pastu susahkan tuan dia T_T

Izyan Masri said...

far8 :kehkeh,part mana yang kau tak faham tu.ce cite:D

adan said...

maner pic dak rabbit tu?

noraliza said...

hahaha..dak rabit merajuk tak..tuu yg dia wat hal.

lisa said...

Nak rabbit satu boleh?

Nak buat sup arnab. HEHEHHEHE * muka jahat :D

♥sophie♥ said...

bestnye,,rabbit kaler ape ?? mesty comel XD aww

nasib baik yan jumpe balik kan ~ :)

Izyan Masri said...

adan:pic dak rabbit tu banyak dalam entry sebelum ni :D

Izyan Masri said...

noraliza:ye kot.mesti dia tak dpt kasih syg yg cukup.ecey xD

Izyan Masri said...

lisa:haha.boleh sayanggg.buatlah.masak merah pon boleh ^^

Izyan Masri said...

sophie:warna putih.dalam entry lain ada gambar.tu lah pasal.nasib baik jumpa :D

BuDaK PeGheLiH said...

tringat lak ari tu.. pagi tu mak saya kejut saya bangun sbb kucing saya nk branak.. kelam kabut.. jd mak bidan kucing tu.. hakhak..

missxidi said...

suka rabbit jugak. tapi diorg kuat makan la...

missxidi dah sambung citer.jom baca!

cik wiwiz said...

Mana gambar rabbit?? Nak tengok?? He. boley kwn dgn rabbit sy ne ;p

Izyan Masri said...

budak penghelih :kehkeh.lagi terel ni jadi bidan kucing ^^

Izyan Masri said...

budak penghelih :kehkeh.lagi terel ni jadi bidan kucing ^^

Izyan Masri said...

missxidi :yeah.dah baca cerita tu.panjang,tapi best:D

Izyan Masri said...

cik wiwiz :ada dlm entry lain.dah dua entry bat pasal dak rabbit ni.entry2 tu adelah tunjuk gambar dak angkuh ni ^^

kAmi dAn mEreKa said...

naseb baik bukan jiran sebelah yg curik buat burger. hehe =)

Ain Zulaikha said...

lohhhh nasib baik lah jumpa kan? wuwuuw dah lah rabbit comel ... :)

d_LA said...

rabbit nak main hide n seek kot..hehe..

Izyan Masri said...

KAMI DAN MEREKA:tu lah pasal.kalau jiran sebelah buat beger,dah perang dunia kot xD kehkeh

Izyan Masri said...

ain zulaikha:tau tape.penat jaga,kalau hilang sedih je :D

Izyan Masri said...

d_la:kehkeh.dia main hide n seek,yng penat tuan dia xD

Chempaka Sari said...

huhu benstnya ada benda tu... tapi saya takot..

Izyan Masri said...

chempaka sari : hihi.dia tak gigit lah.jangan risau^^

Nur asmidar Halim said...

salam..kak mcm mne nk pkai shawl mcm hana tajima tuh..

Izyan Masri said...

NUR ASMIDAR HALIM : pakai macam hana tajima yang mana sayangg ^^