Monday, April 18, 2011

Bercerita mengenai wedding reception

Hello everyone !
Peace be with you guys (:

Mesti ada yang boo awal2 ni.Almaklumlah,belajar pon tak habis dah gatal2 cerita pasal wedding reception.Tak kira,nak cite jugak.Sapa suruh ramai sangat kawen bulan ni.Nak join jugak.Agak2 lah kan,korang nanti nak kawen macam mana ? kawen kat kampung?depan rumah?dewan?hotel?ataupon kat siam?Pilih2.Lombok ?.Aipp,takmo takmo.mak marah nanti.So,sebagai seorang insan kerdil yang berjiwa besar dan bernafsu besar sebenarnya,yan rasa macam nak demandlah time kawen nanti.Reception buat 7 hari 7 malam.5 kat Malaysia,satu kat Paris,satu lagi kat Bali.semua buat kat hotel.wuwuw.tak kawen sampai tua lah gayanya T_T

Actually kan,dalam kepala,Yan dah ada 3 theme yang Yan nak sangat untuk wedding reception nanti.Lets check it out babeh ! zaas~~

1.Wedding of fairytales.Dah macam tajuk lagu Taylor swift pulak.Mesti comel kan ? Agak2 snow white dengan cinderella pon kalah kot (': .Ballroom tu decorate dengan bunga2 mcm dalam hutan,then kerusi untuk pelamin tu rupa dia macam boyan,flower girls pulak kita decorate dia macam fairy.Ohmangai.Mau jadi wedding of the year xD . Tapi kan,dah ada aa orang Malaysia buat theme macam ni.tacingg aaa macam ni.wa tak layanlah derr benda yang orang dah buat ni.Tak pames ames lah waa.meyh tengok jap video kat bawah ni.


2.Theme perkahwinan Melayu klasik.Yang ni pulak,kalau boleh,yan nak pengantin duduk bersimpuh time reception.yang lain pon duduk bersimpuh atas tikar mengkuang je sambil makan.Jimat duit.tayah sewa kerusi.xD .Taktak.nama pon melayu klasik,orang melayu dulu2 mana kenal kerusi meja makan,so,duduk simpuh jelah.Lepastu kan,yan nak kawasan sekitar dia buat macam studio filem p.ramlee dulu2.Tapi kan,tapi kan,Ning baizura dah buat lah pulak.Tanak aa kawan ning.Dia buat dulu.Ta jadilah masuk Nona macam ni. T_T

agak2 kan,kalau kita kawen atas kapal besar mcm ni,lanun somalia nak rompak tak?takut lah,nanti habis hantaran kawen macam coklat kene ambik T_T

3.Perkahwinan terapung."bro,lu ingat mesjid terapung dengan retoran terapung je ke ade,kawen terapung pon adelah der,nanti wa kawen terapung apung,lu tengok jelah." Cakap nak bongkak je dak sorang ni.Yang ni mestilah semuanya atas air.Kalau ada mana2 orang nak taja Cruise pon best jugak.sewa satu cruise tu untuk wedding."booboo.bajet kawen dengan jutawan je." tacingg a.tanaklah kawen terapung apung dah.

So,the conclusion is,semuanya tak cocok.So,last2 kawen depan rumah jelah.T_T .Tapi kan,wherever and what kind of wedding reception pon tak pentinglah.Janji kawen and longlasting.Janganlah buat persiapan setahun,tapi kawennya 2 bulan je.Hok ni ambo tak suko.so,cheers ! (:

p/s: sapa2 nak tambah collection blouse,kemeja,tshirt,maxi dress,dan shawl,boleh kelik SINI

40 comments:

cik fai said...

waaa...... seronoknyee.
fai pong nak kawen macam ala ala fairytale jugak lah .

tak pon kawen dalam helikopter. seronoknyeee.. pastu terjun same same dengan husband kat kolam.
hahahaha :)

Jay said...

umang aih..bnyk bona cik Yan nak....kalau nak buat camtu semua kena cari anak raja kot..ngeh ngeh...botui apa yg Yan cakap..yang ponting bekekalan..itu yo yg ponting...xkiro kawen camno pon..ngeh ngeh...Jay nak kawen buek pelamin atas pokok.hahaha..dah macam tarzan pulok..ngeh ngeh..:)

angkasa said...

waah best ar video tu kak!

Bella Ayub said...

setuju.. ikut kemampuan yang penting nya.. kalau meriah2 lepas tu berhutang pun tak de makna la jgk en.. :)

Arif Azmi said...

fuh2. ^^,.. Kawen atas air.. :D.. Mesti ramai seasick nnti.. HAHA

Mira Amirudin said...

Wooww....bombastic nya!!hihi
kena kumpul duit bebanyak la klu camtu k?
xpun,kahwin ngan org kaya ;)hehe

CikHaniBhulat said...

hani nk kawen atas kapal..ala2 titanic..nak jugak..sapa nak sponsor nie...hehehe

Syimir said...

cik izyan,agak2 da nak kawen nanti,jgn lupe jemput saya..kalau x,nak tachin la..hehe

OKEdChokelaT said...

puyooooooo...haha..pd umur saye yg da agak tua ni..wat kt depan umah pun jadilah...janji yg wajib tu lepas..hahaha...tapi kl dpt yg bkemampuan pe slhnye kan yan nak buat weddin of d year..ley masuk NONA..hehe...

haslinda said...

yan,thanx cz follow kte balik...
bestnye,skrg sume org cite psl kawen.nk kawen gak.nk garden wedding..tema ros merah n ros putih hidup.wow,best nye...hehe..
tp x cukup umur lg la.huhu ^o^

Shiro Petta Petto said...

cool... dah ada calon? eh jap... dah ada calon yang mampu? XP

lisa said...

video tu best yan! :D

ikut kemampuan sebenarnya. tapi nak jemput snow white datang pun boleh. bukan setakat pakai ala-ala snow white :D

cik EPAL said...

dah nak kawen ke? :D

fad ali said...

fad nak kawin kat alaska boleh..?

terus wat WG book of record!hahaha..

d_LA said...

dla wat dpn rumah gak nanti..hehe..bkn pe, sng org kampung nak pegi

aisya said...

buat ape la nk membazir.. kat rumah cukup la kan.. =)

... said...

as salam..
haha. saya nak kawen kat gunung berapi. meletus! boom! boom!
'haha~

adei.
haha~ sape calon izyan ni~?
haha~ =p

Izyan Masri said...

... : HAHA.PEGI INDON.BANYAK GUNUNG BERAPI XD TADA CALON PON LAGI

Izyan Masri said...

cik fai:terjun sama2 dalam kolam ? pastu masuk paper terus xD

Izyan Masri said...

jay:kehkeh.yan boleh demand je.tapi memang tak dapatlah kan xD

Izyan Masri said...

angkasa:tu lah.orang malaysia tu xD

Izyan Masri said...

bella ayub:betul bella ! setuju.pas kawen gaduh sebab nak bayar hutang majlis xD

Izyan Masri said...

arif azmi:pastu ramai tak dtg xD

Izyan Masri said...

mira amiruddin:wuwuwu.kalau yan kumpul duit banyak2 pongg tak tentu lagi dapat kawen mcm tu T_T

Izyan Masri said...

cikhani:haha.kita sponsor sesama sendiri lah.boleh ? xD

Izyan Masri said...

syimir:hehe.insy.tapi lama lagi. xD

Izyan Masri said...

okedcokelat:kehkeh.kawen depan rumah pon gempak ape .kankan :D

Izyan Masri said...

haslinda:thanks sebab follow dulu eyh sayanggg ^^

Izyan Masri said...

shiro:haha.dua2 tada.calon tada.yang mampu pon tada xD

Izyan Masri said...

lisa:haha.mana nak terkam snow white suruh datang ? xD

Izyan Masri said...

cik epal:wuwuwuwu.cik epal datanglah.ni rasa terharu ambo ni .belum lagi.berzaman lgi kot xD

Izyan Masri said...

fad:haha kawen mana2 ponggg boleh.tapi kene ajak yan lah sure.:D

Jay said...

den kalau nak kawen,tunang nikah n sanding hari yg samo yo..xponek nak buat itu ini..hehehehe..itu pongg kalau keluarga belah pompuan x kisah..ngeh ngeh:)

Jay said...

den kalau nak kawen,tunang nikah n sanding hari yg samo yo..xponek nak buat itu ini..hehehehe..itu pongg kalau keluarga belah pompuan x kisah..ngeh ngeh:)

Izyan Masri said...

d_la:betul3.depan rumah senang pokcik belakang rumah nk dtg :D

Izyan Masri said...

aisya:betul.janji marriage tu happy :D

cik fai said...

nape masuk paper pulak ?

huhuhu sebab gempak sebab len . hahaha

AIMAN said...

mmg smart la wedding adik tokei naza ni.. maw berjuta abes

Izyan Masri said...

aiman:haha.tau tape.memang banyaklah abis untuk wedding mcm ni

chapaticokelat^^ said...

untungla duit kat poket berkepuk kepuk ...

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, April 18, 2011

Bercerita mengenai wedding reception

Hello everyone !
Peace be with you guys (:

Mesti ada yang boo awal2 ni.Almaklumlah,belajar pon tak habis dah gatal2 cerita pasal wedding reception.Tak kira,nak cite jugak.Sapa suruh ramai sangat kawen bulan ni.Nak join jugak.Agak2 lah kan,korang nanti nak kawen macam mana ? kawen kat kampung?depan rumah?dewan?hotel?ataupon kat siam?Pilih2.Lombok ?.Aipp,takmo takmo.mak marah nanti.So,sebagai seorang insan kerdil yang berjiwa besar dan bernafsu besar sebenarnya,yan rasa macam nak demandlah time kawen nanti.Reception buat 7 hari 7 malam.5 kat Malaysia,satu kat Paris,satu lagi kat Bali.semua buat kat hotel.wuwuw.tak kawen sampai tua lah gayanya T_T

Actually kan,dalam kepala,Yan dah ada 3 theme yang Yan nak sangat untuk wedding reception nanti.Lets check it out babeh ! zaas~~

1.Wedding of fairytales.Dah macam tajuk lagu Taylor swift pulak.Mesti comel kan ? Agak2 snow white dengan cinderella pon kalah kot (': .Ballroom tu decorate dengan bunga2 mcm dalam hutan,then kerusi untuk pelamin tu rupa dia macam boyan,flower girls pulak kita decorate dia macam fairy.Ohmangai.Mau jadi wedding of the year xD . Tapi kan,dah ada aa orang Malaysia buat theme macam ni.tacingg aaa macam ni.wa tak layanlah derr benda yang orang dah buat ni.Tak pames ames lah waa.meyh tengok jap video kat bawah ni.


2.Theme perkahwinan Melayu klasik.Yang ni pulak,kalau boleh,yan nak pengantin duduk bersimpuh time reception.yang lain pon duduk bersimpuh atas tikar mengkuang je sambil makan.Jimat duit.tayah sewa kerusi.xD .Taktak.nama pon melayu klasik,orang melayu dulu2 mana kenal kerusi meja makan,so,duduk simpuh jelah.Lepastu kan,yan nak kawasan sekitar dia buat macam studio filem p.ramlee dulu2.Tapi kan,tapi kan,Ning baizura dah buat lah pulak.Tanak aa kawan ning.Dia buat dulu.Ta jadilah masuk Nona macam ni. T_T

agak2 kan,kalau kita kawen atas kapal besar mcm ni,lanun somalia nak rompak tak?takut lah,nanti habis hantaran kawen macam coklat kene ambik T_T

3.Perkahwinan terapung."bro,lu ingat mesjid terapung dengan retoran terapung je ke ade,kawen terapung pon adelah der,nanti wa kawen terapung apung,lu tengok jelah." Cakap nak bongkak je dak sorang ni.Yang ni mestilah semuanya atas air.Kalau ada mana2 orang nak taja Cruise pon best jugak.sewa satu cruise tu untuk wedding."booboo.bajet kawen dengan jutawan je." tacingg a.tanaklah kawen terapung apung dah.

So,the conclusion is,semuanya tak cocok.So,last2 kawen depan rumah jelah.T_T .Tapi kan,wherever and what kind of wedding reception pon tak pentinglah.Janji kawen and longlasting.Janganlah buat persiapan setahun,tapi kawennya 2 bulan je.Hok ni ambo tak suko.so,cheers ! (:

p/s: sapa2 nak tambah collection blouse,kemeja,tshirt,maxi dress,dan shawl,boleh kelik SINI

40 comments:

cik fai said...

waaa...... seronoknyee.
fai pong nak kawen macam ala ala fairytale jugak lah .

tak pon kawen dalam helikopter. seronoknyeee.. pastu terjun same same dengan husband kat kolam.
hahahaha :)

Jay said...

umang aih..bnyk bona cik Yan nak....kalau nak buat camtu semua kena cari anak raja kot..ngeh ngeh...botui apa yg Yan cakap..yang ponting bekekalan..itu yo yg ponting...xkiro kawen camno pon..ngeh ngeh...Jay nak kawen buek pelamin atas pokok.hahaha..dah macam tarzan pulok..ngeh ngeh..:)

angkasa said...

waah best ar video tu kak!

Bella Ayub said...

setuju.. ikut kemampuan yang penting nya.. kalau meriah2 lepas tu berhutang pun tak de makna la jgk en.. :)

Arif Azmi said...

fuh2. ^^,.. Kawen atas air.. :D.. Mesti ramai seasick nnti.. HAHA

Mira Amirudin said...

Wooww....bombastic nya!!hihi
kena kumpul duit bebanyak la klu camtu k?
xpun,kahwin ngan org kaya ;)hehe

CikHaniBhulat said...

hani nk kawen atas kapal..ala2 titanic..nak jugak..sapa nak sponsor nie...hehehe

Syimir said...

cik izyan,agak2 da nak kawen nanti,jgn lupe jemput saya..kalau x,nak tachin la..hehe

OKEdChokelaT said...

puyooooooo...haha..pd umur saye yg da agak tua ni..wat kt depan umah pun jadilah...janji yg wajib tu lepas..hahaha...tapi kl dpt yg bkemampuan pe slhnye kan yan nak buat weddin of d year..ley masuk NONA..hehe...

haslinda said...

yan,thanx cz follow kte balik...
bestnye,skrg sume org cite psl kawen.nk kawen gak.nk garden wedding..tema ros merah n ros putih hidup.wow,best nye...hehe..
tp x cukup umur lg la.huhu ^o^

Shiro Petta Petto said...

cool... dah ada calon? eh jap... dah ada calon yang mampu? XP

lisa said...

video tu best yan! :D

ikut kemampuan sebenarnya. tapi nak jemput snow white datang pun boleh. bukan setakat pakai ala-ala snow white :D

cik EPAL said...

dah nak kawen ke? :D

fad ali said...

fad nak kawin kat alaska boleh..?

terus wat WG book of record!hahaha..

d_LA said...

dla wat dpn rumah gak nanti..hehe..bkn pe, sng org kampung nak pegi

aisya said...

buat ape la nk membazir.. kat rumah cukup la kan.. =)

... said...

as salam..
haha. saya nak kawen kat gunung berapi. meletus! boom! boom!
'haha~

adei.
haha~ sape calon izyan ni~?
haha~ =p

Izyan Masri said...

... : HAHA.PEGI INDON.BANYAK GUNUNG BERAPI XD TADA CALON PON LAGI

Izyan Masri said...

cik fai:terjun sama2 dalam kolam ? pastu masuk paper terus xD

Izyan Masri said...

jay:kehkeh.yan boleh demand je.tapi memang tak dapatlah kan xD

Izyan Masri said...

angkasa:tu lah.orang malaysia tu xD

Izyan Masri said...

bella ayub:betul bella ! setuju.pas kawen gaduh sebab nak bayar hutang majlis xD

Izyan Masri said...

arif azmi:pastu ramai tak dtg xD

Izyan Masri said...

mira amiruddin:wuwuwu.kalau yan kumpul duit banyak2 pongg tak tentu lagi dapat kawen mcm tu T_T

Izyan Masri said...

cikhani:haha.kita sponsor sesama sendiri lah.boleh ? xD

Izyan Masri said...

syimir:hehe.insy.tapi lama lagi. xD

Izyan Masri said...

okedcokelat:kehkeh.kawen depan rumah pon gempak ape .kankan :D

Izyan Masri said...

haslinda:thanks sebab follow dulu eyh sayanggg ^^

Izyan Masri said...

shiro:haha.dua2 tada.calon tada.yang mampu pon tada xD

Izyan Masri said...

lisa:haha.mana nak terkam snow white suruh datang ? xD

Izyan Masri said...

cik epal:wuwuwuwu.cik epal datanglah.ni rasa terharu ambo ni .belum lagi.berzaman lgi kot xD

Izyan Masri said...

fad:haha kawen mana2 ponggg boleh.tapi kene ajak yan lah sure.:D

Jay said...

den kalau nak kawen,tunang nikah n sanding hari yg samo yo..xponek nak buat itu ini..hehehehe..itu pongg kalau keluarga belah pompuan x kisah..ngeh ngeh:)

Jay said...

den kalau nak kawen,tunang nikah n sanding hari yg samo yo..xponek nak buat itu ini..hehehehe..itu pongg kalau keluarga belah pompuan x kisah..ngeh ngeh:)

Izyan Masri said...

d_la:betul3.depan rumah senang pokcik belakang rumah nk dtg :D

Izyan Masri said...

aisya:betul.janji marriage tu happy :D

cik fai said...

nape masuk paper pulak ?

huhuhu sebab gempak sebab len . hahaha

AIMAN said...

mmg smart la wedding adik tokei naza ni.. maw berjuta abes

Izyan Masri said...

aiman:haha.tau tape.memang banyaklah abis untuk wedding mcm ni

chapaticokelat^^ said...

untungla duit kat poket berkepuk kepuk ...