Monday, April 25, 2011

Bersyukur apa yang ada

Hello everyone !
Peace be with you guys (:

Pada suatu petang yang hening,sewaktu yan tengah menguyah chewing gum dengan sepenuh perasaan walaupun mak marah makan chewing gum,sambil berborak kencang dengan family,tiba2 yan dikejutkan dengan satu panggilan telepon yang kuat bak halilintar.Eyh,nak tau tak ? Kawan-kawan yan selalu tepon untuk meluahkan perasaan masing2.Antara luahan yang berjaya mencuri perhatian yan yang tak berapa suka bagi perhatian masa cikgu mengajar ialah

" Kenapa eyh semua orang kulit putih tapi aku gelap gila even dah besar pon T_T "

der,der,leklu der,lu ingat lu sorang je hitam? wa ni habis cerahlah eyh ?tu,pokcik2 negro kat afrika tu lu nak campak mana?Mariakalappan anak lelaki putu mayam yang kat new delhi tu lu nak selit tang mana ? *eyh,yan tak kata india malaysia tau.india malaysia sekarang semua putih2.sebab dah ada fair n lovely.thanks fair n lovely.aww.i loiikee.(':* kita sambung.lu wat leklah der,ramai lagi orang lagi kurang dari lu.EKELLLEEEHH.baca ekleh tu bia tebal sikit.baru feel (':

Zaman sekarang ni ramai orang tak puas hati dengan apa yang ada.Korang bayangkan jelah.Dak kecik umur 6,7 tahun pon dah pandai tak bersyukur.Mak pak bagi kepsi,dia nak tgi jumaat,pergghh.wa cakap sama lu lah kan bro,zaman wa dulu,nak makan kepsi tu kene tunggu besday sapa2,tak pon bila abah bermurah hati nak belanja je.wuwuwu.T_T .Tak kental lah budak zaman sekarang ni.Kalau zaman yan dulu,yang yan tak puas hati pasal budak2 kecik tak cukup tinggi tak boleh masuk makro.diskriminasi kanak2 riang betul laah makro ni.Tapi sekarang makro dah tada.Maybe sebab persatuan kanak2 sedunia buat mogok lapar terhadap makro kot.(': hidup kanak2!what thee??

dapat beg make up baru.tajaan abah.huyeaah.nak bersyukur jugaklah (': .lebiu lah abah

Yan bukan nak highlights pasal diskriminasi kanak2 ataupun ketidakadilan dunia dan makro terhadap kanak2,tapi nak cerita pasal,bersyukurlah apa yang ada.Kalau dah Allah tentukan muka kita hitam,think positive.Maybe sebab kalau kita putih,kita akan disukai oleh kawan2 sekelas,brader2 jual beger yang nampak kita tiap kali jalan kaki pegi mengaji,takpon digilai oleh ibu2 bapak2 siapa yang punya anak bilang aku, aku yang tengah malu sama teman temanku kerna cuma diriku yang tak laku2.*baling microphone kat wali band!* see?wali band pon tak laku.rileks je.siap buat lagu merayu2 suruh orang bagi anak kat diorang lagi.(':

The main point is,no matter what you have,be grateful.Tak kiralah rupa kita hodoh macam mana pon depan mata orang lain,tapi depan Allah semua sama je.Ada jugak yang tak bersyukur,"asal dak anon ni pandai aku tak ha?".Ni satu lagi makhluk.Maybe kalau korang pandai sangat macam adi putra atau lagi terel dari dia,korang asek dok mengadap buku je sambil menguyah dengan rakus nugget ayam yang baru digoreng bibik.Dan mungkin jugak korang akan berbincang dengan kawan2 yang sama pandai tentang berapa tahap ketebalan buku bio dan siapakah pengasas ilmu fizik dan berapakah umurnya sekarang kalau masih hidup ? see,what a no life lah kan.Tak kanak2 langsung kalau asyik fikir benda2 macam tu.

So,please guys,jangan pernah merungut dengan takdir dan apa yang dah ditentukan untuk kita.Semua yang dirancang tu dah cukup baik.Bersyukur dan doa je lah banyak2 untuk dapatkan sesuatu yang lagi baik.usaha pon jangan lupa jugak.kankan?so,cheers ! (:

p/s : Jualan Penghabisan stock shawl.SINI

32 comments:

fad ali said...

bersyukur dengan kurniaan allah kan dear?cewaaahhh~

sarah mohamad said...

bersyukur dengan apa yang ada. :)

haslinda said...

yay... kite bersyukur ape yg kite ada... entry yg menyedarkan.. bagus2!!!

aNiss :):) said...

sokong!!! semua kurniaan ALLAH wajib disyukuri... emm, semua ade hikmah tersembunyikan...

Nini Hartini said...

betul2..setuju tu. bersyukur apa yg ada. ermm, masing2 ada kelebihan sendiri. Mcm Yan, manis orangnya. mst semut suka. hehe

Misz Jenny said...

Hitam itu menawannnn...

hik3

Arif Azmi said...

Dunia semakin canggih.. Budak2 semakin malas.. Bila semakin malas.. Semakin tak bersyukur dengan nikmat yang dikurniakan.. Moga2 kita dapat mengelak dari masalah ini. InsyaAllah.. :)

Newest Entry, Alam Blog

HonEyBuNNy said...

ok2...bersyukur dengan apa yg ada..

terasa tau.coz ila selalu merungott napa xcntik..hehe

maisarah said...

ya! saya setuju dgn hujah anda. *tetiba. haha. tapi betul lah. tu yang terbaik untuk kita. kang terlebih cantik, ramai pulak yg berkenan tak pasal2 wujud perebutan. so, bersyukur lah even tak brp cantik sebab nnt takde org nak mengurat. so, tade lah terdetik nak curang. mcm mye. hihi. ;p

Jay said...

Beryukurlah terhadap anugerah allah s.w.t.
Janganlah sesekali kita merungut atas ketentuan yg allah berikan..
xkiralah kita hitam or putih..
semua tu bersebab allah ciptakan..
xsemestinya putih cantik,xsemestinya yg hitam itu hodoh...
Kalau putih sekalipun belum tentu hatinya putih bersih...
yg hitam bukan hodoh tetapi manis,menawan..
andai anda hitam tapi hati putih bersih itu lebih baik di sisi allah...
jadi beryukurlah pada anugerah allah yg di berikan pada diri kita....
renungkanlah bersama....

cik fai said...

hihi^^

lex lurhhh .

relak la , mmg x di nafikan . luaran sering di pandang orang kan .
tapi kena ingat , dalaman lagi penting .
dari dalam lah terpancar nya ke luar.
kalau dalaman kita cantik , InsyaAllah lauran pun cantik juga .
Allah menciptakan umatnya semua cantik cantik tau :)

tengok , kan dah "kakak" bagi tazkirah pepagi mcm ni .
aishh . hihi ^^

lisa said...

like this !! ;)

Izyan Masri said...

FAD ALI :cewaah.tapi memang betul tu :D

Izyan Masri said...

arah mohamad:betul sangat2 sayangg ^^

Izyan Masri said...

haslinda:yeay.yan dah mcm ostazah pulakberjaya sedarkan org.kehkeh :D

Izyan Masri said...

anis:betul.tak boleh merungut :D

Izyan Masri said...

kak tini :ohh malunya.haha.bersyukur kalau betul yan mcm tu.haha.:D

Izyan Masri said...

misz jenny:haha.lepas ni jom kita hitam beramai2 :D

Izyan Masri said...

arif azmi:insy boleh.sama2 berusaha elakkan :D

Izyan Masri said...

honeybunyy:ila pon cantik jelahhh.sangat2 :D

Izyan Masri said...

maisarah:eyheyh.mye cantik oke.ni confirm rebutan kankan ? :D

Izyan Masri said...

jay:betul sangat hujah jaytu.sokong (':

Izyan Masri said...

cik fai:kihkih.makin pandai kak fai ni bagi nasihat.bagus2.i loiikeeeeee :D

Izyan Masri said...

lisa:yeay.thanks :D

LindaRahim said...

selalu puji anak2...kalau x krn rupa, leh puji krn benda lain...kebaikan yg pernah dia buat ke...biar dididik dr kecil, bukan paras rupa je dipandang org...yg penting bersyukur dgn apa yg ada...

Izyan Masri said...

KAK LINDA RAHIM:betul.paras rupa tak penting.janji hati mulia .bersyukur :D

Syimir said...

ya2..saya bersetuju..^_^..

Izyan Masri said...

syimir:tenkiu setuju xD

RaraPuing said...

aah kena bersyukur...

si cantik mmg lawa la:))

chapaticokelat^^ said...

yup.maybe i should ....

Skinner said...

bila aku susah aku pk org lain yang lg ssh dr aku

Beruk said...

gua sesat ke sini sbb gua search gambar mogok lapar india tapi kuar gmbr cantik lu. jd gua pun masuk dan confirm lu mmg hot.


;p

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, April 25, 2011

Bersyukur apa yang ada

Hello everyone !
Peace be with you guys (:

Pada suatu petang yang hening,sewaktu yan tengah menguyah chewing gum dengan sepenuh perasaan walaupun mak marah makan chewing gum,sambil berborak kencang dengan family,tiba2 yan dikejutkan dengan satu panggilan telepon yang kuat bak halilintar.Eyh,nak tau tak ? Kawan-kawan yan selalu tepon untuk meluahkan perasaan masing2.Antara luahan yang berjaya mencuri perhatian yan yang tak berapa suka bagi perhatian masa cikgu mengajar ialah

" Kenapa eyh semua orang kulit putih tapi aku gelap gila even dah besar pon T_T "

der,der,leklu der,lu ingat lu sorang je hitam? wa ni habis cerahlah eyh ?tu,pokcik2 negro kat afrika tu lu nak campak mana?Mariakalappan anak lelaki putu mayam yang kat new delhi tu lu nak selit tang mana ? *eyh,yan tak kata india malaysia tau.india malaysia sekarang semua putih2.sebab dah ada fair n lovely.thanks fair n lovely.aww.i loiikee.(':* kita sambung.lu wat leklah der,ramai lagi orang lagi kurang dari lu.EKELLLEEEHH.baca ekleh tu bia tebal sikit.baru feel (':

Zaman sekarang ni ramai orang tak puas hati dengan apa yang ada.Korang bayangkan jelah.Dak kecik umur 6,7 tahun pon dah pandai tak bersyukur.Mak pak bagi kepsi,dia nak tgi jumaat,pergghh.wa cakap sama lu lah kan bro,zaman wa dulu,nak makan kepsi tu kene tunggu besday sapa2,tak pon bila abah bermurah hati nak belanja je.wuwuwu.T_T .Tak kental lah budak zaman sekarang ni.Kalau zaman yan dulu,yang yan tak puas hati pasal budak2 kecik tak cukup tinggi tak boleh masuk makro.diskriminasi kanak2 riang betul laah makro ni.Tapi sekarang makro dah tada.Maybe sebab persatuan kanak2 sedunia buat mogok lapar terhadap makro kot.(': hidup kanak2!what thee??

dapat beg make up baru.tajaan abah.huyeaah.nak bersyukur jugaklah (': .lebiu lah abah

Yan bukan nak highlights pasal diskriminasi kanak2 ataupun ketidakadilan dunia dan makro terhadap kanak2,tapi nak cerita pasal,bersyukurlah apa yang ada.Kalau dah Allah tentukan muka kita hitam,think positive.Maybe sebab kalau kita putih,kita akan disukai oleh kawan2 sekelas,brader2 jual beger yang nampak kita tiap kali jalan kaki pegi mengaji,takpon digilai oleh ibu2 bapak2 siapa yang punya anak bilang aku, aku yang tengah malu sama teman temanku kerna cuma diriku yang tak laku2.*baling microphone kat wali band!* see?wali band pon tak laku.rileks je.siap buat lagu merayu2 suruh orang bagi anak kat diorang lagi.(':

The main point is,no matter what you have,be grateful.Tak kiralah rupa kita hodoh macam mana pon depan mata orang lain,tapi depan Allah semua sama je.Ada jugak yang tak bersyukur,"asal dak anon ni pandai aku tak ha?".Ni satu lagi makhluk.Maybe kalau korang pandai sangat macam adi putra atau lagi terel dari dia,korang asek dok mengadap buku je sambil menguyah dengan rakus nugget ayam yang baru digoreng bibik.Dan mungkin jugak korang akan berbincang dengan kawan2 yang sama pandai tentang berapa tahap ketebalan buku bio dan siapakah pengasas ilmu fizik dan berapakah umurnya sekarang kalau masih hidup ? see,what a no life lah kan.Tak kanak2 langsung kalau asyik fikir benda2 macam tu.

So,please guys,jangan pernah merungut dengan takdir dan apa yang dah ditentukan untuk kita.Semua yang dirancang tu dah cukup baik.Bersyukur dan doa je lah banyak2 untuk dapatkan sesuatu yang lagi baik.usaha pon jangan lupa jugak.kankan?so,cheers ! (:

p/s : Jualan Penghabisan stock shawl.SINI

32 comments:

fad ali said...

bersyukur dengan kurniaan allah kan dear?cewaaahhh~

sarah mohamad said...

bersyukur dengan apa yang ada. :)

haslinda said...

yay... kite bersyukur ape yg kite ada... entry yg menyedarkan.. bagus2!!!

aNiss :):) said...

sokong!!! semua kurniaan ALLAH wajib disyukuri... emm, semua ade hikmah tersembunyikan...

Nini Hartini said...

betul2..setuju tu. bersyukur apa yg ada. ermm, masing2 ada kelebihan sendiri. Mcm Yan, manis orangnya. mst semut suka. hehe

Misz Jenny said...

Hitam itu menawannnn...

hik3

Arif Azmi said...

Dunia semakin canggih.. Budak2 semakin malas.. Bila semakin malas.. Semakin tak bersyukur dengan nikmat yang dikurniakan.. Moga2 kita dapat mengelak dari masalah ini. InsyaAllah.. :)

Newest Entry, Alam Blog

HonEyBuNNy said...

ok2...bersyukur dengan apa yg ada..

terasa tau.coz ila selalu merungott napa xcntik..hehe

maisarah said...

ya! saya setuju dgn hujah anda. *tetiba. haha. tapi betul lah. tu yang terbaik untuk kita. kang terlebih cantik, ramai pulak yg berkenan tak pasal2 wujud perebutan. so, bersyukur lah even tak brp cantik sebab nnt takde org nak mengurat. so, tade lah terdetik nak curang. mcm mye. hihi. ;p

Jay said...

Beryukurlah terhadap anugerah allah s.w.t.
Janganlah sesekali kita merungut atas ketentuan yg allah berikan..
xkiralah kita hitam or putih..
semua tu bersebab allah ciptakan..
xsemestinya putih cantik,xsemestinya yg hitam itu hodoh...
Kalau putih sekalipun belum tentu hatinya putih bersih...
yg hitam bukan hodoh tetapi manis,menawan..
andai anda hitam tapi hati putih bersih itu lebih baik di sisi allah...
jadi beryukurlah pada anugerah allah yg di berikan pada diri kita....
renungkanlah bersama....

cik fai said...

hihi^^

lex lurhhh .

relak la , mmg x di nafikan . luaran sering di pandang orang kan .
tapi kena ingat , dalaman lagi penting .
dari dalam lah terpancar nya ke luar.
kalau dalaman kita cantik , InsyaAllah lauran pun cantik juga .
Allah menciptakan umatnya semua cantik cantik tau :)

tengok , kan dah "kakak" bagi tazkirah pepagi mcm ni .
aishh . hihi ^^

lisa said...

like this !! ;)

Izyan Masri said...

FAD ALI :cewaah.tapi memang betul tu :D

Izyan Masri said...

arah mohamad:betul sangat2 sayangg ^^

Izyan Masri said...

haslinda:yeay.yan dah mcm ostazah pulakberjaya sedarkan org.kehkeh :D

Izyan Masri said...

anis:betul.tak boleh merungut :D

Izyan Masri said...

kak tini :ohh malunya.haha.bersyukur kalau betul yan mcm tu.haha.:D

Izyan Masri said...

misz jenny:haha.lepas ni jom kita hitam beramai2 :D

Izyan Masri said...

arif azmi:insy boleh.sama2 berusaha elakkan :D

Izyan Masri said...

honeybunyy:ila pon cantik jelahhh.sangat2 :D

Izyan Masri said...

maisarah:eyheyh.mye cantik oke.ni confirm rebutan kankan ? :D

Izyan Masri said...

jay:betul sangat hujah jaytu.sokong (':

Izyan Masri said...

cik fai:kihkih.makin pandai kak fai ni bagi nasihat.bagus2.i loiikeeeeee :D

Izyan Masri said...

lisa:yeay.thanks :D

LindaRahim said...

selalu puji anak2...kalau x krn rupa, leh puji krn benda lain...kebaikan yg pernah dia buat ke...biar dididik dr kecil, bukan paras rupa je dipandang org...yg penting bersyukur dgn apa yg ada...

Izyan Masri said...

KAK LINDA RAHIM:betul.paras rupa tak penting.janji hati mulia .bersyukur :D

Syimir said...

ya2..saya bersetuju..^_^..

Izyan Masri said...

syimir:tenkiu setuju xD

RaraPuing said...

aah kena bersyukur...

si cantik mmg lawa la:))

chapaticokelat^^ said...

yup.maybe i should ....

Skinner said...

bila aku susah aku pk org lain yang lg ssh dr aku

Beruk said...

gua sesat ke sini sbb gua search gambar mogok lapar india tapi kuar gmbr cantik lu. jd gua pun masuk dan confirm lu mmg hot.


;p