Thursday, April 14, 2011

Beza dak sekolah dan dak Universiti

Hello there !
Peace be with you guys (:

Disebabkan makin ramai junior sekolah dulu yang tanya yan,jadi student universiti ni best ke tak ? tak ke best ? tak best ke best ? sebab dah banyak sangat soalan macam tu sampai terbelit belit nak baca,so,yan nak bagi lah sikit opinion dan rasa jujur yang mana lagi best,sekolah ke universiti.For me myself la,as honest as i can,Yan rasa dua dua pon best."booobooobooo.jawapan nak selamat je minah ni" leklek.sebab apa yan cakap macam tu,sebab dua dua pon ada kelebihan dan kekurangan dia sendiri.macam kita,kau hidung kembang,aku mancung,tapi kulit kau putih,aku hitam.macam tu lah jugak dengan sekolah dan universiti tu.(tak best betul contoh yan bagi.kan??) -.-'

bila pakai baju sekolah je yan rasa macam suci and baik gila.haha

1.Bila cakap pasal sekolah,apa yang bestnya ialah,korang akan rasa yang korang dah habis senior.habis brutal lah senang cakap.Macam kat sekolah yan,sekolah korang, yan taktaulah.tak sempat investigate lagi.Kalau kat sekolah yan,ada berpuluh2 geng.lagi2 kalau form 4 form 5.Mulalah bila jalan ke kantin,si lemah akan berjumpa dengan Geng bas sekolah yang terdiri daripada pelajar2 otai sekolah.geng ni semua dok kalut buat muka macam skinhead.Padahal sekali kena libas dengan guru disiplin mata dah berair.tak brutal lah derr.Kalau yang perempuan pulak mulalah ada geng bajet cun,dimana ahlinya terdiri daripada semua yang berwajah agak boleh tahan lah.tadelah cun macam hanis zalikha pon.Tapi kalau kat sekolah boleh jual lah muka geng ni.Bila kemana2,mesti kena cukupkan ahli pasukan,baru boleh gerak.Tapi wa cakap sama lu lah kan bro,kat universiti lu buat macam tu,alamat kene boo lah.Bila pegi universiti ampa takkan jumpa dah aiih,budak2 jalan sekali 10 orang sambil buat muka kerek habis habisan.takdaktakdak.

2.Perbezaan kedua,kalau kat sekolah korang kena pakai unform yang yang sama setiap hari,uniform yang perlu dijaga dengan baik,kalau kotor habis turun saham.nak kenyit mata kat pakwe pon takboleh dah.kankan?sila ngaku jelah.Macam kat sekolah dulu,yan prefect,so,kene pakai baju yang lain dari orang,yan tak sukalah orang asyik pandang yan je.rasa macam artis sekolah pulak.Pergh,ayat nak bongkak je ini budak.Taktaulah korang macam mana.tapi yan suka pakai unform sekolah dulu.rasa macam budak baik je.bila kat universiti,korang tak main dah baju putih,kasut putih tu.Korang boleh pakai colourful macam cik epal tu.Ada dua perasaan bila boleh pakai baju bebas ni.Satu seronok sebab "weyh,aku dah besar der,boleh pakai baju ape.pongggg" satu lagi " baju ape aku nak pakai pagi ni ?dah 10 kali aku ulang baju yang sama" masalah baju sama merupakan satu sindrom dalam kalangan pelajar perempuan.mulalah gelabah nak pikir 4 hari 4 malam,minggu depan nak pakai baju ape.takkan nak ulang kot.ye dak?makcik cleaner pon hafal t.ishish.takcooltakcool.

ni lah uniform yang digembar gemburkan.

3.Bab keje sekolah yang paling penting.Kalau kat sekolah,semua benda cikgu suap.Bukan macam mak korang suap adik yang baru tatih tu.Maksudnya,semua benda cikgu nak bagi.Nota lah,kalau nak exam pulak kemain rajin cikgu bagi klu kononnya apa yang masuk,tapi tu lah sebenarnya soalan yang keluar,senang cerita,soalan bocorlah kan.i lap u cikgu!Tapi kalau kat universiti,so far lah,nota tu sangat susah lecturer nak bagi.nak bagi, meyh 2 posen.tak pon "you guys nak take note,boleh take note eyh ape yang i cakap" tapi bila lecturer dah cakap,ibarat bertih jagung,sampai tade stop pit.ke pit stop?tak kisahlah.janji,maksudnya,lecturer dah macam tak ingat yang student dia tengah berpeluh2 sambil bersenggol senggolan nak kejar pebende yang dia cakap.last2 semua pakat,jom kita tidur je!maka,kepala pon bersusun susun kat atas meja.sedih bukan ? (':

kat universiti buku semua tebal mengalahkan kitab undang2 kesultanan melayu melaka dulu.(':

so,in the nut of shell(ecey,macam buat conclusion essay spm lak) ,both of universiti dengan sekolah best.bila kat universiti korang akan rasa like korang dah habis besar,tak lama lagi nak keje,pastu boleh kawen ! haha.kalau kat sekolah pulak,korang boleh buat muka kerek sambil angkat dagu tinggi2 bila lalu depan junior.bangga bukan menjadi seorang senior sekolah yang hebat ? so,cheers ! (:

66 comments:

CikHaniBhulat said...

comey jew yang pakai baju sekolah,..yang gambar first tu nampak suci dr debu jep...hehehe...bukan2...suci n innocent jew...pasni g uni pon pkai la baju sekolah..hehehe

... said...

as salam..
hoho~
betul!! zaman sekolah, semuanya disuap2 cikgu.
zaman sekolah, baju2 sama~
masuk u, haha, macam bertih jagung. pop2! melompat2 kepanasan

=p

zaman u takde lagi suap2. usaha sendiri. nak berjaya, buat betul2.
ekeke~tapi tukang kipas ramai,
tu yang cam cikenpop tu punya perangai. adei..

hehe.comel je izyan dengan bAju tu. pengawas ke? haha~ sila kembangkan hidung bila dipuji~

=p

hoho~ muka izyan masa gila-gila cekolah rendah. inosen gitu~

=p

Cik Nursya said...

comelnyer die pakai baju skolah.. haha

Zuraidah said...

Best zaman sekolah! Rindu. =.=


Kat U, nampak dah macam besar. Nampak je la kan? Huhu.

Arif Azmi said...

Kat sekolah makanan murah! Kat uni macam siot je.. -.-".. HAHA

DaRk ViRusZ said...

adoi...rindu lak zman skolah..ish cik yan ni..pepagi dh sebut pasal skolah..

... said...

jap. tertinggal iklan =p

infoShare :

Cecacing Mata Loa-Loa Afrika, Rakyat Malaysia Boleh..

trafik blogger atau trafik pahala?

NUMASARA HANA said...

rindu zaman skola dulu2....

Jay said...

yups..betul kata Yan tu..kalau kat skolah dulu semua bongkak giler kalau dah jadi senior..mulalah nak tunjuk hebat kat budak-budak junior ni..hehehe..lebih- lebih yg lawa or yg hensem..betul x cik Yan???sokong sokong..aik awat aku yg jawap???hehehe..:)

Fadzli Amir said...

Hehehehe...masa sekolah semua kena paksa...masa U, kalu ikut macam sekolah, memang buleh fail...sebab takde sapa nak paksa....gi kelas pun takde org paksa...pandai2 la ko sendiri...

memel said...

kalau kat u, study relax je. x kne kongkong sgt.hee

Hazrina Erin said...

zaman sekolah lg best dr zaman universiti!rindu nak g sekolah balik T_T

fazhana said...

haha..mmg innocentla bile pakai uniform skolh...faz rse cam baek je...hehe..

Zaf Arrow Tri-Bold said...

hahaha.. true2... rindu la plak zaman skolah2 dulu2 tuuu..hehe.. mcm nk g patah balik masa jerrr... adoihaaii.. =_='

Woofer Storm said...

tapi lagi suka zmn skolah dari zmn ipts ni..ermmm coz time sekolah lagi mnis..heheee
follow 700 kat sini,tapi pic blank ni,so jawapan dia,sy kat belakang..yang pasti 700..yahoooo

Izyan Masri said...

cikhani bulat:kalau yan pegi uni pakai baju sekolah,takut semua gorat pulak.xD

Izyan Masri said...

... : betul2.kalau malas kat uni,habislah,tada sap nak tolong dah.aah.prefect.haha.tapi tapehape je tu.jangan puji xD

farah said...

huaaa... rindu zaman sekolah!! ni dah last sem kat Uni, rasa mcm sedih pula~~ soooobbbsss T.T

dulu kat sekolah nakal gila, mesti cikgu-cikgu tak sangka saya dah masuk U sekarang ni & dh nk bis belajar dh pun ;p

Izyan Masri said...

ciknursya:haha.muka innocent tak xD

Izyan Masri said...

zuraidah:betul.rindu betul zaman sekolah kan?kat uni ni rasa je macam dah besar habis.padehal tada sangat pon xD

Izyan Masri said...

arif azmi:haha.kat sekolah duit belanja pon bawak berapa ringgit je.kalau mahal,alamat kebulur kita xD

Izyan Masri said...

dark virusz:haha.saja.mood tengah rindu sekolah xD

Izyan Masri said...

... : yeye.sila sila iklan :D

Izyan Masri said...

numasara hana:samelah.zaman sekolah paling best sebenanrnya (:

Izyan Masri said...

jay:kehkeh.yelah,dengan junior rasa pandang diorang kecik je xD

Izyan Masri said...

fadzli amir:betulbetulbetul.eyh tapi kan,ada sorang lecturer sini,gila rajin,siap student ponteng kelas dia,dia datang cari kat bilik kot xD

Izyan Masri said...

memel:betul.tada sapa nak cubit kalau tak buat homework mcm sekolah xD

Izyan Masri said...

hazrina erin:samelah.sekolah de bomb.:D

Izyan Masri said...

fazhana:haha.sebab baju tu putih kot.:D

Izyan Masri said...

zaf arrow:haha.jom kita rindu sekolah beramai2 xD

Izyan Masri said...

woofer storm:yahoo.jap lagi masuk entry lah ni xD

Jay said...

tapi yg bestnye kat sekolah dulu dapat hadiah dari cikgu..hehehehe..

fad ali said...

beza lain kat skolah dulu fad tak comel...

skang da matang..macho..haha..
ke bukan?

pasan ea?
hahaha..
*yan comel skolah!haha

Izyan Masri said...

FARAH:SAMELAH KITA.KALAU CIKGU TENGOK YAN SKRG PON MESTI TERKEZUT XD

Izyan Masri said...

JAY:HADIAH APE.HAHA

Izyan Masri said...

FAD:HAHA.YEKE ? WAAHH.NI CONFIRM KAWAN2 SEKOLAH TAK KENAL FAD DAH XD

Far8 budak baik said...

hahah tak payah nak ingt zaman sekolahh dulu..dulu budak2 je skrg da mkin kacak kot ngahaa nk jugak!!

zuria said...

comellnye pakai baju sekolah :)

Jay said...

kiteorg panggil gula gula panjang memang sodap..hahaha..sekali kene libas x bleh duduk..kih kih kih...

maisarah said...

hehe. serius yan lawa pakai baju sekolah. mesti ramai peminat ni. hehe. ;D

yan amek account en kat U?

msredcheesecake said...

hi ms yan,
sownok gak masa kat u.blaja xsusa cam spm.ada duit poket, leh enjoy.timetable leh susun kut suka.lepas 4 thn, graduate.lulus gak walau byk enjoy,kite happy,parents pn happy...

Izyan Masri said...

far8 :haha.kene ingat jugak.tak kire xP

Izyan Masri said...

zuria:ohh,jangan puji banyak2.malu nnti xD

Izyan Masri said...

jay:yan tak pernah kene lagi xD

Izyan Masri said...

maisarah:haha.mana ada aiiihhh.:p aah.ambik acc kat uitm shah alam.tapi bukan CAT programme mcm sarah apply tu :D

Izyan Masri said...

sis msredcheesecake:betulbetulbetul.kat u nak enjoy boleh,tapi ala kadar je.study kene kire jugak.kat sekolah tak boleh T_T

phee ungu said...

ta laa . duk rumah lagiii best :) eh , org pkai buku 1st dari kiri tu laa :P

Jay said...

biasalah Yan kan prefect kat skolah.mane nak kene.cuba jadi budak baik cam Jay ni.confirm kene.he;-)

maisarah said...

hehe. apply je pun. dapat tak dapat belakang cerita. tapi kan.. dapat tawaran dip account kat kolej unikop. benda tu under uitm gak kan. dah pening dah ni nak terima ke tak. ha.

CikHaniBhulat said...

wah3..kemain lagi dia yew

Izyan Masri said...

phee ungu:eyh?phee amik course ape ? xD

Izyan Masri said...

jay:kehkeh.prefect pon tpi tak habis baik jugak xD

Izyan Masri said...

maisarah : tapi kan,unuk cat programme tu jauh untung rasanya.better tunggu result dia kot (:

Nini Hartini said...

alahaiiii....kalau ada anak bujang dah 20an, confirm akk pinang yan. gambar 1st tu memikat hati mertua. hehehehee

HonEyBuNNy said...

salam ziarah..betul tu...zaman sekolah dulu bila da senior rasa otai ja..ehheheh

Izyan Masri said...

KAK TINI:JANGAN CKP MACAM TU AIHH.SEGAN CHEK.HAHA :D

Misz Jenny said...

dh ni tmasuk dak dlm Geng2 CUn?

heee

Jay said...

botuih lah tu...Jay pongg bukan baik giler masa skolah dulu...maso den kocik dalam darjah empat camyo,den ponah cari pasal kek budak darjah enam..hahahatunjuk terror..tapi den xdo papo..budak budak yo yang toruk kono bantai oleh cikgu den..hahaha..jahat x jahat x???tapi skrg dh insaf dh..dah jadi budak baik..hahaha;)

Izyan Masri said...

honeybunny:kehkeh.betul2.memang bajet senior xD

Izyan Masri said...

misz jenny:tak termasuk geng tu pongg.kehkeh xD

Izyan Masri said...

jay:kehkeh.senior otai jay ni ye xD

kAmi dAn mEreKa said...

kite geng budak nakal~
siap di label muka badi, pernah dengar x? hehe =)

Izyan Masri said...

KAMI DAN MEREKA:BADI ?APE TUU? XD

Mira Amirudin said...

mira suke dua2...
skolah bestttt..

Izyan Masri said...

yes.yan suka lagi universiti.kehkeh xD

chapaticokelat^^ said...

haha.sama buku kite, discovering computers 2011 paling kiri.hihi.bangga nehhh ^_^

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, April 14, 2011

Beza dak sekolah dan dak Universiti

Hello there !
Peace be with you guys (:

Disebabkan makin ramai junior sekolah dulu yang tanya yan,jadi student universiti ni best ke tak ? tak ke best ? tak best ke best ? sebab dah banyak sangat soalan macam tu sampai terbelit belit nak baca,so,yan nak bagi lah sikit opinion dan rasa jujur yang mana lagi best,sekolah ke universiti.For me myself la,as honest as i can,Yan rasa dua dua pon best."booobooobooo.jawapan nak selamat je minah ni" leklek.sebab apa yan cakap macam tu,sebab dua dua pon ada kelebihan dan kekurangan dia sendiri.macam kita,kau hidung kembang,aku mancung,tapi kulit kau putih,aku hitam.macam tu lah jugak dengan sekolah dan universiti tu.(tak best betul contoh yan bagi.kan??) -.-'

bila pakai baju sekolah je yan rasa macam suci and baik gila.haha

1.Bila cakap pasal sekolah,apa yang bestnya ialah,korang akan rasa yang korang dah habis senior.habis brutal lah senang cakap.Macam kat sekolah yan,sekolah korang, yan taktaulah.tak sempat investigate lagi.Kalau kat sekolah yan,ada berpuluh2 geng.lagi2 kalau form 4 form 5.Mulalah bila jalan ke kantin,si lemah akan berjumpa dengan Geng bas sekolah yang terdiri daripada pelajar2 otai sekolah.geng ni semua dok kalut buat muka macam skinhead.Padahal sekali kena libas dengan guru disiplin mata dah berair.tak brutal lah derr.Kalau yang perempuan pulak mulalah ada geng bajet cun,dimana ahlinya terdiri daripada semua yang berwajah agak boleh tahan lah.tadelah cun macam hanis zalikha pon.Tapi kalau kat sekolah boleh jual lah muka geng ni.Bila kemana2,mesti kena cukupkan ahli pasukan,baru boleh gerak.Tapi wa cakap sama lu lah kan bro,kat universiti lu buat macam tu,alamat kene boo lah.Bila pegi universiti ampa takkan jumpa dah aiih,budak2 jalan sekali 10 orang sambil buat muka kerek habis habisan.takdaktakdak.

2.Perbezaan kedua,kalau kat sekolah korang kena pakai unform yang yang sama setiap hari,uniform yang perlu dijaga dengan baik,kalau kotor habis turun saham.nak kenyit mata kat pakwe pon takboleh dah.kankan?sila ngaku jelah.Macam kat sekolah dulu,yan prefect,so,kene pakai baju yang lain dari orang,yan tak sukalah orang asyik pandang yan je.rasa macam artis sekolah pulak.Pergh,ayat nak bongkak je ini budak.Taktaulah korang macam mana.tapi yan suka pakai unform sekolah dulu.rasa macam budak baik je.bila kat universiti,korang tak main dah baju putih,kasut putih tu.Korang boleh pakai colourful macam cik epal tu.Ada dua perasaan bila boleh pakai baju bebas ni.Satu seronok sebab "weyh,aku dah besar der,boleh pakai baju ape.pongggg" satu lagi " baju ape aku nak pakai pagi ni ?dah 10 kali aku ulang baju yang sama" masalah baju sama merupakan satu sindrom dalam kalangan pelajar perempuan.mulalah gelabah nak pikir 4 hari 4 malam,minggu depan nak pakai baju ape.takkan nak ulang kot.ye dak?makcik cleaner pon hafal t.ishish.takcooltakcool.

ni lah uniform yang digembar gemburkan.

3.Bab keje sekolah yang paling penting.Kalau kat sekolah,semua benda cikgu suap.Bukan macam mak korang suap adik yang baru tatih tu.Maksudnya,semua benda cikgu nak bagi.Nota lah,kalau nak exam pulak kemain rajin cikgu bagi klu kononnya apa yang masuk,tapi tu lah sebenarnya soalan yang keluar,senang cerita,soalan bocorlah kan.i lap u cikgu!Tapi kalau kat universiti,so far lah,nota tu sangat susah lecturer nak bagi.nak bagi, meyh 2 posen.tak pon "you guys nak take note,boleh take note eyh ape yang i cakap" tapi bila lecturer dah cakap,ibarat bertih jagung,sampai tade stop pit.ke pit stop?tak kisahlah.janji,maksudnya,lecturer dah macam tak ingat yang student dia tengah berpeluh2 sambil bersenggol senggolan nak kejar pebende yang dia cakap.last2 semua pakat,jom kita tidur je!maka,kepala pon bersusun susun kat atas meja.sedih bukan ? (':

kat universiti buku semua tebal mengalahkan kitab undang2 kesultanan melayu melaka dulu.(':

so,in the nut of shell(ecey,macam buat conclusion essay spm lak) ,both of universiti dengan sekolah best.bila kat universiti korang akan rasa like korang dah habis besar,tak lama lagi nak keje,pastu boleh kawen ! haha.kalau kat sekolah pulak,korang boleh buat muka kerek sambil angkat dagu tinggi2 bila lalu depan junior.bangga bukan menjadi seorang senior sekolah yang hebat ? so,cheers ! (:

66 comments:

CikHaniBhulat said...

comey jew yang pakai baju sekolah,..yang gambar first tu nampak suci dr debu jep...hehehe...bukan2...suci n innocent jew...pasni g uni pon pkai la baju sekolah..hehehe

... said...

as salam..
hoho~
betul!! zaman sekolah, semuanya disuap2 cikgu.
zaman sekolah, baju2 sama~
masuk u, haha, macam bertih jagung. pop2! melompat2 kepanasan

=p

zaman u takde lagi suap2. usaha sendiri. nak berjaya, buat betul2.
ekeke~tapi tukang kipas ramai,
tu yang cam cikenpop tu punya perangai. adei..

hehe.comel je izyan dengan bAju tu. pengawas ke? haha~ sila kembangkan hidung bila dipuji~

=p

hoho~ muka izyan masa gila-gila cekolah rendah. inosen gitu~

=p

Cik Nursya said...

comelnyer die pakai baju skolah.. haha

Zuraidah said...

Best zaman sekolah! Rindu. =.=


Kat U, nampak dah macam besar. Nampak je la kan? Huhu.

Arif Azmi said...

Kat sekolah makanan murah! Kat uni macam siot je.. -.-".. HAHA

DaRk ViRusZ said...

adoi...rindu lak zman skolah..ish cik yan ni..pepagi dh sebut pasal skolah..

... said...

jap. tertinggal iklan =p

infoShare :

Cecacing Mata Loa-Loa Afrika, Rakyat Malaysia Boleh..

trafik blogger atau trafik pahala?

NUMASARA HANA said...

rindu zaman skola dulu2....

Jay said...

yups..betul kata Yan tu..kalau kat skolah dulu semua bongkak giler kalau dah jadi senior..mulalah nak tunjuk hebat kat budak-budak junior ni..hehehe..lebih- lebih yg lawa or yg hensem..betul x cik Yan???sokong sokong..aik awat aku yg jawap???hehehe..:)

Fadzli Amir said...

Hehehehe...masa sekolah semua kena paksa...masa U, kalu ikut macam sekolah, memang buleh fail...sebab takde sapa nak paksa....gi kelas pun takde org paksa...pandai2 la ko sendiri...

memel said...

kalau kat u, study relax je. x kne kongkong sgt.hee

Hazrina Erin said...

zaman sekolah lg best dr zaman universiti!rindu nak g sekolah balik T_T

fazhana said...

haha..mmg innocentla bile pakai uniform skolh...faz rse cam baek je...hehe..

Zaf Arrow Tri-Bold said...

hahaha.. true2... rindu la plak zaman skolah2 dulu2 tuuu..hehe.. mcm nk g patah balik masa jerrr... adoihaaii.. =_='

Woofer Storm said...

tapi lagi suka zmn skolah dari zmn ipts ni..ermmm coz time sekolah lagi mnis..heheee
follow 700 kat sini,tapi pic blank ni,so jawapan dia,sy kat belakang..yang pasti 700..yahoooo

Izyan Masri said...

cikhani bulat:kalau yan pegi uni pakai baju sekolah,takut semua gorat pulak.xD

Izyan Masri said...

... : betul2.kalau malas kat uni,habislah,tada sap nak tolong dah.aah.prefect.haha.tapi tapehape je tu.jangan puji xD

farah said...

huaaa... rindu zaman sekolah!! ni dah last sem kat Uni, rasa mcm sedih pula~~ soooobbbsss T.T

dulu kat sekolah nakal gila, mesti cikgu-cikgu tak sangka saya dah masuk U sekarang ni & dh nk bis belajar dh pun ;p

Izyan Masri said...

ciknursya:haha.muka innocent tak xD

Izyan Masri said...

zuraidah:betul.rindu betul zaman sekolah kan?kat uni ni rasa je macam dah besar habis.padehal tada sangat pon xD

Izyan Masri said...

arif azmi:haha.kat sekolah duit belanja pon bawak berapa ringgit je.kalau mahal,alamat kebulur kita xD

Izyan Masri said...

dark virusz:haha.saja.mood tengah rindu sekolah xD

Izyan Masri said...

... : yeye.sila sila iklan :D

Izyan Masri said...

numasara hana:samelah.zaman sekolah paling best sebenanrnya (:

Izyan Masri said...

jay:kehkeh.yelah,dengan junior rasa pandang diorang kecik je xD

Izyan Masri said...

fadzli amir:betulbetulbetul.eyh tapi kan,ada sorang lecturer sini,gila rajin,siap student ponteng kelas dia,dia datang cari kat bilik kot xD

Izyan Masri said...

memel:betul.tada sapa nak cubit kalau tak buat homework mcm sekolah xD

Izyan Masri said...

hazrina erin:samelah.sekolah de bomb.:D

Izyan Masri said...

fazhana:haha.sebab baju tu putih kot.:D

Izyan Masri said...

zaf arrow:haha.jom kita rindu sekolah beramai2 xD

Izyan Masri said...

woofer storm:yahoo.jap lagi masuk entry lah ni xD

Jay said...

tapi yg bestnye kat sekolah dulu dapat hadiah dari cikgu..hehehehe..

fad ali said...

beza lain kat skolah dulu fad tak comel...

skang da matang..macho..haha..
ke bukan?

pasan ea?
hahaha..
*yan comel skolah!haha

Izyan Masri said...

FARAH:SAMELAH KITA.KALAU CIKGU TENGOK YAN SKRG PON MESTI TERKEZUT XD

Izyan Masri said...

JAY:HADIAH APE.HAHA

Izyan Masri said...

FAD:HAHA.YEKE ? WAAHH.NI CONFIRM KAWAN2 SEKOLAH TAK KENAL FAD DAH XD

Far8 budak baik said...

hahah tak payah nak ingt zaman sekolahh dulu..dulu budak2 je skrg da mkin kacak kot ngahaa nk jugak!!

zuria said...

comellnye pakai baju sekolah :)

Jay said...

kiteorg panggil gula gula panjang memang sodap..hahaha..sekali kene libas x bleh duduk..kih kih kih...

maisarah said...

hehe. serius yan lawa pakai baju sekolah. mesti ramai peminat ni. hehe. ;D

yan amek account en kat U?

msredcheesecake said...

hi ms yan,
sownok gak masa kat u.blaja xsusa cam spm.ada duit poket, leh enjoy.timetable leh susun kut suka.lepas 4 thn, graduate.lulus gak walau byk enjoy,kite happy,parents pn happy...

Izyan Masri said...

far8 :haha.kene ingat jugak.tak kire xP

Izyan Masri said...

zuria:ohh,jangan puji banyak2.malu nnti xD

Izyan Masri said...

jay:yan tak pernah kene lagi xD

Izyan Masri said...

maisarah:haha.mana ada aiiihhh.:p aah.ambik acc kat uitm shah alam.tapi bukan CAT programme mcm sarah apply tu :D

Izyan Masri said...

sis msredcheesecake:betulbetulbetul.kat u nak enjoy boleh,tapi ala kadar je.study kene kire jugak.kat sekolah tak boleh T_T

phee ungu said...

ta laa . duk rumah lagiii best :) eh , org pkai buku 1st dari kiri tu laa :P

Jay said...

biasalah Yan kan prefect kat skolah.mane nak kene.cuba jadi budak baik cam Jay ni.confirm kene.he;-)

maisarah said...

hehe. apply je pun. dapat tak dapat belakang cerita. tapi kan.. dapat tawaran dip account kat kolej unikop. benda tu under uitm gak kan. dah pening dah ni nak terima ke tak. ha.

CikHaniBhulat said...

wah3..kemain lagi dia yew

Izyan Masri said...

phee ungu:eyh?phee amik course ape ? xD

Izyan Masri said...

jay:kehkeh.prefect pon tpi tak habis baik jugak xD

Izyan Masri said...

maisarah : tapi kan,unuk cat programme tu jauh untung rasanya.better tunggu result dia kot (:

Nini Hartini said...

alahaiiii....kalau ada anak bujang dah 20an, confirm akk pinang yan. gambar 1st tu memikat hati mertua. hehehehee

HonEyBuNNy said...

salam ziarah..betul tu...zaman sekolah dulu bila da senior rasa otai ja..ehheheh

Izyan Masri said...

KAK TINI:JANGAN CKP MACAM TU AIHH.SEGAN CHEK.HAHA :D

Misz Jenny said...

dh ni tmasuk dak dlm Geng2 CUn?

heee

Jay said...

botuih lah tu...Jay pongg bukan baik giler masa skolah dulu...maso den kocik dalam darjah empat camyo,den ponah cari pasal kek budak darjah enam..hahahatunjuk terror..tapi den xdo papo..budak budak yo yang toruk kono bantai oleh cikgu den..hahaha..jahat x jahat x???tapi skrg dh insaf dh..dah jadi budak baik..hahaha;)

Izyan Masri said...

honeybunny:kehkeh.betul2.memang bajet senior xD

Izyan Masri said...

misz jenny:tak termasuk geng tu pongg.kehkeh xD

Izyan Masri said...

jay:kehkeh.senior otai jay ni ye xD

kAmi dAn mEreKa said...

kite geng budak nakal~
siap di label muka badi, pernah dengar x? hehe =)

Izyan Masri said...

KAMI DAN MEREKA:BADI ?APE TUU? XD

Mira Amirudin said...

mira suke dua2...
skolah bestttt..

Izyan Masri said...

yes.yan suka lagi universiti.kehkeh xD

chapaticokelat^^ said...

haha.sama buku kite, discovering computers 2011 paling kiri.hihi.bangga nehhh ^_^