Sunday, April 10, 2011

Cara memboncitkan perut dan melegekan tekak

Hello siblings !
Peace be with you guys (:

Petang tadi sampailah malam ni hujan lebat mencurah curah mengalahkan mencurah air kedaun keladi.So,perut mulalah menyanyi ikan kekek mak iloi iloi dengan nada paling manja mengharap ada makanan atau minuman yang lazat singgah kat perut ni.Sebabkan ambo tuan yang baik,ambo dop mau membiarkan perut ambo kelaparey.Mako,otak ambo ligat berputar ibarat "saya putar halim!" untuk mencari idea,apa makanan yang perlu ambo bagi mulut ambo yang comel ni.Sorry lah derr,wa tak lahir kat kelate negeri mu,so,wa cakap bunyi buruk sikit,mu jangan ajak orey mu balun wa sudahlah.orait (':

Setelah berhempus pulas memerah otak mengalahkan mak perah kelapa,akhirnya,yan nak buat benda paling simple dalam dunia.Rasanya budak tadika pon tau buat benda ni.Memang kacang peas mak lodeh.Kacang peas pon nak makan dia tak sesenang ni,sebab kacang peas kita perlukan sekuat tenaga untuk gigit dia.Ye dak ? so jom kita tengok,apekah benda bertuah yang dihasilkan oleh checf izyan hebat.LETS CHECK IT OUT BABEH !!zaas.

inilah dia.ice blended milo ! "ekeleeeh minah ni.buat ice blended pon nak kecoh ke.wa buat nasi thai kicap yang susah tu pon tak kecoh.wat leklah weyh" alaah,kita pedulikan semua kata2 orang,janji perut kenyang dan hati girang,maka hidup riang.jom kita ikut step2 ni :D

first sekali kita kena ada beberapa ketul ais.Sila jangan jilat dulu ais tu,karang ice blended jadi masam.eew.

lepastu,sebabkan nama ice blended ni ice blended milo,maka,sila sediakan beberapa sudu milo yang tak keras lagi.

Kalau korang tak disahkan kena kencing manis lagi,bolehlah bubuh sesudu teh susu pokat manih.tapi kalau korang ada diabetes,tapi minum jugak,kalau kena potong kaki nanti,jangan salahkan yan okay. -.-'

lepastu tambah air secukup rasa.agak2 korang rasa ais tu dah berenang bergembira dalam bekas tu dah cukup.takyah lah sampai ais tu terkapai mintak tolong baru nak stop.

then,ambiklah blender kat rumah dan blend kan ais bercampur milo,bercampur susu,bercampur air dan bercampur sedikit kasih sayang tadi dengan sepenuh hati.tolong bagitau mak dulu nak pinjam blender diorang ye.kalau tak,habis yan kena balun dengan ibu2 di malaysia nanti.

pap ! jadilah ice blended milo kita tadi.gambar sudahlah hodoh,dah macam necafe susu pulak.tak kiralah.janji boleh telan.(':

maka,setelah siap semuanya walaupun rupa dia agak hodoh,tapi sebenarnya bila masuk tekak rasa dia lagi sedap dari ice blended yang ada kat j.w marriot hotel tu.so,bila air sedap dah ada,takkan tada kudapan kot kan.maka,akhirnya yan paksa abang pizza hut untuk hantar oizza ni kerumah walaupun hujan lebat.kejam bukan?tak kisah.janji perut kenyang :D
asal rupa dia macam hangit ? ni mesti ada unsur balas dendam sebab yan paksa jugak diorang hantar tengah hujan.sob3 -.-'

kita juga memerlukan sebuku roti panjang ni yang dipanggil garlic bread bagi menambah selera.

cicah pulak dengan mushroom soup ni.pergh,wa cakap sama lu lah kan.perut wa double boncit lepas makan.

so,yang rasa nak buat ice blended milo tu,dialu alukan.kalau sakit perut,yan tak tanggung.kalau rasa dah buat,bolehlah comment kat sini biar hidung yan mengembang barang sebaldi dua.kepada sesiapa yang sedang berlapar sekarang.silalah jeles.muahaha.cheers ! (:

47 comments:

Nini Hartini said...

org nk tips perut kempis bukan membuncitkannye..huhu

~Bee-La~ said...

yot da muncet..kalo mamam cm ni...sure jd cm pregnant 9 bln....ngee~

kAmi dAn mEreKa!! said...

pizza tu dah mserupa lempeng pisang je, keh keh =)

fad ali said...

takleh la ikut...

badan fad tak taff kang...buncit lak...hahahha

Arif Azmi said...

Meleleh ouh tgk.. -.-"

♥sophie♥ said...

alamak :D fie pon bawu pas mkn ney,, ase buncit jew,, tips atasi buncit ade ?? kekeke :P

Rafi Nilhan said...

buncit itu macho.. hahah :D

Syimir said...

OMG..izyan da buncit laaa!..hehe

phee ungu said...

kenapa cik izyan masri suka buat org jeles ?? ;( lapar ...

Imran nyambek said...

cis...grr...sedap nih

cik fai said...

sedapnyeeeee tak hengat dunia .
tak mengajak pon . waaaa :(
hehehe

Izyan Masri said...

NINI:TIPS NI SESUAI UNTUK YANG BERPERUT KEMPIS JE XD

Izyan Masri said...

EELA:HAHA.BARULAH BEST.DAPAT MENYAMAR IBU MENGANDUNG XD

Izyan Masri said...

KAMI DAN MEREKA:TAU TAKPE.BURUK SEMACAM T_T

Izyan Masri said...

FAD ALI:HAHA.ECEY,NAK BADAN TAF JE KAN XD

Izyan Masri said...

ARIF AZMI : NANTI KITA MAKAN BERAMAI2 XD

Izyan Masri said...

SOPHIE:TIPS ATASI BUNCIT TADA LAGI XD

Izyan Masri said...

RAFI :HAHA.SOKONG ! EYH YEKE MACHO -.-'

Izyan Masri said...

SYIMIR:AIIP,BELUM LAGI.HAHA

Izyan Masri said...

PHEE:NGEHNGEH.JAP LAGI KITA SHARE YE XD

Izyan Masri said...

IMRAN:HAHA.JANGAN JELES SANGAT T_T

Izyan Masri said...

CIK FAI:HAHA.NANTI KITA MELANTAK SAMA2 YE XD

Jay said...

sodap jo ice blended yo...hehehe...bori lah den sikit Yan..hehehehe...den pun nak juga raso ice bleded yg Yan buek tu..heheheh....

Syimir said...

ahahahaa..yeke?..kalau betui,bagui la.hehe

dark r0se said...

sedapnyer! nak makan jugakkkk! nak boncit jugakkkkk~ :P

♥sophie♥ said...

alaa,, tade kew,, heheheh ;p
nak buncit senang jew,, haha :D

nik rosmawati said...

perut dah mmg buncit so kalau mkn ni mmg bertambah buncit la.hehe

phee ungu said...

da tgu ni , ta dapat - dapat pun cik izyan . tipu ea ???

Ihsan Arifin said...

haiyaaa manyak sedap maaa ;)

Bird Fizousz said...

meh skit pizza tu.. kebulur dh ni.. wakaka.. XD

Izyan Masri said...

syimir:sah betul (:

Izyan Masri said...

jay:moh ke perak.yan bagi rase :P

Izyan Masri said...

dark rose:jomjom.kita buncit ramai2 xD

Izyan Masri said...

sophie:kalau perut yan dah kempis t,yan bagi tips kempis lak xD

Izyan Masri said...

nik rosmawati : haha.kita buncit sama2 jom :D

Izyan Masri said...

phee ungu:meyh datang perak.kita melantak sama2 :D

Izyan Masri said...

ihsan:meyh makan ramai2 xD

Izyan Masri said...

bird:kehkeh.makan sama2 jom.tapi dah habis pulak xD

phee ungu said...

yan , org memang org perak . ipoh mari .. org teluk intan kan ?? :)

Izyan Masri said...

PHEE UNGU:OUH AAH.BARU PERASAN.ELOK SANGATLAH TU.NNTI KITA BUAT GATHERING,PASTU MAKAN MAKANAN KAT ATAS TU XD

Liyana Lunia. said...

jahatnyaaaa u, buat abang pizza kebasahan T_________T

patutnya invite dia masuk, tlg keringkan dia guna hair dryer ke apa kbai

Izyan Masri said...

liyana lunia:haha.sapa suruh abang pizza tu hantar pizza macam lempeng xD

♥sophie♥ said...

hahaha,, bile tuh ?? hak hak ;p

azalia hjsalleh said...

mengiurkan~~

Izyan Masri said...

SOPHIE:NAK TUNGGU KEMPIS TU YANG KENE SABAR SEBAB MCM LAME JE XD

Izyan Masri said...

AZALIA:MEYH RASA SIKIT (:

KhAiReDzAiMy said...

Lawa blander... nak tnya bli mna...

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, April 10, 2011

Cara memboncitkan perut dan melegekan tekak

Hello siblings !
Peace be with you guys (:

Petang tadi sampailah malam ni hujan lebat mencurah curah mengalahkan mencurah air kedaun keladi.So,perut mulalah menyanyi ikan kekek mak iloi iloi dengan nada paling manja mengharap ada makanan atau minuman yang lazat singgah kat perut ni.Sebabkan ambo tuan yang baik,ambo dop mau membiarkan perut ambo kelaparey.Mako,otak ambo ligat berputar ibarat "saya putar halim!" untuk mencari idea,apa makanan yang perlu ambo bagi mulut ambo yang comel ni.Sorry lah derr,wa tak lahir kat kelate negeri mu,so,wa cakap bunyi buruk sikit,mu jangan ajak orey mu balun wa sudahlah.orait (':

Setelah berhempus pulas memerah otak mengalahkan mak perah kelapa,akhirnya,yan nak buat benda paling simple dalam dunia.Rasanya budak tadika pon tau buat benda ni.Memang kacang peas mak lodeh.Kacang peas pon nak makan dia tak sesenang ni,sebab kacang peas kita perlukan sekuat tenaga untuk gigit dia.Ye dak ? so jom kita tengok,apekah benda bertuah yang dihasilkan oleh checf izyan hebat.LETS CHECK IT OUT BABEH !!zaas.

inilah dia.ice blended milo ! "ekeleeeh minah ni.buat ice blended pon nak kecoh ke.wa buat nasi thai kicap yang susah tu pon tak kecoh.wat leklah weyh" alaah,kita pedulikan semua kata2 orang,janji perut kenyang dan hati girang,maka hidup riang.jom kita ikut step2 ni :D

first sekali kita kena ada beberapa ketul ais.Sila jangan jilat dulu ais tu,karang ice blended jadi masam.eew.

lepastu,sebabkan nama ice blended ni ice blended milo,maka,sila sediakan beberapa sudu milo yang tak keras lagi.

Kalau korang tak disahkan kena kencing manis lagi,bolehlah bubuh sesudu teh susu pokat manih.tapi kalau korang ada diabetes,tapi minum jugak,kalau kena potong kaki nanti,jangan salahkan yan okay. -.-'

lepastu tambah air secukup rasa.agak2 korang rasa ais tu dah berenang bergembira dalam bekas tu dah cukup.takyah lah sampai ais tu terkapai mintak tolong baru nak stop.

then,ambiklah blender kat rumah dan blend kan ais bercampur milo,bercampur susu,bercampur air dan bercampur sedikit kasih sayang tadi dengan sepenuh hati.tolong bagitau mak dulu nak pinjam blender diorang ye.kalau tak,habis yan kena balun dengan ibu2 di malaysia nanti.

pap ! jadilah ice blended milo kita tadi.gambar sudahlah hodoh,dah macam necafe susu pulak.tak kiralah.janji boleh telan.(':

maka,setelah siap semuanya walaupun rupa dia agak hodoh,tapi sebenarnya bila masuk tekak rasa dia lagi sedap dari ice blended yang ada kat j.w marriot hotel tu.so,bila air sedap dah ada,takkan tada kudapan kot kan.maka,akhirnya yan paksa abang pizza hut untuk hantar oizza ni kerumah walaupun hujan lebat.kejam bukan?tak kisah.janji perut kenyang :D
asal rupa dia macam hangit ? ni mesti ada unsur balas dendam sebab yan paksa jugak diorang hantar tengah hujan.sob3 -.-'

kita juga memerlukan sebuku roti panjang ni yang dipanggil garlic bread bagi menambah selera.

cicah pulak dengan mushroom soup ni.pergh,wa cakap sama lu lah kan.perut wa double boncit lepas makan.

so,yang rasa nak buat ice blended milo tu,dialu alukan.kalau sakit perut,yan tak tanggung.kalau rasa dah buat,bolehlah comment kat sini biar hidung yan mengembang barang sebaldi dua.kepada sesiapa yang sedang berlapar sekarang.silalah jeles.muahaha.cheers ! (:

47 comments:

Nini Hartini said...

org nk tips perut kempis bukan membuncitkannye..huhu

~Bee-La~ said...

yot da muncet..kalo mamam cm ni...sure jd cm pregnant 9 bln....ngee~

kAmi dAn mEreKa!! said...

pizza tu dah mserupa lempeng pisang je, keh keh =)

fad ali said...

takleh la ikut...

badan fad tak taff kang...buncit lak...hahahha

Arif Azmi said...

Meleleh ouh tgk.. -.-"

♥sophie♥ said...

alamak :D fie pon bawu pas mkn ney,, ase buncit jew,, tips atasi buncit ade ?? kekeke :P

Rafi Nilhan said...

buncit itu macho.. hahah :D

Syimir said...

OMG..izyan da buncit laaa!..hehe

phee ungu said...

kenapa cik izyan masri suka buat org jeles ?? ;( lapar ...

Imran nyambek said...

cis...grr...sedap nih

cik fai said...

sedapnyeeeee tak hengat dunia .
tak mengajak pon . waaaa :(
hehehe

Izyan Masri said...

NINI:TIPS NI SESUAI UNTUK YANG BERPERUT KEMPIS JE XD

Izyan Masri said...

EELA:HAHA.BARULAH BEST.DAPAT MENYAMAR IBU MENGANDUNG XD

Izyan Masri said...

KAMI DAN MEREKA:TAU TAKPE.BURUK SEMACAM T_T

Izyan Masri said...

FAD ALI:HAHA.ECEY,NAK BADAN TAF JE KAN XD

Izyan Masri said...

ARIF AZMI : NANTI KITA MAKAN BERAMAI2 XD

Izyan Masri said...

SOPHIE:TIPS ATASI BUNCIT TADA LAGI XD

Izyan Masri said...

RAFI :HAHA.SOKONG ! EYH YEKE MACHO -.-'

Izyan Masri said...

SYIMIR:AIIP,BELUM LAGI.HAHA

Izyan Masri said...

PHEE:NGEHNGEH.JAP LAGI KITA SHARE YE XD

Izyan Masri said...

IMRAN:HAHA.JANGAN JELES SANGAT T_T

Izyan Masri said...

CIK FAI:HAHA.NANTI KITA MELANTAK SAMA2 YE XD

Jay said...

sodap jo ice blended yo...hehehe...bori lah den sikit Yan..hehehehe...den pun nak juga raso ice bleded yg Yan buek tu..heheheh....

Syimir said...

ahahahaa..yeke?..kalau betui,bagui la.hehe

dark r0se said...

sedapnyer! nak makan jugakkkk! nak boncit jugakkkkk~ :P

♥sophie♥ said...

alaa,, tade kew,, heheheh ;p
nak buncit senang jew,, haha :D

nik rosmawati said...

perut dah mmg buncit so kalau mkn ni mmg bertambah buncit la.hehe

phee ungu said...

da tgu ni , ta dapat - dapat pun cik izyan . tipu ea ???

Ihsan Arifin said...

haiyaaa manyak sedap maaa ;)

Bird Fizousz said...

meh skit pizza tu.. kebulur dh ni.. wakaka.. XD

Izyan Masri said...

syimir:sah betul (:

Izyan Masri said...

jay:moh ke perak.yan bagi rase :P

Izyan Masri said...

dark rose:jomjom.kita buncit ramai2 xD

Izyan Masri said...

sophie:kalau perut yan dah kempis t,yan bagi tips kempis lak xD

Izyan Masri said...

nik rosmawati : haha.kita buncit sama2 jom :D

Izyan Masri said...

phee ungu:meyh datang perak.kita melantak sama2 :D

Izyan Masri said...

ihsan:meyh makan ramai2 xD

Izyan Masri said...

bird:kehkeh.makan sama2 jom.tapi dah habis pulak xD

phee ungu said...

yan , org memang org perak . ipoh mari .. org teluk intan kan ?? :)

Izyan Masri said...

PHEE UNGU:OUH AAH.BARU PERASAN.ELOK SANGATLAH TU.NNTI KITA BUAT GATHERING,PASTU MAKAN MAKANAN KAT ATAS TU XD

Liyana Lunia. said...

jahatnyaaaa u, buat abang pizza kebasahan T_________T

patutnya invite dia masuk, tlg keringkan dia guna hair dryer ke apa kbai

Izyan Masri said...

liyana lunia:haha.sapa suruh abang pizza tu hantar pizza macam lempeng xD

♥sophie♥ said...

hahaha,, bile tuh ?? hak hak ;p

azalia hjsalleh said...

mengiurkan~~

Izyan Masri said...

SOPHIE:NAK TUNGGU KEMPIS TU YANG KENE SABAR SEBAB MCM LAME JE XD

Izyan Masri said...

AZALIA:MEYH RASA SIKIT (:

KhAiReDzAiMy said...

Lawa blander... nak tnya bli mna...