Saturday, April 16, 2011

Diari hidupku edisi spesel

Hello ladies !
Peace be with you guys (:

ni cerita pasal semalam.Semalam memandangkan hari paling sibuk dalam dunia,kehulu kehilir sambil bawak beg keje,laptop kat tangan,muka dan dahi kedut,mulut muncung semeter setengah dan mata sepet sampaikan tak berapa clear pandangan.Tu semua simptom2 bila korang terasa yang korang adalah insan paling sibuk didunia.trylah buat2 sibuk.Jadi,kita perlu merekodkan semua kesibukan kita dalam blog.wajib!wajib!,maka jom lah kita beramai2 menyaksikan diari hidupku.zaas!

0800-0900
Baru cuba mencelikkan mata setelah menyambung tidur selepas subuh.Booboo.bangun lambat.Setelah bukak mata,kelihatan seisi rumah begitu kosong.Hanya makanan yang tertinggal diatas meja.Nasib baik jugak ada makanan.kalau tade?Setelah diselidiki,mak telah pergi ke rumah makcik dengan berkereta hitam,mungkinkah beliau sedang bergosip sekarang ni ? abah dah keluar pegi keje seawal 6.30 pagi.mengalahkan PM lak abah yan ni.ayam pon baru betulkan suara nak berkokok,dia dah pegi keje-.-' .Adik pulak agaknya tengah khusyuk tawadduk sambil merendah diri dalam kelas sekarang ni.Yeke ? entah2 tidur je dak ni.

0900-1000
lepas bersenggol senggolan atas katil cari mood,terus mandi,cuci muka guna fair and lovely je.wuwuwu T_T .Perlu ke bagitau benda ni ?okayokay.lepas siap wangi2 sembur sikit perfume enchanteur versi mahal,teruslah yan kemas rumah dengan selaju yang boleh.Kalau lawan dengan bibik,wa rasa,wa lagi hebat lah bro.Lepastu mulalah mengadap laptop yang kudus ni kotkot lah kalau shaheizy sam hantar emel ke,friend request ke,bolehlah show off sikit dalam blog.tapi,ibarat bunga yang mekar kembali layu,*ade ke peribahasa macam ni?* ,yan terus kecewa.dah aa.emo lah dengan shaheizy sam ni.Tiba2 otak yang ligat berfikir seligat inul bergoyang gerudi,baru teringat satu perkara.Barang customer tak pos lagi!omangai!tu lah.minum lagi milo es yang penuh semut tu.kan dah lupa.maka,yan pon bergegaslah ke pejabat pos.

1100-1200
bermulalah sesi hectic dalam hari ni.yan pegilah ke pejabat pos untuk pos 13 bungkusan customer.Sampai sana,dalam rasa nak marah2 sebab pelupa tadi,sejuk hati bila yang jaga kaunter tu abang hensem yang bermuka innocent.series wuu.muka dia macam budak baik kelas pertama kalau zaman2 sekolah dulu.Ala,yang jenis2 keje sekolah hantar awal,rambut sikat tepi.Fuhfuuh.Sebelum balik sempatlah kenyit mata kejap kat abang hensem tu.puihh.*den tipu jo* so,teruslah bergegas ke bank pulak sebab lupa lah nak keluarkan duit.nak beli benda.Dalam poket sudahlah tinggal seringgit je.Nak beli super ring peket besar pon tak lepas.T_T

tak kirelah sebusy mana pon kita semua,masa untuk bergambar dan syok sendiri didepan cermin mesti ada.

1200-1300
sesi menjamu selera bersama bunda dan adik tercinta.lapa wooo.tak makan dari pagi gara2 bajet busy sangat.mau tinggal tulang kalau hari2 macam ni.Dengan berbekalkan azam dan semangat kecekalan yang tinggi,yan berjaya menghabiskan semua lauk pauk dan nasi yang terhidang.Ganas tak ganas ? *muka bangga* terimalah pantun dua kerat spesel dari yan,pagi2 mak bancuh kopi,perut kenyang,hati hepi.what theee ???

1300-1400
Sesi mata mengantuk.bangun sudahlah lambat ada hati pulak minah ni nak ngantuk2 lagi.mata mula melintuk liuk sikit demi sikit,hujan sepoi2 bahasa kat lua membuatkan mata makin sepet dan sepet dan sepet lagi sampailah mak ketuk meja,tanda protes anakanda yang tercinta nak melelapkan mata.Seb baik mak kacau,kalau tak,mau tidur dah ni -.-' .So,kembali lah ke meja yang berpenghuni laptop atas dia.Walaweyh.baru tinggalkan laptop 5 minit,emel dah 390.*okay,sila jangan percaya,tu termasuk emel zaman tok kaduk yang belum didelete lagi* so,yan pon reply lah semuanya.Alhamdulillah,bersyukur sambil menekup muka lama2.Last2 sesak nafas.Tanda habis bersyukur sebab order baru banyak masuk.

1700-1800
Lupa lah hari ni ada pasar malam.wajib pegi ni.dah lama mengidam kopok lekor pakcik baik hati tu.dia suka bagi sos lebih.Terharu sungguh ambo dengan mu pokcik.So,dengan sepantas kilat,yan pegi ke pasar malam jumaat,sambil suruh mak beli itu dan ini dan itu lagi.last2 yang dapat hanyalah seplestik kopok lekor (': tapelah.janji ada.wuwuwu T_T sampai2 rumah yan terus mengadap kopok lekor sensorang diri tanpa pusing kiri kanan dah.kopok lekor dikerat dua dengan rakusnya,dicicah laju2 dalm sos cair dan digigit dengan penuh semangat tanda betapa sedapnya kepok tu.

2000-2100
dah malam baru ingat yang belog ni tak diupdate lagi.wa cakap sama lu lah kan bro,wa tak pernah lupa blog wa.ni first time wa lupa blog wa derr.mesti blog dah tacing ni.so,sesi menghupdate blog,reply komen,melawat follower dan mencuci mata.tengah malam baru tidur.

Korang tak rasa ke yang sebenarnya tak busy mana pon semalam.ye dak ? dan yang paling penting,korang tak rasa ke yang entry kali ni buang masa korang je bila baca dan tak ada isi langsung.muahaha.so,cheers ! (:

ps: eh eh.korang nak tengok tak band baru dari UITM puncak perdana shah alam.ni FACEBOOK DIORANG.kalau rajin,like.kalau button tu rosak dan tak boleh like,korang marah si mark.mentang2 baru kapel,asyik demam je facebook tu.kita bako!kita bako! *dengan nada penuh emosi*

22 comments:

angkasa said...

syok!!akak syokla buleh gak keluar umah..sy susah la.lesen keta dlm proses.hee haa akak!fair and lovely mmg bkesan!!kan kan?

ishiko said...

hahaa.. xpe saya suka baca en3 yan.. :b

Shiro Petta Petto said...

akhirnya... ko update jugak pasal life ko... lain kali buat camni hari2 ekh... memang seronok jadi stalker ko... XP

Shiro Petta Petto said...

akhirnya... ko update jugak pasal life ko... lain kali buat camni hari2 ekh... memang seronok jadi stalker ko... XP

♥sophie♥ said...

miahahaha,, mkn kropok sensorg !
busy benor nampaknye,, hekhek ;p

Misz Jenny said...

Kalaulah cakap panjang cenggini sampai xbenti2..maunya pengsan i derr...


hahaha

... said...

as salam..
wahaha~
best betul perjalanan izyan hari ni =p
ok tu~
merantau segenap pelusuk kawasan sekitar~

ekeke~
entri ni tak buang masa~
ni sebab ank buang link kat sini~
tu yang mai sini~
ok2. tipu. sebab reader kat blog ni =p

oh~
link uitm.ekeke~ band apa tu? boleh makan? ada macam brownies?
yum2~

Izyan Memang hebat bila sanggup kata..

Woofer Storm said...

perghhh,dari a smpi z tu diari dia buat,nak buat gak la..heheeee

Izyan Masri said...

ANGKASA:yeay.cepat2 dapatkan lese.fair n lovely agak berkesanlah.muka makin putih.kehkeh xD

Izyan Masri said...

ishiko:suka ?tenkiu2 :D

Izyan Masri said...

shiro:aku rasa ni lah entry paling tape hape aku pernah tulis.kehkeh :D

Izyan Masri said...

sophie:tulah pasal.makan kepok pon rasa dah habis busy xD

Izyan Masri said...

misz jenny :kehkeh.i pon pengsan derr xD

Izyan Masri said...

... : kehkeh.tada merantau nye.pusing2 situ jugak.kehkeh.sila2 iklan :D

Sham said...

salam kenal...

amboi sibuknya dia...!

Izyan Masri said...

woofer storm:sila2.lagi selalu lagi bagus xD

Izyan Masri said...

woofer storm:sila2.lagi selalu lagi bagus xD

Izyan Masri said...

sham:mengalahkan PM kan ? xD

kAmi dAn mEreKa said...

kopok lekor memang sedap weh, lagi2 makan mase kopok lekor masih panas2, peh~ :)

Izyan Masri said...

KAMI DAN MEREKA:MUAHAHA.AGAKLAH.KHAYAL JE BILA MAKAN XD

Mira Amirudin said...

haha klakar la yan ni..
busy sgguh! this is truly bussiness women ;))

Izyan Masri said...

mira:haha.tada businesswoman lah :D

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, April 16, 2011

Diari hidupku edisi spesel

Hello ladies !
Peace be with you guys (:

ni cerita pasal semalam.Semalam memandangkan hari paling sibuk dalam dunia,kehulu kehilir sambil bawak beg keje,laptop kat tangan,muka dan dahi kedut,mulut muncung semeter setengah dan mata sepet sampaikan tak berapa clear pandangan.Tu semua simptom2 bila korang terasa yang korang adalah insan paling sibuk didunia.trylah buat2 sibuk.Jadi,kita perlu merekodkan semua kesibukan kita dalam blog.wajib!wajib!,maka jom lah kita beramai2 menyaksikan diari hidupku.zaas!

0800-0900
Baru cuba mencelikkan mata setelah menyambung tidur selepas subuh.Booboo.bangun lambat.Setelah bukak mata,kelihatan seisi rumah begitu kosong.Hanya makanan yang tertinggal diatas meja.Nasib baik jugak ada makanan.kalau tade?Setelah diselidiki,mak telah pergi ke rumah makcik dengan berkereta hitam,mungkinkah beliau sedang bergosip sekarang ni ? abah dah keluar pegi keje seawal 6.30 pagi.mengalahkan PM lak abah yan ni.ayam pon baru betulkan suara nak berkokok,dia dah pegi keje-.-' .Adik pulak agaknya tengah khusyuk tawadduk sambil merendah diri dalam kelas sekarang ni.Yeke ? entah2 tidur je dak ni.

0900-1000
lepas bersenggol senggolan atas katil cari mood,terus mandi,cuci muka guna fair and lovely je.wuwuwu T_T .Perlu ke bagitau benda ni ?okayokay.lepas siap wangi2 sembur sikit perfume enchanteur versi mahal,teruslah yan kemas rumah dengan selaju yang boleh.Kalau lawan dengan bibik,wa rasa,wa lagi hebat lah bro.Lepastu mulalah mengadap laptop yang kudus ni kotkot lah kalau shaheizy sam hantar emel ke,friend request ke,bolehlah show off sikit dalam blog.tapi,ibarat bunga yang mekar kembali layu,*ade ke peribahasa macam ni?* ,yan terus kecewa.dah aa.emo lah dengan shaheizy sam ni.Tiba2 otak yang ligat berfikir seligat inul bergoyang gerudi,baru teringat satu perkara.Barang customer tak pos lagi!omangai!tu lah.minum lagi milo es yang penuh semut tu.kan dah lupa.maka,yan pon bergegaslah ke pejabat pos.

1100-1200
bermulalah sesi hectic dalam hari ni.yan pegilah ke pejabat pos untuk pos 13 bungkusan customer.Sampai sana,dalam rasa nak marah2 sebab pelupa tadi,sejuk hati bila yang jaga kaunter tu abang hensem yang bermuka innocent.series wuu.muka dia macam budak baik kelas pertama kalau zaman2 sekolah dulu.Ala,yang jenis2 keje sekolah hantar awal,rambut sikat tepi.Fuhfuuh.Sebelum balik sempatlah kenyit mata kejap kat abang hensem tu.puihh.*den tipu jo* so,teruslah bergegas ke bank pulak sebab lupa lah nak keluarkan duit.nak beli benda.Dalam poket sudahlah tinggal seringgit je.Nak beli super ring peket besar pon tak lepas.T_T

tak kirelah sebusy mana pon kita semua,masa untuk bergambar dan syok sendiri didepan cermin mesti ada.

1200-1300
sesi menjamu selera bersama bunda dan adik tercinta.lapa wooo.tak makan dari pagi gara2 bajet busy sangat.mau tinggal tulang kalau hari2 macam ni.Dengan berbekalkan azam dan semangat kecekalan yang tinggi,yan berjaya menghabiskan semua lauk pauk dan nasi yang terhidang.Ganas tak ganas ? *muka bangga* terimalah pantun dua kerat spesel dari yan,pagi2 mak bancuh kopi,perut kenyang,hati hepi.what theee ???

1300-1400
Sesi mata mengantuk.bangun sudahlah lambat ada hati pulak minah ni nak ngantuk2 lagi.mata mula melintuk liuk sikit demi sikit,hujan sepoi2 bahasa kat lua membuatkan mata makin sepet dan sepet dan sepet lagi sampailah mak ketuk meja,tanda protes anakanda yang tercinta nak melelapkan mata.Seb baik mak kacau,kalau tak,mau tidur dah ni -.-' .So,kembali lah ke meja yang berpenghuni laptop atas dia.Walaweyh.baru tinggalkan laptop 5 minit,emel dah 390.*okay,sila jangan percaya,tu termasuk emel zaman tok kaduk yang belum didelete lagi* so,yan pon reply lah semuanya.Alhamdulillah,bersyukur sambil menekup muka lama2.Last2 sesak nafas.Tanda habis bersyukur sebab order baru banyak masuk.

1700-1800
Lupa lah hari ni ada pasar malam.wajib pegi ni.dah lama mengidam kopok lekor pakcik baik hati tu.dia suka bagi sos lebih.Terharu sungguh ambo dengan mu pokcik.So,dengan sepantas kilat,yan pegi ke pasar malam jumaat,sambil suruh mak beli itu dan ini dan itu lagi.last2 yang dapat hanyalah seplestik kopok lekor (': tapelah.janji ada.wuwuwu T_T sampai2 rumah yan terus mengadap kopok lekor sensorang diri tanpa pusing kiri kanan dah.kopok lekor dikerat dua dengan rakusnya,dicicah laju2 dalm sos cair dan digigit dengan penuh semangat tanda betapa sedapnya kepok tu.

2000-2100
dah malam baru ingat yang belog ni tak diupdate lagi.wa cakap sama lu lah kan bro,wa tak pernah lupa blog wa.ni first time wa lupa blog wa derr.mesti blog dah tacing ni.so,sesi menghupdate blog,reply komen,melawat follower dan mencuci mata.tengah malam baru tidur.

Korang tak rasa ke yang sebenarnya tak busy mana pon semalam.ye dak ? dan yang paling penting,korang tak rasa ke yang entry kali ni buang masa korang je bila baca dan tak ada isi langsung.muahaha.so,cheers ! (:

ps: eh eh.korang nak tengok tak band baru dari UITM puncak perdana shah alam.ni FACEBOOK DIORANG.kalau rajin,like.kalau button tu rosak dan tak boleh like,korang marah si mark.mentang2 baru kapel,asyik demam je facebook tu.kita bako!kita bako! *dengan nada penuh emosi*

22 comments:

angkasa said...

syok!!akak syokla buleh gak keluar umah..sy susah la.lesen keta dlm proses.hee haa akak!fair and lovely mmg bkesan!!kan kan?

ishiko said...

hahaa.. xpe saya suka baca en3 yan.. :b

Shiro Petta Petto said...

akhirnya... ko update jugak pasal life ko... lain kali buat camni hari2 ekh... memang seronok jadi stalker ko... XP

Shiro Petta Petto said...

akhirnya... ko update jugak pasal life ko... lain kali buat camni hari2 ekh... memang seronok jadi stalker ko... XP

♥sophie♥ said...

miahahaha,, mkn kropok sensorg !
busy benor nampaknye,, hekhek ;p

Misz Jenny said...

Kalaulah cakap panjang cenggini sampai xbenti2..maunya pengsan i derr...


hahaha

... said...

as salam..
wahaha~
best betul perjalanan izyan hari ni =p
ok tu~
merantau segenap pelusuk kawasan sekitar~

ekeke~
entri ni tak buang masa~
ni sebab ank buang link kat sini~
tu yang mai sini~
ok2. tipu. sebab reader kat blog ni =p

oh~
link uitm.ekeke~ band apa tu? boleh makan? ada macam brownies?
yum2~

Izyan Memang hebat bila sanggup kata..

Woofer Storm said...

perghhh,dari a smpi z tu diari dia buat,nak buat gak la..heheeee

Izyan Masri said...

ANGKASA:yeay.cepat2 dapatkan lese.fair n lovely agak berkesanlah.muka makin putih.kehkeh xD

Izyan Masri said...

ishiko:suka ?tenkiu2 :D

Izyan Masri said...

shiro:aku rasa ni lah entry paling tape hape aku pernah tulis.kehkeh :D

Izyan Masri said...

sophie:tulah pasal.makan kepok pon rasa dah habis busy xD

Izyan Masri said...

misz jenny :kehkeh.i pon pengsan derr xD

Izyan Masri said...

... : kehkeh.tada merantau nye.pusing2 situ jugak.kehkeh.sila2 iklan :D

Sham said...

salam kenal...

amboi sibuknya dia...!

Izyan Masri said...

woofer storm:sila2.lagi selalu lagi bagus xD

Izyan Masri said...

woofer storm:sila2.lagi selalu lagi bagus xD

Izyan Masri said...

sham:mengalahkan PM kan ? xD

kAmi dAn mEreKa said...

kopok lekor memang sedap weh, lagi2 makan mase kopok lekor masih panas2, peh~ :)

Izyan Masri said...

KAMI DAN MEREKA:MUAHAHA.AGAKLAH.KHAYAL JE BILA MAKAN XD

Mira Amirudin said...

haha klakar la yan ni..
busy sgguh! this is truly bussiness women ;))

Izyan Masri said...

mira:haha.tada businesswoman lah :D