Wednesday, April 20, 2011

Everything Happens For Reason

Hello readers !
Peace be with you guys (:

Entry kali ni kita perlu serius.Dahi kedut dan keriuk-keriukkan biar feel sikit.Mata pulak sepetkan.Ye,kita cuba mengalahkan mata anak2 cina yang sebaris je tu,Mulut pulak kita muncungkan semeter ke depan,kalau tak buat macam ni,feel serius tu tak wujud.So,penat jelah yan feel sorang2.T_T

Malam tadi sebelum tidur,yan fikir pasal semua kejadian yang menimpa diri yang kudus ni.Ayat nak suci je kan ?Baru2 ni yan hilang phone.Maybe jugaklah sebab nak bagi peluang untuk mintak tepon baru yang canggih2 kat mak dengan abah sambil berjalan riak dengan tepon tu.*tak molek sungguh perangai* Tapi kan,itu baru sikit je ujian nya.Bila ingat balik tahun lepas,almost every month ada je dugaan dan ujian.Kadang2 rasa macam "kenapa mesti aku yang kena?kenapa bukan orang lain?aku tak cukup kuat.kenapa?kenapa?kenapa??" eceh,dah macam drama samarinda pulak.Taktak.dialog tu hipokrit je.tada pon yan cakap macam tu.Ustazah pesan dulu,tak baik merungut dengan ketentuan Tuhan.Ye dak ?

bia masalah tinggi mengalahkan gunung kinabalu pon,bergambar dan bajet comel sensorang tak boleh tinggal.rasa lega lepas buat muka comel depan camera.lagi2 kalau orang puji comel.tak percaya,try lah (':

Bulan 1 tahun lepas yan kene tipu hidup2 dengan kawan sendiri,sampai rugi beratus ringgit jugaklah.Ikut hati,memang yan dah buat sate je kawan tu.Pastu koyak dua dengan rakus,cicah laju2 dalam kuah kacang.Pergh,kenyang seminggu.Tapi me as a human,kenelah sabar,kuat,dan jangan cepat melatah kan.Ecey,pandai kemain cakap.Bulan februari pulak,Phone yang baru yan beli tak sampai sebulan dah hilang kat mcd.Wuwuwu.ikut hati nak je buat sport check kat mcd sapa yang curi.Tapi nak buat mcm mana,redha je lah kan.

Bulan 3,rumah yan kat Teluk Intan kene pecah masuk dengan pencuri.Grill rumah kene kopak,pintu kereta kene pecah,barang2 macam tv LCD,laptop beberapa biji,radio,duit,sampaikan beg sekolah yan zaman dulu2 pon kene rembat jugak.Ape punya perompak lah kan.Lu nak ambik,ambiklah handbag wa beli kat Pasar malam,ni beg sekolah jugak dia nak rembat.sayang wooo.kalau jumpa si penyamun2 jalanan tu,kita bako!kita bako!*baca dengan nada cite kak limah*

Bulan 4 pulak,Yan and the whole family accident.Waktu tu dah maghrib jugaklah,nak balik rumah.Nasib baiklah tak teruk habis.Bahagian depan kereta je yang keronyok sikit ibarat cikgu yang peronyokkan buku tulis budak2 yang tak siap keje sekolah.T_T .Then,claim insurans semua,dapatlah cover balik untuk repair.Bulan 11 pulak,kawan sama2 universiti dan sama kelas,backstab yan.Pergh,wa cakap sama lu lah kan bro,kalau lu nak gaduh,kita settle depan2 a,takyah a belakang2,susah aa wa nak kene pusing belakang lak.eceyh.tiba2 nak emosi lebih.Disebabkan kawan yang kurang semiak tu lah,yan sekarang hati2 sangat bila pilih kawan.Dik,mak selalu pesan,jerawat sama merah,tapi saiz lain2.So,pilihlah kawan elok2 ye.T_T

Bulan 12,yan break up secara tragis dengan ex dulu.Punyalah lama korban sama2 mengalahkan banyaknya lembu2 yang dikorbankan time hari raya korban,*fuuh,banyaknya perkataan korban* ,akhirnya break up jugak.Tapi bila keluarga dengan kawan2 ada sama2 time susah senang,barulah yan rasa,what is the use of boyfriend pon."my ex is just an old toy and i should give it to the less fortunate." kankan ? ayat nak kerek je minah ni (':

So,meskipon tahun lepas banyak sangat dugaan,cabaran,godaan,rintangan dan juga halangan,tapi berjaya juga kuharungi dengan sabar dan tabah.Hebat dak ayat?agak2 yuna nak tak ambik ayat tu buat lirik lagu? xD .So,no matter what,just be strong and think positive,everything happens for reason.Allah tu takkan bagi dugaan tak setimpal dengan kekuatan hamba dia.am i right? so,for those of you especially yang remaja tu,janganlah sikit2 fikir nak lari dari rumah,bunuh diri ke sebab ada masalah bertimbun,lagi2 pasal boyfriend.even mak pak kau cerai pon,mak kau tada sampai nak pegi toreh tangan bunuh diri.Ni pasal boyfriend sanggup terjun dari KL Tower.tak ke rugi?Kalau kita rasa kita banyak masalah,kat lua sana lagi ramai yang bermasalah dari kita.Pray alot and remember,everything happens for reason.No matter what.so,cheers ! (:

p/s:Sapa2 nak beli baju,shawl,boleh tengok SINI

58 comments:

cik gurlzanne said...

betul kata cik yan . sabor je yang penting . ada hikmah semua tuh =]

haslinda said...

kite sbg manusia x lari dari diuji oleh ALLAH SWT. so, kite kena hadapi dgn penuh kesabaran dan ketabahan... ye x???ada hikmah yg tersembunyi disebalik setiap ujian yg menimpa tu...mgkin kite x nampak lg hikmah tu... =)

Jay said...

den xyah buek cam Yan kato nak soh buek mata cam cina..mata den mmg sepet cam cina pun..ngeh ngeh..

mmemang ekau comel lah Yan...umang aih..lebar sonyum tu???ngeh ngeh..

xpo Yan..dugaan tu semua mmg allah nak uji Yan...den pun sama cam Yan..banyak bona dugaan menimpa den tahun lopeh..

tahun lopeh den banyak hilang family..anak buah den dgn anaknya sekali meninggal kono langgar..dah maso tu dia ngandung 2 bulan..memang sodih...:(

pastu atuk den pulak meninggal..mano x sodih dah dari den kocik mmg rapat dgn yo..:(

tapi apa pun dugaan yg allah beri,kita harus tabah hadapi kenyataan..dh macam lagu kumpulan spring pulak..ngeh ngeh...

apo pun Yan tetap comel...sonyum lah ekau tu den puji lobih lobih ni??ngeh ngeh...:)

cik fai said...

yan yan yan .... relaxx ye .

hidup ini tak de sume tu tak best jugak . kalau ade menyakitkan kan .
fai pon pernah kena sume tu .
yang penting tabah , kuat tau hadapi sume ni . yan ade fai yg boleh kuat kan yan dari depan dan belakang . nak angkat yan fai tak mampu .

hahahahaha :)

cheers k . kate KEJU .
okay fai kiss yan . hahaha

fad ali said...

yan same cam fad...
penuh halangan..
tapi kite kene saba..
alhamdulillah fad da oke skit dr dulu..

cume beselah ...masalah mesti dan akan ade..
cume kite kene bijak tangani ok?

err..sedap ke cicah kuah kacang?hahah

IJAT360 said...

amboi yan..bertimpa-timpa masalah yg dtg..double triple lagi..steady la ^^

♥sophie♥ said...

yep sokong sokong ! ade hikmah semuanye kan :)

yer kite bako je bako je pencuri tu !

Bulan said...

hidup nie tak best kalo x diuji kan dear?

Arif Azmi said...

Fuh.. Banyak dugaan.. Takpe2.. Ada hikmah uh.. :).. Semuanya ujian dariNya, tak kira baik or buruk.

NisaAdnan said...

SABOR JELAH!
ALLAH TAK AKAN MENGUJI DI LUAR BATAS KEMAPUAN SESEORANG. YE DAK? SO, KITA PERLU TABAH DAN SABAR DLM MENGHARUNGI SEGALA GALANYA
*CEWAHHH MCM USTZAH GITU. HEHE

Biey said...

Datang terjah dari belog Abg Ben..

Hot Entry!!
Realiti Kehidupan : Pasangan Suami Isteri VS Pasangan Zina !! ..

Misz Jenny said...

pergh r cakap sama lu..


leh jadik pkr motivasi..hak3..

*anda ditag

Misz Jenny said...

pergh r cakap sama lu..


leh jadik pkr motivasi..hak3..

*anda ditag

aNiss :):) said...

betul! setiap yg berlaku memang ade hikmah yg tersembunyi... ngee =) sabar itu penting ya!

pissst : yan sgt cantek! serius =)

Izyan Masri said...

CIKGURLZANNE : BETUL2.SEMUA TU ADA HIKMAH KAN :D

Izyan Masri said...

haslinda:betul2.mesti nanti nampak hikmah semuanya :D

Izyan Masri said...

jay :ramainya meninggal.kesiannya.takziah ye.hehe.jangan puji.nnti kombang hidung eden tak kuncup dah xD

Izyan Masri said...

cik fai:hikhik.kiss?malulah.haha.thanks ye sayangg support yan ^^

Izyan Masri said...

fad ali:fad pon kuat eyh.
cicah kuah kacang?memang sedap xD

Izyan Masri said...

ijat360:insy dah steady dah skrg,dulu2 je problemo sikit xD

Izyan Masri said...

sophie:yeah.jom kia bako ye! thanks nasihat sayangg ^^

Izyan Masri said...

bulan:betul.tada ujian,tada cabarn hidup kan ? ^^

Izyan Masri said...

arif azmi :betul2.bila ada ujian baru lebih kuat :D

Izyan Masri said...

nisaadnan:hikhik.baiklah ustazah nisa.thanks ye support sayanggg ^^

Izyan Masri said...

miszjenny:hikhik.pakar motivasi yg hebat tak ? xD

Izyan Masri said...

anis:thanks support ye sayangg ^^ waah.jangan puji.kembang nnti.aniss pongg cantik :D

missxidi said...

Yup! suka ayat yan "my ex is just an old toy and i should give it to the less fortunate". See boys, how strong we girls are!

Jay said...

xpo.biar lobang idung ekau kombang x kuncup kuncup laie.ngeh ngeh:P

ishiko said...

fuhhh... yan ni memang kental ah.. kalo ira mme kental gak, p nanges sorang2 la jwpnye... :b

ishiko said...

fuhhh... yan ni memang kental ah.. kalo ira mme kental gak, p nanges sorang2 la jwpnye... :b

kAmi dAn mEreKa said...

tahun lepas memang musin org clash kot yan. ramai gak member kite yg alami. keh keh =)

Syimir said...

betui betui betui..
tok sah la sedih sgt2 smpai sebulan x pegang nasi..adui.semunya da ditetapkan Allah s.w.t,da Allah selalu menguji hambanya mengikut tahap keimanan org itu..^_^

HonEyBuNNy said...

betul tu...kadang2 kita kena bersyukur dengan apa yg terjadi..coz ianya mengajar erti tabah dan sabar..apa yg berlaku mmg ada sebabnya...

Izyan Masri said...

missxidi:hebat tak ayat tu ? xD

Izyan Masri said...

jay:kihkih.kojam ekau ni

Izyan Masri said...

ishiko:tadelah kental mane pon.mula2 meroyan jugak xD

Izyan Masri said...

kami dan mereka:yeke.laah.haha.takziah jugak utk diorang :D

Izyan Masri said...

syimir:betul2.dugaan allah ada hikmah semuanya :D

Izyan Masri said...

honeybunny:yes sis.totally agree :D

adan said...

salam.. banyak sungguh dugaan yg kamu terima.. heran gak denga penyamun yg rompak bek sekolah kamu tu? apa yg spesial sgt dengan beg sekolah tu?

phee ungu said...

: ya Allah , kes sama , backstabber berlambak kan zaman sekarang . dya org hot , tgk kte bdua ni hot kot . pergh , ayt tamau kalah :P

Izyan Masri said...

adan:taktaulah.pelik jugak.nak bagi anak dia kot xD

Cheno Chenonet said...

iskk sadisnyee.byk betol dugaan :(
hope sabar & tabah & kuat sentiase ok :)

Izyan Masri said...

phee:kehkeh.agaklah kot.dia hot dengan kita dua je kan xD

Jay said...

xdolah den kojam gilo...hehehe...den xkan buek org sampai camtu sekali..hehehe

Izyan Masri said...

CHENO CONET:okay,thanks ye sayanggg ^^

Izyan Masri said...

jay:kihkih.baguih2 :D

shereena said...

byknye dugaan cik yan..xpe2..sabar ye^^

Woofer Storm said...

dugan yang menimpa pasti ada hikmah,percayalah..

Dda Ly said...

saye setuju...mesti ade hikmah ape yg terjadi..:) kite kne sabar aje kan..

meh ke rumah..
~Kau Mawarku...~
keep in touch ye..♥♥♥

PeNgEmiS dUniA said...

saba ye . setiap benda mesti ade hikmahnye :)

Izyan Masri said...

shereena:thanks ye sayanggg ^^ dah okay sikit pon (:

Izyan Masri said...

woofer storm :betul tu.setuju sangat ^^

Izyan Masri said...

d_da ly :betul.semuanya ada hikmh :D

Izyan Masri said...

pengemis dunia :thanks ye (:

nik rosmawati said...

byk nya dugaan kamoo yea.tak pe.bersabar yea.pasti ada hikmah di sebaliknya.

doakan kamoo bahagia selalu.

Izyan Masri said...

NIK ROSMAWATI : thanks ye.harap2 mcm tu lah :D

chapaticokelat^^ said...

yup. everything happens for a reason .

so skunk mesti dah betambah tambah canggih kan tipun tu. C:

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, April 20, 2011

Everything Happens For Reason

Hello readers !
Peace be with you guys (:

Entry kali ni kita perlu serius.Dahi kedut dan keriuk-keriukkan biar feel sikit.Mata pulak sepetkan.Ye,kita cuba mengalahkan mata anak2 cina yang sebaris je tu,Mulut pulak kita muncungkan semeter ke depan,kalau tak buat macam ni,feel serius tu tak wujud.So,penat jelah yan feel sorang2.T_T

Malam tadi sebelum tidur,yan fikir pasal semua kejadian yang menimpa diri yang kudus ni.Ayat nak suci je kan ?Baru2 ni yan hilang phone.Maybe jugaklah sebab nak bagi peluang untuk mintak tepon baru yang canggih2 kat mak dengan abah sambil berjalan riak dengan tepon tu.*tak molek sungguh perangai* Tapi kan,itu baru sikit je ujian nya.Bila ingat balik tahun lepas,almost every month ada je dugaan dan ujian.Kadang2 rasa macam "kenapa mesti aku yang kena?kenapa bukan orang lain?aku tak cukup kuat.kenapa?kenapa?kenapa??" eceh,dah macam drama samarinda pulak.Taktak.dialog tu hipokrit je.tada pon yan cakap macam tu.Ustazah pesan dulu,tak baik merungut dengan ketentuan Tuhan.Ye dak ?

bia masalah tinggi mengalahkan gunung kinabalu pon,bergambar dan bajet comel sensorang tak boleh tinggal.rasa lega lepas buat muka comel depan camera.lagi2 kalau orang puji comel.tak percaya,try lah (':

Bulan 1 tahun lepas yan kene tipu hidup2 dengan kawan sendiri,sampai rugi beratus ringgit jugaklah.Ikut hati,memang yan dah buat sate je kawan tu.Pastu koyak dua dengan rakus,cicah laju2 dalam kuah kacang.Pergh,kenyang seminggu.Tapi me as a human,kenelah sabar,kuat,dan jangan cepat melatah kan.Ecey,pandai kemain cakap.Bulan februari pulak,Phone yang baru yan beli tak sampai sebulan dah hilang kat mcd.Wuwuwu.ikut hati nak je buat sport check kat mcd sapa yang curi.Tapi nak buat mcm mana,redha je lah kan.

Bulan 3,rumah yan kat Teluk Intan kene pecah masuk dengan pencuri.Grill rumah kene kopak,pintu kereta kene pecah,barang2 macam tv LCD,laptop beberapa biji,radio,duit,sampaikan beg sekolah yan zaman dulu2 pon kene rembat jugak.Ape punya perompak lah kan.Lu nak ambik,ambiklah handbag wa beli kat Pasar malam,ni beg sekolah jugak dia nak rembat.sayang wooo.kalau jumpa si penyamun2 jalanan tu,kita bako!kita bako!*baca dengan nada cite kak limah*

Bulan 4 pulak,Yan and the whole family accident.Waktu tu dah maghrib jugaklah,nak balik rumah.Nasib baiklah tak teruk habis.Bahagian depan kereta je yang keronyok sikit ibarat cikgu yang peronyokkan buku tulis budak2 yang tak siap keje sekolah.T_T .Then,claim insurans semua,dapatlah cover balik untuk repair.Bulan 11 pulak,kawan sama2 universiti dan sama kelas,backstab yan.Pergh,wa cakap sama lu lah kan bro,kalau lu nak gaduh,kita settle depan2 a,takyah a belakang2,susah aa wa nak kene pusing belakang lak.eceyh.tiba2 nak emosi lebih.Disebabkan kawan yang kurang semiak tu lah,yan sekarang hati2 sangat bila pilih kawan.Dik,mak selalu pesan,jerawat sama merah,tapi saiz lain2.So,pilihlah kawan elok2 ye.T_T

Bulan 12,yan break up secara tragis dengan ex dulu.Punyalah lama korban sama2 mengalahkan banyaknya lembu2 yang dikorbankan time hari raya korban,*fuuh,banyaknya perkataan korban* ,akhirnya break up jugak.Tapi bila keluarga dengan kawan2 ada sama2 time susah senang,barulah yan rasa,what is the use of boyfriend pon."my ex is just an old toy and i should give it to the less fortunate." kankan ? ayat nak kerek je minah ni (':

So,meskipon tahun lepas banyak sangat dugaan,cabaran,godaan,rintangan dan juga halangan,tapi berjaya juga kuharungi dengan sabar dan tabah.Hebat dak ayat?agak2 yuna nak tak ambik ayat tu buat lirik lagu? xD .So,no matter what,just be strong and think positive,everything happens for reason.Allah tu takkan bagi dugaan tak setimpal dengan kekuatan hamba dia.am i right? so,for those of you especially yang remaja tu,janganlah sikit2 fikir nak lari dari rumah,bunuh diri ke sebab ada masalah bertimbun,lagi2 pasal boyfriend.even mak pak kau cerai pon,mak kau tada sampai nak pegi toreh tangan bunuh diri.Ni pasal boyfriend sanggup terjun dari KL Tower.tak ke rugi?Kalau kita rasa kita banyak masalah,kat lua sana lagi ramai yang bermasalah dari kita.Pray alot and remember,everything happens for reason.No matter what.so,cheers ! (:

p/s:Sapa2 nak beli baju,shawl,boleh tengok SINI

58 comments:

cik gurlzanne said...

betul kata cik yan . sabor je yang penting . ada hikmah semua tuh =]

haslinda said...

kite sbg manusia x lari dari diuji oleh ALLAH SWT. so, kite kena hadapi dgn penuh kesabaran dan ketabahan... ye x???ada hikmah yg tersembunyi disebalik setiap ujian yg menimpa tu...mgkin kite x nampak lg hikmah tu... =)

Jay said...

den xyah buek cam Yan kato nak soh buek mata cam cina..mata den mmg sepet cam cina pun..ngeh ngeh..

mmemang ekau comel lah Yan...umang aih..lebar sonyum tu???ngeh ngeh..

xpo Yan..dugaan tu semua mmg allah nak uji Yan...den pun sama cam Yan..banyak bona dugaan menimpa den tahun lopeh..

tahun lopeh den banyak hilang family..anak buah den dgn anaknya sekali meninggal kono langgar..dah maso tu dia ngandung 2 bulan..memang sodih...:(

pastu atuk den pulak meninggal..mano x sodih dah dari den kocik mmg rapat dgn yo..:(

tapi apa pun dugaan yg allah beri,kita harus tabah hadapi kenyataan..dh macam lagu kumpulan spring pulak..ngeh ngeh...

apo pun Yan tetap comel...sonyum lah ekau tu den puji lobih lobih ni??ngeh ngeh...:)

cik fai said...

yan yan yan .... relaxx ye .

hidup ini tak de sume tu tak best jugak . kalau ade menyakitkan kan .
fai pon pernah kena sume tu .
yang penting tabah , kuat tau hadapi sume ni . yan ade fai yg boleh kuat kan yan dari depan dan belakang . nak angkat yan fai tak mampu .

hahahahaha :)

cheers k . kate KEJU .
okay fai kiss yan . hahaha

fad ali said...

yan same cam fad...
penuh halangan..
tapi kite kene saba..
alhamdulillah fad da oke skit dr dulu..

cume beselah ...masalah mesti dan akan ade..
cume kite kene bijak tangani ok?

err..sedap ke cicah kuah kacang?hahah

IJAT360 said...

amboi yan..bertimpa-timpa masalah yg dtg..double triple lagi..steady la ^^

♥sophie♥ said...

yep sokong sokong ! ade hikmah semuanye kan :)

yer kite bako je bako je pencuri tu !

Bulan said...

hidup nie tak best kalo x diuji kan dear?

Arif Azmi said...

Fuh.. Banyak dugaan.. Takpe2.. Ada hikmah uh.. :).. Semuanya ujian dariNya, tak kira baik or buruk.

NisaAdnan said...

SABOR JELAH!
ALLAH TAK AKAN MENGUJI DI LUAR BATAS KEMAPUAN SESEORANG. YE DAK? SO, KITA PERLU TABAH DAN SABAR DLM MENGHARUNGI SEGALA GALANYA
*CEWAHHH MCM USTZAH GITU. HEHE

Biey said...

Datang terjah dari belog Abg Ben..

Hot Entry!!
Realiti Kehidupan : Pasangan Suami Isteri VS Pasangan Zina !! ..

Misz Jenny said...

pergh r cakap sama lu..


leh jadik pkr motivasi..hak3..

*anda ditag

Misz Jenny said...

pergh r cakap sama lu..


leh jadik pkr motivasi..hak3..

*anda ditag

aNiss :):) said...

betul! setiap yg berlaku memang ade hikmah yg tersembunyi... ngee =) sabar itu penting ya!

pissst : yan sgt cantek! serius =)

Izyan Masri said...

CIKGURLZANNE : BETUL2.SEMUA TU ADA HIKMAH KAN :D

Izyan Masri said...

haslinda:betul2.mesti nanti nampak hikmah semuanya :D

Izyan Masri said...

jay :ramainya meninggal.kesiannya.takziah ye.hehe.jangan puji.nnti kombang hidung eden tak kuncup dah xD

Izyan Masri said...

cik fai:hikhik.kiss?malulah.haha.thanks ye sayangg support yan ^^

Izyan Masri said...

fad ali:fad pon kuat eyh.
cicah kuah kacang?memang sedap xD

Izyan Masri said...

ijat360:insy dah steady dah skrg,dulu2 je problemo sikit xD

Izyan Masri said...

sophie:yeah.jom kia bako ye! thanks nasihat sayangg ^^

Izyan Masri said...

bulan:betul.tada ujian,tada cabarn hidup kan ? ^^

Izyan Masri said...

arif azmi :betul2.bila ada ujian baru lebih kuat :D

Izyan Masri said...

nisaadnan:hikhik.baiklah ustazah nisa.thanks ye support sayanggg ^^

Izyan Masri said...

miszjenny:hikhik.pakar motivasi yg hebat tak ? xD

Izyan Masri said...

anis:thanks support ye sayangg ^^ waah.jangan puji.kembang nnti.aniss pongg cantik :D

missxidi said...

Yup! suka ayat yan "my ex is just an old toy and i should give it to the less fortunate". See boys, how strong we girls are!

Jay said...

xpo.biar lobang idung ekau kombang x kuncup kuncup laie.ngeh ngeh:P

ishiko said...

fuhhh... yan ni memang kental ah.. kalo ira mme kental gak, p nanges sorang2 la jwpnye... :b

ishiko said...

fuhhh... yan ni memang kental ah.. kalo ira mme kental gak, p nanges sorang2 la jwpnye... :b

kAmi dAn mEreKa said...

tahun lepas memang musin org clash kot yan. ramai gak member kite yg alami. keh keh =)

Syimir said...

betui betui betui..
tok sah la sedih sgt2 smpai sebulan x pegang nasi..adui.semunya da ditetapkan Allah s.w.t,da Allah selalu menguji hambanya mengikut tahap keimanan org itu..^_^

HonEyBuNNy said...

betul tu...kadang2 kita kena bersyukur dengan apa yg terjadi..coz ianya mengajar erti tabah dan sabar..apa yg berlaku mmg ada sebabnya...

Izyan Masri said...

missxidi:hebat tak ayat tu ? xD

Izyan Masri said...

jay:kihkih.kojam ekau ni

Izyan Masri said...

ishiko:tadelah kental mane pon.mula2 meroyan jugak xD

Izyan Masri said...

kami dan mereka:yeke.laah.haha.takziah jugak utk diorang :D

Izyan Masri said...

syimir:betul2.dugaan allah ada hikmah semuanya :D

Izyan Masri said...

honeybunny:yes sis.totally agree :D

adan said...

salam.. banyak sungguh dugaan yg kamu terima.. heran gak denga penyamun yg rompak bek sekolah kamu tu? apa yg spesial sgt dengan beg sekolah tu?

phee ungu said...

: ya Allah , kes sama , backstabber berlambak kan zaman sekarang . dya org hot , tgk kte bdua ni hot kot . pergh , ayt tamau kalah :P

Izyan Masri said...

adan:taktaulah.pelik jugak.nak bagi anak dia kot xD

Cheno Chenonet said...

iskk sadisnyee.byk betol dugaan :(
hope sabar & tabah & kuat sentiase ok :)

Izyan Masri said...

phee:kehkeh.agaklah kot.dia hot dengan kita dua je kan xD

Jay said...

xdolah den kojam gilo...hehehe...den xkan buek org sampai camtu sekali..hehehe

Izyan Masri said...

CHENO CONET:okay,thanks ye sayanggg ^^

Izyan Masri said...

jay:kihkih.baguih2 :D

shereena said...

byknye dugaan cik yan..xpe2..sabar ye^^

Woofer Storm said...

dugan yang menimpa pasti ada hikmah,percayalah..

Dda Ly said...

saye setuju...mesti ade hikmah ape yg terjadi..:) kite kne sabar aje kan..

meh ke rumah..
~Kau Mawarku...~
keep in touch ye..♥♥♥

PeNgEmiS dUniA said...

saba ye . setiap benda mesti ade hikmahnye :)

Izyan Masri said...

shereena:thanks ye sayanggg ^^ dah okay sikit pon (:

Izyan Masri said...

woofer storm :betul tu.setuju sangat ^^

Izyan Masri said...

d_da ly :betul.semuanya ada hikmh :D

Izyan Masri said...

pengemis dunia :thanks ye (:

nik rosmawati said...

byk nya dugaan kamoo yea.tak pe.bersabar yea.pasti ada hikmah di sebaliknya.

doakan kamoo bahagia selalu.

Izyan Masri said...

NIK ROSMAWATI : thanks ye.harap2 mcm tu lah :D

chapaticokelat^^ said...

yup. everything happens for a reason .

so skunk mesti dah betambah tambah canggih kan tipun tu. C: