Friday, April 01, 2011

Habislah dah tersalah makan ni

Hello everybody !
Peace be with you guys (:

Ni mesti ada yang nak buat2 caring lah lepas tu tanya "dah kenapa ni?silap makan ?keracunan?makan apa tadi ? kesiannya" dahdah.baiklah anda anda semua simpan muka kesian atau rasa terharu,rasa simpati,rasa dukacita sebab tajuk entry sekali dengan isi dia tada kaitan langsung dengan keracunan segala bagai tu.

Hari ni dengan bangganya Yan buatlah lawatan sambil belajar ke belog warga senior yakni yang berumur sikitlah kan macam ibu2 bapak2 sekalian,kononnya nak cedok ilmu barang sebaldi dua.Almaklumlah,belog2,para ibu dan bapak ni selalunya banyak bagi nasihat,ilmu berdozen2 dan semuanya serius yang memerlukan kening serta dahi dikerutkan sehingga timbul 3 lapisan kedut bila baca entry diorang.Lainlah macam belog yan ni.Semuanya hasil bebelan kosong yang tapehape dan tak berfaedah langsung.*Mesti ada yang mengangguk tanda setuju habis2 habisan .T_T
Tengah sedap menjamu mata sampai bulat dan tak mampu dirapatkan lagi,tiba2 Yan terjumpa banyak entry pasal restoran yang dapat sijil pengesahan halal Jakim dan restoran yang ditarik balik.Homaigoood.sila baca dengan mulut separa nganga sebagai sokongan bahawa ni berita yang
mengejutkan.Apekah?Bilakah?Bagaimanakah?Berapakah?Dimanakah??"hang pasai pa yan yang dok kalut tanya soalan banyak lagu tu? " Macam tu lah reaksi bila terlalu terkejut.So,kat bawah ni list restoran yang dapat sijil halal,ditarik balik dan memang tak pernah dapat halal pon ! jom kita serang mereka.zaap.

yang ni semua memang dapat sijil halal jakim.Kalau hampa nak melantaq habisan pon boleh.Takda sapa nak marah aihh.Fuuh lega.Sudahlah Yan baru je makan secret hari tu.Lepas ni adalah alasan untuk mak bagi yan makan berdozen2 grilled chicken kat secret recipe.
1) McDonald
2) A&W
3) Secret Recipe
4) Coffee bean

Yang ni semua baru je ditarik balik.sebab kononnya diorang ni tak mengikut piawaian halal jakim.Punyalah sedap Yan melantak kat victoria station dulu denga penuh bangga sampai 7 hari 7 malam masih kenyang,Sekalinya ditarik sijil halal.Tahniah izyan.T_T.terpaksalah tunggu lagi 7 keturunan sampai diorang ikut piawaian Jakim balik.
1) Victoria Station
2) Kam Lun Ta
3) Lotus Family Restoran

Yang bawah ni pulak memang tak pernah langsung dapat sijil halal.yang ni kita jangan kawan.nak tengok senarai nama bawah ni pon guna hujung mata sebelah kiri je.faham.
1) San Francisco Steakhouse
2) Chicken Rice Shop

3) Kiwi Express

chicken rice shop, Yan tak pernah makan lagi kat situ sebab nasi ayam mak jauh lagi sedap.kalau makan tu,rasa taknak tinggal meja makan dah.

lepas godek2 page senior belog tu,ada lagi rupanya yang tak ada dalam senarai halal Jakim atau senang cerita,diorang ni taknak mintak pon cop halal tu.ohbanyaknya.semua ni dalam suria KLCC.

Madam Kwan’s, Spring Garden, Rain Nudle House, Bukhara, Chillis, California PIzza, Kelantan Delights, Chakri’s Palace, Rotiboy Bakeshoppe, Auntie Anne’s Pretzels, Cinnabon, Al-Marjan , Bong Sen (Vietnamese) , Chinoz On the Park, Dome Café, Genki Sushi, Gloria Jean’s Coffees, House of Sudanese Food, San Francisco Steak House/Santini,Starbuck

Lepas ni makan kat warung kak jah jelah.Dah sahsah halal.Ke nak kena mintak sijil halal jakim jugak ?

So,for those of you outside there yang nak makan tu,janganlah main taram je.Pandang kiri kanan,makanlah dengan selamat.Make sure check dulu sebelum makan.Janganlah tanya pekerja dia.sahsahlah dia cakap semua halal.You know what ?every single thing or food yang masuk dalam badan ni akan jadi darah daging.Kalau ada non-halal food yang masuk,mulalah jadi hantu belangkung kehulur kehilir mengacau anak dara orang,merembat ayam tok ketua atau pon mencuri durian pak imam.Satu lagi,disebabkan non-halal food tu jugak,hati mulalah gelap mengalahkan belakang kuali,ilmu susah nak masuk.tu yang last2 bila cikgu tanya 14-2 jadi berapa? jawapannya 6.See ?So,avoid it from now.just eat something yang betul2 anda anda dan anda rasa yakin.kemain macam ustazah sekolah rendah time sekolah agama petang2 dulu.Cheers !

SILA VISIT BELOG DIBAWAH NI,WAJIB.AMARAN KERAS.(:

13 comments:

Amiera Hilton said...

uish byk gile yg tak dpt sijil halal ek. baru tahu T_T

btw thanks for sharing! :)

Henry Zackery said...

x ajak pun kite T__T

Apabila Kartun Wujud Di Dunia

Izyan Masri said...

AJAK KE MANA WAHAI SI HENRY .HAHA:D

maisarah said...

grr.. banyak gila. org dah sedap duk melantak igt kan halal. adoii.. =.=

cuba cari kat fb,ammar azili. nnt jumpe ah. dia pakai cermin mata. ha.

Shazmiey Abdurahman said...

huk hukk.. bru tau.. yang chicken rice shop tu takda sijil halal.perrghh!

Bird Fizousz said...

alamak, chicken rice sh0p pun xde sijil halal ke?? s0b3.. bru nk gi mkn kt situ.. huhu..:(
anyway, thanx 4 da inf0 yan..;)

lisa said...

banyaknya jelajah kedai makan :D

... said...

as salam..
hehe~
bagus! perkongsian maklumat.
oo..chicken rice shop pun

=_="

oo..kalau tak ke warung kak jah, kat dapur rumah je la..lagi save budget. belakang rumah puna ada tanam pokok2 sayur. nasib baik tadke reban ayam.

er..reban ayam.ekeke. boleh dengar ayam berkokok pagi2. ekeke~

=p

Izyan Masri said...

maisarah :tu lah pasal,yan pongg dah melantak habis habisan dah xD

Izyan Masri said...

shazmiey:tau takpa.dulu pon yan main telan je.kihkih :D

Izyan Masri said...

bird:haha.semua taktau kan pasal chicken rice shop tu.:D

Izyan Masri said...

lisa:jelajah tak banyak mana pon :D

Izyan Masri said...

... tu lah pasal,makan rumah lagi sedap.dah sah sah ikut tekak kan :D

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, April 01, 2011

Habislah dah tersalah makan ni

Hello everybody !
Peace be with you guys (:

Ni mesti ada yang nak buat2 caring lah lepas tu tanya "dah kenapa ni?silap makan ?keracunan?makan apa tadi ? kesiannya" dahdah.baiklah anda anda semua simpan muka kesian atau rasa terharu,rasa simpati,rasa dukacita sebab tajuk entry sekali dengan isi dia tada kaitan langsung dengan keracunan segala bagai tu.

Hari ni dengan bangganya Yan buatlah lawatan sambil belajar ke belog warga senior yakni yang berumur sikitlah kan macam ibu2 bapak2 sekalian,kononnya nak cedok ilmu barang sebaldi dua.Almaklumlah,belog2,para ibu dan bapak ni selalunya banyak bagi nasihat,ilmu berdozen2 dan semuanya serius yang memerlukan kening serta dahi dikerutkan sehingga timbul 3 lapisan kedut bila baca entry diorang.Lainlah macam belog yan ni.Semuanya hasil bebelan kosong yang tapehape dan tak berfaedah langsung.*Mesti ada yang mengangguk tanda setuju habis2 habisan .T_T
Tengah sedap menjamu mata sampai bulat dan tak mampu dirapatkan lagi,tiba2 Yan terjumpa banyak entry pasal restoran yang dapat sijil pengesahan halal Jakim dan restoran yang ditarik balik.Homaigoood.sila baca dengan mulut separa nganga sebagai sokongan bahawa ni berita yang
mengejutkan.Apekah?Bilakah?Bagaimanakah?Berapakah?Dimanakah??"hang pasai pa yan yang dok kalut tanya soalan banyak lagu tu? " Macam tu lah reaksi bila terlalu terkejut.So,kat bawah ni list restoran yang dapat sijil halal,ditarik balik dan memang tak pernah dapat halal pon ! jom kita serang mereka.zaap.

yang ni semua memang dapat sijil halal jakim.Kalau hampa nak melantaq habisan pon boleh.Takda sapa nak marah aihh.Fuuh lega.Sudahlah Yan baru je makan secret hari tu.Lepas ni adalah alasan untuk mak bagi yan makan berdozen2 grilled chicken kat secret recipe.
1) McDonald
2) A&W
3) Secret Recipe
4) Coffee bean

Yang ni semua baru je ditarik balik.sebab kononnya diorang ni tak mengikut piawaian halal jakim.Punyalah sedap Yan melantak kat victoria station dulu denga penuh bangga sampai 7 hari 7 malam masih kenyang,Sekalinya ditarik sijil halal.Tahniah izyan.T_T.terpaksalah tunggu lagi 7 keturunan sampai diorang ikut piawaian Jakim balik.
1) Victoria Station
2) Kam Lun Ta
3) Lotus Family Restoran

Yang bawah ni pulak memang tak pernah langsung dapat sijil halal.yang ni kita jangan kawan.nak tengok senarai nama bawah ni pon guna hujung mata sebelah kiri je.faham.
1) San Francisco Steakhouse
2) Chicken Rice Shop

3) Kiwi Express

chicken rice shop, Yan tak pernah makan lagi kat situ sebab nasi ayam mak jauh lagi sedap.kalau makan tu,rasa taknak tinggal meja makan dah.

lepas godek2 page senior belog tu,ada lagi rupanya yang tak ada dalam senarai halal Jakim atau senang cerita,diorang ni taknak mintak pon cop halal tu.ohbanyaknya.semua ni dalam suria KLCC.

Madam Kwan’s, Spring Garden, Rain Nudle House, Bukhara, Chillis, California PIzza, Kelantan Delights, Chakri’s Palace, Rotiboy Bakeshoppe, Auntie Anne’s Pretzels, Cinnabon, Al-Marjan , Bong Sen (Vietnamese) , Chinoz On the Park, Dome Café, Genki Sushi, Gloria Jean’s Coffees, House of Sudanese Food, San Francisco Steak House/Santini,Starbuck

Lepas ni makan kat warung kak jah jelah.Dah sahsah halal.Ke nak kena mintak sijil halal jakim jugak ?

So,for those of you outside there yang nak makan tu,janganlah main taram je.Pandang kiri kanan,makanlah dengan selamat.Make sure check dulu sebelum makan.Janganlah tanya pekerja dia.sahsahlah dia cakap semua halal.You know what ?every single thing or food yang masuk dalam badan ni akan jadi darah daging.Kalau ada non-halal food yang masuk,mulalah jadi hantu belangkung kehulur kehilir mengacau anak dara orang,merembat ayam tok ketua atau pon mencuri durian pak imam.Satu lagi,disebabkan non-halal food tu jugak,hati mulalah gelap mengalahkan belakang kuali,ilmu susah nak masuk.tu yang last2 bila cikgu tanya 14-2 jadi berapa? jawapannya 6.See ?So,avoid it from now.just eat something yang betul2 anda anda dan anda rasa yakin.kemain macam ustazah sekolah rendah time sekolah agama petang2 dulu.Cheers !

SILA VISIT BELOG DIBAWAH NI,WAJIB.AMARAN KERAS.(:

13 comments:

Amiera Hilton said...

uish byk gile yg tak dpt sijil halal ek. baru tahu T_T

btw thanks for sharing! :)

Henry Zackery said...

x ajak pun kite T__T

Apabila Kartun Wujud Di Dunia

Izyan Masri said...

AJAK KE MANA WAHAI SI HENRY .HAHA:D

maisarah said...

grr.. banyak gila. org dah sedap duk melantak igt kan halal. adoii.. =.=

cuba cari kat fb,ammar azili. nnt jumpe ah. dia pakai cermin mata. ha.

Shazmiey Abdurahman said...

huk hukk.. bru tau.. yang chicken rice shop tu takda sijil halal.perrghh!

Bird Fizousz said...

alamak, chicken rice sh0p pun xde sijil halal ke?? s0b3.. bru nk gi mkn kt situ.. huhu..:(
anyway, thanx 4 da inf0 yan..;)

lisa said...

banyaknya jelajah kedai makan :D

... said...

as salam..
hehe~
bagus! perkongsian maklumat.
oo..chicken rice shop pun

=_="

oo..kalau tak ke warung kak jah, kat dapur rumah je la..lagi save budget. belakang rumah puna ada tanam pokok2 sayur. nasib baik tadke reban ayam.

er..reban ayam.ekeke. boleh dengar ayam berkokok pagi2. ekeke~

=p

Izyan Masri said...

maisarah :tu lah pasal,yan pongg dah melantak habis habisan dah xD

Izyan Masri said...

shazmiey:tau takpa.dulu pon yan main telan je.kihkih :D

Izyan Masri said...

bird:haha.semua taktau kan pasal chicken rice shop tu.:D

Izyan Masri said...

lisa:jelajah tak banyak mana pon :D

Izyan Masri said...

... tu lah pasal,makan rumah lagi sedap.dah sah sah ikut tekak kan :D