Thursday, April 28, 2011

Hari bermakna bila jumpa harta karun.(':

Hello lovelies !
Peace be with you guys (:

Wahh.tajuk nak gempak je.Mesti korang tak sabar2 nak tau apakah harta karun tersebut,siapakah pemilik harta karun,bagaimanakah dan semua kahkah yang lain kan ?Soalan nak macam bagus je.Bajet orang kesah sangat dengan harta karun tu.(': Lately ni kehidupan yan semakin busy.Tension yan.Tension dia sampai tahap bila yan buat lawak,diri sendiri pon taknak gelak.Rasa macam tak lawak langsung diri sendiri punya lawak.Sedih tau bila kita buat lawak tapi kita rasa benda tu tak lawak langsung.Walaupun otak berputar dan bersenggol senggolan nak buat lawak,tapi lawak still pada takuk yang lama.Tada anjakan paradigma orang kata.(': Tapi yan kalau tension tak main lah duduk dalam bilik sensorang2 sambil berkerut2 dahi nak tambah tension.tak kental lah bro.So,yan pon buat keputusan untuk kemas bilik dan berlibur sensorang diri.

so,yan pon kemaslah bilik dengan rakusnya,kemas almari buku,belek2 buku2 lama,lepastu tengah sedap2,susun rak buku biar molek macam senyumlah senyumlah ahhai cik mek molek.*tiba2 rindu dengan dato' m daud berkilau2.* (': okay,kita fokus,bila sedap2 susun rak buku tiba2 yan terjumpa harta karun! buku warna pink!nampak tanda seru?so,baca dengan tegas.rasa macam nak menangis je tengok buku tu.Diari wa laah bro.diari zaman kecik2 dulu.See?zaman kecik2 dah pandai buat diari.kene tepon mak ni bagitau akan kehebatan yang menulis diari time kecik2.mesti mak bangga habis (':

Bila tengok isi dalam diari time kecik2 tu,rasa macam nak gelak pon ada.Ada ke patut kene patuk ayam botak pon nak tulis dalam diari.tak kanak2 sungguh.Cuba lah tulis pasal kumpulan westlife yang ahli dia semua hensem sampai sanggup bermati-matian nak kawen dengan diorang pastu sanggup tidor lewat malam semata2 nak dengar kaset diorang dalam walkman.eyh,dulu kan,sapa ada walkman kira habis stylo der,lagi2 kalau jalan sambil wayar walkman berbelit2 kat badan,mesti semua orang tengok kau dengan rasa macam ni " wow.mesti kaya dak ni ada walkman woo." macam tu sekali penangan walkman satu waktu dulu (':

Pastu kan,dalam diari tu ada cerita pasal,hari ni jatuh basikal.what thee?? sejak bila yan pernah jatuh basikal ni?Tak brader lah kalau jatuh basikal.Ni mesti ada yang nak sabotaj ni.tacingg a macam ni T_T Nak lagi best,dalam diari tu ada cerita pasal mak gantung kasut kat leher.wakaka.yang ni jom kita gelak ramai2.tu lah,time kecik2 yan ni jenis nampak kasut blink2 je,mulalah nak beli,sedangkan kasut kat rumah berlambak lagi tak guna,tak pon,kalau promoter kat tempat kasut tu muka dia ala2 brian backstreetboys pon,confirm yan nak beli jugak kasut kat situ even dia jual seliper jepun colourful je sebenarnya.Kesimpulannya,kalau yan jumpa kasut,mulalah rakus macam budak2 dapat cekelat.Rasa hebat dan maha fames kalau ada banyak kasut.so,sampailah yan dah tak suka kasut2 tu tapi tak sempat pakai pon lagi,so,mak sebagai gangster pekan teluk intan,teruslah membuli insan lemah dan tertindas macam yan dengan cara sangkut kasut2 tu guna tali rafia pastu sangkut kat leher yan.Rasa macam keling jual botol pulak.(':

Bila tengok balik diari ni rasa nak bako je.kita bako!kita bako!soleysoley~okay,tak lawak.-.- diari tu lah harta karun yang boleh menjatuhkan pasaran saham yan kalau orang lain baca.semua cerita yang tak ada class you.eeww.mencik titew.okay,so cheers ! (:

pssssstt: ada sapa2 tau tak mana2 blogger yang boleh buat header blog tak kisahlah comel ke tak.yan tada masa nak design sendiri.wuwuwu.T_T kalau maklong busu belakang rumah korang boleh buat pon tak kisah lah,janji boleh tolong.nanti kite suruh mak kite bagi duit untuk bayar dengan kamu ye.hikhik.izyan masri,tolonglah matang weeeyhhhh.-.-'

p/s: Shawl tajima di SINI

58 comments:

fad ali said...

wahhh..fad ade walkman dulu...

bukan setakat berbelit...siap meleret atas jalan..hebakk kan?hahha

♥sophie♥ said...

hehe,, try tanye cik kopi (:

comel jew ,, dulu fie ade gak diari but fie bukan tulis betul2 pon,, satu dua kali,, dah mls ! hihi

haslinda said...

amboi, kecik2 lagi da ada diari... ^^

AliaJustea said...

uhukkss... diari alia entah mane yan.. memg bnyk rhsia akan trbongkar bila jmpe diari tu balik.. ngee~

isma said...

amboi... sungguh kanak kanak diari yan.

nak wat header erk...

terjah la MAS AHMAD SAFWAN
http://www.masahmadsafwan.com/

msredcheesecake said...

cik izyan,
diari msred da bako da bako...kakaaa...banyak rahsia...nnti bf baca mati....eee...

sweet stalker said...

haha, comel gila lah yan ni. atien dulu mase 6 taun takde diari tapi salu tulis dalam diari mama. haha.

atien kenal satu blogger yag buat header, header blog atien dye yg buat.. nama dye keyri..

ni link dye

http://aq-keyri.blogspot.com/

angkasa said...

kak yan!! ada ada.sini
http://ddbshop.blogspot.com/

yg utk header tu

ishiko said...

kehkehkeh,, kita pun ada diary masa kecik2x.. tp bukan wane pink hokey.. *grr.. loye tiba2.. ayy.. yan meh jenguk en3 baru nh..

Cik Bee~! said...

nasib2.....diari oh diari..hehe

Jay said...

wah Yan bagilah Jay baca..hahaha..mesti comel je kan coz perangai budak kecik ni kan comel..hehehe...

isabelle said...

skrg pun kita bajet blog yg mcm online diary ni cool.
esok2 tua, baca balik..ntah apa kita kata

syafiqstatichot said...

fuyooo ada diari mase kecik2 dahsyat! sangat matured! hahahaha :)

Akid azami said...

dipatuk ayam botak? Kahkahkah!!! :D

erysweetie said...

mmg berkarun harta diari tu... jgn sampai jatuh tgn org lain =p

nub said...

diari xpnah ada. buku biodata ngan kad konon kad bisnes, tapi background kad gmbaq pemain bola..

dua ni dulu aku penah ada. harhar

BuDaK PeGheLiH said...

yg pasal walkman tu mmg btol! hakhak.. cam klakar lak bila ingat.. pas walkman tu kuar plak yg boleh taruk cd lagu plak tu.. org pnggil ape tah? lupa lak..

eh.. ingat dah.. discman kan.. klu ada discman tu mmg kaya la org tu brbanding yg ada walkman kan..

tp mcm kesian giler sapa ada discman, sbb zmn discman tu mcm kejap giler... tiba2 kuar plak mp3 kn..

Ihsan Arifin said...

cumil gile gantung kasut ;D

Nini Hartini said...

xde tulis2 pasal admire sape2 ke?hehehe..diary lama akak, penuh pasalsorg mamat yg akk minat gile masa kecik2. baru darjah 5 dah miang.kehkehekh...

Arif Azmi said...

HAHA.. perempuan ada diary.. lelaki ada journal.. :P.. rasa-rasa dah bakar kot mnde tuh.. XD

Newest Entry, Tak Kisah! Tapi Menyampah!

Reen Rostarizam said...

dulu pakai buku je buat diary,ingat lagi dulu buku siap ad yg berkunci punya..kelakar sgt..pastu kunci hlg xdpt bukak..padankan muka sendiri :p
sekrg org pakai blog lee wat diary :)

phee ungu said...

: malu laa baca diary lama :P

chemay said...

hahahah simpan diary tuh elok2..
jgn kasi org laen baca :P

Misz Jenny said...

keh3...gengster teluk intan woo..

ganah2..ciap ad aksesori ag kat leher..

tabik2..

maisarah said...

nak touching dgn blog yan. tadi nak print screen, header taknak keluar. ni dah siap buat post baru dia keluar. touching lah mcm ni. sobsob. :'( :p

Woofer Storm said...

jom bako sama dia..heeeee


*masuk blog ni rasa lain mcm je..hehee

Mira Amirudin said...

hee..mira pun kecik2 dulu ade diary..mcm2 tulis.sampai kan tiap2 hari punya kerja skola pun nak mention dln diary..haha pelik2 je!
yan,mira pun gle kasut beb!

fadh leyanie said...

gantung kasut kat leher,gempak tu Yan ! tamatlah riwayat diari tu bila yan bako!

Izyan Masri said...

fad ali:kehkeh.hebakk kemain tu.siap meleret xD

Izyan Masri said...

sophie:thanks tau for the info :D
samelah.yan pon tulis sekerat dua,lepastu campak merata2 :D

Izyan Masri said...

haslinda:kecik2 zaman rajin menulis kot XD

Izyan Masri said...

alia justea:hikhik.samelah.org lain dh baca pon.nasib baik tak ada apa :D

Izyan Masri said...

isma:tenkiu2.hehe.memang kanak2 pon diari tu :D

Izyan Masri said...

msredcheesecake:hikhik.yan tak bako lagi.saja nak simpan,lawak :D

Izyan Masri said...

sweet staker:atien,thanks ye.

haha.yan dulu diari main2 je tu.nak share diari dengan mama,mama pon tada diari xD

Izyan Masri said...

angkasa:neena,tenkiuk ye sayanggggg ^^

Izyan Masri said...

ishiko:kihkih.yan dulu kecik2 semua nak pink.yeaydah terjah entry baru :D

Izyan Masri said...

cik bee:hehe.diari2 dulu :D

Izyan Masri said...

jay:haha.comel macam tu je.:D

Izyan Masri said...

isabelle:setuju sngat.sekarang rasa habis best.bila tua,malu :D

Izyan Masri said...

isabelle:setuju sngat.sekarang rasa habis best.bila tua,malu :D

Izyan Masri said...

yafiqstatichot:haha.tau tape.sangat matured kan:D

Izyan Masri said...

akid azami:haha.aah.sakit gila wwooo.:D

Izyan Masri said...

erysweetie:tapi diari yan kecik2 ni satu rumah dah baca xD

Izyan Masri said...

nub:haha.kad nama tu aku pon ada.dulu2 fames ames kot benda tu xD

Izyan Masri said...

budak penghelih:betul2.discman dulu konon lagi cool,tapi jap je dia fames xD

Izyan Masri said...

ihsan ariffin:cikgu,lawakk eyh.haha.macm tu lah dulu2 cara mak denda :D

Izyan Masri said...

nini hartini:kihkih.yan kecik2 sangat tak tulis lagi pasal mamat2 ni kak tini,bila dah besau,baru ada xD

Izyan Masri said...

arif azmi:diari perempuan selalunya mesti pasal jiwang2 xD

Izyan Masri said...

reen rostarizam:haha.betul2.dulu2 yeye je siap berkunci.mangga kecik tu kan ? xD

Izyan Masri said...

phee ungu:diari kite best tau xD

Izyan Masri said...

chemay:kehkeh.dah ramai keluarga baca.:D

Izyan Masri said...

misz jenny:kihkih.jaja nak jugak?kak yan boleh buat xD

Izyan Masri said...

maisarah:eyheyh.mye.header akak tak keluar?misterinya

Izyan Masri said...

woofer storm:haha.lain macam kenapa ? :D

Izyan Masri said...

mira:haha.kerja sekolah kalau yan tuis dalam diari,penuh dnegan benda tu je.gila kasut?sep sikit :D

Ain Zulaikha said...

hahahaha samalah ada diary dlu tapi dah tak de dah sebab diary semua sekrang dalam otak je.. hehhehe dulu ada diary tak best sebab kakak2 suka sangat baca.. emm benci

chapaticokelat^^ said...

hahahaha~~

kasut kena gantung di leher? itu lawak! xDDD

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, April 28, 2011

Hari bermakna bila jumpa harta karun.(':

Hello lovelies !
Peace be with you guys (:

Wahh.tajuk nak gempak je.Mesti korang tak sabar2 nak tau apakah harta karun tersebut,siapakah pemilik harta karun,bagaimanakah dan semua kahkah yang lain kan ?Soalan nak macam bagus je.Bajet orang kesah sangat dengan harta karun tu.(': Lately ni kehidupan yan semakin busy.Tension yan.Tension dia sampai tahap bila yan buat lawak,diri sendiri pon taknak gelak.Rasa macam tak lawak langsung diri sendiri punya lawak.Sedih tau bila kita buat lawak tapi kita rasa benda tu tak lawak langsung.Walaupun otak berputar dan bersenggol senggolan nak buat lawak,tapi lawak still pada takuk yang lama.Tada anjakan paradigma orang kata.(': Tapi yan kalau tension tak main lah duduk dalam bilik sensorang2 sambil berkerut2 dahi nak tambah tension.tak kental lah bro.So,yan pon buat keputusan untuk kemas bilik dan berlibur sensorang diri.

so,yan pon kemaslah bilik dengan rakusnya,kemas almari buku,belek2 buku2 lama,lepastu tengah sedap2,susun rak buku biar molek macam senyumlah senyumlah ahhai cik mek molek.*tiba2 rindu dengan dato' m daud berkilau2.* (': okay,kita fokus,bila sedap2 susun rak buku tiba2 yan terjumpa harta karun! buku warna pink!nampak tanda seru?so,baca dengan tegas.rasa macam nak menangis je tengok buku tu.Diari wa laah bro.diari zaman kecik2 dulu.See?zaman kecik2 dah pandai buat diari.kene tepon mak ni bagitau akan kehebatan yang menulis diari time kecik2.mesti mak bangga habis (':

Bila tengok isi dalam diari time kecik2 tu,rasa macam nak gelak pon ada.Ada ke patut kene patuk ayam botak pon nak tulis dalam diari.tak kanak2 sungguh.Cuba lah tulis pasal kumpulan westlife yang ahli dia semua hensem sampai sanggup bermati-matian nak kawen dengan diorang pastu sanggup tidor lewat malam semata2 nak dengar kaset diorang dalam walkman.eyh,dulu kan,sapa ada walkman kira habis stylo der,lagi2 kalau jalan sambil wayar walkman berbelit2 kat badan,mesti semua orang tengok kau dengan rasa macam ni " wow.mesti kaya dak ni ada walkman woo." macam tu sekali penangan walkman satu waktu dulu (':

Pastu kan,dalam diari tu ada cerita pasal,hari ni jatuh basikal.what thee?? sejak bila yan pernah jatuh basikal ni?Tak brader lah kalau jatuh basikal.Ni mesti ada yang nak sabotaj ni.tacingg a macam ni T_T Nak lagi best,dalam diari tu ada cerita pasal mak gantung kasut kat leher.wakaka.yang ni jom kita gelak ramai2.tu lah,time kecik2 yan ni jenis nampak kasut blink2 je,mulalah nak beli,sedangkan kasut kat rumah berlambak lagi tak guna,tak pon,kalau promoter kat tempat kasut tu muka dia ala2 brian backstreetboys pon,confirm yan nak beli jugak kasut kat situ even dia jual seliper jepun colourful je sebenarnya.Kesimpulannya,kalau yan jumpa kasut,mulalah rakus macam budak2 dapat cekelat.Rasa hebat dan maha fames kalau ada banyak kasut.so,sampailah yan dah tak suka kasut2 tu tapi tak sempat pakai pon lagi,so,mak sebagai gangster pekan teluk intan,teruslah membuli insan lemah dan tertindas macam yan dengan cara sangkut kasut2 tu guna tali rafia pastu sangkut kat leher yan.Rasa macam keling jual botol pulak.(':

Bila tengok balik diari ni rasa nak bako je.kita bako!kita bako!soleysoley~okay,tak lawak.-.- diari tu lah harta karun yang boleh menjatuhkan pasaran saham yan kalau orang lain baca.semua cerita yang tak ada class you.eeww.mencik titew.okay,so cheers ! (:

pssssstt: ada sapa2 tau tak mana2 blogger yang boleh buat header blog tak kisahlah comel ke tak.yan tada masa nak design sendiri.wuwuwu.T_T kalau maklong busu belakang rumah korang boleh buat pon tak kisah lah,janji boleh tolong.nanti kite suruh mak kite bagi duit untuk bayar dengan kamu ye.hikhik.izyan masri,tolonglah matang weeeyhhhh.-.-'

p/s: Shawl tajima di SINI

58 comments:

fad ali said...

wahhh..fad ade walkman dulu...

bukan setakat berbelit...siap meleret atas jalan..hebakk kan?hahha

♥sophie♥ said...

hehe,, try tanye cik kopi (:

comel jew ,, dulu fie ade gak diari but fie bukan tulis betul2 pon,, satu dua kali,, dah mls ! hihi

haslinda said...

amboi, kecik2 lagi da ada diari... ^^

AliaJustea said...

uhukkss... diari alia entah mane yan.. memg bnyk rhsia akan trbongkar bila jmpe diari tu balik.. ngee~

isma said...

amboi... sungguh kanak kanak diari yan.

nak wat header erk...

terjah la MAS AHMAD SAFWAN
http://www.masahmadsafwan.com/

msredcheesecake said...

cik izyan,
diari msred da bako da bako...kakaaa...banyak rahsia...nnti bf baca mati....eee...

sweet stalker said...

haha, comel gila lah yan ni. atien dulu mase 6 taun takde diari tapi salu tulis dalam diari mama. haha.

atien kenal satu blogger yag buat header, header blog atien dye yg buat.. nama dye keyri..

ni link dye

http://aq-keyri.blogspot.com/

angkasa said...

kak yan!! ada ada.sini
http://ddbshop.blogspot.com/

yg utk header tu

ishiko said...

kehkehkeh,, kita pun ada diary masa kecik2x.. tp bukan wane pink hokey.. *grr.. loye tiba2.. ayy.. yan meh jenguk en3 baru nh..

Cik Bee~! said...

nasib2.....diari oh diari..hehe

Jay said...

wah Yan bagilah Jay baca..hahaha..mesti comel je kan coz perangai budak kecik ni kan comel..hehehe...

isabelle said...

skrg pun kita bajet blog yg mcm online diary ni cool.
esok2 tua, baca balik..ntah apa kita kata

syafiqstatichot said...

fuyooo ada diari mase kecik2 dahsyat! sangat matured! hahahaha :)

Akid azami said...

dipatuk ayam botak? Kahkahkah!!! :D

erysweetie said...

mmg berkarun harta diari tu... jgn sampai jatuh tgn org lain =p

nub said...

diari xpnah ada. buku biodata ngan kad konon kad bisnes, tapi background kad gmbaq pemain bola..

dua ni dulu aku penah ada. harhar

BuDaK PeGheLiH said...

yg pasal walkman tu mmg btol! hakhak.. cam klakar lak bila ingat.. pas walkman tu kuar plak yg boleh taruk cd lagu plak tu.. org pnggil ape tah? lupa lak..

eh.. ingat dah.. discman kan.. klu ada discman tu mmg kaya la org tu brbanding yg ada walkman kan..

tp mcm kesian giler sapa ada discman, sbb zmn discman tu mcm kejap giler... tiba2 kuar plak mp3 kn..

Ihsan Arifin said...

cumil gile gantung kasut ;D

Nini Hartini said...

xde tulis2 pasal admire sape2 ke?hehehe..diary lama akak, penuh pasalsorg mamat yg akk minat gile masa kecik2. baru darjah 5 dah miang.kehkehekh...

Arif Azmi said...

HAHA.. perempuan ada diary.. lelaki ada journal.. :P.. rasa-rasa dah bakar kot mnde tuh.. XD

Newest Entry, Tak Kisah! Tapi Menyampah!

Reen Rostarizam said...

dulu pakai buku je buat diary,ingat lagi dulu buku siap ad yg berkunci punya..kelakar sgt..pastu kunci hlg xdpt bukak..padankan muka sendiri :p
sekrg org pakai blog lee wat diary :)

phee ungu said...

: malu laa baca diary lama :P

chemay said...

hahahah simpan diary tuh elok2..
jgn kasi org laen baca :P

Misz Jenny said...

keh3...gengster teluk intan woo..

ganah2..ciap ad aksesori ag kat leher..

tabik2..

maisarah said...

nak touching dgn blog yan. tadi nak print screen, header taknak keluar. ni dah siap buat post baru dia keluar. touching lah mcm ni. sobsob. :'( :p

Woofer Storm said...

jom bako sama dia..heeeee


*masuk blog ni rasa lain mcm je..hehee

Mira Amirudin said...

hee..mira pun kecik2 dulu ade diary..mcm2 tulis.sampai kan tiap2 hari punya kerja skola pun nak mention dln diary..haha pelik2 je!
yan,mira pun gle kasut beb!

fadh leyanie said...

gantung kasut kat leher,gempak tu Yan ! tamatlah riwayat diari tu bila yan bako!

Izyan Masri said...

fad ali:kehkeh.hebakk kemain tu.siap meleret xD

Izyan Masri said...

sophie:thanks tau for the info :D
samelah.yan pon tulis sekerat dua,lepastu campak merata2 :D

Izyan Masri said...

haslinda:kecik2 zaman rajin menulis kot XD

Izyan Masri said...

alia justea:hikhik.samelah.org lain dh baca pon.nasib baik tak ada apa :D

Izyan Masri said...

isma:tenkiu2.hehe.memang kanak2 pon diari tu :D

Izyan Masri said...

msredcheesecake:hikhik.yan tak bako lagi.saja nak simpan,lawak :D

Izyan Masri said...

sweet staker:atien,thanks ye.

haha.yan dulu diari main2 je tu.nak share diari dengan mama,mama pon tada diari xD

Izyan Masri said...

angkasa:neena,tenkiuk ye sayanggggg ^^

Izyan Masri said...

ishiko:kihkih.yan dulu kecik2 semua nak pink.yeaydah terjah entry baru :D

Izyan Masri said...

cik bee:hehe.diari2 dulu :D

Izyan Masri said...

jay:haha.comel macam tu je.:D

Izyan Masri said...

isabelle:setuju sngat.sekarang rasa habis best.bila tua,malu :D

Izyan Masri said...

isabelle:setuju sngat.sekarang rasa habis best.bila tua,malu :D

Izyan Masri said...

yafiqstatichot:haha.tau tape.sangat matured kan:D

Izyan Masri said...

akid azami:haha.aah.sakit gila wwooo.:D

Izyan Masri said...

erysweetie:tapi diari yan kecik2 ni satu rumah dah baca xD

Izyan Masri said...

nub:haha.kad nama tu aku pon ada.dulu2 fames ames kot benda tu xD

Izyan Masri said...

budak penghelih:betul2.discman dulu konon lagi cool,tapi jap je dia fames xD

Izyan Masri said...

ihsan ariffin:cikgu,lawakk eyh.haha.macm tu lah dulu2 cara mak denda :D

Izyan Masri said...

nini hartini:kihkih.yan kecik2 sangat tak tulis lagi pasal mamat2 ni kak tini,bila dah besau,baru ada xD

Izyan Masri said...

arif azmi:diari perempuan selalunya mesti pasal jiwang2 xD

Izyan Masri said...

reen rostarizam:haha.betul2.dulu2 yeye je siap berkunci.mangga kecik tu kan ? xD

Izyan Masri said...

phee ungu:diari kite best tau xD

Izyan Masri said...

chemay:kehkeh.dah ramai keluarga baca.:D

Izyan Masri said...

misz jenny:kihkih.jaja nak jugak?kak yan boleh buat xD

Izyan Masri said...

maisarah:eyheyh.mye.header akak tak keluar?misterinya

Izyan Masri said...

woofer storm:haha.lain macam kenapa ? :D

Izyan Masri said...

mira:haha.kerja sekolah kalau yan tuis dalam diari,penuh dnegan benda tu je.gila kasut?sep sikit :D

Ain Zulaikha said...

hahahaha samalah ada diary dlu tapi dah tak de dah sebab diary semua sekrang dalam otak je.. hehhehe dulu ada diary tak best sebab kakak2 suka sangat baca.. emm benci

chapaticokelat^^ said...

hahahaha~~

kasut kena gantung di leher? itu lawak! xDDD