Monday, April 04, 2011

He's my future husband.

Hello lovelies !
Peace be with you guys (:

Tajuk nak gempak je kan ? Tak mainlah tajuk 'hari ni rasa sangat gembira' .Tak rock the world lah.Kalau mak Yan baca ni,pelempang jepun confirm dapat sebiji,peluru berpandu confirm dah dilepaskan dengan maju jayanya.Belajar pon tak habis lagi dah dok menggatal future husband segala bagai kan.Aiip,tada mood jiwang dalam entry ni okay.Sapa yang ada tertengok atau terbukak atau terbaca formspring Yan,kalau perasanlah,dah 3 orang tanya,macam mana ciri2 lelaki idaman.Fuuh,wa rasa, wa artis macam angelina jolie bro.Sorang tanya cukup kot,tapi tape,memandangkan orang dah tanya,dan Yan pon tak cukup rajin nak reply sorang demi sorang,Yan buat entry terus lah,bia satu dunia tahu,lepas ni semua boleh masuk minang,on je. :D

1.He must love kids and animals.Tak kira lah anak abang ke,anak kak jah jiran sebelah ke,anak sendiri lagi2lah kan.Kalau dia sayang budak,senang lah keje,malam2 bia dia jaga anak kecik,maka bolehlah si ibu tidur berdengkur dengkur dengan nyenyaknya.Okay kidding.Taktak.Kalau dia suka budak2,boleh tau lah kan hati dia ni mesti agak lembut,so,senang hidup anak nanti,tadelah kena ngauman singa hari2.Lagipun,tak rasa kiut ke lelaki tu kalau dia suka main dengan budak2 ? kankan ? Kalau dia suka dengan haiwan pon kira hebat,thats mean,hati dia penyayang gila babeng lah.Terharu kott.

kalau sampai mcm ni pon over jugak.dalam kereta,isteri pulak kena drive,dia layan kucing.T_T

2.If he's a good cooker is a bonus.Wow.yang ni lagi best.senang cakap macam ni " sayang,i nak chicken chop,lepastu tolong masak bubur lambuk,petang nanti masakkan i pizza,malam masakkan i ayam golek dengan buat lemon juice." fuuh.senang hidup makk,nyaahh oii.Pang!Mungkin senduk kayu yang dapat,bukan semua makanan tu.Kalau laki kau boleh masak Yan,senang hidup,kau masak,dia tolong,masak sama2 lagi.Romantik habis.Merapatkan silaturrahim kat dapur.Tadelah bila isteri masak,laki sedap2 goyang kaki lepastu marah2 makanan tak sedap.sungguh tak mulia sikap tu.sila sokong.T_T *eyh,tapi kan,taknak lah yang terel kemain macam chef wan tu,kalah wa derr.*

3.He love sports and ask his wife to join him.Fuyyoh,contohlah,kalau dia nak pegi jog pagi2,dia angkut anak bini selori pergi sekali,satu rumah jadi atlet.Kan sihat tu.Tak pon dia nak pegi main bola,dia bawak isteri dia suruh tengok dia main and support dia walaupun sebenarnya dia sepak bola pon terkena hujung bola je.aksen kameng je lebih.Like seriously,best kot kalau macam ni.Satu lagi,orang suka bersukan ni,badan sihat,bentuk badan pon cantik jugak,tadelah sekeping macam papan lapis ataupon sebesar tong dram yang tak berbentuk.Kankan ? psst,kalau dia pandai bergaya pon okay jugak,mata tak pandang kiri kanan dah.Confirm !

bawak wife suruh tengok dia berlumba,siap kiss lagi before tu.kan ke romatik habis ?

4.He loves gadget or something just like that.Maksudnya,mungkin dia suka buat collection telepon ke,mp ke,pape jelah gadget yang best2 yang boleh menimbulkan unsur2 riak dan takbur dan bongkak dan sikit kembang dibahagian hidung bila memilikinya.Takpon,kalau yang suka hias2 kereta dan minat superbike pon kira okay jugak.Bila bawak kereta tu,kalau kereta manual,cara dia tolak gear pon dah boleh menampakkan kemacho-an dia.Taktaulah kenapa,tapi orang2 yang macam ni yan selalu rasa macho habis walaupun muka dia tak berapa nak up sikit,so silalah buat mempunyai koleksi sendiri atau menolak gear kereta manual dengan penuh bergaya kerana anda akan kelihatan jauh lebih macho daripada brad pitt.

5.Mengangkut isteri kemana sahaja yang dia pergi dan tak malu untuk kenalkan isteri kat orang ramai.wa paling pantang lah kan bro bila lelaki panggil isteri dia orang rumah.Wahai si lelaki,kalau perempuan tu pon bekerja macam anda,lagi hebat kerja dia,perlu ke dipanggil orang rumah ? panggil isteri lah,mulia sikit,isteri pon rasa bangga kemain.kalau nak panggil isteri saya yang cun melecun lagi elok kot,isteri tu secara otomatik akan mengembangkan anggota muka yang bernama hidung dengan sepenuh perasaan.Lagi satu,kalau si suami ada dinner pejabat,bolehlah bawak si isteri.Ni tak,ada dinner pon tak bagitau sebab takut isteri nak ikut.Kite bako je ! Kite bako je ! *sila baca dengan nada usop wilcha*

kalau siap angkut anak lagi hebat !

Maka,tamatlah sesi membuat list lelaki idaman,tu je lah kot so far,taktau lah kalau ada lagi,Yan akan buat dalam bentuk karangan spm pulak.Actually,im not looking for someone perfect because me myself is not really good in each aspect.So,kalau dapat yang sedang2 tu pon cukuplah kan,asalkan boleh kekal lama,bahagia,then boleh lead the whole family to the a better life here after.mulalah tu nak buat ayat tacing,terharu,jiwang segala bagai.dahdah.cheers ! (:

45 comments:

Nabila Shamsudin said...

waaa nk yg camni jugak la...
sweetnyerrr.... hehe

Jay said...

insyaallah Yan..hehehe..allah akan temukan Yan dgn lelaki yg mempunyai ciri2 yg Yan idam2 kan tu....asalkan rajin berdoa dan xpernah lupakannya..hehehe..saya doakan Yan dpat apa yg Yan cari..amiinnnn...hehehe

fad ali said...

ehem2...

sedang mencari ke?huhu..

nak tau buleehh?

Izyan Masri said...

NABILA:SILASILA.PILIH YANG MANA NAK.TEEHEE :D

Izyan Masri said...

JAY:AMINN,BAIKNYA JAY NI.THANKS YE.HARAP2 DAPAT XD

Izyan Masri said...

FAD ALI : TAK CARI PON,NI MAIN CKAP JE.XD

cik fza said...

ssahnya nk cari.
satu dlm beriban gak ni.

Amiera Hilton said...

knp lelaki idaman awak sama mcm lelaki idaman sy ni?? hehe

fad ali said...

eh?yeke?

huhu....

cik fai said...

amboi amboi yan dah nak cari bakal husband plak ker?
fai nak semua tuuu boleh?
hahaha gurau je :) hehe

Bird Fizousz said...

lelaki2 sume, jgn blaja msak.. nnt izyan masri buli anda.. hahaha..:p

FizaMustafa said...

yan,saye suke ciri yang kedua.senang keje makk nak ahak~

Syimir said...

toi toi toi..
^_^

Izyan Masri said...

CIK FZA:AAH.MEMANG AGAK SUSAHLAH NAK CRI MCM NI.KANKAN XD

Izyan Masri said...

AMIERA HILTON :KITA KAN KEMBAR,BLOG PON LEBIH KURANG SAMA.PILIHAN LAKI PON LEBIH KURANG XD

Izyan Masri said...

FAD:YE LA :D

Izyan Masri said...

CIK FAI : NAK MCM TU ?BOLEH.SILA2.HEHE

Izyan Masri said...

BIRD:HAHA.OHH HASUT ORG EYH ? JANGAN DENGAR CKP BIRD :D

Izyan Masri said...

FIZA:YG KDUA ? KAN ?SENANG HIDUP KALAU MCM TUXD

Izyan Masri said...

SYIMIR : (:

Rafi Nilhan said...

whoa.. tolak gear pon macho ek? isu tu.. hahaah

Ihsan Arifin said...

saya nak isteri yang bisa bimbing saya ke syurga :)

Izyan Masri said...

RAFI : TOLAK GEAR ADA CARA BOLEH NAMPAK MACHO :D

Izyan Masri said...

IHSAN:BOLEH MEMANG BOLEH.TAPI LAKI PON KENA BELAJAR BIAR DAPAT GUIDE EACH OTHER. :D

Imran nyambek said...

abang masih lagi single.keh keh keh

Amir said...

he3...
agak2 amir buley masuk list x? :P

mahfudzah said...

wahhhh! gila sweet husband future awk nnti! haha..likee

Izyan Masri said...

IMRAN:KEHKEH.KITA DOUBLR.CEWAAH

Izyan Masri said...

AMIR:DAH LAMA TAK SEMBANG,SO DAH LUPA XD

Izyan Masri said...

MAHFUDZAH:ITU IMPIAN JE TAKTAU DAPAT LAGI KE TAK XD

Izyan Masri said...

MAHFUDZAH:ITU IMPIAN JE TAKTAU DAPAT LAGI KE TAK XD

Mutiara Bernilai said...

uwaa..
kalu jupe yg mcm ni
yan tlg chop kan utk mutiara neh.,.

ahaha~!

... said...

as salam..
hoho~
dah jumpa ke calonnya? ekeke~
cepat2 gapai impian tu~

=p

as salam..
baru update.sekadar ingin berkongsi apa yang boleh dikongsikan. jemput baca =)

infoShare :

Kekejaman Seni Ukir yang Merosakkan Pokok

kAmi dAn mEreKa!! said...

kite pon kalau boleh nak cari yg pandai masak,
lagi2 masak asam pedas,
fulamak~ mmg cair terus la,
hehe =)

cikcleopatra said...

aduh..cikcleo rase nak kawen jer skng.keke.

Izyan Masri said...

mutiara : boleh.yan ambik dulu,ada yg lain baru bagi xD

Izyan Masri said...

... : belum jumpa lagi.esok lusa adelah tu kot xD

Izyan Masri said...

kami dan mereka:tape2.nanti kita suruh semua laki belajar masak asam pedas.sebelum kawen buat interview dulu.kekexD

Izyan Masri said...

CIKCLEOPATRA:HAISH.BOLEH AJA.CEPAT CARI CALON XD

Shiro Petta Petto said...

haha... memang tak laa kalau nak jumpa lelaki camni kat tepi jalan...

taste ko gila vavi dowh... kalau dapat memang bahagia dunia akhirat...

soalan cepumas... jangan sentap... layakkah kau untuk lelaki yang kau idamkan? sumpah no offense...

cik bahulu oren said...

paling ske yg num 5 tu
hgehehee
mesti bebulu je org laen tngok :p

Izyan Masri said...

shiro:kehkeh,cuba kau baca bahagian bawah sekali,situ aku ada tulis pasal jawapan soalan cepumas kau tu xD

Izyan Masri said...

cikbaulu oren:mestilah.semua buat muka menyampah sebab jeles ! xD

Izumi said...

siyes ak mls der....mls nk pike la fb neh.....
ckup r nhan blog nih jer..... ^^
btw ritu ak pasan dh....
tp ble ak checked dye pnye twitter bru sah ko amik gmba pakwe bru ak....
Ian tu xkawen sbb dye tggu ak tow... :P
so bla lu... ><

Izyan Masri said...

KEHKEH.UMI,KAU TAU TAK YANG AKU DH TAK INGAT KITA SEMBANG PASAL APE XD

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, April 04, 2011

He's my future husband.

Hello lovelies !
Peace be with you guys (:

Tajuk nak gempak je kan ? Tak mainlah tajuk 'hari ni rasa sangat gembira' .Tak rock the world lah.Kalau mak Yan baca ni,pelempang jepun confirm dapat sebiji,peluru berpandu confirm dah dilepaskan dengan maju jayanya.Belajar pon tak habis lagi dah dok menggatal future husband segala bagai kan.Aiip,tada mood jiwang dalam entry ni okay.Sapa yang ada tertengok atau terbukak atau terbaca formspring Yan,kalau perasanlah,dah 3 orang tanya,macam mana ciri2 lelaki idaman.Fuuh,wa rasa, wa artis macam angelina jolie bro.Sorang tanya cukup kot,tapi tape,memandangkan orang dah tanya,dan Yan pon tak cukup rajin nak reply sorang demi sorang,Yan buat entry terus lah,bia satu dunia tahu,lepas ni semua boleh masuk minang,on je. :D

1.He must love kids and animals.Tak kira lah anak abang ke,anak kak jah jiran sebelah ke,anak sendiri lagi2lah kan.Kalau dia sayang budak,senang lah keje,malam2 bia dia jaga anak kecik,maka bolehlah si ibu tidur berdengkur dengkur dengan nyenyaknya.Okay kidding.Taktak.Kalau dia suka budak2,boleh tau lah kan hati dia ni mesti agak lembut,so,senang hidup anak nanti,tadelah kena ngauman singa hari2.Lagipun,tak rasa kiut ke lelaki tu kalau dia suka main dengan budak2 ? kankan ? Kalau dia suka dengan haiwan pon kira hebat,thats mean,hati dia penyayang gila babeng lah.Terharu kott.

kalau sampai mcm ni pon over jugak.dalam kereta,isteri pulak kena drive,dia layan kucing.T_T

2.If he's a good cooker is a bonus.Wow.yang ni lagi best.senang cakap macam ni " sayang,i nak chicken chop,lepastu tolong masak bubur lambuk,petang nanti masakkan i pizza,malam masakkan i ayam golek dengan buat lemon juice." fuuh.senang hidup makk,nyaahh oii.Pang!Mungkin senduk kayu yang dapat,bukan semua makanan tu.Kalau laki kau boleh masak Yan,senang hidup,kau masak,dia tolong,masak sama2 lagi.Romantik habis.Merapatkan silaturrahim kat dapur.Tadelah bila isteri masak,laki sedap2 goyang kaki lepastu marah2 makanan tak sedap.sungguh tak mulia sikap tu.sila sokong.T_T *eyh,tapi kan,taknak lah yang terel kemain macam chef wan tu,kalah wa derr.*

3.He love sports and ask his wife to join him.Fuyyoh,contohlah,kalau dia nak pegi jog pagi2,dia angkut anak bini selori pergi sekali,satu rumah jadi atlet.Kan sihat tu.Tak pon dia nak pegi main bola,dia bawak isteri dia suruh tengok dia main and support dia walaupun sebenarnya dia sepak bola pon terkena hujung bola je.aksen kameng je lebih.Like seriously,best kot kalau macam ni.Satu lagi,orang suka bersukan ni,badan sihat,bentuk badan pon cantik jugak,tadelah sekeping macam papan lapis ataupon sebesar tong dram yang tak berbentuk.Kankan ? psst,kalau dia pandai bergaya pon okay jugak,mata tak pandang kiri kanan dah.Confirm !

bawak wife suruh tengok dia berlumba,siap kiss lagi before tu.kan ke romatik habis ?

4.He loves gadget or something just like that.Maksudnya,mungkin dia suka buat collection telepon ke,mp ke,pape jelah gadget yang best2 yang boleh menimbulkan unsur2 riak dan takbur dan bongkak dan sikit kembang dibahagian hidung bila memilikinya.Takpon,kalau yang suka hias2 kereta dan minat superbike pon kira okay jugak.Bila bawak kereta tu,kalau kereta manual,cara dia tolak gear pon dah boleh menampakkan kemacho-an dia.Taktaulah kenapa,tapi orang2 yang macam ni yan selalu rasa macho habis walaupun muka dia tak berapa nak up sikit,so silalah buat mempunyai koleksi sendiri atau menolak gear kereta manual dengan penuh bergaya kerana anda akan kelihatan jauh lebih macho daripada brad pitt.

5.Mengangkut isteri kemana sahaja yang dia pergi dan tak malu untuk kenalkan isteri kat orang ramai.wa paling pantang lah kan bro bila lelaki panggil isteri dia orang rumah.Wahai si lelaki,kalau perempuan tu pon bekerja macam anda,lagi hebat kerja dia,perlu ke dipanggil orang rumah ? panggil isteri lah,mulia sikit,isteri pon rasa bangga kemain.kalau nak panggil isteri saya yang cun melecun lagi elok kot,isteri tu secara otomatik akan mengembangkan anggota muka yang bernama hidung dengan sepenuh perasaan.Lagi satu,kalau si suami ada dinner pejabat,bolehlah bawak si isteri.Ni tak,ada dinner pon tak bagitau sebab takut isteri nak ikut.Kite bako je ! Kite bako je ! *sila baca dengan nada usop wilcha*

kalau siap angkut anak lagi hebat !

Maka,tamatlah sesi membuat list lelaki idaman,tu je lah kot so far,taktau lah kalau ada lagi,Yan akan buat dalam bentuk karangan spm pulak.Actually,im not looking for someone perfect because me myself is not really good in each aspect.So,kalau dapat yang sedang2 tu pon cukuplah kan,asalkan boleh kekal lama,bahagia,then boleh lead the whole family to the a better life here after.mulalah tu nak buat ayat tacing,terharu,jiwang segala bagai.dahdah.cheers ! (:

45 comments:

Nabila Shamsudin said...

waaa nk yg camni jugak la...
sweetnyerrr.... hehe

Jay said...

insyaallah Yan..hehehe..allah akan temukan Yan dgn lelaki yg mempunyai ciri2 yg Yan idam2 kan tu....asalkan rajin berdoa dan xpernah lupakannya..hehehe..saya doakan Yan dpat apa yg Yan cari..amiinnnn...hehehe

fad ali said...

ehem2...

sedang mencari ke?huhu..

nak tau buleehh?

Izyan Masri said...

NABILA:SILASILA.PILIH YANG MANA NAK.TEEHEE :D

Izyan Masri said...

JAY:AMINN,BAIKNYA JAY NI.THANKS YE.HARAP2 DAPAT XD

Izyan Masri said...

FAD ALI : TAK CARI PON,NI MAIN CKAP JE.XD

cik fza said...

ssahnya nk cari.
satu dlm beriban gak ni.

Amiera Hilton said...

knp lelaki idaman awak sama mcm lelaki idaman sy ni?? hehe

fad ali said...

eh?yeke?

huhu....

cik fai said...

amboi amboi yan dah nak cari bakal husband plak ker?
fai nak semua tuuu boleh?
hahaha gurau je :) hehe

Bird Fizousz said...

lelaki2 sume, jgn blaja msak.. nnt izyan masri buli anda.. hahaha..:p

FizaMustafa said...

yan,saye suke ciri yang kedua.senang keje makk nak ahak~

Syimir said...

toi toi toi..
^_^

Izyan Masri said...

CIK FZA:AAH.MEMANG AGAK SUSAHLAH NAK CRI MCM NI.KANKAN XD

Izyan Masri said...

AMIERA HILTON :KITA KAN KEMBAR,BLOG PON LEBIH KURANG SAMA.PILIHAN LAKI PON LEBIH KURANG XD

Izyan Masri said...

FAD:YE LA :D

Izyan Masri said...

CIK FAI : NAK MCM TU ?BOLEH.SILA2.HEHE

Izyan Masri said...

BIRD:HAHA.OHH HASUT ORG EYH ? JANGAN DENGAR CKP BIRD :D

Izyan Masri said...

FIZA:YG KDUA ? KAN ?SENANG HIDUP KALAU MCM TUXD

Izyan Masri said...

SYIMIR : (:

Rafi Nilhan said...

whoa.. tolak gear pon macho ek? isu tu.. hahaah

Ihsan Arifin said...

saya nak isteri yang bisa bimbing saya ke syurga :)

Izyan Masri said...

RAFI : TOLAK GEAR ADA CARA BOLEH NAMPAK MACHO :D

Izyan Masri said...

IHSAN:BOLEH MEMANG BOLEH.TAPI LAKI PON KENA BELAJAR BIAR DAPAT GUIDE EACH OTHER. :D

Imran nyambek said...

abang masih lagi single.keh keh keh

Amir said...

he3...
agak2 amir buley masuk list x? :P

mahfudzah said...

wahhhh! gila sweet husband future awk nnti! haha..likee

Izyan Masri said...

IMRAN:KEHKEH.KITA DOUBLR.CEWAAH

Izyan Masri said...

AMIR:DAH LAMA TAK SEMBANG,SO DAH LUPA XD

Izyan Masri said...

MAHFUDZAH:ITU IMPIAN JE TAKTAU DAPAT LAGI KE TAK XD

Izyan Masri said...

MAHFUDZAH:ITU IMPIAN JE TAKTAU DAPAT LAGI KE TAK XD

Mutiara Bernilai said...

uwaa..
kalu jupe yg mcm ni
yan tlg chop kan utk mutiara neh.,.

ahaha~!

... said...

as salam..
hoho~
dah jumpa ke calonnya? ekeke~
cepat2 gapai impian tu~

=p

as salam..
baru update.sekadar ingin berkongsi apa yang boleh dikongsikan. jemput baca =)

infoShare :

Kekejaman Seni Ukir yang Merosakkan Pokok

kAmi dAn mEreKa!! said...

kite pon kalau boleh nak cari yg pandai masak,
lagi2 masak asam pedas,
fulamak~ mmg cair terus la,
hehe =)

cikcleopatra said...

aduh..cikcleo rase nak kawen jer skng.keke.

Izyan Masri said...

mutiara : boleh.yan ambik dulu,ada yg lain baru bagi xD

Izyan Masri said...

... : belum jumpa lagi.esok lusa adelah tu kot xD

Izyan Masri said...

kami dan mereka:tape2.nanti kita suruh semua laki belajar masak asam pedas.sebelum kawen buat interview dulu.kekexD

Izyan Masri said...

CIKCLEOPATRA:HAISH.BOLEH AJA.CEPAT CARI CALON XD

Shiro Petta Petto said...

haha... memang tak laa kalau nak jumpa lelaki camni kat tepi jalan...

taste ko gila vavi dowh... kalau dapat memang bahagia dunia akhirat...

soalan cepumas... jangan sentap... layakkah kau untuk lelaki yang kau idamkan? sumpah no offense...

cik bahulu oren said...

paling ske yg num 5 tu
hgehehee
mesti bebulu je org laen tngok :p

Izyan Masri said...

shiro:kehkeh,cuba kau baca bahagian bawah sekali,situ aku ada tulis pasal jawapan soalan cepumas kau tu xD

Izyan Masri said...

cikbaulu oren:mestilah.semua buat muka menyampah sebab jeles ! xD

Izumi said...

siyes ak mls der....mls nk pike la fb neh.....
ckup r nhan blog nih jer..... ^^
btw ritu ak pasan dh....
tp ble ak checked dye pnye twitter bru sah ko amik gmba pakwe bru ak....
Ian tu xkawen sbb dye tggu ak tow... :P
so bla lu... ><

Izyan Masri said...

KEHKEH.UMI,KAU TAU TAK YANG AKU DH TAK INGAT KITA SEMBANG PASAL APE XD