Saturday, April 02, 2011

Izyan Masri dan social site beliau

Hello everyone !
Peace be with you guys (:

Kalau sebut social site mesti semua mengeluarkan ayat yang berbau kerek,berlagak,
atau dalam bahasa berbunganya 'hidung tinggi'."Alaa der,wa ada 30 social site lah.lu sebut je apa yang lu nak.mesti semua ada muka wa." Rileklah bro,wa bukan nak buat pertandingan sapa ada social site paling banyak pon.Memang tak lah kan kalau ada yang cakap " yan,i tak da social site sebab i tak minat nak tambah kawan lah " mungkin orang2 macam ini tergolong dalam kumpulan katak bawah tempurung,sedangkan katak zaman moden pon dah tak duduk dalam tempurung.Katak sekarang lebih gemar merantau contoh ke dalam kasut yang menjadi idaman kalbu,jugak dalam toilet rumah orang.Yan sendiri pon dulu ada lebih dari 5 social site waktu zaman mula2 nak kenal internet.Yelah,sapa tak ada social site,mesti kawan2 cakap,"ekeleh,kuno gila babeng kau" so,disebabkan taknak kalah dengan kawan2 yang sebenarnya tada lah moden sangat,habislah semua social site yang ada dalam internet ni digodam dan dipenuhi dengan muka izyan masri.Contoh social site yang pernah dicemari dengan profile dan muka izyan masri ialah : tagged,friendster,myspace,tumblr,blogger,hi5,twitter,formspring,xanga,facebook.See?betapa rakusnya makhluk bernama izyan masri ? Tak peduli dah.asal jumpa je,mesti yan akan register sampaikan social site baru buatan orang malaysia,1Malaysia.com pon yan tibai jugak.

Kalau dulu,waktu awal tingkatan 1,yan paling semangat layan friendster,waktu tu,sapa ada friendster,dah habis moden dik.Semua kalut,"balik ni on friendster jom" "eyh,ada 23 ribu orang add aku dalam friendster" "tada photo baru ke dalam friendster ?" ye.friendster merupakan satu tajuk perbualan yang paling ditunggu2 dalam kelas sampai kan cikgu sejarah cakap apa dalam kelas pon kami tak ambik peduli dah.Cikgu sejarah dah sampai tamadun india,kitorang masih di malaysia.macam tu lah taksubnya terhadap friendster yang satu.

Bila dah up sikit umur,kematangan dah berada pada tahap yang agak membanggakan,friendster dilupakan,sebab dah mula kenal myspace.lagi pulak myspace boleh edit macam2,tempek kartun sana sini,tukar background,tambah lagu,fuyooh rasa macam myspace dah habis moden derr.Mulalah myspace jadi tempat mencari kekasih hati idaman kalbu.Maka,penuhlah myspace dengan muka yang berpipi tembam dan bermata bulat untuk menunjukkan betapa comelnya muka tuan profile tu bia makin ramai add dan kawan lebih dari 2000.so,dah kira habis hot lah tu.Bolehlah show off sikit bila sembang dalam kelas nanti.

Sekarang,timbulnya facebook yang dah jadi fenomena sampaikan pokcik mokcik pon semangat kemain mengadap laptop,dan komputer sampai sanggup meninggalkan cucu cicit terbiar di halaman,kebulur tak makan gara2 facebook nan satu.kak jah pon sanggup tak jual pisang goreng kat gerai macam selalu semata2 nak IM takpun balas komen pokwe baru dalam facebook.Pergh,yang ni dahsyat lah.Yan pon sebagai manusia yang taknak ketinggalan bukak lah jugak account facebook dan mulalah melakukan proses jejak kasih iaitu proses mencari kawan2 zaman tadika dimana tudung pon masih senget.pin yang patutnya kat dagu bertukar tempat ke telinga gara2 ganas waktu main.Bila dah jumpa mulalah bertegur sapa cakap kau cantik dari aku,aku gemuk dari kau,dan mulalah jugak proses nak buat gathering dengan kawan2 lama.

facebook kesayangan kak jah dan rakan seangkatannya.

So,itulah kisah Yan dan social sitenya.Ketaksuban yan terhadap social site telah mebuatkan gunung berapi mak sering kali meletup,lagi2 bila musim periksa dah nak menjelma.Ye lah,pernah satu waktu tu,esoknya paper math PMR,yan boleh bertafakur depan laptop untuk layan myspace.Nasib baik 9 jugak PMR .alhamdulillah.(tiada isu mendabik dada atau mengepam hidung disini) cheers ! (:

27 comments:

Hazrina Erin said...

wow~tamak ny yan!semua ada..hihi.hebat2 dpt 9!bg cikit je hidung tu kembang~:P

iezawanza said...

skang asyik dgn belog sajee.. hihi..

Izyan Masri said...

HAZRINA ERIN: TU LAH PASAL.TAMAK GILA BABENG KAN.SEMUA NAK SAPU.TAKMO KEMBANG LAH .HAHA :D

Izyan Masri said...

IEZAWANZA:YE.SKRANG DAH GILA BELOG.BENDA LAIN BIA BERSAWANG :D

... said...

as salam..
ahaha~
revolusi~
canggih~ pengakhirannya, blog.

=p

saya pun. ekeke =p

ARC™ said...

9 ape? E?haha

JIJI YU said...

sekarang ni ketaksuban terhadap blog aku semakin membukit

Bird Fizousz said...

fuiy0h, sapu abes sumenya?? tnggal la sket utk den gak.. haha.. btw, dpt 9 walaupun khusyuk dgn ms?? stand up 0vati0n la utk lu..;)

phee ungu said...

: eh , kte same . semua tu org penah pkai tp semua da off acc + deactivated da . ta ad masa da sekarang .. hehe .. ta sgka plak mak jah rajin on9 fb ;p

Izyan Masri said...

.. : TU LAH,LAST2 BELOG JUGAK YANG DILAYAN :D

Izyan Masri said...

ARC : NANTI NAK CAKAP 9A KARANG ORANG CAKAP SHOW OFF PULAK SEBB RAMAI LAGI YANG HEBAKK

Izyan Masri said...

ARC : NANTI NAK CAKAP 9A KARANG ORANG CAKAP SHOW OFF PULAK SEBB RAMAI LAGI YANG HEBAKK

Izyan Masri said...

JIJI YU : TU LAH PASAL.SAMELAH KITA.TAKSUB GILA KEMAIN

Izyan Masri said...

BIRD:TU LA PASAL.HABIS SEMUA AKU SAPU.KIHKIH.ALAH BIRD,PMR BOLEHLAH BUAT MCM TU SPM DULU TAK BERANI DAH XD

Izyan Masri said...

PHEE UNGU : OUH HEBAKK NI.SETARAF LAH KITA YE.:D

kAmi dAn mEreKa!! said...

biasa la tu,
kanak2 sedang membesar,
semua nak,
kite pon dulu2 excited,
keh keh =)

Cik Yana said...

Congrats dapat 9. Hehehe~ Myspace tu kan macam mengarut je. Entah pape hantar msg. Euwww~ Start kenal facebook, terus tutup akaun yang lain. Hahaha~

Entry terkini: Tiket Percuma Untuk Peminat Justin Bieber :)

fad ali said...

cikgu tamak,..hahaha...

same lah kite!hahah

amira azhari said...

wahh pengalaman yang sama ...mira pun masa ada friendster dulu bukan main semangat melayan bende kejadah tu ,tak pandang dah kiri kanan :)

lisa said...

oh 9A PMR? sungguh tamak haloba dan tamak. HAHAHA sedekah sikit meh sedekah ;p

Izyan Masri said...

kami dan mereka:tu lah pasal.semangat kemain waktu kecik2 dulu:D

Izyan Masri said...

cik yana:thanks ye yank.hakhak.dulu kan,yan rasa,myspace tu dah habis meletup kebabom tahu.skrg baru sedar betapa tape hapenye semua tu T_T

Izyan Masri said...

cik yana:thanks ye yank.hakhak.dulu kan,yan rasa,myspace tu dah habis meletup kebabom tahu.skrg baru sedar betapa tape hapenye semua tu T_T

Izyan Masri said...

FAD ALI : TU LAH.CIKGU FAD PONGG TAMAK GAK.KEHKEH

Izyan Masri said...

AMIRA AZHARI:TAU TAKPE.SAMELAH KITA.DAPAT BENDA TU,MAKAN PON TAKNAK DH.EKSITED KEMAIN KAN ? XD

Izyan Masri said...

LISA:HAHA.TAMAK TIME EXAM JE TAPE KOT.KEHKEH.MEYH SINI AMBIK SATU XD

Mira Amirudin said...

wow...ni memang kaki online ni.. ;)

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, April 02, 2011

Izyan Masri dan social site beliau

Hello everyone !
Peace be with you guys (:

Kalau sebut social site mesti semua mengeluarkan ayat yang berbau kerek,berlagak,
atau dalam bahasa berbunganya 'hidung tinggi'."Alaa der,wa ada 30 social site lah.lu sebut je apa yang lu nak.mesti semua ada muka wa." Rileklah bro,wa bukan nak buat pertandingan sapa ada social site paling banyak pon.Memang tak lah kan kalau ada yang cakap " yan,i tak da social site sebab i tak minat nak tambah kawan lah " mungkin orang2 macam ini tergolong dalam kumpulan katak bawah tempurung,sedangkan katak zaman moden pon dah tak duduk dalam tempurung.Katak sekarang lebih gemar merantau contoh ke dalam kasut yang menjadi idaman kalbu,jugak dalam toilet rumah orang.Yan sendiri pon dulu ada lebih dari 5 social site waktu zaman mula2 nak kenal internet.Yelah,sapa tak ada social site,mesti kawan2 cakap,"ekeleh,kuno gila babeng kau" so,disebabkan taknak kalah dengan kawan2 yang sebenarnya tada lah moden sangat,habislah semua social site yang ada dalam internet ni digodam dan dipenuhi dengan muka izyan masri.Contoh social site yang pernah dicemari dengan profile dan muka izyan masri ialah : tagged,friendster,myspace,tumblr,blogger,hi5,twitter,formspring,xanga,facebook.See?betapa rakusnya makhluk bernama izyan masri ? Tak peduli dah.asal jumpa je,mesti yan akan register sampaikan social site baru buatan orang malaysia,1Malaysia.com pon yan tibai jugak.

Kalau dulu,waktu awal tingkatan 1,yan paling semangat layan friendster,waktu tu,sapa ada friendster,dah habis moden dik.Semua kalut,"balik ni on friendster jom" "eyh,ada 23 ribu orang add aku dalam friendster" "tada photo baru ke dalam friendster ?" ye.friendster merupakan satu tajuk perbualan yang paling ditunggu2 dalam kelas sampai kan cikgu sejarah cakap apa dalam kelas pon kami tak ambik peduli dah.Cikgu sejarah dah sampai tamadun india,kitorang masih di malaysia.macam tu lah taksubnya terhadap friendster yang satu.

Bila dah up sikit umur,kematangan dah berada pada tahap yang agak membanggakan,friendster dilupakan,sebab dah mula kenal myspace.lagi pulak myspace boleh edit macam2,tempek kartun sana sini,tukar background,tambah lagu,fuyooh rasa macam myspace dah habis moden derr.Mulalah myspace jadi tempat mencari kekasih hati idaman kalbu.Maka,penuhlah myspace dengan muka yang berpipi tembam dan bermata bulat untuk menunjukkan betapa comelnya muka tuan profile tu bia makin ramai add dan kawan lebih dari 2000.so,dah kira habis hot lah tu.Bolehlah show off sikit bila sembang dalam kelas nanti.

Sekarang,timbulnya facebook yang dah jadi fenomena sampaikan pokcik mokcik pon semangat kemain mengadap laptop,dan komputer sampai sanggup meninggalkan cucu cicit terbiar di halaman,kebulur tak makan gara2 facebook nan satu.kak jah pon sanggup tak jual pisang goreng kat gerai macam selalu semata2 nak IM takpun balas komen pokwe baru dalam facebook.Pergh,yang ni dahsyat lah.Yan pon sebagai manusia yang taknak ketinggalan bukak lah jugak account facebook dan mulalah melakukan proses jejak kasih iaitu proses mencari kawan2 zaman tadika dimana tudung pon masih senget.pin yang patutnya kat dagu bertukar tempat ke telinga gara2 ganas waktu main.Bila dah jumpa mulalah bertegur sapa cakap kau cantik dari aku,aku gemuk dari kau,dan mulalah jugak proses nak buat gathering dengan kawan2 lama.

facebook kesayangan kak jah dan rakan seangkatannya.

So,itulah kisah Yan dan social sitenya.Ketaksuban yan terhadap social site telah mebuatkan gunung berapi mak sering kali meletup,lagi2 bila musim periksa dah nak menjelma.Ye lah,pernah satu waktu tu,esoknya paper math PMR,yan boleh bertafakur depan laptop untuk layan myspace.Nasib baik 9 jugak PMR .alhamdulillah.(tiada isu mendabik dada atau mengepam hidung disini) cheers ! (:

27 comments:

Hazrina Erin said...

wow~tamak ny yan!semua ada..hihi.hebat2 dpt 9!bg cikit je hidung tu kembang~:P

iezawanza said...

skang asyik dgn belog sajee.. hihi..

Izyan Masri said...

HAZRINA ERIN: TU LAH PASAL.TAMAK GILA BABENG KAN.SEMUA NAK SAPU.TAKMO KEMBANG LAH .HAHA :D

Izyan Masri said...

IEZAWANZA:YE.SKRANG DAH GILA BELOG.BENDA LAIN BIA BERSAWANG :D

... said...

as salam..
ahaha~
revolusi~
canggih~ pengakhirannya, blog.

=p

saya pun. ekeke =p

ARC™ said...

9 ape? E?haha

JIJI YU said...

sekarang ni ketaksuban terhadap blog aku semakin membukit

Bird Fizousz said...

fuiy0h, sapu abes sumenya?? tnggal la sket utk den gak.. haha.. btw, dpt 9 walaupun khusyuk dgn ms?? stand up 0vati0n la utk lu..;)

phee ungu said...

: eh , kte same . semua tu org penah pkai tp semua da off acc + deactivated da . ta ad masa da sekarang .. hehe .. ta sgka plak mak jah rajin on9 fb ;p

Izyan Masri said...

.. : TU LAH,LAST2 BELOG JUGAK YANG DILAYAN :D

Izyan Masri said...

ARC : NANTI NAK CAKAP 9A KARANG ORANG CAKAP SHOW OFF PULAK SEBB RAMAI LAGI YANG HEBAKK

Izyan Masri said...

ARC : NANTI NAK CAKAP 9A KARANG ORANG CAKAP SHOW OFF PULAK SEBB RAMAI LAGI YANG HEBAKK

Izyan Masri said...

JIJI YU : TU LAH PASAL.SAMELAH KITA.TAKSUB GILA KEMAIN

Izyan Masri said...

BIRD:TU LA PASAL.HABIS SEMUA AKU SAPU.KIHKIH.ALAH BIRD,PMR BOLEHLAH BUAT MCM TU SPM DULU TAK BERANI DAH XD

Izyan Masri said...

PHEE UNGU : OUH HEBAKK NI.SETARAF LAH KITA YE.:D

kAmi dAn mEreKa!! said...

biasa la tu,
kanak2 sedang membesar,
semua nak,
kite pon dulu2 excited,
keh keh =)

Cik Yana said...

Congrats dapat 9. Hehehe~ Myspace tu kan macam mengarut je. Entah pape hantar msg. Euwww~ Start kenal facebook, terus tutup akaun yang lain. Hahaha~

Entry terkini: Tiket Percuma Untuk Peminat Justin Bieber :)

fad ali said...

cikgu tamak,..hahaha...

same lah kite!hahah

amira azhari said...

wahh pengalaman yang sama ...mira pun masa ada friendster dulu bukan main semangat melayan bende kejadah tu ,tak pandang dah kiri kanan :)

lisa said...

oh 9A PMR? sungguh tamak haloba dan tamak. HAHAHA sedekah sikit meh sedekah ;p

Izyan Masri said...

kami dan mereka:tu lah pasal.semangat kemain waktu kecik2 dulu:D

Izyan Masri said...

cik yana:thanks ye yank.hakhak.dulu kan,yan rasa,myspace tu dah habis meletup kebabom tahu.skrg baru sedar betapa tape hapenye semua tu T_T

Izyan Masri said...

cik yana:thanks ye yank.hakhak.dulu kan,yan rasa,myspace tu dah habis meletup kebabom tahu.skrg baru sedar betapa tape hapenye semua tu T_T

Izyan Masri said...

FAD ALI : TU LAH.CIKGU FAD PONGG TAMAK GAK.KEHKEH

Izyan Masri said...

AMIRA AZHARI:TAU TAKPE.SAMELAH KITA.DAPAT BENDA TU,MAKAN PON TAKNAK DH.EKSITED KEMAIN KAN ? XD

Izyan Masri said...

LISA:HAHA.TAMAK TIME EXAM JE TAPE KOT.KEHKEH.MEYH SINI AMBIK SATU XD

Mira Amirudin said...

wow...ni memang kaki online ni.. ;)