Saturday, April 30, 2011

Izyan Masri diayam-ayamkan

Hello lovelies !
Peace be with you guys (:

IZYAN MASRI FIRST RANDOM GIVEAWAY MASIH DIJALANKAN.UNTUK JOIN KELIK SINI.
HADIAH:

GRAND PRIZE : RM100 *IZYAN MASRI PILIH*
SECOND PRIZE :SEKOTAK COKLAT BROWNIES
5 SAGUHATI : REVIEW BLOG SETIAP BULAN SEHINGGA ADA GIVEAWAY SETERUSNYA (:
JOIN GA KAT SINI

Masa kecik2 dulu,yan suka main kat lua dengan kawan2.Kiranya bajet hero taman lah konon.Dulu yan ingat yan jadi athlete bila besar,rupanya jauh panggang dari api.ayam je yang dekat dengan api,maka,jadilah ayam panggang.(': Tak cukup dengan lasak,yan mempunyai sifat curiousity yang tinggi,kiranya bila yan tengok benda pelik2 je,mesti mulalah yan fikir diluar kotak pemikiran kanak2,kiranya bila orang tengok yan,semua mesti fikir " dak kecik ni mesti dapat mengalahkan albert enstein si pakar sains tu.okay,tipu je semua tu.tada maknanya orang nak cakap macam tu (':

so,salah satu benda yang yan paling pelik time kecik2 ialah,telefon.yan selalu fikir,macam mana boleh keluar suara dalam telefon tu?So,yan cari lah mangsa2 yang agak2 boleh percaya sikit bila tanya.yan tanyalah abah

izyanmasri: abah,abah,macam mana kita boleh dengar suara orang dalam telefon?
abah: agak2 macam mana ?cuba fikir
izyanmasri:malaslah nak fikir.baik fikir mainan apa untuk bulan depan dalam kotak mainan tora.
abah:ada orang dalam telefon tu
izyanmasri:aik?orang macam mana?dia masuk ikut mana?
abah:ikut wayar belit2 tu.
izyanmasri:ooh.maknanya lain kali kalau nak telefon kena pakai elok2 lah ye.nanti orang tu nampak kita?
abah:aah.-.-'

macam ni lah telefon yang digembar gemburkan abah tu (':

Terang lagi bersuluh,memang yan diayam-ayamkan oleh abah.Haha.sampai dah besar bila otak tu dah berkembang sikit lepas mak bagi vitamin tambahan,baru yan tau yan telah diklentong hidup2 oleh abah.nasib baik tak sempat berkongsi ilmu yang abah bagi tu dengan orang lain.Kalau tak,mau jadi bahan kene kutuk 7 keturunan.macam ni lah abang.tacing aa.wuwuwu T_T

pastukan,ada lagi,dulu2 jugak,yan memang suka tengok tv lagi2 kalau ada dragon ball.tak kental lah bro kalau tengok sailormoon ke,power puff girls ke,nanti brader2 taman tanak ajak main polis entry sama2.diorang suruh join geng barbie doll.waktu tu yan fikir,alah,looser lah main barbie ni.tak kental lah.ecey,nak yang kental je,pastu kalau jatuh,melalak sampai satu pekan teluk intan dengar (': eyh sambung balik.so,tiap kali tengok tv,yan fikir,macam mana boleh ada orang ramai dalam tv ? hebat betul tv abah ni.so,yan pon tanak tanya abah sebab tau akan dikelentong secara berleluasa.so,yan cari mak.

izyanmasri:mak,kat dlm tv tu ada orang ye ?
mak:aah.ikut belakang tv.pegi cek.
izyanmasri:okay mak.mak je baik tak tipu.*sambil mata berkaca kaca*

* dialog hiperbola tu rekaan je.cerita sebenar dia lebih kurang mcm tu lah *

dak kecik ni pon mesti macam yan jugak.pelik tengok ada kartun dalam tv.baik kita cegah dia dari tanya kat mak pak dia.yuk!

pergh,jawapan mak padat,ringkas,mutakhir dan tepat.mana2 kanak2 pon mesti percaya dengan penuh riang gembira.Maka yan pon godeh2 lah tv tu siap tunggu lagi agak2 bila diorang nak keluar,tapi ternyata semua tu hasil proses ayam meng-ayam mak yan.wuwuw.double tacing aa macam ni.sampai hati dow semua nak ayam ayamkan yan.mcm ni lah korang (':

so,semenjak hari tu yan bertekad untuk tak banyak tanya soalan lagi sebab kalau tanya pon tada sapa nak bagi jawapan sebenar.semua pakat nak ayam-ayamkan yan je.so,lagi baik duk diam kat rumah,kat sekolah baru tanya kat cikgu.haha,kesian cikgu.so,moral of the story,adik2 kecik yang terasa nak tanya kat mak pak korang tu,please lah jangan percaya hundred percent even muka diorang time jawab soalan tu lagi series compare dengan muka cikgu disiplin korang.okaylah.nak tengok video noor anwar hadi.baru semangat nak tidur.haha.so,cheers ! (:

p/s :Jualan penghabisan stock kat SINI

52 comments:

lemongrassbeam said...

Hehehe. Pasal tv tukan.
Kite dulu pon camtu.
Kite ingat ade org dlm tv tu.
Patu bila bukak channel len ade pelakon yg sama then t'pk.
Skejapnya dy boleh tukar² baju. Hahaha.

Salim Harmanain said...

kesihan sungguh.. hahaha :p

Arif Azmi said...

HAHA.. Kecik2.. Parents pon kadang2 malas nak pikir so jawablah cmtu.. ^^,

Bila Agama Dibangkitkan

cikida said...

kekekkekee..lucuu bangat...mesti sume orang cam ni time kecik2 kan..so cute kene ayam2 kan oleh mak bapak sndiri,,ngee..dulu lagi cam rase nak masuk dalam tb jugak,.nasib tak terjah masukk,,kalau tak,,habes2.heee=p

Far8 budak baik said...

hahaha sengal lahh..
aku time bayi lagi dah kenal
erti telifon ngan tv tu..
kah3...

haslinda said...

haha...cian nye yan di ayam-ayamkan ye???

SheY PuLL said...

popular nyebelog niewh...

nak follow la leh x?





JOM jengah blog saya... DOAKAN UNTUK FINAL EXAM SAYE YER ^^,,(http://sheypull.blogspot.com)

~hAKim ZaiLAn~ said...

saya dulu pernah gak camni,dah kena terus find out sendiri je..haha

Amoi said...

dah jadi arwah dah telefon tu

:'(

IMANSHAH said...

jemput sertai contest cikgu

http://www.abgshah.com/2011/05/contest-selamat-hari-guru-cikgu.html

l a l a , S h a h e i l a said...

hehe...nice post
Actually, sy OM part5

phee ungu said...

: betul laa , ad org belakang tb tu :))

sherah said...

hahaha budak2 memang byk tanye serius!mcm adik i.selagi tak dapat jwpn dia tanye je.aku pulak malas nk melayan hahaha mengamuk dia XD

Heidi Shafiq said...

hahaha.. kene ayam2 sbb sume org dh letih nk jwb.. :)

chemay said...

hahah biasa dah kena macam nie time kecik2..
bila dah besar..
terfikir pulak nak buad dekat anak2 chemay..
haha

adan said...

salam... sy pernah kena gak pasal tv tu.. ahahaa.. kesian kan jadi budak bendul.. ahaha

Anonymous said...

crochet baby dresses patterns
crochet baby hat
crochet baby hat free pattern
crochet baby hat pattern
crochet baby hat patterns
crochet baby hat patterns for beginners

I'm a I.T. student.And also about virus related,antivirus software related websites also i need.Please help me out.Advance Thanks!!!
_________________
crochet baby hat patterns free [url=http://4howtocrochet.info]crochet baby hats[/url] crochet baby hats free patterns

Izyan Masri said...

lemonrassbeam:haha.yan pelik sebab bila tukar channel lain,orang lain.ramai sgt dlm tv tu ;p

Izyan Masri said...

salim harmanain:haha.kesian kan :D

Izyan Masri said...

arif azmi:aah.betuul lah tu.banyak lagi diorang nak fk :D

Izyan Masri said...

cikida:kalau masuk dalam tv tu,lain pulak jadinya nnti ;p

Izyan Masri said...

far8 budak baik:haha.memang kau genius lah ni ye dari bayi dah kenal xD

Izyan Masri said...

haslinda:tu lah pasal.kesiankan ?xD

Izyan Masri said...

shey pull:eyh,blog biasalah.tada popular pon.tapi nak follow dialu alukan.ajak kawan2 sekali.kihkih :D

Izyan Masri said...

hakim zailan:lagi bijak kalau find out sendiri :D

Izyan Masri said...

amoi:tau tape.dah berbelit2:D

Izyan Masri said...

imanshah:insy jap lagi kalau free yan join ye :D

Izyan Masri said...

lala shaheila:ouh dah part 5 rupanya.senior lah ni :D

Izyan Masri said...

phee ungu :kihkih.tadanya ;p

Izyan Masri said...

sherah:haha.kalau org tak bagitau,rasa nak marah tau waktu kecik2 dulu ;p

Izyan Masri said...

heidi shafiq:betul.tapi rasa tacing jee ^^

Izyan Masri said...

chemay:haha.jom kita buat sama2 nanti ^^

Izyan Masri said...

adan:haha.yan ni kategori bendul lah kan XD

Woofer Storm said...

memang diayam2kan ni.hahaaa suka entry ni^^

Misz Jenny said...

kak yan!!!! rinduuuu...

kak yan g mane..hukhukhuk, triple tacing aa macam nihh..

:)

Misz Jenny said...

kak yan!!!! rinduuuu...

kak yan g mane..hukhukhuk, triple tacing aa macam nihh..

:)

kAmi dAn mEreKa said...

eh, yan ni peminat tegar anwar hadi ea, hihi ;)

Reen Rostarizam said...

hahahaha^^ siyes comellah sis!!!kanak kanak mmg suka percaya 100% xdpt dicegah...

Zuraidah said...

Meahaha. Kelakar kalau kita imbas balik time kita kecik-kecik dulu. Keh keh keh. Di ayamkan je. Erk.

Bulan said...

kuat kne kencing kt abah ek?eheee

psstt~ yan,bulan nk sponsor 1 pair contact lens utk GA yan.so,Bulan tak join la ye GA yan.jd sponsor je..

CikHaniBhulat said...

dialog mak yan sama cam mak hani =)

♥sophie♥ said...

hahahaha.. comel jew kak yan nie (':

Izyan Masri said...

woofer storm.haha.memang diayam kan pon.nasib baik tak jadi ayam golek (':

Izyan Masri said...

misz jenny:kihkih.rindu jaja jugak.kak yan ada je.cuma busy sikit.wuwu T_T

Izyan Masri said...

kami dan mereka:aah.hari2 kene tengok video dia xD

Izyan Masri said...

reen rostarizam:kankan?suka percaya walaupun kene klentong.haha:D

Izyan Masri said...

reen rostarizam:kankan?suka percaya walaupun kene klentong.haha:D

Izyan Masri said...

zuraidah:betul3.kene ayam je hidup2.:D

Izyan Masri said...

bulan.thanks banyak2 ye :D

Izyan Masri said...

cikhani bhulat:yeke?haa.ntah2 mak kite sama tak ? xD

Izyan Masri said...

sophie:haha.apa yang comelnya phie ;p

chapaticokelat^^ said...

alalalalaaaaa ..

comelnyaaaaaaaa budak neh ...
kira geng aku lah hg neh .hihi.

aku dulu ayah aku cakap amoi belakang rumah tu awek dier, mati mati aku percaya. yg tak tahan tu boleh pulak aku gi tanya kat amoi tu yg kebetulannya dah kawen and tengah dukung anak dia. terpinga pinga jugakla amoi tu dibuatnya. berlari ayah aku bawak aku balik. hahaha.tipu aku sangattt~
hamekkkkk :p

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, April 30, 2011

Izyan Masri diayam-ayamkan

Hello lovelies !
Peace be with you guys (:

IZYAN MASRI FIRST RANDOM GIVEAWAY MASIH DIJALANKAN.UNTUK JOIN KELIK SINI.
HADIAH:

GRAND PRIZE : RM100 *IZYAN MASRI PILIH*
SECOND PRIZE :SEKOTAK COKLAT BROWNIES
5 SAGUHATI : REVIEW BLOG SETIAP BULAN SEHINGGA ADA GIVEAWAY SETERUSNYA (:
JOIN GA KAT SINI

Masa kecik2 dulu,yan suka main kat lua dengan kawan2.Kiranya bajet hero taman lah konon.Dulu yan ingat yan jadi athlete bila besar,rupanya jauh panggang dari api.ayam je yang dekat dengan api,maka,jadilah ayam panggang.(': Tak cukup dengan lasak,yan mempunyai sifat curiousity yang tinggi,kiranya bila yan tengok benda pelik2 je,mesti mulalah yan fikir diluar kotak pemikiran kanak2,kiranya bila orang tengok yan,semua mesti fikir " dak kecik ni mesti dapat mengalahkan albert enstein si pakar sains tu.okay,tipu je semua tu.tada maknanya orang nak cakap macam tu (':

so,salah satu benda yang yan paling pelik time kecik2 ialah,telefon.yan selalu fikir,macam mana boleh keluar suara dalam telefon tu?So,yan cari lah mangsa2 yang agak2 boleh percaya sikit bila tanya.yan tanyalah abah

izyanmasri: abah,abah,macam mana kita boleh dengar suara orang dalam telefon?
abah: agak2 macam mana ?cuba fikir
izyanmasri:malaslah nak fikir.baik fikir mainan apa untuk bulan depan dalam kotak mainan tora.
abah:ada orang dalam telefon tu
izyanmasri:aik?orang macam mana?dia masuk ikut mana?
abah:ikut wayar belit2 tu.
izyanmasri:ooh.maknanya lain kali kalau nak telefon kena pakai elok2 lah ye.nanti orang tu nampak kita?
abah:aah.-.-'

macam ni lah telefon yang digembar gemburkan abah tu (':

Terang lagi bersuluh,memang yan diayam-ayamkan oleh abah.Haha.sampai dah besar bila otak tu dah berkembang sikit lepas mak bagi vitamin tambahan,baru yan tau yan telah diklentong hidup2 oleh abah.nasib baik tak sempat berkongsi ilmu yang abah bagi tu dengan orang lain.Kalau tak,mau jadi bahan kene kutuk 7 keturunan.macam ni lah abang.tacing aa.wuwuwu T_T

pastukan,ada lagi,dulu2 jugak,yan memang suka tengok tv lagi2 kalau ada dragon ball.tak kental lah bro kalau tengok sailormoon ke,power puff girls ke,nanti brader2 taman tanak ajak main polis entry sama2.diorang suruh join geng barbie doll.waktu tu yan fikir,alah,looser lah main barbie ni.tak kental lah.ecey,nak yang kental je,pastu kalau jatuh,melalak sampai satu pekan teluk intan dengar (': eyh sambung balik.so,tiap kali tengok tv,yan fikir,macam mana boleh ada orang ramai dalam tv ? hebat betul tv abah ni.so,yan pon tanak tanya abah sebab tau akan dikelentong secara berleluasa.so,yan cari mak.

izyanmasri:mak,kat dlm tv tu ada orang ye ?
mak:aah.ikut belakang tv.pegi cek.
izyanmasri:okay mak.mak je baik tak tipu.*sambil mata berkaca kaca*

* dialog hiperbola tu rekaan je.cerita sebenar dia lebih kurang mcm tu lah *

dak kecik ni pon mesti macam yan jugak.pelik tengok ada kartun dalam tv.baik kita cegah dia dari tanya kat mak pak dia.yuk!

pergh,jawapan mak padat,ringkas,mutakhir dan tepat.mana2 kanak2 pon mesti percaya dengan penuh riang gembira.Maka yan pon godeh2 lah tv tu siap tunggu lagi agak2 bila diorang nak keluar,tapi ternyata semua tu hasil proses ayam meng-ayam mak yan.wuwuw.double tacing aa macam ni.sampai hati dow semua nak ayam ayamkan yan.mcm ni lah korang (':

so,semenjak hari tu yan bertekad untuk tak banyak tanya soalan lagi sebab kalau tanya pon tada sapa nak bagi jawapan sebenar.semua pakat nak ayam-ayamkan yan je.so,lagi baik duk diam kat rumah,kat sekolah baru tanya kat cikgu.haha,kesian cikgu.so,moral of the story,adik2 kecik yang terasa nak tanya kat mak pak korang tu,please lah jangan percaya hundred percent even muka diorang time jawab soalan tu lagi series compare dengan muka cikgu disiplin korang.okaylah.nak tengok video noor anwar hadi.baru semangat nak tidur.haha.so,cheers ! (:

p/s :Jualan penghabisan stock kat SINI

52 comments:

lemongrassbeam said...

Hehehe. Pasal tv tukan.
Kite dulu pon camtu.
Kite ingat ade org dlm tv tu.
Patu bila bukak channel len ade pelakon yg sama then t'pk.
Skejapnya dy boleh tukar² baju. Hahaha.

Salim Harmanain said...

kesihan sungguh.. hahaha :p

Arif Azmi said...

HAHA.. Kecik2.. Parents pon kadang2 malas nak pikir so jawablah cmtu.. ^^,

Bila Agama Dibangkitkan

cikida said...

kekekkekee..lucuu bangat...mesti sume orang cam ni time kecik2 kan..so cute kene ayam2 kan oleh mak bapak sndiri,,ngee..dulu lagi cam rase nak masuk dalam tb jugak,.nasib tak terjah masukk,,kalau tak,,habes2.heee=p

Far8 budak baik said...

hahaha sengal lahh..
aku time bayi lagi dah kenal
erti telifon ngan tv tu..
kah3...

haslinda said...

haha...cian nye yan di ayam-ayamkan ye???

SheY PuLL said...

popular nyebelog niewh...

nak follow la leh x?





JOM jengah blog saya... DOAKAN UNTUK FINAL EXAM SAYE YER ^^,,(http://sheypull.blogspot.com)

~hAKim ZaiLAn~ said...

saya dulu pernah gak camni,dah kena terus find out sendiri je..haha

Amoi said...

dah jadi arwah dah telefon tu

:'(

IMANSHAH said...

jemput sertai contest cikgu

http://www.abgshah.com/2011/05/contest-selamat-hari-guru-cikgu.html

l a l a , S h a h e i l a said...

hehe...nice post
Actually, sy OM part5

phee ungu said...

: betul laa , ad org belakang tb tu :))

sherah said...

hahaha budak2 memang byk tanye serius!mcm adik i.selagi tak dapat jwpn dia tanye je.aku pulak malas nk melayan hahaha mengamuk dia XD

Heidi Shafiq said...

hahaha.. kene ayam2 sbb sume org dh letih nk jwb.. :)

chemay said...

hahah biasa dah kena macam nie time kecik2..
bila dah besar..
terfikir pulak nak buad dekat anak2 chemay..
haha

adan said...

salam... sy pernah kena gak pasal tv tu.. ahahaa.. kesian kan jadi budak bendul.. ahaha

Anonymous said...

crochet baby dresses patterns
crochet baby hat
crochet baby hat free pattern
crochet baby hat pattern
crochet baby hat patterns
crochet baby hat patterns for beginners

I'm a I.T. student.And also about virus related,antivirus software related websites also i need.Please help me out.Advance Thanks!!!
_________________
crochet baby hat patterns free [url=http://4howtocrochet.info]crochet baby hats[/url] crochet baby hats free patterns

Izyan Masri said...

lemonrassbeam:haha.yan pelik sebab bila tukar channel lain,orang lain.ramai sgt dlm tv tu ;p

Izyan Masri said...

salim harmanain:haha.kesian kan :D

Izyan Masri said...

arif azmi:aah.betuul lah tu.banyak lagi diorang nak fk :D

Izyan Masri said...

cikida:kalau masuk dalam tv tu,lain pulak jadinya nnti ;p

Izyan Masri said...

far8 budak baik:haha.memang kau genius lah ni ye dari bayi dah kenal xD

Izyan Masri said...

haslinda:tu lah pasal.kesiankan ?xD

Izyan Masri said...

shey pull:eyh,blog biasalah.tada popular pon.tapi nak follow dialu alukan.ajak kawan2 sekali.kihkih :D

Izyan Masri said...

hakim zailan:lagi bijak kalau find out sendiri :D

Izyan Masri said...

amoi:tau tape.dah berbelit2:D

Izyan Masri said...

imanshah:insy jap lagi kalau free yan join ye :D

Izyan Masri said...

lala shaheila:ouh dah part 5 rupanya.senior lah ni :D

Izyan Masri said...

phee ungu :kihkih.tadanya ;p

Izyan Masri said...

sherah:haha.kalau org tak bagitau,rasa nak marah tau waktu kecik2 dulu ;p

Izyan Masri said...

heidi shafiq:betul.tapi rasa tacing jee ^^

Izyan Masri said...

chemay:haha.jom kita buat sama2 nanti ^^

Izyan Masri said...

adan:haha.yan ni kategori bendul lah kan XD

Woofer Storm said...

memang diayam2kan ni.hahaaa suka entry ni^^

Misz Jenny said...

kak yan!!!! rinduuuu...

kak yan g mane..hukhukhuk, triple tacing aa macam nihh..

:)

Misz Jenny said...

kak yan!!!! rinduuuu...

kak yan g mane..hukhukhuk, triple tacing aa macam nihh..

:)

kAmi dAn mEreKa said...

eh, yan ni peminat tegar anwar hadi ea, hihi ;)

Reen Rostarizam said...

hahahaha^^ siyes comellah sis!!!kanak kanak mmg suka percaya 100% xdpt dicegah...

Zuraidah said...

Meahaha. Kelakar kalau kita imbas balik time kita kecik-kecik dulu. Keh keh keh. Di ayamkan je. Erk.

Bulan said...

kuat kne kencing kt abah ek?eheee

psstt~ yan,bulan nk sponsor 1 pair contact lens utk GA yan.so,Bulan tak join la ye GA yan.jd sponsor je..

CikHaniBhulat said...

dialog mak yan sama cam mak hani =)

♥sophie♥ said...

hahahaha.. comel jew kak yan nie (':

Izyan Masri said...

woofer storm.haha.memang diayam kan pon.nasib baik tak jadi ayam golek (':

Izyan Masri said...

misz jenny:kihkih.rindu jaja jugak.kak yan ada je.cuma busy sikit.wuwu T_T

Izyan Masri said...

kami dan mereka:aah.hari2 kene tengok video dia xD

Izyan Masri said...

reen rostarizam:kankan?suka percaya walaupun kene klentong.haha:D

Izyan Masri said...

reen rostarizam:kankan?suka percaya walaupun kene klentong.haha:D

Izyan Masri said...

zuraidah:betul3.kene ayam je hidup2.:D

Izyan Masri said...

bulan.thanks banyak2 ye :D

Izyan Masri said...

cikhani bhulat:yeke?haa.ntah2 mak kite sama tak ? xD

Izyan Masri said...

sophie:haha.apa yang comelnya phie ;p

chapaticokelat^^ said...

alalalalaaaaa ..

comelnyaaaaaaaa budak neh ...
kira geng aku lah hg neh .hihi.

aku dulu ayah aku cakap amoi belakang rumah tu awek dier, mati mati aku percaya. yg tak tahan tu boleh pulak aku gi tanya kat amoi tu yg kebetulannya dah kawen and tengah dukung anak dia. terpinga pinga jugakla amoi tu dibuatnya. berlari ayah aku bawak aku balik. hahaha.tipu aku sangattt~
hamekkkkk :p