Tuesday, April 26, 2011

Jadi pekerja buruh awal2 pagi

Hello there !
Peace be with you guys (:

Yan paling tak suka hari selasa.sebab hari selasa ada pasar selasa di mana,semua orang ke pasar selasa riang gembira sambil membeli kepok lekor,cicah dalam sos cair laju2,beli air milo yang lagi banyak ais dari air,jagung bakar di mana mana,penjual baju bertempikan cari customer,kanak2 riang berlari sambil main aci kejar pastu kalau cikedis kat tangan jatuh terabur mulalah melalak,dan yang paling penting,ayam bakar dijual secara berleluasa.Kenapa semua mesti hari selasa?Kenapa bukan hari rabu?khamis?jumaat takpon sabtu? Okay,tapi pape pon,entry ni yan bukanlah nak bercerita pasal ada apa dengan hari selasa,tapi pasal apa yang yan dah buat di pagi selasa ni.fuuh.berbelit2 bukan ? (':

Rumah yan sekarang tengah buat renovation untuk bahagian dapur dengan tambah bilik belakang.Agaknya 6 bilik yang ada sekarang tak cukup lagi kot untuk mak.(': so,setiap hari mesti dengar bunyi orang betukang sana sini sambil bersiul dan bersenggol senggolan sesama diorang.Nasib baik bukan indon.Kalau indon,mau gelek inul sekali.Tapi kan,pagi ni,disebabkan pekerja pekerja tu nak masuk bilik lama yang dah sedia ada tu untuk pindahkan barang2,so,terpaksalah mak dan tenteranya melakukan program merombak bilik secara besar besaran.Walaupun nampak lembut,tapi maklah paling gangster sebab maklah komander yang paling digeruni oleh rakyat teluk intan,yang diarahkan untuk mengetuai sesi memindahkan barang2 ni.

Maka,mak dan bala tenteranya terus lah memulakan sesi mengangkat barang.sebenarnya,bukan bala tentera,tapi pembawa bala sebab kitorang lagi banyak tengok dan hanya bergerak mengikut arahan setelah ditoce mati matian oleh komander yang garang.haha.So,habislah barang2 macam kabinet besar,pinggan mangkuk yang dipindah sementara dalam bilik tu dan barang2 lain kene dikeluarkan ke tempat lain.wuwuw.baru harap turun2 bawah nak makan cekodok,sekalinya terus jadi buruh.

Setelah berpenat lelah selame sejam bersusah payah angkut barang mengalahkan orang yang buat rumah tu,finally,siap pon.rasa bersyukur seolah2 nak sujud syukur dengan penuh khusyuk.Bukan apa,terlepas dari penderitaan ni semua dan dapat menikmati cekodok dengan rakusnya.silap2 boleh berlinang air mata ni sebab terharu sangat.so,cheers ! (:

p/s:Jualan penghabisan stock.harga shawl murah.SINI

40 comments:

fad ali said...

wahhh..tentera?

larikkk!!!!

Jay said...

haha..sabo ye yan...xpo nanti den minta tolong dgn aladdin soh jadi bodyguard yan..hehehehe

sweet stalker said...

haha, suka sangat dye dgn cekodok ye. btw, atien pun suka. :)

dark r0se said...

cekodok? nakkkk!

kAmi dAn mEreKa said...

jgn tercekik sudah. hihi :)

Far8 budak baik said...

hahaha..ibu sebagai komender..
anak mesti ar prebet sapuh..
nk mkn cokodok je..
hahaha

lisa said...

uih, dah ada 6 bilik nak tambah lagi?

bak mai satu :p

cik fai said...

alolololo .........
mesti tak selesa kan macam tu .

tapi tak pe nanti dah cantik rumah tu . :)

aah ek , rumah fai pun tengah renovation jugak . hihi ^^ fai tengah rajin mengecat bilik bidadari warne pink .

oh sweet ^^

Ain Zulaikha said...

hehehe anak mithali tu :)

♥sophie♥ said...

HAHA (: sekali sekala takpe kan ,,nty bile da siap umah bbbbbbawu besh ! (:

Misz Jenny said...

wahhh..hebak arhhh..

pasni jadik badan ketul2 cam abg ben..


hihihi

Arief Arf said...

haha bagus la pagi2 dah exercise.. heheh

fyna said...

alalala..fyna pon penah mcm ni..memang xsuka kot nk mengemas semua

haslinda said...

hehe...rajin nye yan...leh la wat part time keje jd buruh pas ni.

HonEyBuNNy said...

hehe..hari2 ila jadi buruh di rumah ne tau..negh3..

cekodok ada lagi x?nak neh..hehe

Izyan Masri said...

FAD ALI:haha.lepas ni jangan main2 dengan tentera yan xD

Izyan Masri said...

jay:haha.boleh jugak :D

Izyan Masri said...

sweet stalker:yeay.suka jugak eyh.sep sikit:D

Izyan Masri said...

dark rose:meyh datang perak meyh.kita makan ramai2 xD

Izyan Masri said...

kami dan mereka:tak.makan hati2 ni xD

Izyan Masri said...

far8 budak baik:haha.prebet sapuh pon terel apa.haha

Izyan Masri said...

lisa:jom stay sini.dpat 1 bilik xD

Izyan Masri said...

cik fai:waah.bilik bidadari yang best tu.warna pink kecomelan.kihkih :D

Izyan Masri said...

in zulaikha:aminamin.hikhik :D

Izyan Masri said...

sophie:betulbetul.dah siap nnti baru rasa rumahku syurgaku xD

Izyan Masri said...

misz jenny:kehkeh.lagi beketul dari abang beng kebabom.abang beng pon kalah xD

Izyan Masri said...

arief arf:haha.tu lah pasal.pagi2 dah exercise kan xD

Izyan Masri said...

fyna:betul2.rasa malas membuak2.terukkan ? :D

Izyan Masri said...

haslinda:haha.boleh jugak.ada rumah mana2 yang nak kene kemas tak ? xD

Bulan said...

umah bulan pn tgh renovate gak nie.adess.mmg kne bgn awl.nie pn duk terperap dlm blik.hahaha

Jay said...

xcukup ke bilik yg ada 6 tu???bnyknye bilik???hehehe...nak book satu biliklah untuk Jay..kih kih kih...

Woofer Storm said...

lepas ini bolehlah register kat ATM,manatau ada kerja kosong kan?hehee

aNiss :):) said...

rajin nyer yan.. huhuhu =) aniss pun baru kemas rumah jugak tadi..

angkasa said...

hahaha akak ayat hiperbola gilaaa!!best best! :)

BuDaK PeGheLiH said...

masa saya pindah rumah dulu pn mmg penat gilerrr.. byk brg nk kena angkat n kemas.. huhu

Izyan Masri said...

bulan:yeay.kita sama.susah sikit kan time renovation ni.wuwuwu T_T

Izyan Masri said...

jay:haha.bila dtg bercuti dengan keluarga kat perak ni boleh sewa salah satu bilik kat sini ye xD

Izyan Masri said...

woofer storm:haha.kalau tau mana2 yg kosong boleh inform xD

Izyan Masri said...

anis:yeay.anis pon rajin jugak.kemas rumah.boleh buat menantu xD

Izyan Masri said...

angkasa:haha.part mana yang hiperbola gila tu?meyh nak check sikit.kehkeh :D

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, April 26, 2011

Jadi pekerja buruh awal2 pagi

Hello there !
Peace be with you guys (:

Yan paling tak suka hari selasa.sebab hari selasa ada pasar selasa di mana,semua orang ke pasar selasa riang gembira sambil membeli kepok lekor,cicah dalam sos cair laju2,beli air milo yang lagi banyak ais dari air,jagung bakar di mana mana,penjual baju bertempikan cari customer,kanak2 riang berlari sambil main aci kejar pastu kalau cikedis kat tangan jatuh terabur mulalah melalak,dan yang paling penting,ayam bakar dijual secara berleluasa.Kenapa semua mesti hari selasa?Kenapa bukan hari rabu?khamis?jumaat takpon sabtu? Okay,tapi pape pon,entry ni yan bukanlah nak bercerita pasal ada apa dengan hari selasa,tapi pasal apa yang yan dah buat di pagi selasa ni.fuuh.berbelit2 bukan ? (':

Rumah yan sekarang tengah buat renovation untuk bahagian dapur dengan tambah bilik belakang.Agaknya 6 bilik yang ada sekarang tak cukup lagi kot untuk mak.(': so,setiap hari mesti dengar bunyi orang betukang sana sini sambil bersiul dan bersenggol senggolan sesama diorang.Nasib baik bukan indon.Kalau indon,mau gelek inul sekali.Tapi kan,pagi ni,disebabkan pekerja pekerja tu nak masuk bilik lama yang dah sedia ada tu untuk pindahkan barang2,so,terpaksalah mak dan tenteranya melakukan program merombak bilik secara besar besaran.Walaupun nampak lembut,tapi maklah paling gangster sebab maklah komander yang paling digeruni oleh rakyat teluk intan,yang diarahkan untuk mengetuai sesi memindahkan barang2 ni.

Maka,mak dan bala tenteranya terus lah memulakan sesi mengangkat barang.sebenarnya,bukan bala tentera,tapi pembawa bala sebab kitorang lagi banyak tengok dan hanya bergerak mengikut arahan setelah ditoce mati matian oleh komander yang garang.haha.So,habislah barang2 macam kabinet besar,pinggan mangkuk yang dipindah sementara dalam bilik tu dan barang2 lain kene dikeluarkan ke tempat lain.wuwuw.baru harap turun2 bawah nak makan cekodok,sekalinya terus jadi buruh.

Setelah berpenat lelah selame sejam bersusah payah angkut barang mengalahkan orang yang buat rumah tu,finally,siap pon.rasa bersyukur seolah2 nak sujud syukur dengan penuh khusyuk.Bukan apa,terlepas dari penderitaan ni semua dan dapat menikmati cekodok dengan rakusnya.silap2 boleh berlinang air mata ni sebab terharu sangat.so,cheers ! (:

p/s:Jualan penghabisan stock.harga shawl murah.SINI

40 comments:

fad ali said...

wahhh..tentera?

larikkk!!!!

Jay said...

haha..sabo ye yan...xpo nanti den minta tolong dgn aladdin soh jadi bodyguard yan..hehehehe

sweet stalker said...

haha, suka sangat dye dgn cekodok ye. btw, atien pun suka. :)

dark r0se said...

cekodok? nakkkk!

kAmi dAn mEreKa said...

jgn tercekik sudah. hihi :)

Far8 budak baik said...

hahaha..ibu sebagai komender..
anak mesti ar prebet sapuh..
nk mkn cokodok je..
hahaha

lisa said...

uih, dah ada 6 bilik nak tambah lagi?

bak mai satu :p

cik fai said...

alolololo .........
mesti tak selesa kan macam tu .

tapi tak pe nanti dah cantik rumah tu . :)

aah ek , rumah fai pun tengah renovation jugak . hihi ^^ fai tengah rajin mengecat bilik bidadari warne pink .

oh sweet ^^

Ain Zulaikha said...

hehehe anak mithali tu :)

♥sophie♥ said...

HAHA (: sekali sekala takpe kan ,,nty bile da siap umah bbbbbbawu besh ! (:

Misz Jenny said...

wahhh..hebak arhhh..

pasni jadik badan ketul2 cam abg ben..


hihihi

Arief Arf said...

haha bagus la pagi2 dah exercise.. heheh

fyna said...

alalala..fyna pon penah mcm ni..memang xsuka kot nk mengemas semua

haslinda said...

hehe...rajin nye yan...leh la wat part time keje jd buruh pas ni.

HonEyBuNNy said...

hehe..hari2 ila jadi buruh di rumah ne tau..negh3..

cekodok ada lagi x?nak neh..hehe

Izyan Masri said...

FAD ALI:haha.lepas ni jangan main2 dengan tentera yan xD

Izyan Masri said...

jay:haha.boleh jugak :D

Izyan Masri said...

sweet stalker:yeay.suka jugak eyh.sep sikit:D

Izyan Masri said...

dark rose:meyh datang perak meyh.kita makan ramai2 xD

Izyan Masri said...

kami dan mereka:tak.makan hati2 ni xD

Izyan Masri said...

far8 budak baik:haha.prebet sapuh pon terel apa.haha

Izyan Masri said...

lisa:jom stay sini.dpat 1 bilik xD

Izyan Masri said...

cik fai:waah.bilik bidadari yang best tu.warna pink kecomelan.kihkih :D

Izyan Masri said...

in zulaikha:aminamin.hikhik :D

Izyan Masri said...

sophie:betulbetul.dah siap nnti baru rasa rumahku syurgaku xD

Izyan Masri said...

misz jenny:kehkeh.lagi beketul dari abang beng kebabom.abang beng pon kalah xD

Izyan Masri said...

arief arf:haha.tu lah pasal.pagi2 dah exercise kan xD

Izyan Masri said...

fyna:betul2.rasa malas membuak2.terukkan ? :D

Izyan Masri said...

haslinda:haha.boleh jugak.ada rumah mana2 yang nak kene kemas tak ? xD

Bulan said...

umah bulan pn tgh renovate gak nie.adess.mmg kne bgn awl.nie pn duk terperap dlm blik.hahaha

Jay said...

xcukup ke bilik yg ada 6 tu???bnyknye bilik???hehehe...nak book satu biliklah untuk Jay..kih kih kih...

Woofer Storm said...

lepas ini bolehlah register kat ATM,manatau ada kerja kosong kan?hehee

aNiss :):) said...

rajin nyer yan.. huhuhu =) aniss pun baru kemas rumah jugak tadi..

angkasa said...

hahaha akak ayat hiperbola gilaaa!!best best! :)

BuDaK PeGheLiH said...

masa saya pindah rumah dulu pn mmg penat gilerrr.. byk brg nk kena angkat n kemas.. huhu

Izyan Masri said...

bulan:yeay.kita sama.susah sikit kan time renovation ni.wuwuwu T_T

Izyan Masri said...

jay:haha.bila dtg bercuti dengan keluarga kat perak ni boleh sewa salah satu bilik kat sini ye xD

Izyan Masri said...

woofer storm:haha.kalau tau mana2 yg kosong boleh inform xD

Izyan Masri said...

anis:yeay.anis pon rajin jugak.kemas rumah.boleh buat menantu xD

Izyan Masri said...

angkasa:haha.part mana yang hiperbola gila tu?meyh nak check sikit.kehkeh :D