Monday, April 11, 2011

Jenis2 blogger dan perangai diorang

Hello everyone !
Peace be with you guys (:

Sebelum Yan masuk ke tajuk sebenar.Yan nak tunjuk sikit benda yang baru di print screen kan.Almaklumlah,sejak tau print screen,rasa batak membuak2 ibarat kera mendapat bunga.what thee?? tak kiralah peribahasa apa pon.janji korang tengok bawah ni.zaas!

"ape doeh lu minah,wa tengok lu punya follower 1000 pon tak sampai dah tunjuk follower sampai 20000.sapa punya lu rembat?" lekla der,ni Fatin Liyana punya follower.Taktaulah nasib apa yang baik sangat.Yan saja2 buat lawatan sambil belajar,tiba2 pap ! berjaya me-mrint-screen kan jumlah follower yang cantik mcm ni.hebat tak hebat ?Well,see the hand lah kan.*mak pesan jangan riak* (':

Kita berbalik pada benda asal yang yan nak cerita.Dari tadi dok mengarang panjang2 sambil riak dicampur sombong dan angkuh,sampai dah lupa cerita asal.Bila kita bermuhasabah diri yang kudus didalam dunia blog sambil memikirkan dan menghayati kumpulan2 blogger yang lain,akhirnya kita pasti tersedar bahawa blogger boleh dibahagikan kepada tiga kelompok besar.Ayuh kita sama sama saksikan apakah jenis blogger tersebut.Pergh,ayat nak skema macam buku teks BM tingkatan 1 aje kan.
1.First of all,kumpulan blogger yang jenis datang melawat,baca betul2,komen mengikut isi entry dan follow kalau dia rasa tertarik.Yang jenis ni kalau kita kumpul sebaldi blogger,adalah dalam seketul dua kot.Tak berapa ramailah yang rajin tahap dewa nak baca semua isi entry dengan khusuk dan tawadduk sampai boleh betulkan kesalahan tatabahasa dan penanda wacana lagi.Selalunya,mesti macam ni : tajuk entry " Rasa koko yang lazat" entry actually pasal mak buat kuih masak lodeh.tajuk tu saja bagi gempak je.tapi yang comment semua mcm ni " yesyes.titew pown sukeww gileww dengan koko" "wa memang tak dapat koko tak boleh tidur" " lily rasa koko krunch memang lazat".See?tak ke malu ? tak baca entry,terus serbu komen,sekalinya tada kaitan langsung.pergh,kalau wa macam tu,tutup muka guna tutup periuk 7 keturunan (':

2.kumpulan kedua ialah geng blogger yang datang melawat dan singgah jap kat shoutbox lepastu follow dan ajak follow dia balik.Okay,tak kisahlah,janji bukan jenis yang paksa follow,kalau tak follow,dia unfollow balik.Berat kes tu.boleh dibawa ke muka pengadilan.bukan setakat muka,badan,tangan,kaki semua pon boleh.Yang macam ni tak berani yan nak komenlah.Tak kisahlah.janji dia nak jugak singgah kat belog comel yan yang pink2 ni.kan?perlu ke keluarkan word 'comel' tu ? 0_o'

izyan masri yang sedang memikirkan nasibnya sebagai seorang blogger.Sila jangan percaya.hipokrit je ni semua.heh !

3.ketiga adalah geng blogger yang hanya singgah di shoutbox dan dia berlalu pergi tinggalkan ku sendiri.What thee?? geng macam ni paling ramailah rasanya.kalau korang rajin boleh tengok kat shoutbox korang lagi2 yang glem tu youu,confirm penuh shoutbox you ollllsss kan? Macam shoutbox yan yang tak berapa nak fofular ni adelah jugak beberapa kerat yang datang singgah dan sekadar bertanya khabar kat shoutbox.Kumpulan macam ni kalau kita kumpulkan rasanya boleh buat pasukan bola sepak atau pon pasukan nasyid sekolah.Maknanya ramailah yang macam ni.Tapi tak kisahlah,sedih ke tak,janji diorang datang jugak dan ada masa nak menaip kat shoutbox tu compare to yang datang2 kat blog ni,tengok header ada muka huduh pakai baju pink tu,terus menyampah dan rasa nak sumpah2 dan rasa nak bagi pelempang jepun dan rasa taknak datang lagi blog ni dan rasa macam nak bagitau semua orang bia takyah datang blog ni dan rasa..PANG ! okay.kita stop.

So,for those of you yang mungkin tergolong dalam mana2 kumpulan as stated above,chill mann,you dont have to feel guilty sampai rasa nak melutut,because we are in the same group too ! kehkeh.cheers ! (:

52 comments:

nurAMALLINA said...

kita bleh cuba jd blogger popular. hee~

aNiss :):) said...

wow! details.. aniss pun tak taw aniss masuk jenis blogger cam ne.. hahaha =)

phee ungu said...

org rase org .. errr .. ermmm .. eish ! nta laa . konfem bukan y ketige .. hahaha

Misz Jenny said...

teettt....btol3..
nk2 yg group last tu..
paling ramai dlm sejarahhh..
tp oke gak..
at least diorg tak hipokrit nak folo..
singgah2 jer..

btw..nice to meet u..
:)

Arif Azmi said...

HAHA.. tula.. kumpulan satu and dua paling ramai.. adoi.. susah mau cari pembaca yg setia.. ^^,

Izyan Masri said...

amalina:kihkih.ye.kita cuba walaupun agak susah :D

Izyan Masri said...

anis:kalau yan campur semua sekali xD

Izyan Masri said...

phee ungu :phee cmpur semua sekali kot xD

Izyan Masri said...

misz jenny:betul2.tak hipokrit kan yank :D

Izyan Masri said...

arif azmi:betul2.dapat yg rajin baca entry tu bagus sangatlah :D

phee ungu said...

~heee . mungkin kot .. ~heee :p

fazhana said...

cam tergolong je dlm group 2...haha, tak kisah..cute je muke izyan.. :)

Jay said...

wah betul betul betul.hehe.kalau Jay xtau masuk golongan yg mana.he.Yan raso den masuk kumpulan mano?hehe.

Izyan Masri said...

phee ungu:sama dengan yan xD

fad ali said...

fad jenis y mane?hikhik

EDlinaaJohari said...

honestly, lina tegolong group 1 (':

Ouh, Nad ! said...

mek geng blogger no brpe?? suka ni bce2...huwaaaa~

Nini Hartini said...

kak tini jenisyg pertama tau. kehkeh. perasan sendiri.

i am S!L4H.. said...

macam2 ade. macam2 ragam.

faraa halim said...

hehe betol3,
setuju3 hehe

shamiranadia said...

xkne mngene ngan entry tp nk tanye jgk...

mcm mne nak pki shawl dlm gmbr yg tgh merenung nasib tuh..tehee : )

Izyan Masri said...

fazhana:jangan puji.nnti kembang tak bertempat.haha

Izyan Masri said...

jay :jay rasanya kumpulan 1 kot

Izyan Masri said...

fad:macam jenis satu je xD

Izyan Masri said...

lina:betul2.yan sokong sangat.memang group 1 pon xD

Izyan Masri said...

mek :mek pon rasanya mcm geng 1.kehkeh :D

Izyan Masri said...

kak tini:tapi rasanya memang betul pon :D

Izyan Masri said...

i am silah:betul2.macam2 perangai kan :D

Izyan Masri said...

faraa halim:amboi,banyak betul setuju nya xD

Izyan Masri said...

shamira nadia:nnti yan cdg nak buat tuto pakai shawl tu :D

Henry Zackery said...

saya jenis pertama :)

Lelaki Oh Lelaki

Izyan Masri said...

henry:memang clear HZ jenis pertama :D

Jay said...

Jay mmg kumpulan satu..Jay suka baca semua entry dlam blog..blog Yan pun Jay dah sapu habis..hahahaha

dark r0se said...

akk setuju dengan entry awk nih~ mang tak dinafikan ramai jenis blogger yang datang dan berlalu begitu sahaja~ macam akk..akk lebih suke even akk tak kenal org tu if ebtry dy menariuk akk akan komen dan jadi kawan..cume sekarang dah kerja jadi tak berapa nak melwata blog org sgt~ huhu...sedey...kwn3 blogger yg dulu mang rapatt pown dah larik~ sedey maaaaa~ papeown akk yakin kamu bukan jenis mcm tyu kan? sebab kamu suke buat lawatan sambil belajar! so, akk faham la kamu bacer abis entry akk~:) thanks adik!;)

Izyan Masri said...

jay:haha.rajin sungguh mu nih.:P thanks ye :D

Izyan Masri said...

dark rose:hikhik.kak rose.yan kalau suka,yan baca semua.tapi selalunya bila datang buat lawatan,mesti baca dulu sampai habis entry first,then komen,baru pergi :D

Liyana Lunia. said...

yiyingg tatatau lah yiying ni kumpulan mana, maybe kumpulan 4 kot blogger yg sentiasa sakit kepala terus takda mood nak blogwalkk

*balingg tin kelapa kat yiying tuuu

Izyan Masri said...

liyana lunia:KEHKEH.nak join jugaklah kalau ada kumpulan 4 tu xD

syakey said...

okey. jujur dari hati ni, num satu tu aku ah. ahha.

so,mmg rajin baca blog org yg menarik. haa,macam blog izyan ni. kih3


:P

WEIRDOdlah said...

hahaha, siap boleh buat kategori blogger. hebathebat (:

adan said...

kumpulan ketiga tu memang banyak sangat... jangankan buat pasukan bola..

kalau kumpul ramai-ramai lagi boleh bawak mengundi dah.. erk..! masuk politik la pulak.. sori.. ^_^

Manja (let it be my sweet name) said...

kumpulan ynag ke ke sepuluh ade x? Manja baru nk check in masuk kumpulan ke sepuluh hehe

Your eyes are too precious

Izyan Masri said...

SYAKEY:KEHKEH.TAP2.KITA SAMA GENG.SEP SIKIT ! XD

Izyan Masri said...

WEIRDO:DAH TADA KEJE SANGAT NI XD SEBABTU BUAT MCM TU

Izyan Masri said...

ADAN:KEHKEH.TAPE2.NAK MASUK KAN POLITIK PONGG BOLEH.:D

Izyan Masri said...

MANJA:ADE2,NNTI KITA BUAT SAME2,JOINGGG PON SAME2 XD

♥sophie♥ said...

yg tgl jejak kat shoutbox tu kdg2 tak terjejak nk kesan,, adehh

cik fai said...

wah !!! yan dah terer print screen lah . huhu
sape ajar tu ? :)
winkkk! winkkk!

Izyan Masri said...

SOPHIE:BETUL2.TAK BOLEH NAK BUKAK BALIK XD

Izyan Masri said...

CIK FAI:KIHKIH.SAPE LAGI.CIK FAI LAH.HAHA.HARI TU SIAP MENTION NAMA FAI LAGI DLM ENTRY XD

natasha MDG said...

mmg sgt annoying yg comment ckp i dah follow u. follow me back. mmg rase nak delete comment mcm tu.

Izyan Masri said...

NATASHA:AGAKLAH.YAN PONGG MACAM HOT JUGAK KADANG2.TAPI SABAR JELAH (:

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, April 11, 2011

Jenis2 blogger dan perangai diorang

Hello everyone !
Peace be with you guys (:

Sebelum Yan masuk ke tajuk sebenar.Yan nak tunjuk sikit benda yang baru di print screen kan.Almaklumlah,sejak tau print screen,rasa batak membuak2 ibarat kera mendapat bunga.what thee?? tak kiralah peribahasa apa pon.janji korang tengok bawah ni.zaas!

"ape doeh lu minah,wa tengok lu punya follower 1000 pon tak sampai dah tunjuk follower sampai 20000.sapa punya lu rembat?" lekla der,ni Fatin Liyana punya follower.Taktaulah nasib apa yang baik sangat.Yan saja2 buat lawatan sambil belajar,tiba2 pap ! berjaya me-mrint-screen kan jumlah follower yang cantik mcm ni.hebat tak hebat ?Well,see the hand lah kan.*mak pesan jangan riak* (':

Kita berbalik pada benda asal yang yan nak cerita.Dari tadi dok mengarang panjang2 sambil riak dicampur sombong dan angkuh,sampai dah lupa cerita asal.Bila kita bermuhasabah diri yang kudus didalam dunia blog sambil memikirkan dan menghayati kumpulan2 blogger yang lain,akhirnya kita pasti tersedar bahawa blogger boleh dibahagikan kepada tiga kelompok besar.Ayuh kita sama sama saksikan apakah jenis blogger tersebut.Pergh,ayat nak skema macam buku teks BM tingkatan 1 aje kan.
1.First of all,kumpulan blogger yang jenis datang melawat,baca betul2,komen mengikut isi entry dan follow kalau dia rasa tertarik.Yang jenis ni kalau kita kumpul sebaldi blogger,adalah dalam seketul dua kot.Tak berapa ramailah yang rajin tahap dewa nak baca semua isi entry dengan khusuk dan tawadduk sampai boleh betulkan kesalahan tatabahasa dan penanda wacana lagi.Selalunya,mesti macam ni : tajuk entry " Rasa koko yang lazat" entry actually pasal mak buat kuih masak lodeh.tajuk tu saja bagi gempak je.tapi yang comment semua mcm ni " yesyes.titew pown sukeww gileww dengan koko" "wa memang tak dapat koko tak boleh tidur" " lily rasa koko krunch memang lazat".See?tak ke malu ? tak baca entry,terus serbu komen,sekalinya tada kaitan langsung.pergh,kalau wa macam tu,tutup muka guna tutup periuk 7 keturunan (':

2.kumpulan kedua ialah geng blogger yang datang melawat dan singgah jap kat shoutbox lepastu follow dan ajak follow dia balik.Okay,tak kisahlah,janji bukan jenis yang paksa follow,kalau tak follow,dia unfollow balik.Berat kes tu.boleh dibawa ke muka pengadilan.bukan setakat muka,badan,tangan,kaki semua pon boleh.Yang macam ni tak berani yan nak komenlah.Tak kisahlah.janji dia nak jugak singgah kat belog comel yan yang pink2 ni.kan?perlu ke keluarkan word 'comel' tu ? 0_o'

izyan masri yang sedang memikirkan nasibnya sebagai seorang blogger.Sila jangan percaya.hipokrit je ni semua.heh !

3.ketiga adalah geng blogger yang hanya singgah di shoutbox dan dia berlalu pergi tinggalkan ku sendiri.What thee?? geng macam ni paling ramailah rasanya.kalau korang rajin boleh tengok kat shoutbox korang lagi2 yang glem tu youu,confirm penuh shoutbox you ollllsss kan? Macam shoutbox yan yang tak berapa nak fofular ni adelah jugak beberapa kerat yang datang singgah dan sekadar bertanya khabar kat shoutbox.Kumpulan macam ni kalau kita kumpulkan rasanya boleh buat pasukan bola sepak atau pon pasukan nasyid sekolah.Maknanya ramailah yang macam ni.Tapi tak kisahlah,sedih ke tak,janji diorang datang jugak dan ada masa nak menaip kat shoutbox tu compare to yang datang2 kat blog ni,tengok header ada muka huduh pakai baju pink tu,terus menyampah dan rasa nak sumpah2 dan rasa nak bagi pelempang jepun dan rasa taknak datang lagi blog ni dan rasa macam nak bagitau semua orang bia takyah datang blog ni dan rasa..PANG ! okay.kita stop.

So,for those of you yang mungkin tergolong dalam mana2 kumpulan as stated above,chill mann,you dont have to feel guilty sampai rasa nak melutut,because we are in the same group too ! kehkeh.cheers ! (:

52 comments:

nurAMALLINA said...

kita bleh cuba jd blogger popular. hee~

aNiss :):) said...

wow! details.. aniss pun tak taw aniss masuk jenis blogger cam ne.. hahaha =)

phee ungu said...

org rase org .. errr .. ermmm .. eish ! nta laa . konfem bukan y ketige .. hahaha

Misz Jenny said...

teettt....btol3..
nk2 yg group last tu..
paling ramai dlm sejarahhh..
tp oke gak..
at least diorg tak hipokrit nak folo..
singgah2 jer..

btw..nice to meet u..
:)

Arif Azmi said...

HAHA.. tula.. kumpulan satu and dua paling ramai.. adoi.. susah mau cari pembaca yg setia.. ^^,

Izyan Masri said...

amalina:kihkih.ye.kita cuba walaupun agak susah :D

Izyan Masri said...

anis:kalau yan campur semua sekali xD

Izyan Masri said...

phee ungu :phee cmpur semua sekali kot xD

Izyan Masri said...

misz jenny:betul2.tak hipokrit kan yank :D

Izyan Masri said...

arif azmi:betul2.dapat yg rajin baca entry tu bagus sangatlah :D

phee ungu said...

~heee . mungkin kot .. ~heee :p

fazhana said...

cam tergolong je dlm group 2...haha, tak kisah..cute je muke izyan.. :)

Jay said...

wah betul betul betul.hehe.kalau Jay xtau masuk golongan yg mana.he.Yan raso den masuk kumpulan mano?hehe.

Izyan Masri said...

phee ungu:sama dengan yan xD

fad ali said...

fad jenis y mane?hikhik

EDlinaaJohari said...

honestly, lina tegolong group 1 (':

Ouh, Nad ! said...

mek geng blogger no brpe?? suka ni bce2...huwaaaa~

Nini Hartini said...

kak tini jenisyg pertama tau. kehkeh. perasan sendiri.

i am S!L4H.. said...

macam2 ade. macam2 ragam.

faraa halim said...

hehe betol3,
setuju3 hehe

shamiranadia said...

xkne mngene ngan entry tp nk tanye jgk...

mcm mne nak pki shawl dlm gmbr yg tgh merenung nasib tuh..tehee : )

Izyan Masri said...

fazhana:jangan puji.nnti kembang tak bertempat.haha

Izyan Masri said...

jay :jay rasanya kumpulan 1 kot

Izyan Masri said...

fad:macam jenis satu je xD

Izyan Masri said...

lina:betul2.yan sokong sangat.memang group 1 pon xD

Izyan Masri said...

mek :mek pon rasanya mcm geng 1.kehkeh :D

Izyan Masri said...

kak tini:tapi rasanya memang betul pon :D

Izyan Masri said...

i am silah:betul2.macam2 perangai kan :D

Izyan Masri said...

faraa halim:amboi,banyak betul setuju nya xD

Izyan Masri said...

shamira nadia:nnti yan cdg nak buat tuto pakai shawl tu :D

Henry Zackery said...

saya jenis pertama :)

Lelaki Oh Lelaki

Izyan Masri said...

henry:memang clear HZ jenis pertama :D

Jay said...

Jay mmg kumpulan satu..Jay suka baca semua entry dlam blog..blog Yan pun Jay dah sapu habis..hahahaha

dark r0se said...

akk setuju dengan entry awk nih~ mang tak dinafikan ramai jenis blogger yang datang dan berlalu begitu sahaja~ macam akk..akk lebih suke even akk tak kenal org tu if ebtry dy menariuk akk akan komen dan jadi kawan..cume sekarang dah kerja jadi tak berapa nak melwata blog org sgt~ huhu...sedey...kwn3 blogger yg dulu mang rapatt pown dah larik~ sedey maaaaa~ papeown akk yakin kamu bukan jenis mcm tyu kan? sebab kamu suke buat lawatan sambil belajar! so, akk faham la kamu bacer abis entry akk~:) thanks adik!;)

Izyan Masri said...

jay:haha.rajin sungguh mu nih.:P thanks ye :D

Izyan Masri said...

dark rose:hikhik.kak rose.yan kalau suka,yan baca semua.tapi selalunya bila datang buat lawatan,mesti baca dulu sampai habis entry first,then komen,baru pergi :D

Liyana Lunia. said...

yiyingg tatatau lah yiying ni kumpulan mana, maybe kumpulan 4 kot blogger yg sentiasa sakit kepala terus takda mood nak blogwalkk

*balingg tin kelapa kat yiying tuuu

Izyan Masri said...

liyana lunia:KEHKEH.nak join jugaklah kalau ada kumpulan 4 tu xD

syakey said...

okey. jujur dari hati ni, num satu tu aku ah. ahha.

so,mmg rajin baca blog org yg menarik. haa,macam blog izyan ni. kih3


:P

WEIRDOdlah said...

hahaha, siap boleh buat kategori blogger. hebathebat (:

adan said...

kumpulan ketiga tu memang banyak sangat... jangankan buat pasukan bola..

kalau kumpul ramai-ramai lagi boleh bawak mengundi dah.. erk..! masuk politik la pulak.. sori.. ^_^

Manja (let it be my sweet name) said...

kumpulan ynag ke ke sepuluh ade x? Manja baru nk check in masuk kumpulan ke sepuluh hehe

Your eyes are too precious

Izyan Masri said...

SYAKEY:KEHKEH.TAP2.KITA SAMA GENG.SEP SIKIT ! XD

Izyan Masri said...

WEIRDO:DAH TADA KEJE SANGAT NI XD SEBABTU BUAT MCM TU

Izyan Masri said...

ADAN:KEHKEH.TAPE2.NAK MASUK KAN POLITIK PONGG BOLEH.:D

Izyan Masri said...

MANJA:ADE2,NNTI KITA BUAT SAME2,JOINGGG PON SAME2 XD

♥sophie♥ said...

yg tgl jejak kat shoutbox tu kdg2 tak terjejak nk kesan,, adehh

cik fai said...

wah !!! yan dah terer print screen lah . huhu
sape ajar tu ? :)
winkkk! winkkk!

Izyan Masri said...

SOPHIE:BETUL2.TAK BOLEH NAK BUKAK BALIK XD

Izyan Masri said...

CIK FAI:KIHKIH.SAPE LAGI.CIK FAI LAH.HAHA.HARI TU SIAP MENTION NAMA FAI LAGI DLM ENTRY XD

natasha MDG said...

mmg sgt annoying yg comment ckp i dah follow u. follow me back. mmg rase nak delete comment mcm tu.

Izyan Masri said...

NATASHA:AGAKLAH.YAN PONGG MACAM HOT JUGAK KADANG2.TAPI SABAR JELAH (: