Tuesday, April 12, 2011

Kenapa mesti kejam dengan parents sendiri ??

Hello dear !
Peace be with you guys (:

Papepon sebelum tu,yan nak tunjuk sikit satu nombor menarik ni.Tapi ada satu amaran keras.ni bukan nombor ekor ye.Pada sape sape yang nak gunekan untuk main taget taget nombor ekor,sila hentikan niat tak berapa nak mulia anda tu.Jeng jeng.tengok bawah tengok bawah !

yan bernasib baik sebab bukak2 je page ni pukul 6.30 petang mcm tu lah kalau tak silap kot.Tiba2,tengok2,nombor cantik ni keluar.triple 6.Kalau kat lua ada geng dak2 laki nama double 7 yang digeruni,kita dak perempuan buat geng baru,triple 6.ganas kan ?sapa birthdate dia 6.6.,sila jangan nak kembang lebih2.

Okayokay.kita kembali ke isi entry asal.Entry kali ni kita perlu serius sangat2.kening tu kalau boleh kedutkan sekedut habis.Pastu mata tu sepetkan.Ye,kalau boleh kita cuba kalahkan amoi2 diluar sana.lengluilenglui meyh!dan mulut tu kalau boleh muncungkan semeter dua pon lagi elok.Bia nampak yang kita betul2 series.Ni melibatkan hidup dan mati.masa depan negara.perjuangan anak bangsa kita.What the ???

Tadi yan pegilah temankan mak ziarah orang meninggal.Fuuh.agak berderau darah,naik ibarat dipam2 menggunakan pam basikal adik.Mana taknya,tengok orang berbalut kain putih.Yes.automatically u will think of this " bila turn aku?macam mana aku nnti ?pahala dahlah tak banyak mana.takutnya" Ketaq lutut chek pak oii.Tapikan,dalam sedu sedan,nangis hiba mengilai2 tu,ada pulak yang duk gosip.Maka,telinga dicapangkan sedikit biar dapat dengar clear.Buruk habis perangai kau yan,duk curik2 dengar orang tua sembang.heh ! -.-' jom kita sama2 layan perbualan berikut :

promote jap.ni abah saya.orang cakap abah saya macam brad pitt.(':

mokcik A: kesian betul arwah.anak2 tak peduli die.
mokcik B: kenapa,A? ce cite ce cite (baca dengan nada cite kak limah)
mokcik A: arwah sebelum sakit dah bagi semua harte kat anak die sebab anak2 die suruh wasiatkan terus.lepeyh dah bagi,arwah pegi buat umrah.balik umrah,arwah kene seteroke.Lepeyh je seteroke,anak2 masing2 nolak nak menjage poknye.yang ada sorang anak duk sebelah rumah pon tak menjage poknye.Adeke di tinggeynye poknye malam2 kat rumah sorang2.sudahle isteri meninggey,die kawen lain,anak2nye suruh cerey.dah dicerey,anak2nye,tadele mau jage.malam2 dibentangkan poknye kain je ateyh lantey.tak bertilam ape.kencin le poknye ateyh lantey tu.makan minum tak berjage.sedangkan rumah anak sebelah je.dah tu,semue rase susah,dihantar terus ke rumah orang tue.duk seminggu situ,meninggal terus.
mokcik B :teruknya anak2 dia ye.ish3.kesian arwah.

*pergh,penat habis nak meniru bunyi perak ulu mokcik A tu.sabar jelah -.-'*

see?ingatkan dalam drama melayu je ada benda macam ni.In our real life pon ada jugak.Kesian betul dengan pakcik tu.Sudahlah nak kawen lain dihalang anak2.siap suruh cerai.mesti berduka lara habis lah isteri baru dia tu kena buli dengan anak2 tiri.Wa cakap sama lu lah kan bro,kalau lu tak boleh jaga bapak lu sangat,biar je dia kawen lain lepas mak lu meninggal,at least ada jugaklah orang yang jaga makan minum dia,jahit seluar dia kalau dia duduk mengangkang lalu koyak.Tadelah sorang2 je.tak ke durhaka namanya wahai kasem ? what the??

ni mak saya.saya rasa mak saya lagi lawa dari angelina jolie.(':

so,moral of the story is,please guy,no matter how bad our parents are before,please,do care of them.kalau diorang boleh jaga 10 anak,why not 10 anak tak boleh jaga 2 orang ibu bapa yang dah bagi peluang kat kita untuk tengok dunia,untuk kita kenal boypren gelpren kita.right ? please take this seriously.spend plenty of time with them and do take them as our priority no matter with whom we are and in whatever we do.Do love them before its too late.i love my parents.cheers ! (':

*sorry lah weyh.emo sikit entry kali ni.hok mok dengan pok ni ambo tak boleh main2.kecek sikit,ambo dah tacing.*

56 comments:

Misz Jenny said...

ho tohh...meme tokleh r bab2 mok pok ni..
sekeh skali kat puok2 durhako nim..

hihihi...

Ilove A.Jolie and B.Pitt..

:p

syakey said...

teruk bebenorr.
slamat masih sempat jaga mak dulu d wktu akhir2 usia nya :')

konklusi,kecik2 kena didik ank jgn jd sellfish. kan?

faraa halim said...

ieee sedih la cite die

anym dan dunia said...

hHAa . tules entry cm nada kak limah j , cta sedih tak sedih dahh . alaaa
haha

Syimir said...

jaga lah parents awk bek2 ye..:)

AliaJustea said...

errgghhh..sob sob sob.. pastinya saya akan lebih menghargai ibu saya.. tak dpt berbakti dgn arwah abah, dgn mak pasti !

fad ali said...

sob..sob...

fad ali said...

sob..sob...

aNiss :):) said...

sedih nyaa (T T) huwaa..

Izyan Masri said...

misz jenny.kite same lah eyh.haha.jom kita pulun sikit yang durhaka itu :D

Izyan Masri said...

syakey:nasib baik sempat ye.takziah.baru tau (:

Izyan Masri said...

fara halim:tu lah pasal.kejam sungguh kan T_T

Izyan Masri said...

anym:haha.taknaklah nnti semua hujan pulak.banjir belog yan ni xD

Izyan Masri said...

syimir:insyaAllah (:

Izyan Masri said...

alia:sure.jaga mak alia elok2 ye :)

Izyan Masri said...

fad:yeye je nangis ye fad xD

Izyan Masri said...

anis:jangan nangis banyak2 (:

CikHaniBhulat said...

walopon cte sedih, tp jenaka ala mak limah...diterapkan..xjd nak nages laju2 18 kali...hehee

Ihsan Arifin said...

ummi cikgu lagi cantik daripada maya karin ;D

phee ungu said...

org syg ma org , aba org .. sedihnya .. nak balik :'(

DaRk ViRusZ said...

adoi..kcian arwah..al-fatihah..

Jay said...

mmg betul apa yg Yan kata...
mak abah bleh jaga anak yg begitu ramai tapi anak yg ramai belum tentu boleh jaga mak abah dorg...

ingat syurga itu terletak di bawah telapak kaki mak...

sapa yg menderhaka pada ibu bapanya maka neraka jahanam lah tempat korang...
Tahun 2007 abh aku pernah sakit dan masuk hospital..aku n mak akulah yg bersengkang mata menjaga siang dan malam...

adik beradik aku yg lain lebih pentingkan mata dari memikul tanggungjawab sebagai anak..apa yg kita pernah buat kat mak abah kita,nt anak-anak kita akan membuat perkara yg sama terhadap kita..Sori Yan emo sikit..panjang nye komen..hehehe

yuyueyuliana said...

alolo. abah dye mcm brad pitt. ni nak autograph ni. hehe

Fadzli Amir said...

Tang tak bagi kawen tu satu hal, tang dapat harta tak jengok, tu yang derhaka tu..!!!!...walaupun sekarang suruh abah kawen, dia taknak...tapi selalu balik tak pun telepon tanya kabar...

cik bahulu oren said...

sedih kn jd cmtu
mntk dilindungi dan dijadikan anak solehah..insyaallah ;)

Nabila Shamsudin said...

anda di tag... :)

http://nabilashamsudin.blogspot.com/2011/04/dayana-az-dan-miszydians-buat-lucky.html

Izyan Masri said...

cikhanibulat:lepasni tak bolehlah buat jenaka mak limah dah.tak jadi cite sedih ni xD

Izyan Masri said...

ihsan:fuyooh.maya karin tu.lagi bangga :D

Izyan Masri said...

phee ungu:hikhik.sabau2.jangan sedih2 :D

Izyan Masri said...

dark virusz:tu lah pasal.kesian kan (:

Izyan Masri said...

jay:sokay2.komen yang mendidik.bia semua boleh baca (:

Izyan Masri said...

yuyuyuelina:kihkih.meyh2.bia fofular sikit ;P

Izyan Masri said...

fadzli amir:kejam sungguh kan dak2 ni ? haish lah.(:

Izyan Masri said...

cik bahulu oren:aminaminamin.bia nnti tak buang parents mcm tu je (:

Izyan Masri said...

nabila:yeay.thanks.nak jenguk dah ni :D

Jay said...

muka abah Yan macam Bradd pitt..nak autograf???hehehehe....

Ihsan Arifin said...

tp tanak bangge sgt. t riak takabur pulak ;D

ejulz said...

betul tu.. kalau diorang blh jg anak 10.. anak2 xleh jg diorang pulak.. ejulz sendiri pun rasa x dpt lagi balas jasa diorang jaga ejulz dr ejulz kecik sampai la beso panjang ni..

Nak mintak pandangan sikit.. heHe "Urat Oh Urat kenapa berdenyut!! "

Izyan Masri said...

jay:kehkeh.aah.meyhlah datang perak ambik otograf xD

Izyan Masri said...

ihsan:waah.bagus.even muka mcm maya karin pon taknak takabur ;P

Izyan Masri said...

ejulz:pergh,anak laki yang baik ni.goodgood :D

Jay said...

hehehe..sat lagi Jay sampai..tunggu no..hai masuk loghat kedah pulak..hahaha

kAmi dAn mEreKa!! said...

yg tak kenang budi mak bapak tu memang jenis kejar harta dunia je,
memang tak ke mana lah dorang tu,
sikit hari lg, pasti dorang dapat balasan punye

*teremo plak, =)

Izyan Masri said...

jay:haha.mcm2 longhat ampa ni :D

Izyan Masri said...

kami dan mereka:betul2.sokong sangat.tape2.emo lebih2 pon takpe :D

Jay said...

hehehe..belajar bahasa Yan..Jay boleh cakap bahasa nogori,melayu sarawak coz Jay penah keja kat sana,bahasa Bajau kat sabah ni..kelantan sikit,perak sikit,trgganu sikit..hehehe..Jay suka belajar bahasa negeri ni....

... said...

as salam..
sob2.
tacing la pulak~

=)

apa boleh buat. anak lupa diri.
sian si mak ayah yang berusaha bersarkan mereka..hm..

Izyan Masri said...

JAY:FUYOHH.BAGUS2 NI BOLEH JADI TRANSLATOR XD

Izyan Masri said...

... : TU LAH PASAL.TAK SUKA BETUL ANAK2 MCM TU.HARAP2 TAK JADI CMM TU LAH.FUHHFUHH :D

Jay said...

insyaallah...kalau Yan nak melancong kat Sabah ni Jay boleh jadi tourist guide..hahaha:)

♥sophie♥ said...

fie 26,6,, saje gtaw hehe ;p
sian pakcik tu,, ape punyer anak lahh,, haishh,, teruk giler kott
sian poknye tu,, :'(

Mira Amirudin said...

gile truk..
ape2 pun,semoga dpt menjga parents smpai ke akhir hayat mereka ;)

Izyan Masri said...

JAY:YEAY.THANKS YE XD

Izyan Masri said...

SOPHIE:TU LAH.KESIAN POKCIK TU.KITA BAKO JE ANAK2 DIA XD

Izyan Masri said...

mira:yes.doakan sama2 dapat jaga parents (:

chapaticokelat^^ said...

nauzubillah .. :'(
hope we wouldnt end up just to be like those animals.

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, April 12, 2011

Kenapa mesti kejam dengan parents sendiri ??

Hello dear !
Peace be with you guys (:

Papepon sebelum tu,yan nak tunjuk sikit satu nombor menarik ni.Tapi ada satu amaran keras.ni bukan nombor ekor ye.Pada sape sape yang nak gunekan untuk main taget taget nombor ekor,sila hentikan niat tak berapa nak mulia anda tu.Jeng jeng.tengok bawah tengok bawah !

yan bernasib baik sebab bukak2 je page ni pukul 6.30 petang mcm tu lah kalau tak silap kot.Tiba2,tengok2,nombor cantik ni keluar.triple 6.Kalau kat lua ada geng dak2 laki nama double 7 yang digeruni,kita dak perempuan buat geng baru,triple 6.ganas kan ?sapa birthdate dia 6.6.,sila jangan nak kembang lebih2.

Okayokay.kita kembali ke isi entry asal.Entry kali ni kita perlu serius sangat2.kening tu kalau boleh kedutkan sekedut habis.Pastu mata tu sepetkan.Ye,kalau boleh kita cuba kalahkan amoi2 diluar sana.lengluilenglui meyh!dan mulut tu kalau boleh muncungkan semeter dua pon lagi elok.Bia nampak yang kita betul2 series.Ni melibatkan hidup dan mati.masa depan negara.perjuangan anak bangsa kita.What the ???

Tadi yan pegilah temankan mak ziarah orang meninggal.Fuuh.agak berderau darah,naik ibarat dipam2 menggunakan pam basikal adik.Mana taknya,tengok orang berbalut kain putih.Yes.automatically u will think of this " bila turn aku?macam mana aku nnti ?pahala dahlah tak banyak mana.takutnya" Ketaq lutut chek pak oii.Tapikan,dalam sedu sedan,nangis hiba mengilai2 tu,ada pulak yang duk gosip.Maka,telinga dicapangkan sedikit biar dapat dengar clear.Buruk habis perangai kau yan,duk curik2 dengar orang tua sembang.heh ! -.-' jom kita sama2 layan perbualan berikut :

promote jap.ni abah saya.orang cakap abah saya macam brad pitt.(':

mokcik A: kesian betul arwah.anak2 tak peduli die.
mokcik B: kenapa,A? ce cite ce cite (baca dengan nada cite kak limah)
mokcik A: arwah sebelum sakit dah bagi semua harte kat anak die sebab anak2 die suruh wasiatkan terus.lepeyh dah bagi,arwah pegi buat umrah.balik umrah,arwah kene seteroke.Lepeyh je seteroke,anak2 masing2 nolak nak menjage poknye.yang ada sorang anak duk sebelah rumah pon tak menjage poknye.Adeke di tinggeynye poknye malam2 kat rumah sorang2.sudahle isteri meninggey,die kawen lain,anak2nye suruh cerey.dah dicerey,anak2nye,tadele mau jage.malam2 dibentangkan poknye kain je ateyh lantey.tak bertilam ape.kencin le poknye ateyh lantey tu.makan minum tak berjage.sedangkan rumah anak sebelah je.dah tu,semue rase susah,dihantar terus ke rumah orang tue.duk seminggu situ,meninggal terus.
mokcik B :teruknya anak2 dia ye.ish3.kesian arwah.

*pergh,penat habis nak meniru bunyi perak ulu mokcik A tu.sabar jelah -.-'*

see?ingatkan dalam drama melayu je ada benda macam ni.In our real life pon ada jugak.Kesian betul dengan pakcik tu.Sudahlah nak kawen lain dihalang anak2.siap suruh cerai.mesti berduka lara habis lah isteri baru dia tu kena buli dengan anak2 tiri.Wa cakap sama lu lah kan bro,kalau lu tak boleh jaga bapak lu sangat,biar je dia kawen lain lepas mak lu meninggal,at least ada jugaklah orang yang jaga makan minum dia,jahit seluar dia kalau dia duduk mengangkang lalu koyak.Tadelah sorang2 je.tak ke durhaka namanya wahai kasem ? what the??

ni mak saya.saya rasa mak saya lagi lawa dari angelina jolie.(':

so,moral of the story is,please guy,no matter how bad our parents are before,please,do care of them.kalau diorang boleh jaga 10 anak,why not 10 anak tak boleh jaga 2 orang ibu bapa yang dah bagi peluang kat kita untuk tengok dunia,untuk kita kenal boypren gelpren kita.right ? please take this seriously.spend plenty of time with them and do take them as our priority no matter with whom we are and in whatever we do.Do love them before its too late.i love my parents.cheers ! (':

*sorry lah weyh.emo sikit entry kali ni.hok mok dengan pok ni ambo tak boleh main2.kecek sikit,ambo dah tacing.*

56 comments:

Misz Jenny said...

ho tohh...meme tokleh r bab2 mok pok ni..
sekeh skali kat puok2 durhako nim..

hihihi...

Ilove A.Jolie and B.Pitt..

:p

syakey said...

teruk bebenorr.
slamat masih sempat jaga mak dulu d wktu akhir2 usia nya :')

konklusi,kecik2 kena didik ank jgn jd sellfish. kan?

faraa halim said...

ieee sedih la cite die

anym dan dunia said...

hHAa . tules entry cm nada kak limah j , cta sedih tak sedih dahh . alaaa
haha

Syimir said...

jaga lah parents awk bek2 ye..:)

AliaJustea said...

errgghhh..sob sob sob.. pastinya saya akan lebih menghargai ibu saya.. tak dpt berbakti dgn arwah abah, dgn mak pasti !

fad ali said...

sob..sob...

fad ali said...

sob..sob...

aNiss :):) said...

sedih nyaa (T T) huwaa..

Izyan Masri said...

misz jenny.kite same lah eyh.haha.jom kita pulun sikit yang durhaka itu :D

Izyan Masri said...

syakey:nasib baik sempat ye.takziah.baru tau (:

Izyan Masri said...

fara halim:tu lah pasal.kejam sungguh kan T_T

Izyan Masri said...

anym:haha.taknaklah nnti semua hujan pulak.banjir belog yan ni xD

Izyan Masri said...

syimir:insyaAllah (:

Izyan Masri said...

alia:sure.jaga mak alia elok2 ye :)

Izyan Masri said...

fad:yeye je nangis ye fad xD

Izyan Masri said...

anis:jangan nangis banyak2 (:

CikHaniBhulat said...

walopon cte sedih, tp jenaka ala mak limah...diterapkan..xjd nak nages laju2 18 kali...hehee

Ihsan Arifin said...

ummi cikgu lagi cantik daripada maya karin ;D

phee ungu said...

org syg ma org , aba org .. sedihnya .. nak balik :'(

DaRk ViRusZ said...

adoi..kcian arwah..al-fatihah..

Jay said...

mmg betul apa yg Yan kata...
mak abah bleh jaga anak yg begitu ramai tapi anak yg ramai belum tentu boleh jaga mak abah dorg...

ingat syurga itu terletak di bawah telapak kaki mak...

sapa yg menderhaka pada ibu bapanya maka neraka jahanam lah tempat korang...
Tahun 2007 abh aku pernah sakit dan masuk hospital..aku n mak akulah yg bersengkang mata menjaga siang dan malam...

adik beradik aku yg lain lebih pentingkan mata dari memikul tanggungjawab sebagai anak..apa yg kita pernah buat kat mak abah kita,nt anak-anak kita akan membuat perkara yg sama terhadap kita..Sori Yan emo sikit..panjang nye komen..hehehe

yuyueyuliana said...

alolo. abah dye mcm brad pitt. ni nak autograph ni. hehe

Fadzli Amir said...

Tang tak bagi kawen tu satu hal, tang dapat harta tak jengok, tu yang derhaka tu..!!!!...walaupun sekarang suruh abah kawen, dia taknak...tapi selalu balik tak pun telepon tanya kabar...

cik bahulu oren said...

sedih kn jd cmtu
mntk dilindungi dan dijadikan anak solehah..insyaallah ;)

Nabila Shamsudin said...

anda di tag... :)

http://nabilashamsudin.blogspot.com/2011/04/dayana-az-dan-miszydians-buat-lucky.html

Izyan Masri said...

cikhanibulat:lepasni tak bolehlah buat jenaka mak limah dah.tak jadi cite sedih ni xD

Izyan Masri said...

ihsan:fuyooh.maya karin tu.lagi bangga :D

Izyan Masri said...

phee ungu:hikhik.sabau2.jangan sedih2 :D

Izyan Masri said...

dark virusz:tu lah pasal.kesian kan (:

Izyan Masri said...

jay:sokay2.komen yang mendidik.bia semua boleh baca (:

Izyan Masri said...

yuyuyuelina:kihkih.meyh2.bia fofular sikit ;P

Izyan Masri said...

fadzli amir:kejam sungguh kan dak2 ni ? haish lah.(:

Izyan Masri said...

cik bahulu oren:aminaminamin.bia nnti tak buang parents mcm tu je (:

Izyan Masri said...

nabila:yeay.thanks.nak jenguk dah ni :D

Jay said...

muka abah Yan macam Bradd pitt..nak autograf???hehehehe....

Ihsan Arifin said...

tp tanak bangge sgt. t riak takabur pulak ;D

ejulz said...

betul tu.. kalau diorang blh jg anak 10.. anak2 xleh jg diorang pulak.. ejulz sendiri pun rasa x dpt lagi balas jasa diorang jaga ejulz dr ejulz kecik sampai la beso panjang ni..

Nak mintak pandangan sikit.. heHe "Urat Oh Urat kenapa berdenyut!! "

Izyan Masri said...

jay:kehkeh.aah.meyhlah datang perak ambik otograf xD

Izyan Masri said...

ihsan:waah.bagus.even muka mcm maya karin pon taknak takabur ;P

Izyan Masri said...

ejulz:pergh,anak laki yang baik ni.goodgood :D

Jay said...

hehehe..sat lagi Jay sampai..tunggu no..hai masuk loghat kedah pulak..hahaha

kAmi dAn mEreKa!! said...

yg tak kenang budi mak bapak tu memang jenis kejar harta dunia je,
memang tak ke mana lah dorang tu,
sikit hari lg, pasti dorang dapat balasan punye

*teremo plak, =)

Izyan Masri said...

jay:haha.mcm2 longhat ampa ni :D

Izyan Masri said...

kami dan mereka:betul2.sokong sangat.tape2.emo lebih2 pon takpe :D

Jay said...

hehehe..belajar bahasa Yan..Jay boleh cakap bahasa nogori,melayu sarawak coz Jay penah keja kat sana,bahasa Bajau kat sabah ni..kelantan sikit,perak sikit,trgganu sikit..hehehe..Jay suka belajar bahasa negeri ni....

... said...

as salam..
sob2.
tacing la pulak~

=)

apa boleh buat. anak lupa diri.
sian si mak ayah yang berusaha bersarkan mereka..hm..

Izyan Masri said...

JAY:FUYOHH.BAGUS2 NI BOLEH JADI TRANSLATOR XD

Izyan Masri said...

... : TU LAH PASAL.TAK SUKA BETUL ANAK2 MCM TU.HARAP2 TAK JADI CMM TU LAH.FUHHFUHH :D

Jay said...

insyaallah...kalau Yan nak melancong kat Sabah ni Jay boleh jadi tourist guide..hahaha:)

♥sophie♥ said...

fie 26,6,, saje gtaw hehe ;p
sian pakcik tu,, ape punyer anak lahh,, haishh,, teruk giler kott
sian poknye tu,, :'(

Mira Amirudin said...

gile truk..
ape2 pun,semoga dpt menjga parents smpai ke akhir hayat mereka ;)

Izyan Masri said...

JAY:YEAY.THANKS YE XD

Izyan Masri said...

SOPHIE:TU LAH.KESIAN POKCIK TU.KITA BAKO JE ANAK2 DIA XD

Izyan Masri said...

mira:yes.doakan sama2 dapat jaga parents (:

chapaticokelat^^ said...

nauzubillah .. :'(
hope we wouldnt end up just to be like those animals.