Wednesday, April 06, 2011

Malu berganda ganda

Hello there !
Peace be with you guys (:

Awal2 pagi macam ni dah double malu Yan dapat.Tahniah sangat2 lah kat diri sendiri.Lain kali gelabah tak hengat lagi sampai habis memalukan diri yang kudus ni.Pagi2 tadi dengan berbekalkan azam,semangat dan kecekalan diri yang tinggi,yan berjaya sampai kat mcd pukul 8 pagi wookk ! announce sikit.LAPAN PAGI ! dah rasa macam pekerja mcd pulak datang awal tolong lap cermin,sapu2 sikit.Semua ni gara2 kawan yang gembar gembur nak tunjuk gambar2 supershow 3 super junior hari tu.Tau lah yan tak boleh pegi sebab ade hal.Lagi mau kasi wa jeles bro.(':

Maka,perjalanan hidup pagi ni dimulakan dengan bertemu sahabat handai yang tercinta.So,dah semangat macam first time datang mcd,kitorang pon serbu lah kaunter mcd tu untuk order breakfast murah 4 ringgit tu.Tu je yang mampu der,wa tak kaya macam lu.So,yang lain berebut2 lah order cepat tak beragak.Mungkin dah tak sabar sangat nak mengudap makanan murah.Cuba mahal,semua pakat duk belakang sekali.So,yan tengah sedap2 order,panggillah kawan sebab dah tak boleh nak fikir, nak hotcakes ke ataupun burger chicken dengan telur tu,sebab kalau makan beger tu,mulut kena bukak luas2,jatuhlah saham sebagai gadis ayu.Ye dak ? so,untuk dapatkan pandangan serta buah fikiran kawan,yan panggil lah kawan kat sebelah,tanya punya tanya,dia tak jawab jugak.Cis,sungguh keterlaluan kamu eksited terhadap makanan sampai tak menjawab panggilan ku.Maka,sebiji tamparan maut yakni tamparan jepun yang hebat dilemparkan kat lengan dan bahu kawan yan tu.Dengan muka bangga yan tengok dia kononnya nak cakap padan muka lah kan,sekalinya AISEYHH MANNN.*sila sebut dengan penuh tekun dan semangat serta out loud babeh! *

dialog pokcik rekaan semata2

"eyhh,sorry encik,saya ingatkan kawan saya tadi,silap orang" HAMBIK KAU.tengok sebelah pakcik.series malu habis ! Sudahlah pangkat ayah,pegi hempuk sesedap hati je tadi.siap buat muka bangga pulak tu.Maka dengan renungan agak tajam,pakcik tu melepaskan ku dengan begitu sahaja.Nasib baik tak kena marah,maybe sebab yan sempat buat muka innocent tahap gila babeng kot.So,dah tak pandang kiri kanan,depan belakang,yan terus balik ke meja yang penuh dengan kawan2.Muka wa takyah cakaplah bro,macam dah tempek blusher satu muka,so,kawan jadi mangsa untuk beli makanan,malu tak malu,perut kena isi jugak.Kankan ? -.-

Malu sesi kedua bab mesej pulak.Tengah sedap minum arabica coffee mcd yang lazat sambil menjilat tepi cup dia tu,Abah hantar mesej tanya nak ke tak beli satu barang tu.*mana boleh bagitau kat sini*So,dengan penuh bangga,yan taip laju2 ibarat menekan mesen taip.Tak sampai dua saat siap ! Maka,diletakkan telefon disisi sambil hidung mengembang sikit demi sikit ibarat dipam oleh si pam basikal.Konon nak show off sikitlah kat kawan yang Yan taip mesej laju habis.Sekalinya tengok phone balik,mesej tu disend pada senior sekolah yang merupakan seorang pelajar lelaki yang macho lagi menjadi idaman kalbu satu sekolah dulu.What ? ohemji.Apekahh ? Mengapekah ? Sudahlah tadi reply ayat habis gedik kat abah,almaklumlah nak mengampu beli barang,kenalah cover ayat, bro.ye dak ? Yan punya tak perasan yang yan tadi nak reply mesej senior tu tapi tak sempat,terus nak reply mesej abah,last2 silap send.Sampailah sekarang senior tak reply,dia mengalami kejutan budaya mungkin ? atau mungkin jugak sakit jantung ? sebab mesej tu terlalu tak sesuai untuk disebarkan pada bukan keluarga.

So,moral of the story,please lah,jangan gelabah tak tentu hala,jangan rasa kau sorang je boleh taip laju,semua orang taip habis slow,dan praktis untuk buat muka innocent yang comel kat rumah,so,bila berlaku emergency macam kat mcd tadi,boleh praktikkan.Tadelah kena marah.cheers ! (:

48 comments:

Amiera Hilton said...

huhuhuhu..sila tekup muka anda dengan bantal. hikhik (^_^)

IJAT360 said...

nasib baik pak cik tu lompang balik kek muko ekau yan...kalau tidak bodarah kek idung..hihi ^_^

maris said...

hahaa.. ciannya! dah le kat senior y encem ;P

fad ali said...

ahahahhaa..

malu lah!*blushing!

zieyRa suLLey© said...

hi, jom juin bloglist kite :)
http://zieyrasulley.blogspot.com/2011/04/jom-juin-bloglist-kite.html

no_answer said...

haha ..
ade je dye nak kalis eeyh ??
haha :P

DaRk ViRusZ said...

hahaha..tsilap msg?adeihhh

Jay said...

sabau je lah Yan..hehehe...mmg kite kadang2 tu tersalah send msg kalau dah bnyk msg masyuk kan??..hehehe..no body perfect omputih kate lah..

Izyan Masri said...

AMIERA HILTON :BUKAN SETAKAT BANTAL,KALAU ADA TILAM,PON BOLEH.MALU SANGAT DAH NI T_T

Izyan Masri said...

IJAT:KEHKEH.TU LAH PASAL.BAIK BONAR HATI POKCIK TU XD

Izyan Masri said...

MARIS:TU LAH.HABIS SENIOR TAK REPLY DAH XD

Izyan Masri said...

FAD :HABIS BLUSHING GILA2 PUNYA XD

Izyan Masri said...

ZIEYA :DAH VISIT TADI XD

Izyan Masri said...

NO_ANSWER:TU LAH PASAL :D

cikcleopatra said...

wakakka..adei ai yan2..betol2 malu wei..hahak.

solo molo said...

ouch...
malunyer...


sape nak menang ipad 2 ???
klik > http://solomolo.blogspot.com/2011/04/yuyu-zulaikha-ferrero-random-giveaway.html

Izyan Masri said...

dark virusz:tu lah pasal.malu tahap dewa xD

Izyan Masri said...

jay : kihkih.betulbetulbetul.nasib baik baru sekali T_T

Izyan Masri said...

cik cleopatra:kehkeh.memang walu ya rabbi.xD

Izyan Masri said...

cik cleopatra:kehkeh.memang walu ya rabbi.xD

Izyan Masri said...

solo molo:memang malu.dah tengok belog xD

maisarah said...

hehe. terbaik. kalau yan slh anta mesej tu kat mye, mye wat announcement kat blog. haha. kejam tak? ;p

Jay said...

sekali dua xpe Yan..asal jgn selalu macam tu dah ler..hehehe...tgok dah merah muka Yan..malu-malu ayu lah tu..hehehe

Izyan Masri said...

MAISARAH : KEHKEH.BUAT ANNOUNCEMENT ? KEJAMKEJAM.HAHA

Izyan Masri said...

JAY : TEHEE,TAK BUAT DAH.LEPAS NI KENA CAREFUL HABIS HABISAN XD

Mira Amirudin said...

hahaha
gara2 excited! gara2 gelabah! ha..amik!malu gile dibuatnya... ;) huhuhu

Jay said...

yups...hehehe..jay dulu pun penah salah hantar msg juga..nak hantar kat kawan tapi terhantar kat abah pulak..hahahaha..punyalah jay gelabah masa tu..

Rafi Nilhan said...

ok la tu.. malu kat mcd jek.. sib baek tak masok tv ek.. haha

kAmi dAn mEreKa!! said...

mesti seronok kan kalau lelaki yg yan tepuk tu lelaki hensem, hehe =)

javanese DOVE ! said...

ADOIII..MALU MALU MALU.
TAKNAK KELUAR RUMAH SEBULAN!

NGHEHEHEHE!

javanese DOVE ! said...

BTW,THNX FOLLOW ME BACK !

Liyana Lunia. said...

HAHAHAHAHAHHA

adoi siannya pakcik kene tamparan wanita T_T kalau sy kene tu dh bole buat gadooo oiii T_________T

eh eh, abis cmne senior tu fikir lain? awk xexplain? WHHAHHA

Izyan Masri said...

MIRA :KEHKEH.TU LAH.SATU LAGI GARA2 NAK SHOW OFF.KAN DAH MALU XD

Izyan Masri said...

JAY:NASIB BAIK BUKAN NAK HANTAR KAT GELFREN TERHANTAR KAT ABAH.HABIS KENA PIAT :P

Izyan Masri said...

RAFI : KEHKEH.KAT MCD PON PUBLIC GAK.DAH MACAM ARTIS ORANG TENGOK SEBAB MAIN PUKUL2 .KEHKEH XD

Izyan Masri said...

KAMI DAN MEREKA:KALAU HENSEM,DAH SIAP TEPOK 2,3 KALI XD

Izyan Masri said...

JAVANESE:KENA KELUAR RUMAH JUGAK SEBAB NAK CARI MAKAN.HHA.OKENG.NO PROBLEM DEAR :D

Izyan Masri said...

LIYANA LUNIA : KEHKEH.PENAMPAR FREE POKCIK TU DAPAT.TAK EXPLAIN SEBAB MALU HABIS HABISAN KAT SENIOR TU,TUNGGU DIA MESEJ DULU XD

Yuslia Suhana said...

haha... nasib baik tepuk pokcik, kalo tepuk mokcik mst dah kena lempang blk dah.. bisala mokcik2 ni dia emo sikit.. :p

Izyan Masri said...

sis yuslia:tu lah pasal.seb baik pokcik,kalau mokcik,dapat tapak tangan free je xD

aniswany said...

haha lawak ja baca...sian,pagi2 dh dpat malu 2x eh..xpe2,wat muka x malu je...hikhik

Henry Zackery said...

alamak, malunye..hehe.. sabar :)

GEMPAR !! Justin Bieber Kena Belasah

adan said...

hahaha.. malu double-double... sabar je lah..

miss fatihah said...

hahak..lawak2

BLADE EDGE said...

Assalamualaikum...

dlm setiap perkara yg dibuat, xboleh gelojoh..buat la dgn sabar :-)

happy blogging :-)


regards,
BLADE EDGE

Azza Firza said...

hahahahahaa

Syimir said...

malu sudahh!

Bird Fizousz said...

mengapa sedemikian rupa?? huahuahua..;)

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, April 06, 2011

Malu berganda ganda

Hello there !
Peace be with you guys (:

Awal2 pagi macam ni dah double malu Yan dapat.Tahniah sangat2 lah kat diri sendiri.Lain kali gelabah tak hengat lagi sampai habis memalukan diri yang kudus ni.Pagi2 tadi dengan berbekalkan azam,semangat dan kecekalan diri yang tinggi,yan berjaya sampai kat mcd pukul 8 pagi wookk ! announce sikit.LAPAN PAGI ! dah rasa macam pekerja mcd pulak datang awal tolong lap cermin,sapu2 sikit.Semua ni gara2 kawan yang gembar gembur nak tunjuk gambar2 supershow 3 super junior hari tu.Tau lah yan tak boleh pegi sebab ade hal.Lagi mau kasi wa jeles bro.(':

Maka,perjalanan hidup pagi ni dimulakan dengan bertemu sahabat handai yang tercinta.So,dah semangat macam first time datang mcd,kitorang pon serbu lah kaunter mcd tu untuk order breakfast murah 4 ringgit tu.Tu je yang mampu der,wa tak kaya macam lu.So,yang lain berebut2 lah order cepat tak beragak.Mungkin dah tak sabar sangat nak mengudap makanan murah.Cuba mahal,semua pakat duk belakang sekali.So,yan tengah sedap2 order,panggillah kawan sebab dah tak boleh nak fikir, nak hotcakes ke ataupun burger chicken dengan telur tu,sebab kalau makan beger tu,mulut kena bukak luas2,jatuhlah saham sebagai gadis ayu.Ye dak ? so,untuk dapatkan pandangan serta buah fikiran kawan,yan panggil lah kawan kat sebelah,tanya punya tanya,dia tak jawab jugak.Cis,sungguh keterlaluan kamu eksited terhadap makanan sampai tak menjawab panggilan ku.Maka,sebiji tamparan maut yakni tamparan jepun yang hebat dilemparkan kat lengan dan bahu kawan yan tu.Dengan muka bangga yan tengok dia kononnya nak cakap padan muka lah kan,sekalinya AISEYHH MANNN.*sila sebut dengan penuh tekun dan semangat serta out loud babeh! *

dialog pokcik rekaan semata2

"eyhh,sorry encik,saya ingatkan kawan saya tadi,silap orang" HAMBIK KAU.tengok sebelah pakcik.series malu habis ! Sudahlah pangkat ayah,pegi hempuk sesedap hati je tadi.siap buat muka bangga pulak tu.Maka dengan renungan agak tajam,pakcik tu melepaskan ku dengan begitu sahaja.Nasib baik tak kena marah,maybe sebab yan sempat buat muka innocent tahap gila babeng kot.So,dah tak pandang kiri kanan,depan belakang,yan terus balik ke meja yang penuh dengan kawan2.Muka wa takyah cakaplah bro,macam dah tempek blusher satu muka,so,kawan jadi mangsa untuk beli makanan,malu tak malu,perut kena isi jugak.Kankan ? -.-

Malu sesi kedua bab mesej pulak.Tengah sedap minum arabica coffee mcd yang lazat sambil menjilat tepi cup dia tu,Abah hantar mesej tanya nak ke tak beli satu barang tu.*mana boleh bagitau kat sini*So,dengan penuh bangga,yan taip laju2 ibarat menekan mesen taip.Tak sampai dua saat siap ! Maka,diletakkan telefon disisi sambil hidung mengembang sikit demi sikit ibarat dipam oleh si pam basikal.Konon nak show off sikitlah kat kawan yang Yan taip mesej laju habis.Sekalinya tengok phone balik,mesej tu disend pada senior sekolah yang merupakan seorang pelajar lelaki yang macho lagi menjadi idaman kalbu satu sekolah dulu.What ? ohemji.Apekahh ? Mengapekah ? Sudahlah tadi reply ayat habis gedik kat abah,almaklumlah nak mengampu beli barang,kenalah cover ayat, bro.ye dak ? Yan punya tak perasan yang yan tadi nak reply mesej senior tu tapi tak sempat,terus nak reply mesej abah,last2 silap send.Sampailah sekarang senior tak reply,dia mengalami kejutan budaya mungkin ? atau mungkin jugak sakit jantung ? sebab mesej tu terlalu tak sesuai untuk disebarkan pada bukan keluarga.

So,moral of the story,please lah,jangan gelabah tak tentu hala,jangan rasa kau sorang je boleh taip laju,semua orang taip habis slow,dan praktis untuk buat muka innocent yang comel kat rumah,so,bila berlaku emergency macam kat mcd tadi,boleh praktikkan.Tadelah kena marah.cheers ! (:

48 comments:

Amiera Hilton said...

huhuhuhu..sila tekup muka anda dengan bantal. hikhik (^_^)

IJAT360 said...

nasib baik pak cik tu lompang balik kek muko ekau yan...kalau tidak bodarah kek idung..hihi ^_^

maris said...

hahaa.. ciannya! dah le kat senior y encem ;P

fad ali said...

ahahahhaa..

malu lah!*blushing!

zieyRa suLLey© said...

hi, jom juin bloglist kite :)
http://zieyrasulley.blogspot.com/2011/04/jom-juin-bloglist-kite.html

no_answer said...

haha ..
ade je dye nak kalis eeyh ??
haha :P

DaRk ViRusZ said...

hahaha..tsilap msg?adeihhh

Jay said...

sabau je lah Yan..hehehe...mmg kite kadang2 tu tersalah send msg kalau dah bnyk msg masyuk kan??..hehehe..no body perfect omputih kate lah..

Izyan Masri said...

AMIERA HILTON :BUKAN SETAKAT BANTAL,KALAU ADA TILAM,PON BOLEH.MALU SANGAT DAH NI T_T

Izyan Masri said...

IJAT:KEHKEH.TU LAH PASAL.BAIK BONAR HATI POKCIK TU XD

Izyan Masri said...

MARIS:TU LAH.HABIS SENIOR TAK REPLY DAH XD

Izyan Masri said...

FAD :HABIS BLUSHING GILA2 PUNYA XD

Izyan Masri said...

ZIEYA :DAH VISIT TADI XD

Izyan Masri said...

NO_ANSWER:TU LAH PASAL :D

cikcleopatra said...

wakakka..adei ai yan2..betol2 malu wei..hahak.

solo molo said...

ouch...
malunyer...


sape nak menang ipad 2 ???
klik > http://solomolo.blogspot.com/2011/04/yuyu-zulaikha-ferrero-random-giveaway.html

Izyan Masri said...

dark virusz:tu lah pasal.malu tahap dewa xD

Izyan Masri said...

jay : kihkih.betulbetulbetul.nasib baik baru sekali T_T

Izyan Masri said...

cik cleopatra:kehkeh.memang walu ya rabbi.xD

Izyan Masri said...

cik cleopatra:kehkeh.memang walu ya rabbi.xD

Izyan Masri said...

solo molo:memang malu.dah tengok belog xD

maisarah said...

hehe. terbaik. kalau yan slh anta mesej tu kat mye, mye wat announcement kat blog. haha. kejam tak? ;p

Jay said...

sekali dua xpe Yan..asal jgn selalu macam tu dah ler..hehehe...tgok dah merah muka Yan..malu-malu ayu lah tu..hehehe

Izyan Masri said...

MAISARAH : KEHKEH.BUAT ANNOUNCEMENT ? KEJAMKEJAM.HAHA

Izyan Masri said...

JAY : TEHEE,TAK BUAT DAH.LEPAS NI KENA CAREFUL HABIS HABISAN XD

Mira Amirudin said...

hahaha
gara2 excited! gara2 gelabah! ha..amik!malu gile dibuatnya... ;) huhuhu

Jay said...

yups...hehehe..jay dulu pun penah salah hantar msg juga..nak hantar kat kawan tapi terhantar kat abah pulak..hahahaha..punyalah jay gelabah masa tu..

Rafi Nilhan said...

ok la tu.. malu kat mcd jek.. sib baek tak masok tv ek.. haha

kAmi dAn mEreKa!! said...

mesti seronok kan kalau lelaki yg yan tepuk tu lelaki hensem, hehe =)

javanese DOVE ! said...

ADOIII..MALU MALU MALU.
TAKNAK KELUAR RUMAH SEBULAN!

NGHEHEHEHE!

javanese DOVE ! said...

BTW,THNX FOLLOW ME BACK !

Liyana Lunia. said...

HAHAHAHAHAHHA

adoi siannya pakcik kene tamparan wanita T_T kalau sy kene tu dh bole buat gadooo oiii T_________T

eh eh, abis cmne senior tu fikir lain? awk xexplain? WHHAHHA

Izyan Masri said...

MIRA :KEHKEH.TU LAH.SATU LAGI GARA2 NAK SHOW OFF.KAN DAH MALU XD

Izyan Masri said...

JAY:NASIB BAIK BUKAN NAK HANTAR KAT GELFREN TERHANTAR KAT ABAH.HABIS KENA PIAT :P

Izyan Masri said...

RAFI : KEHKEH.KAT MCD PON PUBLIC GAK.DAH MACAM ARTIS ORANG TENGOK SEBAB MAIN PUKUL2 .KEHKEH XD

Izyan Masri said...

KAMI DAN MEREKA:KALAU HENSEM,DAH SIAP TEPOK 2,3 KALI XD

Izyan Masri said...

JAVANESE:KENA KELUAR RUMAH JUGAK SEBAB NAK CARI MAKAN.HHA.OKENG.NO PROBLEM DEAR :D

Izyan Masri said...

LIYANA LUNIA : KEHKEH.PENAMPAR FREE POKCIK TU DAPAT.TAK EXPLAIN SEBAB MALU HABIS HABISAN KAT SENIOR TU,TUNGGU DIA MESEJ DULU XD

Yuslia Suhana said...

haha... nasib baik tepuk pokcik, kalo tepuk mokcik mst dah kena lempang blk dah.. bisala mokcik2 ni dia emo sikit.. :p

Izyan Masri said...

sis yuslia:tu lah pasal.seb baik pokcik,kalau mokcik,dapat tapak tangan free je xD

aniswany said...

haha lawak ja baca...sian,pagi2 dh dpat malu 2x eh..xpe2,wat muka x malu je...hikhik

Henry Zackery said...

alamak, malunye..hehe.. sabar :)

GEMPAR !! Justin Bieber Kena Belasah

adan said...

hahaha.. malu double-double... sabar je lah..

miss fatihah said...

hahak..lawak2

BLADE EDGE said...

Assalamualaikum...

dlm setiap perkara yg dibuat, xboleh gelojoh..buat la dgn sabar :-)

happy blogging :-)


regards,
BLADE EDGE

Azza Firza said...

hahahahahaa

Syimir said...

malu sudahh!

Bird Fizousz said...

mengapa sedemikian rupa?? huahuahua..;)