Wednesday, April 13, 2011

gwa tabik spring sama lu lah bro !

Hello there !
Peace be with you guys (:

Tajuk macam panas je kan."ape tabik tabik?kau ingat ni kawad kaki sekolah yang kene bagi tabik hormat kat tetamu vip ke ? aku panas betul dengan orang guna ayat rempit ni.Pergh,nyirap je." "leklu derr,wa cakap sama lu lah kan bro,ini cite,pasal mat rempit.tak otai lah kalau kita guna ayat macam ni-you oll dengar eyh story mory i pasal mat rempit.- kan tak feeling bila baca."

okayokay.dahdah.tak boleh nak over pulak guna bahasa macam tu.Cikgu BM baca nanti merajuk dia.Punyalah penat ajar guna bahasa baku kat sekolah siap terkehel mulut gara2 nak baca habis baku,dengan tatabahasa kena betul,penanda wacana bersusun susun,sekali dalam blog tulis ayat macam ni.Kesian cikgu bm kite kan (': Tapikan,cerita ni memang pasal mat rempit yang tak ketentuan hala tadi.series yan cakap,bila ingat balik,lawak pulak plus padan muka jugaklah kan.Sorrylah der,wa kutuk geng lu.kita langsai tepi ye.kehkehxD.

Alkisahnya macam ni,waktu yan teman abah pegi hospital,on the way nak pegi,terjumpalah dengan dua orang mat rempit.baju habis tiptop dah.nak pakai ed hardy lah konon.tapi tak sure lah ori ke or the fake one.Tengah sedap2,tengok baju dia sebab nak memastikan keaslian baju tu,cey,mungkin dalam hati dia pikir macam ni "eyheyh.ada orang usha akulah.kena tunjuk otai ni."

lalu si mat rempit ni pon buatlah wheely.wheely kot nama dia yang angkat2 tayar tu.sorrylah der,wa tak sempat belajar sama lu lagi nama2 eksyen kameng lu tu semua.Tengah sedap menunjukkan skil hebat BELIAU,maka dengan secara style habis,mamat tu terbalik ke belakang.PERGHHH.maka,dengan nada habis baik,yan pon sedekah lah sikit beberapa dekah ketawa.sudahlah dia langgar traffic light,tertonggeng kebelakang lagi.Hok ni memey sedap buat ambo ketawo.

Lepas je traffic light hijau,semua kereta plus motosikal yang dah boleh jalan,jalanlah dengan selamat macam dalam iklan selalu sebut,"tungganglah dengan selamat,ingatlah orang tersayang".Termasuklah sorang pakcik berkain pelikat,berkepiah putih,dan bermotosikal lama.ala,yang lampu dia bulat2 tu.Agaknya pokcik tu dalam perjalanan ke masjid kot.so,alang2 boleh buat pahala menolong orang,dia stop dan tolonglah angkatkan RXZ merah mat rempit tu.And finally,si mat rempit ni pon salam lah si pokcik tu sebab rasa terhutang budi kot.Yang lagi best,siap cium tangan.muka habis innocent youu.

Tu lah padahnya kalau nak tunjuk hebat dan kepoweran diri kat tempat public.ni mesti tido time ustazah cakap time sekolah,jangan menunjuk nunjuk.tuhan marah.kan dah kena.so,cheers!(:

47 comments:

fazhana said...

haha!!lawakla... :D

elinLARH said...

hehehe , malu nyeh dye..hahhaahaa

Zaza Zahirah said...

lawak la akaq..
kontrol macho laa..haha

senyumSOYA said...

huhuhu..beringt sebelum kena... tapi klakar la wat2 mka innocent tu..hhihi

cik rama-rama said...

adehhh...ni nsb x jmpe kt tpi jln ni law x...bg on lmpu tinggi...wakakaka..jaatnyeee...

fad ali said...

mesti merah muke die kan?

hheheh..

Arif Azmi said...

HAHA.. adoi.. mesti malu gila.. XD

eqyn asyiqin said...

HAHAHA. takboleh blaa gila.
kalau tak serik jgk lepas ni , mmg taktau laa kan. XD

Raja Ellysya said...

peh klakarr!!gelak guling2..
hahaha xD

msredcheesecake said...

alo cik izyan,

ape la gak nye mat rempit tu pk masa tengah salam pak cik tu....berTQ ke control malu?hehe...

Ihsan Arifin said...

ehem geng ade minah solang ni mau ilang kpale ah geng~ HAHA ;D

AliaJustea said...

HAHAHA .. memang wa tabik sama lu bro !

Zaf Arrow Tri-Bold said...

hahaha... smoga dia blajar dari kesilapan... tapi x leh blah la ayat buat innocent tuuu..hahha

adan said...

hahaha.. kesian abang mat rempit tu kan.. dalam brutal2 dia tu ada gak adab berjumpa dengan orang yang membantu.. lagi2 orang tua.. respect ar ngan brader tu..! siap cium tangan lagi.. ^_^

Izyan Masri said...

fazhana:haha.kita gelak ramai2 :D

Izyan Masri said...

elinlarh.: memang malu habis.sudahlah semua orang tengok xD

Izyan Masri said...

zaza zahirah:memang dia kontrol macho.akaq gelak je tak stop2 :D

Izyan Masri said...

senyumsoya:rasa nya dia habis malu kot time tu xD

Izyan Masri said...

cik rama2:kehkeh.ni ganas ni main bagi lampu tinggi xD

Izyan Masri said...

FAD:DAH MACAM PAKAI BLUSHER MUKA DIA.HAHA

Izyan Masri said...

arif azmi:tersangat malu rasanya xD

Izyan Masri said...

eqyn asyikin:lepasni kalau dia buat jugak,jatuh lagi,kita boo je ramai2 haha xD

Izyan Masri said...

raja ellysa:kalau tengok sendiri lagi best tau xD

Izyan Masri said...

msredcheesecake:yang paling penting,mesti dia cover malu waktu tu.sebabtu baik je xD

Izyan Masri said...

ihsan arifin :habislah tak tidur wa malm ni kena langsai dengan geng lu.hikhik :p

Izyan Masri said...

alia justea:tabik sama dia je?tukang cerita ? haha

Izyan Masri said...

zaf arrow:haha.sebab dia buat muka innocent gila.so,kena mention jugak xD

Izyan Masri said...

adan :tu lah pasal wa tabik sama dia.haha.kalau adan tengok mesti lawak :D

CikHaniBhulat said...

hahaha...kesian mamat tu..itu la nak tunjuk sgt...kan dah dpt balasan

Ihsan Arifin said...

haha tape tape gua manyak baek ati ini malam lu gua kasi lepas ;D *terharu x? HAHA

Jay said...

apehal plak wheely kat atas jalan..membahayakan kesihatan..
baguih p trek kat sepang nun..wheely sepuas hati korang..
x jejak tanah lagi baguih..nak lagi best,seret kepala kat jalan raya tu...confirm kubur lah jawabnyer..hahaha...
dia tgok Yan terlalu comel sobab tu yg wheely sampai telanggar trafic ligt tu..:)

cik fai said...

huahuahuahuahuahuahuuu :)
padan muka dia .
gelak kuat2 . heheh
eh eh ... sopan sikit . nti kena kat kita nayaaa je .
tak mau gelak lah .
huhuhu

NanaKhairi said...

sumpah lawak gile ^^

DaRk ViRusZ said...

wakakaka..yan,bakpo x ajok race???keh3....

Fadzli Amir said...

Bukan tu..diorang tengah shooting buat iklan tuk hari raya ni la...tu yg ada insiden cium tangan tu...

... said...

wa'alaikummussalam..
haha..gila kelakar.
tapi bagus tu~
merensdah diri kat pakcik tu. moga merendah diri tu berkekalan ;)

ekeke~

infoShare :

Cecacing Mata Loa-Loa Afrika, Rakyat Malaysia Boleh..

trafik blogger atau trafik pahala?

Izyan Masri said...

cikhanibulat:kehkeh.kesian jugak.tapi nak buat mcm mana kan,lain kali baik2 sikit xD

Izyan Masri said...

ihsan:haha.gwa terharu lah sama lu.;P

Izyan Masri said...

jay:haha.marah betul nampak ? xD

Izyan Masri said...

cik fai:haha.gelak2 nnti silap hari bulan kita pulak kene xD

Izyan Masri said...

nana khairi:haha.tu lah pasal.gelak nonstop je semalam xD

Izyan Masri said...

dark virus:tak ajak race pon dia dah gelabah jatuh.ajak race nnti melayang pulak xD

Izyan Masri said...

fadzli amir:HAHA.ye jugak kan.iklan kot.kehkeh xD

Jay said...

mano ado den marah..den sonyum kambing ni hah??:)hehehe..

Izyan Masri said...

... : HAHA.TU LAH PASAL.KALAU MAT REMPIT LAIN SILAP HARIBULAN SIAP MARAH PAKCIK TU KOT XD

Izyan Masri said...

JAY:BAGUS BAGUS XD

Jay said...

den mmg baguih..:)

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, April 13, 2011

gwa tabik spring sama lu lah bro !

Hello there !
Peace be with you guys (:

Tajuk macam panas je kan."ape tabik tabik?kau ingat ni kawad kaki sekolah yang kene bagi tabik hormat kat tetamu vip ke ? aku panas betul dengan orang guna ayat rempit ni.Pergh,nyirap je." "leklu derr,wa cakap sama lu lah kan bro,ini cite,pasal mat rempit.tak otai lah kalau kita guna ayat macam ni-you oll dengar eyh story mory i pasal mat rempit.- kan tak feeling bila baca."

okayokay.dahdah.tak boleh nak over pulak guna bahasa macam tu.Cikgu BM baca nanti merajuk dia.Punyalah penat ajar guna bahasa baku kat sekolah siap terkehel mulut gara2 nak baca habis baku,dengan tatabahasa kena betul,penanda wacana bersusun susun,sekali dalam blog tulis ayat macam ni.Kesian cikgu bm kite kan (': Tapikan,cerita ni memang pasal mat rempit yang tak ketentuan hala tadi.series yan cakap,bila ingat balik,lawak pulak plus padan muka jugaklah kan.Sorrylah der,wa kutuk geng lu.kita langsai tepi ye.kehkehxD.

Alkisahnya macam ni,waktu yan teman abah pegi hospital,on the way nak pegi,terjumpalah dengan dua orang mat rempit.baju habis tiptop dah.nak pakai ed hardy lah konon.tapi tak sure lah ori ke or the fake one.Tengah sedap2,tengok baju dia sebab nak memastikan keaslian baju tu,cey,mungkin dalam hati dia pikir macam ni "eyheyh.ada orang usha akulah.kena tunjuk otai ni."

lalu si mat rempit ni pon buatlah wheely.wheely kot nama dia yang angkat2 tayar tu.sorrylah der,wa tak sempat belajar sama lu lagi nama2 eksyen kameng lu tu semua.Tengah sedap menunjukkan skil hebat BELIAU,maka dengan secara style habis,mamat tu terbalik ke belakang.PERGHHH.maka,dengan nada habis baik,yan pon sedekah lah sikit beberapa dekah ketawa.sudahlah dia langgar traffic light,tertonggeng kebelakang lagi.Hok ni memey sedap buat ambo ketawo.

Lepas je traffic light hijau,semua kereta plus motosikal yang dah boleh jalan,jalanlah dengan selamat macam dalam iklan selalu sebut,"tungganglah dengan selamat,ingatlah orang tersayang".Termasuklah sorang pakcik berkain pelikat,berkepiah putih,dan bermotosikal lama.ala,yang lampu dia bulat2 tu.Agaknya pokcik tu dalam perjalanan ke masjid kot.so,alang2 boleh buat pahala menolong orang,dia stop dan tolonglah angkatkan RXZ merah mat rempit tu.And finally,si mat rempit ni pon salam lah si pokcik tu sebab rasa terhutang budi kot.Yang lagi best,siap cium tangan.muka habis innocent youu.

Tu lah padahnya kalau nak tunjuk hebat dan kepoweran diri kat tempat public.ni mesti tido time ustazah cakap time sekolah,jangan menunjuk nunjuk.tuhan marah.kan dah kena.so,cheers!(:

47 comments:

fazhana said...

haha!!lawakla... :D

elinLARH said...

hehehe , malu nyeh dye..hahhaahaa

Zaza Zahirah said...

lawak la akaq..
kontrol macho laa..haha

senyumSOYA said...

huhuhu..beringt sebelum kena... tapi klakar la wat2 mka innocent tu..hhihi

cik rama-rama said...

adehhh...ni nsb x jmpe kt tpi jln ni law x...bg on lmpu tinggi...wakakaka..jaatnyeee...

fad ali said...

mesti merah muke die kan?

hheheh..

Arif Azmi said...

HAHA.. adoi.. mesti malu gila.. XD

eqyn asyiqin said...

HAHAHA. takboleh blaa gila.
kalau tak serik jgk lepas ni , mmg taktau laa kan. XD

Raja Ellysya said...

peh klakarr!!gelak guling2..
hahaha xD

msredcheesecake said...

alo cik izyan,

ape la gak nye mat rempit tu pk masa tengah salam pak cik tu....berTQ ke control malu?hehe...

Ihsan Arifin said...

ehem geng ade minah solang ni mau ilang kpale ah geng~ HAHA ;D

AliaJustea said...

HAHAHA .. memang wa tabik sama lu bro !

Zaf Arrow Tri-Bold said...

hahaha... smoga dia blajar dari kesilapan... tapi x leh blah la ayat buat innocent tuuu..hahha

adan said...

hahaha.. kesian abang mat rempit tu kan.. dalam brutal2 dia tu ada gak adab berjumpa dengan orang yang membantu.. lagi2 orang tua.. respect ar ngan brader tu..! siap cium tangan lagi.. ^_^

Izyan Masri said...

fazhana:haha.kita gelak ramai2 :D

Izyan Masri said...

elinlarh.: memang malu habis.sudahlah semua orang tengok xD

Izyan Masri said...

zaza zahirah:memang dia kontrol macho.akaq gelak je tak stop2 :D

Izyan Masri said...

senyumsoya:rasa nya dia habis malu kot time tu xD

Izyan Masri said...

cik rama2:kehkeh.ni ganas ni main bagi lampu tinggi xD

Izyan Masri said...

FAD:DAH MACAM PAKAI BLUSHER MUKA DIA.HAHA

Izyan Masri said...

arif azmi:tersangat malu rasanya xD

Izyan Masri said...

eqyn asyikin:lepasni kalau dia buat jugak,jatuh lagi,kita boo je ramai2 haha xD

Izyan Masri said...

raja ellysa:kalau tengok sendiri lagi best tau xD

Izyan Masri said...

msredcheesecake:yang paling penting,mesti dia cover malu waktu tu.sebabtu baik je xD

Izyan Masri said...

ihsan arifin :habislah tak tidur wa malm ni kena langsai dengan geng lu.hikhik :p

Izyan Masri said...

alia justea:tabik sama dia je?tukang cerita ? haha

Izyan Masri said...

zaf arrow:haha.sebab dia buat muka innocent gila.so,kena mention jugak xD

Izyan Masri said...

adan :tu lah pasal wa tabik sama dia.haha.kalau adan tengok mesti lawak :D

CikHaniBhulat said...

hahaha...kesian mamat tu..itu la nak tunjuk sgt...kan dah dpt balasan

Ihsan Arifin said...

haha tape tape gua manyak baek ati ini malam lu gua kasi lepas ;D *terharu x? HAHA

Jay said...

apehal plak wheely kat atas jalan..membahayakan kesihatan..
baguih p trek kat sepang nun..wheely sepuas hati korang..
x jejak tanah lagi baguih..nak lagi best,seret kepala kat jalan raya tu...confirm kubur lah jawabnyer..hahaha...
dia tgok Yan terlalu comel sobab tu yg wheely sampai telanggar trafic ligt tu..:)

cik fai said...

huahuahuahuahuahuahuuu :)
padan muka dia .
gelak kuat2 . heheh
eh eh ... sopan sikit . nti kena kat kita nayaaa je .
tak mau gelak lah .
huhuhu

NanaKhairi said...

sumpah lawak gile ^^

DaRk ViRusZ said...

wakakaka..yan,bakpo x ajok race???keh3....

Fadzli Amir said...

Bukan tu..diorang tengah shooting buat iklan tuk hari raya ni la...tu yg ada insiden cium tangan tu...

... said...

wa'alaikummussalam..
haha..gila kelakar.
tapi bagus tu~
merensdah diri kat pakcik tu. moga merendah diri tu berkekalan ;)

ekeke~

infoShare :

Cecacing Mata Loa-Loa Afrika, Rakyat Malaysia Boleh..

trafik blogger atau trafik pahala?

Izyan Masri said...

cikhanibulat:kehkeh.kesian jugak.tapi nak buat mcm mana kan,lain kali baik2 sikit xD

Izyan Masri said...

ihsan:haha.gwa terharu lah sama lu.;P

Izyan Masri said...

jay:haha.marah betul nampak ? xD

Izyan Masri said...

cik fai:haha.gelak2 nnti silap hari bulan kita pulak kene xD

Izyan Masri said...

nana khairi:haha.tu lah pasal.gelak nonstop je semalam xD

Izyan Masri said...

dark virus:tak ajak race pon dia dah gelabah jatuh.ajak race nnti melayang pulak xD

Izyan Masri said...

fadzli amir:HAHA.ye jugak kan.iklan kot.kehkeh xD

Jay said...

mano ado den marah..den sonyum kambing ni hah??:)hehehe..

Izyan Masri said...

... : HAHA.TU LAH PASAL.KALAU MAT REMPIT LAIN SILAP HARIBULAN SIAP MARAH PAKCIK TU KOT XD

Izyan Masri said...

JAY:BAGUS BAGUS XD

Jay said...

den mmg baguih..:)