Friday, April 01, 2011

Pagi yang indah

Hello there !
Peace be with you guys (:

Pagi ni bangun je tidur,tak sempat menggeliat 360 degree, Yan dah serbu dapur,taktau lah kenapa perut dah buat lagu jongjong inai mak ipong rajawali.Tapi belum sempat tangan sentuh makanan,dah kena serangan peluru berpandu mak,"gogok gigi tak,cuci muka tak,dah sentuh sandwich mak," oh tidak.sebak di dada.Perut dah pedih tapi lupa pulak gigi dengan muka belum kena air.buruknya perangai anak dara ni.Haish.


Lepas dah siap jenguk dan kenyit mata kat anak jiran sebelah yang handsome macam ashraf sinclair,badan besau macam fizo omar,barulah boleh buat keje macam biasa pagi2 ni.mood:gatal.
aiip,takmo gatal2.Tiba2 handphone pink kecik yan keluarlah bunyi perfect two
auburn.maknanya ada orang call lah tu.Yan pon laju2 ambik phone dengan harapan ada abang kacak mana2 yang call nak masuk minang.sekali lagi mood gatal T_T

Rupanya suara cina perempuan.amoi.patah hati nya.apelah amoi ni nak pagi2 ? taknak beli baranglah moi.haish -.- so,berlaku lah perbualan berikut :

amoi:hello,ni miss izyan masri ka ?
Yan: haah.sape ni ?
amoi:saya miss ******** dari carrefour prai penang.saya mau tau,miss izyan ada jual barang ka?
Yan : yes.ada.kenapa ? nak beli ke ? (setau yan,yan jual shawl,takkan cina ni nak beli kot.hebat kemain)
amoi: saya mau kasi tau miss izyan dijemput untuk datang ke carrefour prai untuk buka booth sempena International Food Fair bulan halapan.(sila baca dengan nada cina dan pelat)
Yan : eyh ? saya nak jual apa ? takkan jual shawl kat booth makanan kot.
amoi: eyh,miss bukan ada juai itu brownies ka ? cokolat punya ?
Yan : oh yesyesyes.ada ada.saya sudah lupa meyh.(bapak pelupa yan ni.benda sendiri jual pon
lupa ke )
Amoi: kalau berminat untuk dapat booth free,boleh call saya petang nanti meyh.tenkiu.
Yan : okayokay.nanti saya call ye.

Oh yes.ni lah rezeki namanya.Tak pasal2 dapat tapak booth free untuk international foodfair tu.Hebat tak ? sila puji sebab yan dah bersedia untuk riak.Untuk yang taktau,yes,dulu Yan ada jual chocolate brownies secara on9 untuk birthday,majlis kahwin atau biasa2 nak makan,tapi sekarang memandangkan shawl makin laku,brownies tu Yan bagi mak yang jaga.Bia mak yang buat.kejam bukan ? so,sebenarnya motif entry ni Yan just nak promote,sapa yang nak merasa brownies atau nak borong beli sedozen brownies pongg boleh di international food fair tu nanti.
datang bawak sekampung atau yang kat u tu bawak satu bas pon boleh.Cheers ! (:

18 comments:

IeRa said...

suke nye die... ^^
iera pun suke gak ari ni meyh...
dpt sOmethin' yg x disangka2 jugak...
thanX gOd... =)

fad ali said...

pheyyymess la die nanti...

makin laku lah..

hahah...

fad ali said...

fofulor la die...

hukhuk,.

jeles la..nak jual gak..

Sharifah Nur Aina said...

congratss!
nxt time boleh la order brownies.

Izyan Masri said...

iera:waah.dapat ape la tu ye sampai happy kemain :D

Shiro Petta Petto said...

NAK SIKIT!!

Izyan Masri said...

fad :haha.tada maknanya fofular.same je :P

Izyan Masri said...

sharifah nuraina:waah.thanks ye.semangat ni.haha

zella y said...

wah...dpt peluang berniaga erk... congrats n gud luck.. ;)

Bird Fizousz said...

carrefour prai?? dkatnye..nnt bleh dtg mkn br0wnies dia smbil brjmpa dgn kwn sn0w, fath, sadiy n ridha ni.. hahaha..;)

Syimir said...

hait..xgosok gigi ye die pepagi!..eheee

Izyan Masri said...

bird:kau kat mana ? haha.kalau gitu bolehlah makan brownies aku wahai bird si kawan snow,fath,sadiy dan ridha :D

Izyan Masri said...

syimir :haha.gosok! xD

... said...

Peace be with u too~

oh! rezeki~
hoho~ jangan tolak~
boleh jadi pemangkin utama untuk memperkenalkan produk. macma kat ekspo MAHA tahun lepas. hoho~
bagus2~ teruskan usaha! moga rezeki melimpah ruah~ ameen..

=)

... said...

er..gogok..gigi? gogok bukan minum ke?
jap..try..

nak gosok air ni sampai habis..

nak gogok kasut ni samapi berkilat..

haha~

=p

Izyan Masri said...

tu lah.ada rezeki sikit sambil2 belajar ni.hehe.:D

Bird Fizousz said...

aku kt perlis je.. dekat meyh.. blnje ar aku br0wnies2 itu..;)

Izyan Masri said...

haha.jauh nya kat perlis.haha.aku tak pegi lah bird kat carrefour nnti.suruh org ganti :D

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, April 01, 2011

Pagi yang indah

Hello there !
Peace be with you guys (:

Pagi ni bangun je tidur,tak sempat menggeliat 360 degree, Yan dah serbu dapur,taktau lah kenapa perut dah buat lagu jongjong inai mak ipong rajawali.Tapi belum sempat tangan sentuh makanan,dah kena serangan peluru berpandu mak,"gogok gigi tak,cuci muka tak,dah sentuh sandwich mak," oh tidak.sebak di dada.Perut dah pedih tapi lupa pulak gigi dengan muka belum kena air.buruknya perangai anak dara ni.Haish.


Lepas dah siap jenguk dan kenyit mata kat anak jiran sebelah yang handsome macam ashraf sinclair,badan besau macam fizo omar,barulah boleh buat keje macam biasa pagi2 ni.mood:gatal.
aiip,takmo gatal2.Tiba2 handphone pink kecik yan keluarlah bunyi perfect two
auburn.maknanya ada orang call lah tu.Yan pon laju2 ambik phone dengan harapan ada abang kacak mana2 yang call nak masuk minang.sekali lagi mood gatal T_T

Rupanya suara cina perempuan.amoi.patah hati nya.apelah amoi ni nak pagi2 ? taknak beli baranglah moi.haish -.- so,berlaku lah perbualan berikut :

amoi:hello,ni miss izyan masri ka ?
Yan: haah.sape ni ?
amoi:saya miss ******** dari carrefour prai penang.saya mau tau,miss izyan ada jual barang ka?
Yan : yes.ada.kenapa ? nak beli ke ? (setau yan,yan jual shawl,takkan cina ni nak beli kot.hebat kemain)
amoi: saya mau kasi tau miss izyan dijemput untuk datang ke carrefour prai untuk buka booth sempena International Food Fair bulan halapan.(sila baca dengan nada cina dan pelat)
Yan : eyh ? saya nak jual apa ? takkan jual shawl kat booth makanan kot.
amoi: eyh,miss bukan ada juai itu brownies ka ? cokolat punya ?
Yan : oh yesyesyes.ada ada.saya sudah lupa meyh.(bapak pelupa yan ni.benda sendiri jual pon
lupa ke )
Amoi: kalau berminat untuk dapat booth free,boleh call saya petang nanti meyh.tenkiu.
Yan : okayokay.nanti saya call ye.

Oh yes.ni lah rezeki namanya.Tak pasal2 dapat tapak booth free untuk international foodfair tu.Hebat tak ? sila puji sebab yan dah bersedia untuk riak.Untuk yang taktau,yes,dulu Yan ada jual chocolate brownies secara on9 untuk birthday,majlis kahwin atau biasa2 nak makan,tapi sekarang memandangkan shawl makin laku,brownies tu Yan bagi mak yang jaga.Bia mak yang buat.kejam bukan ? so,sebenarnya motif entry ni Yan just nak promote,sapa yang nak merasa brownies atau nak borong beli sedozen brownies pongg boleh di international food fair tu nanti.
datang bawak sekampung atau yang kat u tu bawak satu bas pon boleh.Cheers ! (:

18 comments:

IeRa said...

suke nye die... ^^
iera pun suke gak ari ni meyh...
dpt sOmethin' yg x disangka2 jugak...
thanX gOd... =)

fad ali said...

pheyyymess la die nanti...

makin laku lah..

hahah...

fad ali said...

fofulor la die...

hukhuk,.

jeles la..nak jual gak..

Sharifah Nur Aina said...

congratss!
nxt time boleh la order brownies.

Izyan Masri said...

iera:waah.dapat ape la tu ye sampai happy kemain :D

Shiro Petta Petto said...

NAK SIKIT!!

Izyan Masri said...

fad :haha.tada maknanya fofular.same je :P

Izyan Masri said...

sharifah nuraina:waah.thanks ye.semangat ni.haha

zella y said...

wah...dpt peluang berniaga erk... congrats n gud luck.. ;)

Bird Fizousz said...

carrefour prai?? dkatnye..nnt bleh dtg mkn br0wnies dia smbil brjmpa dgn kwn sn0w, fath, sadiy n ridha ni.. hahaha..;)

Syimir said...

hait..xgosok gigi ye die pepagi!..eheee

Izyan Masri said...

bird:kau kat mana ? haha.kalau gitu bolehlah makan brownies aku wahai bird si kawan snow,fath,sadiy dan ridha :D

Izyan Masri said...

syimir :haha.gosok! xD

... said...

Peace be with u too~

oh! rezeki~
hoho~ jangan tolak~
boleh jadi pemangkin utama untuk memperkenalkan produk. macma kat ekspo MAHA tahun lepas. hoho~
bagus2~ teruskan usaha! moga rezeki melimpah ruah~ ameen..

=)

... said...

er..gogok..gigi? gogok bukan minum ke?
jap..try..

nak gosok air ni sampai habis..

nak gogok kasut ni samapi berkilat..

haha~

=p

Izyan Masri said...

tu lah.ada rezeki sikit sambil2 belajar ni.hehe.:D

Bird Fizousz said...

aku kt perlis je.. dekat meyh.. blnje ar aku br0wnies2 itu..;)

Izyan Masri said...

haha.jauh nya kat perlis.haha.aku tak pegi lah bird kat carrefour nnti.suruh org ganti :D