Wednesday, April 13, 2011

Perancangan masa depan

Hello there !
Peace be with you guys (:

Bangun pagi seawal mungkin hari ni sambil terhidu bau sandwich telur buatan mak untuk bekal adik ke sekolah.Pergh,mak buat cukup2 je.Memang niat dihati mak nak suruh yan buat sendiri lah tu.Okay.tak kisah.orang hebat.tak mainlah sandwich ni kan bro,ape ade ? *ayat nak angkuh je dak pempuan ni*Tu bukanlah motif atau isi karangan kita hari ni.tu cuma pendahuluan yang merepek dan merapu.Kalau cikgu bm baca confirm tada markah dia bagi.

Actually,sebelum tidur yan dah pikir.Agak2 nyalah kan,apa perancangan masa depan untuk blog kudus yang tak bernyawa ni?ye lah kan.takkan tuan dia je ada perancangan masa depan iaitu berkawen dengan jejaka pilihan kalbu,blog pon kena ada jugak kan.so,setelah Yan buat list berhempas pulas tengah malam semalam,ni lah dia perancangan masa depan blog kudus ini.Lets check it out babeyh !
header tak semart ni kita kena tukar dengan yang lagi semart lah.sape nak sedekah header pon boleh jugak.bhahaha

1.menukar layout dan header blog yang ke-pink-an.Ye.sebagai gadis brutal yang hebat,mana layan pink pink ni.yan perlukan anjakan paradigma.yan perlukan warna yang mampu bergerak seiring dengan kebrutalan yan."gwa tabik spring sama lu lah der,macam ni lah baru member gwa.lets rock the world!" what the ? tipu je semua tu.yan akan tetap menggunakan theme pink dan turqoise sebab mereka warna yang comel dan yan akan kelihatan lebih comel bila bersama sama dengan warna comel ni.Bab header pulak,taktaulah lagi.kena tengok pada tahap kemurahan hati orang.sebab yan tak reti design header.orang ulu lah katekan xD .semua header sebelum ni pon hasil belas ihsan orang.thanks ye kawan2.terharu ambo dengan mu (':

2.Membuat giveaway atau contest sejurus selepas follower mencecah 1000.Asal ayat makin skema ni ?? Ye lah bila tengok orang sana sini dok berlumba2 buat giveaway,contest,teringin jugak merasa,ape perasaan buat giveaway dengan contest ni.Ada ke rasa macam menang ABPBH ? ke macam menang oscar ? so,untuk tau perasaan semua tu,kita perlulah buat sendiri giveaway ni.Ye!bertindak!berusaha!pasti berjaya! what the ????

3.Mempunyai target dan bajet sendiri dalam dunia belog ni.Fuyooh.dah macam bajet 2011 pulak.macam nak membina sebuah kerajaan langit rasanya bila sebut target dan bajet.Yang penting lepas ni yan kena target dan tetapkan berapa minimum entry dalam sehari dan berapa maximum entry.sebab sekarang ni entry dalam 2 kerat je sehari.sadis bukan ? Bila mood to tak berapa rajin and otak dah kering dengan idea,mulalah blog tak berisi langsung.tak hotlah biala tada entry kan.so,lepas ni,setiap hari kena berusaha isi blog dengan entry.*semangat kemain minah ni*

theme pink dengan biru ni kene remain the same ke nak kene tukar eyh?rasa dah habis comel dah warna ni ><

So,thats all that i can list down.mengada sungguh kan nak berlist list pulak.set dalam otak je cukup.Tapi tape.bab2 mengada kita kena share dengan semua,barulah dunia gembira,hidup ceria.so,cheers ! (:

53 comments:

Amiera Hilton said...

wahhh..pengetua sekolah dah plan hala tuju sekolah dia la lps ni..hehehe

Misz Jenny said...

no 2 tu best!!

xsabar i..wiiiii

Bella Ayub said...

hello yan.. kalau buat giveway jgn lupa ajak awok sekali yer.. :) alaaa yan..tayan tunggu 1000 pun dah okay wut..

Jay said...

hahaha..betul betul betul...Yan mg comel dlam warna pink ni???(saje puji utk mengembangkan lagi lubang hidung kepada tahap maksimum 360 darjah..hahaha)jangan marah Yan..Yan tetap comel..hiduo Yan..wah macam kempen undi pulak..:)

kiwi said...

erkkk...lawa je kiwi tgk header tu..hihi

cik fai said...

haaaa tu dia , yan dah mai dah .
siap nak buat bajet pulak tu .
huhuhu
yan ... fai x dapat cokelat ferrero pon :( waaaaaaa .

cik fai said...

yan yan yan !!!
macam mane nak buat side bar yg " pelajaran penting " tu ye :)
boleh ajar fai tak ? :)

fad ali said...

ehem2....ni...jgn lupe fad oke..haha

AliaJustea said...

alia pun suka dgn 2 warna ni.. great combination ! kekalkan..

Fadzli Amir said...

Betolla...tak terpikio pulak hala tuju blog aku ni...nanti malam mau pikir...mau pikir....mau carik kayu api...mau carik kayu api...

Ouh, Nad ! said...

ahahah,cikgu2 stay je nn kaler pinky2 ni.
lg terserlah kecomelan yg da comel cikgu yan ni..ehehehe.
bia brutel asal sweet ^^

aniswany said...

yeah,buat la contest dgn hadiah2 yg lumayan.confirm anis org 1st join .
wuu $__$ nampak x mata duitan tuh

Arif Azmi said...

^^,.. Kalau buat contest nak masuk!

cik fai said...

yan yan yan ...
serius fai x paham . ajar kan anak murid nie cikgu . ngeee :)

lemongrassbeam said...

haha....
nak join.
tp ta sempat.
nak hupdate belog pun ta sempattt.
ohhhhh!

Nini Hartini said...

bila dibelek-belek. sis tgk blog yan kemas je. tak lah berserabut pun mcm yg yan cakap tu...


hurmmmm.....buatlah GA tu skrg. nnt tag akak eh. hehe...pastu hadiah kenelah da bomb punye. kehkeh

angkasa said...

alaaa akak.layout ni comel daaa..hee

Izyan Masri said...

amiera hilton:aah.pengetua semangat nak merancang ni xD

Izyan Masri said...

misz jenny:haha.bab dapat hadiah semua suke eyh ;P babap t

Izyan Masri said...

bella ayub:mesti.ajak bella dulu no.1tak cukup 1000 ni tak confident nak buat giveaway lagi xD

Izyan Masri said...

jay:kihkih.kemain jay muji.haha.ni yang malu plus sebak ni xD

Shiro Petta Petto said...

haha... apa kata buat contest untuk design header? shiro pettapetto takde hal nak join... hehe... nak aku buat? free jek...

anyway... tau laa ni blog ko... tapi ko takde idea nak update blog ekh? zzz... hambar... -__-

pink ok... turqoise macam susah nak sebut dan susah nak eja apatah lagi nak harmonikan... colour lain laa yan...

shiro kacak tak? >.<

Izyan Masri said...

kiwi.benda dah ama semua yan rasa buruk.teruk betul kan.kesian header tu T_T

Izyan Masri said...

cik fai:kita samela.yan ponggg tak dapat jugak.apepongg tak dapat.hiba sungguh xD

Jay said...

aik sebak pulak???terlalu gembiralah lah tu..hehheehe..

Izyan Masri said...

CIK FAI:TENGOK BELOG.YAN DAH AJAR KAT BELOG FAI :D

Izyan Masri said...

fad:kihkih.takkan lupa lah xD

Izyan Masri said...

alia:hehe.thanks ye sayangggg.pandai tak akk pilih.kembang jap :P

Izyan Masri said...

fadzli amir:ye.baik kau cari cepat2 hala tuju :P

Izyan Masri said...

ouh nad:hikhik.cikgu ni brutal sweetlah ye.HAHA

♥sophie♥ said...

dah kire mcm wish list ke ney ?? heheeh teruskan usaha yan <3,, chaiyok chaiyok :D

Izyan Masri said...

aniswany:kehkeh.mata duitan ? takutlah mcm ni nak bagi hadiah xD

Izyan Masri said...

arif azmi:yeye.ni yang tiba2 semangat nak buat contest :D

Izyan Masri said...

cik fai:yan dah ajar yang baru :D

Izyan Masri said...

lemongrassbeam:amboi,mam besar busy eyh xD

Izyan Masri said...

kak tini:hikhik.nak buat sekarang tak boleh nak cari idea lagi hadiah ape yg best xD

Izyan Masri said...

angkasa:waah yeke.tiba2 rasa bangga.haha

Izyan Masri said...

shiro:kehkeh.malu lah aku kalau kau nak buat free.xD kalau nak buat contest design header,agak mahal hadiah kene beli.HAHA.

aah.aku dah kering sikit idea nak update ape xD

Izyan Masri said...

jay:aah.gembira bukan kepalang xD

Izyan Masri said...

sophie:kihkih.ni yang semangat ni xD

Jay said...

alhamdulillah..dapat juga Jay mengembirakan hati org..jgn je mnyakitkan hati org dah ler..hehehe

Izyan Masri said...

jay:bagus2 (:

Jay said...

ape yg baguih tu Yan???hehehe:)

Shiro Petta Petto said...

aku simpati... update laa pasal family... nak jugak kenal... hehe... XP

noraliza said...

kalo simpan dalm kepala takut tak ingat jer..bagus ar tuu dah wat list2..gud2 :)

... said...

wa'alaikumsalam..
wah! berjiwa blogger~
ekeke~
buat contest dengan GA jangan lupa calling2~

=p

infoShare :

Cecacing Mata Loa-Loa Afrika, Rakyat Malaysia Boleh..

trafik blogger atau trafik pahala?

Izyan Masri said...

jay:haha.tade apelah :D

Izyan Masri said...

shiro:haha.family aku bese je.taktau nak cerita ape pasal family

Izyan Masri said...

noraliza:kihkih.bagus eyh ? bangga jap xD

Jay said...

mesti Yan tosonyum baco komen den kan?? kan?? kan??? sonyum lah sonyum lah ahai cik Yan..wah dah nyanyi lagu cek mek molek plak..hahaha..:)

Izyan Masri said...

... : INSY.BUAT JE GA TERUS INFORM XD

Izyan Masri said...

JAY:BUKAN SENYUM/GELAK KEKEK KEKEK DAH NI XD

Jay said...

hahaha..togolak juga ekau Yan..golak golak jugak kecomelan totap dijago..kih kih...:p

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, April 13, 2011

Perancangan masa depan

Hello there !
Peace be with you guys (:

Bangun pagi seawal mungkin hari ni sambil terhidu bau sandwich telur buatan mak untuk bekal adik ke sekolah.Pergh,mak buat cukup2 je.Memang niat dihati mak nak suruh yan buat sendiri lah tu.Okay.tak kisah.orang hebat.tak mainlah sandwich ni kan bro,ape ade ? *ayat nak angkuh je dak pempuan ni*Tu bukanlah motif atau isi karangan kita hari ni.tu cuma pendahuluan yang merepek dan merapu.Kalau cikgu bm baca confirm tada markah dia bagi.

Actually,sebelum tidur yan dah pikir.Agak2 nyalah kan,apa perancangan masa depan untuk blog kudus yang tak bernyawa ni?ye lah kan.takkan tuan dia je ada perancangan masa depan iaitu berkawen dengan jejaka pilihan kalbu,blog pon kena ada jugak kan.so,setelah Yan buat list berhempas pulas tengah malam semalam,ni lah dia perancangan masa depan blog kudus ini.Lets check it out babeyh !
header tak semart ni kita kena tukar dengan yang lagi semart lah.sape nak sedekah header pon boleh jugak.bhahaha

1.menukar layout dan header blog yang ke-pink-an.Ye.sebagai gadis brutal yang hebat,mana layan pink pink ni.yan perlukan anjakan paradigma.yan perlukan warna yang mampu bergerak seiring dengan kebrutalan yan."gwa tabik spring sama lu lah der,macam ni lah baru member gwa.lets rock the world!" what the ? tipu je semua tu.yan akan tetap menggunakan theme pink dan turqoise sebab mereka warna yang comel dan yan akan kelihatan lebih comel bila bersama sama dengan warna comel ni.Bab header pulak,taktaulah lagi.kena tengok pada tahap kemurahan hati orang.sebab yan tak reti design header.orang ulu lah katekan xD .semua header sebelum ni pon hasil belas ihsan orang.thanks ye kawan2.terharu ambo dengan mu (':

2.Membuat giveaway atau contest sejurus selepas follower mencecah 1000.Asal ayat makin skema ni ?? Ye lah bila tengok orang sana sini dok berlumba2 buat giveaway,contest,teringin jugak merasa,ape perasaan buat giveaway dengan contest ni.Ada ke rasa macam menang ABPBH ? ke macam menang oscar ? so,untuk tau perasaan semua tu,kita perlulah buat sendiri giveaway ni.Ye!bertindak!berusaha!pasti berjaya! what the ????

3.Mempunyai target dan bajet sendiri dalam dunia belog ni.Fuyooh.dah macam bajet 2011 pulak.macam nak membina sebuah kerajaan langit rasanya bila sebut target dan bajet.Yang penting lepas ni yan kena target dan tetapkan berapa minimum entry dalam sehari dan berapa maximum entry.sebab sekarang ni entry dalam 2 kerat je sehari.sadis bukan ? Bila mood to tak berapa rajin and otak dah kering dengan idea,mulalah blog tak berisi langsung.tak hotlah biala tada entry kan.so,lepas ni,setiap hari kena berusaha isi blog dengan entry.*semangat kemain minah ni*

theme pink dengan biru ni kene remain the same ke nak kene tukar eyh?rasa dah habis comel dah warna ni ><

So,thats all that i can list down.mengada sungguh kan nak berlist list pulak.set dalam otak je cukup.Tapi tape.bab2 mengada kita kena share dengan semua,barulah dunia gembira,hidup ceria.so,cheers ! (:

53 comments:

Amiera Hilton said...

wahhh..pengetua sekolah dah plan hala tuju sekolah dia la lps ni..hehehe

Misz Jenny said...

no 2 tu best!!

xsabar i..wiiiii

Bella Ayub said...

hello yan.. kalau buat giveway jgn lupa ajak awok sekali yer.. :) alaaa yan..tayan tunggu 1000 pun dah okay wut..

Jay said...

hahaha..betul betul betul...Yan mg comel dlam warna pink ni???(saje puji utk mengembangkan lagi lubang hidung kepada tahap maksimum 360 darjah..hahaha)jangan marah Yan..Yan tetap comel..hiduo Yan..wah macam kempen undi pulak..:)

kiwi said...

erkkk...lawa je kiwi tgk header tu..hihi

cik fai said...

haaaa tu dia , yan dah mai dah .
siap nak buat bajet pulak tu .
huhuhu
yan ... fai x dapat cokelat ferrero pon :( waaaaaaa .

cik fai said...

yan yan yan !!!
macam mane nak buat side bar yg " pelajaran penting " tu ye :)
boleh ajar fai tak ? :)

fad ali said...

ehem2....ni...jgn lupe fad oke..haha

AliaJustea said...

alia pun suka dgn 2 warna ni.. great combination ! kekalkan..

Fadzli Amir said...

Betolla...tak terpikio pulak hala tuju blog aku ni...nanti malam mau pikir...mau pikir....mau carik kayu api...mau carik kayu api...

Ouh, Nad ! said...

ahahah,cikgu2 stay je nn kaler pinky2 ni.
lg terserlah kecomelan yg da comel cikgu yan ni..ehehehe.
bia brutel asal sweet ^^

aniswany said...

yeah,buat la contest dgn hadiah2 yg lumayan.confirm anis org 1st join .
wuu $__$ nampak x mata duitan tuh

Arif Azmi said...

^^,.. Kalau buat contest nak masuk!

cik fai said...

yan yan yan ...
serius fai x paham . ajar kan anak murid nie cikgu . ngeee :)

lemongrassbeam said...

haha....
nak join.
tp ta sempat.
nak hupdate belog pun ta sempattt.
ohhhhh!

Nini Hartini said...

bila dibelek-belek. sis tgk blog yan kemas je. tak lah berserabut pun mcm yg yan cakap tu...


hurmmmm.....buatlah GA tu skrg. nnt tag akak eh. hehe...pastu hadiah kenelah da bomb punye. kehkeh

angkasa said...

alaaa akak.layout ni comel daaa..hee

Izyan Masri said...

amiera hilton:aah.pengetua semangat nak merancang ni xD

Izyan Masri said...

misz jenny:haha.bab dapat hadiah semua suke eyh ;P babap t

Izyan Masri said...

bella ayub:mesti.ajak bella dulu no.1tak cukup 1000 ni tak confident nak buat giveaway lagi xD

Izyan Masri said...

jay:kihkih.kemain jay muji.haha.ni yang malu plus sebak ni xD

Shiro Petta Petto said...

haha... apa kata buat contest untuk design header? shiro pettapetto takde hal nak join... hehe... nak aku buat? free jek...

anyway... tau laa ni blog ko... tapi ko takde idea nak update blog ekh? zzz... hambar... -__-

pink ok... turqoise macam susah nak sebut dan susah nak eja apatah lagi nak harmonikan... colour lain laa yan...

shiro kacak tak? >.<

Izyan Masri said...

kiwi.benda dah ama semua yan rasa buruk.teruk betul kan.kesian header tu T_T

Izyan Masri said...

cik fai:kita samela.yan ponggg tak dapat jugak.apepongg tak dapat.hiba sungguh xD

Jay said...

aik sebak pulak???terlalu gembiralah lah tu..hehheehe..

Izyan Masri said...

CIK FAI:TENGOK BELOG.YAN DAH AJAR KAT BELOG FAI :D

Izyan Masri said...

fad:kihkih.takkan lupa lah xD

Izyan Masri said...

alia:hehe.thanks ye sayangggg.pandai tak akk pilih.kembang jap :P

Izyan Masri said...

fadzli amir:ye.baik kau cari cepat2 hala tuju :P

Izyan Masri said...

ouh nad:hikhik.cikgu ni brutal sweetlah ye.HAHA

♥sophie♥ said...

dah kire mcm wish list ke ney ?? heheeh teruskan usaha yan <3,, chaiyok chaiyok :D

Izyan Masri said...

aniswany:kehkeh.mata duitan ? takutlah mcm ni nak bagi hadiah xD

Izyan Masri said...

arif azmi:yeye.ni yang tiba2 semangat nak buat contest :D

Izyan Masri said...

cik fai:yan dah ajar yang baru :D

Izyan Masri said...

lemongrassbeam:amboi,mam besar busy eyh xD

Izyan Masri said...

kak tini:hikhik.nak buat sekarang tak boleh nak cari idea lagi hadiah ape yg best xD

Izyan Masri said...

angkasa:waah yeke.tiba2 rasa bangga.haha

Izyan Masri said...

shiro:kehkeh.malu lah aku kalau kau nak buat free.xD kalau nak buat contest design header,agak mahal hadiah kene beli.HAHA.

aah.aku dah kering sikit idea nak update ape xD

Izyan Masri said...

jay:aah.gembira bukan kepalang xD

Izyan Masri said...

sophie:kihkih.ni yang semangat ni xD

Jay said...

alhamdulillah..dapat juga Jay mengembirakan hati org..jgn je mnyakitkan hati org dah ler..hehehe

Izyan Masri said...

jay:bagus2 (:

Jay said...

ape yg baguih tu Yan???hehehe:)

Shiro Petta Petto said...

aku simpati... update laa pasal family... nak jugak kenal... hehe... XP

noraliza said...

kalo simpan dalm kepala takut tak ingat jer..bagus ar tuu dah wat list2..gud2 :)

... said...

wa'alaikumsalam..
wah! berjiwa blogger~
ekeke~
buat contest dengan GA jangan lupa calling2~

=p

infoShare :

Cecacing Mata Loa-Loa Afrika, Rakyat Malaysia Boleh..

trafik blogger atau trafik pahala?

Izyan Masri said...

jay:haha.tade apelah :D

Izyan Masri said...

shiro:haha.family aku bese je.taktau nak cerita ape pasal family

Izyan Masri said...

noraliza:kihkih.bagus eyh ? bangga jap xD

Jay said...

mesti Yan tosonyum baco komen den kan?? kan?? kan??? sonyum lah sonyum lah ahai cik Yan..wah dah nyanyi lagu cek mek molek plak..hahaha..:)

Izyan Masri said...

... : INSY.BUAT JE GA TERUS INFORM XD

Izyan Masri said...

JAY:BUKAN SENYUM/GELAK KEKEK KEKEK DAH NI XD

Jay said...

hahaha..togolak juga ekau Yan..golak golak jugak kecomelan totap dijago..kih kih...:p