Sunday, April 03, 2011

Si gedabak yang comel

Hello lovelies !
Peace be with you guys (:

Kenapa lately Yan semakin skema bila tulis belog?Mengalahkan waktu buat karangan SPM dulu.Keskemaan terserlah lagi2 bila tulis entry pasal tips jimat cermat,social site sebab semua ayatnya makin lama makin skema macam mintak pelempang jepun.mengapekah ? apekah ? bagaimanakah ? so hari ni Yan takmo cerita pasal semua entry yang berbau skema tahap dewa tu.
Untuk yang baru je terjumpa belog kenit Yan ni mesti taktau Yan ada buah hati pengarang jantung.Kitorang baru je kapel bulan 12 hari tu.12.12.2010.Hebat tak?Well bro,nak kapel kena lah pilih tarikh best2 bia tak lupa kan?ape barang kapel tarikh tak best.

ni waktu dia skema lagi.time kecik bolehlah dik,muka pon nerd lagi kan.duduk dalam cage pon kemain sopan.

Hebat tak segala penipuan diatas ? ye.memang hebat bukan ?.Pengarang jantung yang Yan maksudkan tu sebenarnya hanyalah seekor arnab putih yang kudus dan lemah tak bermaya.Si comel tu dah pon berusia lebih 5 bulan.Nama dalam IC dia Snowy,tapi disebabkan orang kat rumah ni semua beridea bernas dan terlalu banyak idea,so,macam2 lah nama yang si snowy ni dapat.Contohnya budak nab,baby,cik nab,Putih,comel dan jugak si buyat.See?kreatif sungguh ahli keluarga yan kan?so sapa yang rasa tada idea nak bagi nama anak tu,boleh mintak yan and the family bagi nama,confirm laju je kitorang bagi idea.

ni time dia dah mula nak tunjuk eksen kameng.nak kerek2 dengan wa der.

Dulu si snowy ni kecik tapak tangan je.Beli pon kat pet house.Tak mainlah rembat arnab hutan.Tak mulia lah kan.Kalau dulu,nak tengok kaki dia,kena guna microsope sebab kecik ya rabbi *satu lagi penipuan* tapi sekarang,kaki dia je dah buat satu cage penuh.See?betapa besarnya si snowy sekarang kan?Makan pon makin banyak mengalahkan tuan dia.Sampaikan Yan terpaksa berlapar semata mata nak bagi arnab tercinta ni makan.Tapi yang buruk perangainya,bila makin besar ni,dia bukan makin rajin,tapi makin malas.Suruh lari,dia berjalan,tengah hari yan tengah sibuk berjoget dengan periuk belanga kat dapur,dia boleh tidur.Geram bukan dengan tahap kemalasan dia ? sabar izyan,sabar.Sudahlah bila besar ni,dia suka tumpahkan makanan dan menunggang terbalikkan botol susu kegemaran bila tak dapat keluar jalan2.sungguh tak bersopan arnab zaman sekarang kan?manja mengalahkan baby manusia.ceyh.

Dan sekarang,di atas kenakalan beliau dan disebabkan yan dah tak boleh tahan lagi dengan perangai dia,nah,yan denda snowy dengan menyiarkan gambar huduh tahap gila babeng ni.Bia dia rasakan satu dunia tengok gambar dia ni.

see? dia cuba mencederakan tangan comel tuan dia sambil mengeluarkan kuasa mata merah.ganas bukan ?

next time,please Behave yourself snowy.So that,u will never get such this punishment anymore.Get me ? good rabbit .cheers ! (:

30 comments:

y u y u Z u l a i k h a said...

nak lempang beliau boleh?? ^^

Syimir said...

wahh!..ad hubungan ngan arnab!..jeless!..heheee

kAmi dAn mEreKa!! said...

peh, mate rabbit tu da mcm mate ultramen da, keh keh =)

Heidi Shafiq said...

wahh.. comel gile beb.. :D

EDlinaaJohari said...

huhu comel ye si buyut neh :D
bak nak tenyeh2 dy sat :P

Izyan Masri said...

YUYUZULAIKHA:AWW.SIS YUYU KOMEN BUAT KALI KE-3.NI YANG HAPPENING NI XD BOLEH2,SILA LAH LEMPANG BELIAU :D

Izyan Masri said...

SYIMIR:KEHKEH.ADA HUBUNGAN RAHSIA LAGI :D

Izyan Masri said...

KAMI DAN MEREKA:TU LAH PASAL.BUKAN MACAM OTROMEN,TAPI MACAM RAKSASA DLM CERITA TU.KANKAN :D

Izyan Masri said...

HEIDI:THANKS.TUAN DIA LGI COMEL.TAK BOLEH LAWAN.HAHA.

Bird Fizousz said...

nk arnab itu b0leh?? hahaha..;)

cik bahulu oren said...

beli la boifren untuk comel..hehehe..

yatie's EPISODE said...

comel gilaaak. :D

mayra aish♥ said...

comel!!
nak sangat bela arnab..
tapi mak tak bagi sbb nanti nak g mna2 susah T_T

Izyan Masri said...

BIRD:BOLEH SANGAT.AMBIKLAH.LEPASTU BUAT BBQ XD

Izyan Masri said...

CIKBAULU COMEL:KEHKEH.DULU ADA BOYFREN DAH THEN HILANG SEBAB TERLEPAS.JAHAT BETUL TUAN DIA KAN.T_T

Izyan Masri said...

YATIE'S EPISODE:MACAM TUAN DIA.KEKEH XD

Izyan Masri said...

MAYRA:MACAM YAN SELALUNYA KALAU NAK PEGI MANA2 HANTAR KAT PET HOUSE JE.SURUH DIORANG JAGA.AMBIK UPAH SIKIT XD

lisa said...

sangat comel. harini nak kidnap dia nanti izyan tengok tak ada haa taktahu taktahu. haha

Love hurt aeNnn said...

comey nye. ;)

cikcleopatra said...

sangat coeml ohkey!!! like!

Izyan Masri said...

lisa:sila kidnap.tanak jaga si gedabak yang malas ni.harap comel je.kihkih xD

Izyan Masri said...

love hurt aeen: memang comel.ada macam tuan dia tak ?xD

Izyan Masri said...

cikcleopatra:ye.sangat chomel.tak dinafikan :D

Fariha Ismail said...

hye dear...
i dh follow ur blog..
i still new lg, hopefully u dpt follow my blog too... http://storyofyoungladies.blogspot.com/

still bru lg.. hope dpt tunjuk ajar u.. thank

Manja (let it be my sweet name) said...

manaj suka arnab
Ape jenama Makeup korang?

Izyan Masri said...

FARIHA:THANKS FOR JOINING THIS BLOG COMMUNITY.I PON BARU JUGAK.BARU NAK BELAJAR BLOGGING (:

missh aryeika said...

wah ! comel nye . tapi missh takod =.="

Izyan Masri said...

misshh : chill babeh chill.walaupun mata dia merah,tapi dia tak garang,tak cakar,tak gigit :D

... said...

Peace be with you too~

haha. comel je. nak culik ia boleh? kat rumah cuma ada kucing. jiran sebelah ada bela arnab. tapi dia lepaskan ka laman, so arnab punya rumah dalam tanah.

saya pun nak juga~

=p

Izyan Masri said...

... : CULIK ?PON BOLEH.AMBIK BUAT PELIHARAAN JE LAH TERUS.TAK LARAT JAGA DAH XD

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, April 03, 2011

Si gedabak yang comel

Hello lovelies !
Peace be with you guys (:

Kenapa lately Yan semakin skema bila tulis belog?Mengalahkan waktu buat karangan SPM dulu.Keskemaan terserlah lagi2 bila tulis entry pasal tips jimat cermat,social site sebab semua ayatnya makin lama makin skema macam mintak pelempang jepun.mengapekah ? apekah ? bagaimanakah ? so hari ni Yan takmo cerita pasal semua entry yang berbau skema tahap dewa tu.
Untuk yang baru je terjumpa belog kenit Yan ni mesti taktau Yan ada buah hati pengarang jantung.Kitorang baru je kapel bulan 12 hari tu.12.12.2010.Hebat tak?Well bro,nak kapel kena lah pilih tarikh best2 bia tak lupa kan?ape barang kapel tarikh tak best.

ni waktu dia skema lagi.time kecik bolehlah dik,muka pon nerd lagi kan.duduk dalam cage pon kemain sopan.

Hebat tak segala penipuan diatas ? ye.memang hebat bukan ?.Pengarang jantung yang Yan maksudkan tu sebenarnya hanyalah seekor arnab putih yang kudus dan lemah tak bermaya.Si comel tu dah pon berusia lebih 5 bulan.Nama dalam IC dia Snowy,tapi disebabkan orang kat rumah ni semua beridea bernas dan terlalu banyak idea,so,macam2 lah nama yang si snowy ni dapat.Contohnya budak nab,baby,cik nab,Putih,comel dan jugak si buyat.See?kreatif sungguh ahli keluarga yan kan?so sapa yang rasa tada idea nak bagi nama anak tu,boleh mintak yan and the family bagi nama,confirm laju je kitorang bagi idea.

ni time dia dah mula nak tunjuk eksen kameng.nak kerek2 dengan wa der.

Dulu si snowy ni kecik tapak tangan je.Beli pon kat pet house.Tak mainlah rembat arnab hutan.Tak mulia lah kan.Kalau dulu,nak tengok kaki dia,kena guna microsope sebab kecik ya rabbi *satu lagi penipuan* tapi sekarang,kaki dia je dah buat satu cage penuh.See?betapa besarnya si snowy sekarang kan?Makan pon makin banyak mengalahkan tuan dia.Sampaikan Yan terpaksa berlapar semata mata nak bagi arnab tercinta ni makan.Tapi yang buruk perangainya,bila makin besar ni,dia bukan makin rajin,tapi makin malas.Suruh lari,dia berjalan,tengah hari yan tengah sibuk berjoget dengan periuk belanga kat dapur,dia boleh tidur.Geram bukan dengan tahap kemalasan dia ? sabar izyan,sabar.Sudahlah bila besar ni,dia suka tumpahkan makanan dan menunggang terbalikkan botol susu kegemaran bila tak dapat keluar jalan2.sungguh tak bersopan arnab zaman sekarang kan?manja mengalahkan baby manusia.ceyh.

Dan sekarang,di atas kenakalan beliau dan disebabkan yan dah tak boleh tahan lagi dengan perangai dia,nah,yan denda snowy dengan menyiarkan gambar huduh tahap gila babeng ni.Bia dia rasakan satu dunia tengok gambar dia ni.

see? dia cuba mencederakan tangan comel tuan dia sambil mengeluarkan kuasa mata merah.ganas bukan ?

next time,please Behave yourself snowy.So that,u will never get such this punishment anymore.Get me ? good rabbit .cheers ! (:

30 comments:

y u y u Z u l a i k h a said...

nak lempang beliau boleh?? ^^

Syimir said...

wahh!..ad hubungan ngan arnab!..jeless!..heheee

kAmi dAn mEreKa!! said...

peh, mate rabbit tu da mcm mate ultramen da, keh keh =)

Heidi Shafiq said...

wahh.. comel gile beb.. :D

EDlinaaJohari said...

huhu comel ye si buyut neh :D
bak nak tenyeh2 dy sat :P

Izyan Masri said...

YUYUZULAIKHA:AWW.SIS YUYU KOMEN BUAT KALI KE-3.NI YANG HAPPENING NI XD BOLEH2,SILA LAH LEMPANG BELIAU :D

Izyan Masri said...

SYIMIR:KEHKEH.ADA HUBUNGAN RAHSIA LAGI :D

Izyan Masri said...

KAMI DAN MEREKA:TU LAH PASAL.BUKAN MACAM OTROMEN,TAPI MACAM RAKSASA DLM CERITA TU.KANKAN :D

Izyan Masri said...

HEIDI:THANKS.TUAN DIA LGI COMEL.TAK BOLEH LAWAN.HAHA.

Bird Fizousz said...

nk arnab itu b0leh?? hahaha..;)

cik bahulu oren said...

beli la boifren untuk comel..hehehe..

yatie's EPISODE said...

comel gilaaak. :D

mayra aish♥ said...

comel!!
nak sangat bela arnab..
tapi mak tak bagi sbb nanti nak g mna2 susah T_T

Izyan Masri said...

BIRD:BOLEH SANGAT.AMBIKLAH.LEPASTU BUAT BBQ XD

Izyan Masri said...

CIKBAULU COMEL:KEHKEH.DULU ADA BOYFREN DAH THEN HILANG SEBAB TERLEPAS.JAHAT BETUL TUAN DIA KAN.T_T

Izyan Masri said...

YATIE'S EPISODE:MACAM TUAN DIA.KEKEH XD

Izyan Masri said...

MAYRA:MACAM YAN SELALUNYA KALAU NAK PEGI MANA2 HANTAR KAT PET HOUSE JE.SURUH DIORANG JAGA.AMBIK UPAH SIKIT XD

lisa said...

sangat comel. harini nak kidnap dia nanti izyan tengok tak ada haa taktahu taktahu. haha

Love hurt aeNnn said...

comey nye. ;)

cikcleopatra said...

sangat coeml ohkey!!! like!

Izyan Masri said...

lisa:sila kidnap.tanak jaga si gedabak yang malas ni.harap comel je.kihkih xD

Izyan Masri said...

love hurt aeen: memang comel.ada macam tuan dia tak ?xD

Izyan Masri said...

cikcleopatra:ye.sangat chomel.tak dinafikan :D

Fariha Ismail said...

hye dear...
i dh follow ur blog..
i still new lg, hopefully u dpt follow my blog too... http://storyofyoungladies.blogspot.com/

still bru lg.. hope dpt tunjuk ajar u.. thank

Manja (let it be my sweet name) said...

manaj suka arnab
Ape jenama Makeup korang?

Izyan Masri said...

FARIHA:THANKS FOR JOINING THIS BLOG COMMUNITY.I PON BARU JUGAK.BARU NAK BELAJAR BLOGGING (:

missh aryeika said...

wah ! comel nye . tapi missh takod =.="

Izyan Masri said...

misshh : chill babeh chill.walaupun mata dia merah,tapi dia tak garang,tak cakar,tak gigit :D

... said...

Peace be with you too~

haha. comel je. nak culik ia boleh? kat rumah cuma ada kucing. jiran sebelah ada bela arnab. tapi dia lepaskan ka laman, so arnab punya rumah dalam tanah.

saya pun nak juga~

=p

Izyan Masri said...

... : CULIK ?PON BOLEH.AMBIK BUAT PELIHARAAN JE LAH TERUS.TAK LARAT JAGA DAH XD