Friday, April 15, 2011

Sikit sikit make up.Tada entry lain ke ?

Hello everybody !
Peace be with you guys (:

Hari ni yan busy gila babeng punya.Dari pagi sampai ke petang sampai ke malam sampai ke pagi sampai ke petang balik.what the???taktak.actually,dari pagi sampailah petang sibuk membuat blogshop baru.Puihh puihh.bila orang ulu nak buat blog,maka,habislah sehari suntuk untuk keje macam tu je.Tambah pulak petang tadi pening kepala siap demam lagi.Tak boleh blah sungguh.Mungkin terlalu eksited sebab berjaya menghasilkan sebuah blogshop yang comel.Nanti korang tengok eyh ? follow pon boleh jugak.Kalau beli sekali lagi elok.(':

Maka,setelah siap semuanya,yan raikan dengan pisang goreng keras hasil gorengan adik.Terima kasih banyak2 walaupun pisang tu keras habis.Rasanya kalau bagi monyet pon monyet jeling je.wuwuwu T_T Sambil makan pisang goreng tu,yan bukaklah formspring.Ada soalan dari anonymous.Den pon taktaulah napo budak2 sokarang suko sangat eyh jadi anonymous.Omak apak ekau bagi namo sodap2,kan elok ekau promote sikit namo eyh.Si anonymous ni pon tanyalah soalan berbunyi berikut : " yan suka make up tak ?jarang nampak apply make." tapi sorry eyh anonymous,yan terpaksa delete soalan dari sebarang anonymous sebab dah berlambak semua tada nama.nanti orang ingat syok sendiri pulak tanya diri sendiri.booboo.izyanmasri syok sendiri.T_T

Tujuan asal nak tunjuk brand mosturizer tu je.tapi muka pulak lebih2 besar.over pulak tu.boo dia boo -.-'

Tak pernah nampak apply make up?punyalah yan penat berhabis masa siap tenyeh mata,muka, mulut semua dia kata tada apply?Actually ada,tapi in a small amount.im the type yang make up ala kadar dan make up tak tebal dan nipis.Tak brutal lah bro kalau wa make up tebal2.ye dak ?Yan tak berapa suka make up tebal lagi2 kat mata.sebab mak pernah panggil yan ahli sihir yang garang bila make up tebal2.Pergh,sampai hati ibuku memangilku begitu.T_T Lagipun,most of my friend jenis yang tak make up,tak pon make up nipis je.so,im so gonna be a witch kalau make tebal sorang2.Lagi pulak kan,dulu2,lelaki masa depan kita tak suka kita make up tebal2.hikhik.what thee ??

so,kalau keluar,antara benda yang memang wajib pakai,mestilah si foundation.Foundation tu memang wajiblah pakai,tada dia,taknak keluar.mogok!mogok!mogok!Satu lagi mosturizer dari nano white dan jugak sunblock yang mempunyai spf yang tinggi,lagi tinggi dari twin tower.sunblock tu yan beli kat farmasi sebab kebanyakan sunblock yang kosmetik2 jual tu spf dia rendah la.Wa tak main lah spf rendah ni der,melecet kulit nanti.Pergh,ayat nak angkuh je dak ni.

taktaulah kenapa mulut dua2 macam tak berapa normal dalam ni.buat2 tak nampak jelah (':

Lepastu,mulalah menempek barang setempek dua compact powder silky girl.Silky girl je pon T_T.Ditambah pulak dengan eyeliner M.A.C dan jugak maskara dari maybelline newyork.Tak reti lah nak guna satu brand je.Kene campur2 jugak.Kalau rajin,yan akan guna pelentik bulu mata tu.Tapi jaranglah sebab malas tenyeh2.Bulu mata palsu wa tak main eyh bro.Bulu mata sedia ada dah cantik dah.kekeke xD Dan lastly lipgloss pink colour.Simple kan ? kan?kan? sila sokong.(': Yan bukanlah jenis rajin nak make up tebal2 except kalau ada function besar macam dinner pape ke kan,barulah merasa nak make up ala2 artis youu.Ta bestlah kalau pegi mall make up tebal,pegi pasar malam make up tebal,nanti nak kawen dah tak special sebab hari2 orang tengok muka kau make up tebal.Tapi tadelah sampai tak make up langsung sebab muka yan kalau tak make up langsung macam orang bangun baru tidur setiap masa.wuwuwu.sedih kan? T_T so,cheers ! (:

*sorry,ni entry paling cepat pernah yan taip gara2 tak sempat langsung nak menaip hari ni T_T *ayat paling bajet senatero alam.

51 comments:

fazhana said...

haha, foundation mmg wajib pakai!! sunblock spf msti tinggi!!wajib tu.. takdelar muke yan cute je...muke bgn tido, org kate sweet..btol tak? hehe.. :)

phee ungu said...

: tapi lawa jee :) org kena make up xtra sikit , lau ta .. *faham - faham laa :P chantek laa :)

Arif Azmi said...

Mekap2.. :P.. Kita lagilah tak pakai.. HAHA.. XD.. Anyway.. Good luck dgn blogshop tuh.. ^^,

sumaiyah mokhtar said...

makeup comel tk makeup comel HAIHHHHH jeloz ni :)

fad ali said...

yan...nak blusher ade..fad nak pakai..
weee...

Misz Jenny said...

elele...dah comel pe..
xyah mekap..


ni tutorial mekap eh?
hik3

fifianggun said...

yupp,,make up for function je,,natural is sexayyyyy and pretttaayyyy..

DaRk ViRusZ said...

keh3..comey bulu mata yan...ngee~
^_^"

msredcheesecake said...

hi cik izyan,
make natural memang rawk.msred pn xreti make up tebal2.nanti muka keras...kekek....

lisa said...

model dia lawa, hehe XD

alang-alang tu nak tanya, antara facial scrub dgn exfoliating cream, mana lagi perlu eh?

Thanks sis. muah :*

Bella Ayub said...

hahak.. lek2 sudahhhh :)

OKEdChokelaT said...

ala kdr pun da cun da yunk...kang tebal2 jadi tepung gomakkk...

adan said...

foundation tu apa? ops.. sy bukan pompuan.. sori inteprem.. ^_^

ishiko said...

huhu.. ingat yan xmake up..
hehe ira xpakai foundation pn, xbiasa..kecuali mekap nk meriah tu membe yg gedik nh tenyeh.. prefer sunblock krim plus compact powder jer..

*meh singgah, belog da brwajah baru~

kAmi dAn mEreKa!! said...

memang kena gelak lah kalau g pasar malam pakai mekap, hehe =)

noraliza said...

haha..org pun kalau keluar mals nk make up2..paling2 pun tepek bedak pastu pakai maskara.

Izyan Masri said...

FAZHANA:YAN BANGUN TIDUR TADA MUKA SWEET DAH XD

Izyan Masri said...

phee ungu.kita sama.kita sama :D

Izyan Masri said...

arif azmi:kalau arep pakai make up lain cita dia nnti (:

Izyan Masri said...

sumaiyah:silap tu.make up tak come,tak make up lagilah T_T

Izyan Masri said...

fad:kehkeh.pakailah.ada2.nnti yan bagi xD

Izyan Masri said...

misz jenny:hikhik.taktak.bukan tutorial ponggg :D

Izyan Masri said...

fifi anggun:fifi ye lah,tak make up still pretty (:

Izyan Masri said...

dark virusz:haha.mana ada cntik naaa :D

Izyan Masri said...

msredcheesecake:hehe.yan pon make up nipis je.muka nnti rasa lain :D

Izyan Masri said...

lisa:haha.actually,dua2 lebih kurang je and dua2 lebih kurang penting.but just facial scrub ni for more exfoliating action.

Izyan Masri said...

bella:setuju :D

Izyan Masri said...

okedcekelat:hha.betul2.tepung gomak ygtak tahan tu :D

Izyan Masri said...

adan:haha.tape2.adan org ketiga yang bernama lelaki kat sini :D

Izyan Masri said...

ishiko:dalam gambar atas tu memang tak make up pon.tu pasal muka semengih je :D

Izyan Masri said...

kami dan mereka:betul3 :D

Izyan Masri said...

noraliza:betul3.bedak tu memang wajib sebab muka tak berapa nak elok T_T wuwuuw

Fadzli Amir said...

jadi org laki senang..keluar letak minayk rambut dan perfume je...heheheh...tapi kalu tunggu cik wife, memang lama dia make-up....siap boleh tido seround...

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

pinky now part of ur followers ;)
support..support..

stay tune wife me more make up & shawl tuto at my side bar plus now segmen meminang on ths weekend yg sgt meriahhh!
tggu apa lagi jom gtau pinky jom ;)

d_LA said...

natural la baru cantik kan..sedap mata memandang..lagipun yan dah natural beauty la, xyah mekap tbl2 nt x lawa..

Ihsan Arifin said...

cikgu x mekap pun dah cukup comel miahaha ! ;D

angkasa said...

kak izyan ailoike part bulu mata!hee

... said...

hoho~
blogshop! tahniah!
oh~~
lelaki dengan mekap?
oh plzzzz~~

aww aww~

=p

Jay said...

Den raso Yan pakai foundation nipih nipih yo..pastu pakai blusher sikit n eye shadow sikit..gincu pakai natural colour..confirm cair org tgok..hehehe

nik rosmawati said...

awk comel jea.tak make up still cantik la :)

Izyan Masri said...

fadzli amir:kalau mcm tu tak sennag jugakkene tunggu isteri xD

Izyan Masri said...

pinky momma:yeay.thanks follow ye.jap lagi yan follow balik xD

Izyan Masri said...

d_la:waah.natural beauty.haha.mane adelah.*blushing*

Izyan Masri said...

ihsan:muahaha.cikgu make up lain jadinya nnti xD

Izyan Masri said...

angkas:kenapa sayangggg ? ape yg bestnya part bulu mata tu ? ;P

Izyan Masri said...

... : ohh elaki jangan make up tebal2 ye .haha

Izyan Masri said...

jay:hikhik.jangan puji eden cm tu jay .malu eden ni ha xD

Izyan Masri said...

nik rosmawati : waah.segan.haha.thanks ye kakak (:

Jay said...

watpo nak malu Yan oi..hehehe..memang bona cakap den kan??hehehe

Mira Amirudin said...

yan,kamu xyah la make up lagi...da cukup cantik dah...;)

Izyan Masri said...

mira:ooh tidak.malu.haha

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, April 15, 2011

Sikit sikit make up.Tada entry lain ke ?

Hello everybody !
Peace be with you guys (:

Hari ni yan busy gila babeng punya.Dari pagi sampai ke petang sampai ke malam sampai ke pagi sampai ke petang balik.what the???taktak.actually,dari pagi sampailah petang sibuk membuat blogshop baru.Puihh puihh.bila orang ulu nak buat blog,maka,habislah sehari suntuk untuk keje macam tu je.Tambah pulak petang tadi pening kepala siap demam lagi.Tak boleh blah sungguh.Mungkin terlalu eksited sebab berjaya menghasilkan sebuah blogshop yang comel.Nanti korang tengok eyh ? follow pon boleh jugak.Kalau beli sekali lagi elok.(':

Maka,setelah siap semuanya,yan raikan dengan pisang goreng keras hasil gorengan adik.Terima kasih banyak2 walaupun pisang tu keras habis.Rasanya kalau bagi monyet pon monyet jeling je.wuwuwu T_T Sambil makan pisang goreng tu,yan bukaklah formspring.Ada soalan dari anonymous.Den pon taktaulah napo budak2 sokarang suko sangat eyh jadi anonymous.Omak apak ekau bagi namo sodap2,kan elok ekau promote sikit namo eyh.Si anonymous ni pon tanyalah soalan berbunyi berikut : " yan suka make up tak ?jarang nampak apply make." tapi sorry eyh anonymous,yan terpaksa delete soalan dari sebarang anonymous sebab dah berlambak semua tada nama.nanti orang ingat syok sendiri pulak tanya diri sendiri.booboo.izyanmasri syok sendiri.T_T

Tujuan asal nak tunjuk brand mosturizer tu je.tapi muka pulak lebih2 besar.over pulak tu.boo dia boo -.-'

Tak pernah nampak apply make up?punyalah yan penat berhabis masa siap tenyeh mata,muka, mulut semua dia kata tada apply?Actually ada,tapi in a small amount.im the type yang make up ala kadar dan make up tak tebal dan nipis.Tak brutal lah bro kalau wa make up tebal2.ye dak ?Yan tak berapa suka make up tebal lagi2 kat mata.sebab mak pernah panggil yan ahli sihir yang garang bila make up tebal2.Pergh,sampai hati ibuku memangilku begitu.T_T Lagipun,most of my friend jenis yang tak make up,tak pon make up nipis je.so,im so gonna be a witch kalau make tebal sorang2.Lagi pulak kan,dulu2,lelaki masa depan kita tak suka kita make up tebal2.hikhik.what thee ??

so,kalau keluar,antara benda yang memang wajib pakai,mestilah si foundation.Foundation tu memang wajiblah pakai,tada dia,taknak keluar.mogok!mogok!mogok!Satu lagi mosturizer dari nano white dan jugak sunblock yang mempunyai spf yang tinggi,lagi tinggi dari twin tower.sunblock tu yan beli kat farmasi sebab kebanyakan sunblock yang kosmetik2 jual tu spf dia rendah la.Wa tak main lah spf rendah ni der,melecet kulit nanti.Pergh,ayat nak angkuh je dak ni.

taktaulah kenapa mulut dua2 macam tak berapa normal dalam ni.buat2 tak nampak jelah (':

Lepastu,mulalah menempek barang setempek dua compact powder silky girl.Silky girl je pon T_T.Ditambah pulak dengan eyeliner M.A.C dan jugak maskara dari maybelline newyork.Tak reti lah nak guna satu brand je.Kene campur2 jugak.Kalau rajin,yan akan guna pelentik bulu mata tu.Tapi jaranglah sebab malas tenyeh2.Bulu mata palsu wa tak main eyh bro.Bulu mata sedia ada dah cantik dah.kekeke xD Dan lastly lipgloss pink colour.Simple kan ? kan?kan? sila sokong.(': Yan bukanlah jenis rajin nak make up tebal2 except kalau ada function besar macam dinner pape ke kan,barulah merasa nak make up ala2 artis youu.Ta bestlah kalau pegi mall make up tebal,pegi pasar malam make up tebal,nanti nak kawen dah tak special sebab hari2 orang tengok muka kau make up tebal.Tapi tadelah sampai tak make up langsung sebab muka yan kalau tak make up langsung macam orang bangun baru tidur setiap masa.wuwuwu.sedih kan? T_T so,cheers ! (:

*sorry,ni entry paling cepat pernah yan taip gara2 tak sempat langsung nak menaip hari ni T_T *ayat paling bajet senatero alam.

51 comments:

fazhana said...

haha, foundation mmg wajib pakai!! sunblock spf msti tinggi!!wajib tu.. takdelar muke yan cute je...muke bgn tido, org kate sweet..btol tak? hehe.. :)

phee ungu said...

: tapi lawa jee :) org kena make up xtra sikit , lau ta .. *faham - faham laa :P chantek laa :)

Arif Azmi said...

Mekap2.. :P.. Kita lagilah tak pakai.. HAHA.. XD.. Anyway.. Good luck dgn blogshop tuh.. ^^,

sumaiyah mokhtar said...

makeup comel tk makeup comel HAIHHHHH jeloz ni :)

fad ali said...

yan...nak blusher ade..fad nak pakai..
weee...

Misz Jenny said...

elele...dah comel pe..
xyah mekap..


ni tutorial mekap eh?
hik3

fifianggun said...

yupp,,make up for function je,,natural is sexayyyyy and pretttaayyyy..

DaRk ViRusZ said...

keh3..comey bulu mata yan...ngee~
^_^"

msredcheesecake said...

hi cik izyan,
make natural memang rawk.msred pn xreti make up tebal2.nanti muka keras...kekek....

lisa said...

model dia lawa, hehe XD

alang-alang tu nak tanya, antara facial scrub dgn exfoliating cream, mana lagi perlu eh?

Thanks sis. muah :*

Bella Ayub said...

hahak.. lek2 sudahhhh :)

OKEdChokelaT said...

ala kdr pun da cun da yunk...kang tebal2 jadi tepung gomakkk...

adan said...

foundation tu apa? ops.. sy bukan pompuan.. sori inteprem.. ^_^

ishiko said...

huhu.. ingat yan xmake up..
hehe ira xpakai foundation pn, xbiasa..kecuali mekap nk meriah tu membe yg gedik nh tenyeh.. prefer sunblock krim plus compact powder jer..

*meh singgah, belog da brwajah baru~

kAmi dAn mEreKa!! said...

memang kena gelak lah kalau g pasar malam pakai mekap, hehe =)

noraliza said...

haha..org pun kalau keluar mals nk make up2..paling2 pun tepek bedak pastu pakai maskara.

Izyan Masri said...

FAZHANA:YAN BANGUN TIDUR TADA MUKA SWEET DAH XD

Izyan Masri said...

phee ungu.kita sama.kita sama :D

Izyan Masri said...

arif azmi:kalau arep pakai make up lain cita dia nnti (:

Izyan Masri said...

sumaiyah:silap tu.make up tak come,tak make up lagilah T_T

Izyan Masri said...

fad:kehkeh.pakailah.ada2.nnti yan bagi xD

Izyan Masri said...

misz jenny:hikhik.taktak.bukan tutorial ponggg :D

Izyan Masri said...

fifi anggun:fifi ye lah,tak make up still pretty (:

Izyan Masri said...

dark virusz:haha.mana ada cntik naaa :D

Izyan Masri said...

msredcheesecake:hehe.yan pon make up nipis je.muka nnti rasa lain :D

Izyan Masri said...

lisa:haha.actually,dua2 lebih kurang je and dua2 lebih kurang penting.but just facial scrub ni for more exfoliating action.

Izyan Masri said...

bella:setuju :D

Izyan Masri said...

okedcekelat:hha.betul2.tepung gomak ygtak tahan tu :D

Izyan Masri said...

adan:haha.tape2.adan org ketiga yang bernama lelaki kat sini :D

Izyan Masri said...

ishiko:dalam gambar atas tu memang tak make up pon.tu pasal muka semengih je :D

Izyan Masri said...

kami dan mereka:betul3 :D

Izyan Masri said...

noraliza:betul3.bedak tu memang wajib sebab muka tak berapa nak elok T_T wuwuuw

Fadzli Amir said...

jadi org laki senang..keluar letak minayk rambut dan perfume je...heheheh...tapi kalu tunggu cik wife, memang lama dia make-up....siap boleh tido seround...

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

pinky now part of ur followers ;)
support..support..

stay tune wife me more make up & shawl tuto at my side bar plus now segmen meminang on ths weekend yg sgt meriahhh!
tggu apa lagi jom gtau pinky jom ;)

d_LA said...

natural la baru cantik kan..sedap mata memandang..lagipun yan dah natural beauty la, xyah mekap tbl2 nt x lawa..

Ihsan Arifin said...

cikgu x mekap pun dah cukup comel miahaha ! ;D

angkasa said...

kak izyan ailoike part bulu mata!hee

... said...

hoho~
blogshop! tahniah!
oh~~
lelaki dengan mekap?
oh plzzzz~~

aww aww~

=p

Jay said...

Den raso Yan pakai foundation nipih nipih yo..pastu pakai blusher sikit n eye shadow sikit..gincu pakai natural colour..confirm cair org tgok..hehehe

nik rosmawati said...

awk comel jea.tak make up still cantik la :)

Izyan Masri said...

fadzli amir:kalau mcm tu tak sennag jugakkene tunggu isteri xD

Izyan Masri said...

pinky momma:yeay.thanks follow ye.jap lagi yan follow balik xD

Izyan Masri said...

d_la:waah.natural beauty.haha.mane adelah.*blushing*

Izyan Masri said...

ihsan:muahaha.cikgu make up lain jadinya nnti xD

Izyan Masri said...

angkas:kenapa sayangggg ? ape yg bestnya part bulu mata tu ? ;P

Izyan Masri said...

... : ohh elaki jangan make up tebal2 ye .haha

Izyan Masri said...

jay:hikhik.jangan puji eden cm tu jay .malu eden ni ha xD

Izyan Masri said...

nik rosmawati : waah.segan.haha.thanks ye kakak (:

Jay said...

watpo nak malu Yan oi..hehehe..memang bona cakap den kan??hehehe

Mira Amirudin said...

yan,kamu xyah la make up lagi...da cukup cantik dah...;)

Izyan Masri said...

mira:ooh tidak.malu.haha