Friday, April 22, 2011

A simple video

Hello everyone !
Peace be with you guys (:

Lately yan dihujani macam2 soalan dalam facebook page EZ Brownies.Contohnya macam adekah Paksu kecik akan nikah dengan makcik jual nasi lemak berlaukkan semut ? adekah anjing2 liar di kuala pilah akan berkawan baik dengan kucing jalanan ? takpon siapekah pemerintah kesultanan melayu melaka yang paling handsome bergaya dan fames ames ? Tapi memandangkan semua soalan tu macam "ee.what the ?susah aa wa nak jawab macam ni.ingat wa ahli nujum ke boleh tau semua jawapan untuk soalan macam tu? " so,akhirnya yan pon mengambil keputusan untuk menjawab soalan berikut.

" sis,boleh tunjuk tak macam mana nak pakai shawl dalam facebook sis tu ?"

disebabkan perbendaharaan kata,tatabahasa serta penyusunan ayat yang baik dan paling penting senang nak faham,so,yan nak jawab dengan berbesar hati lah soalan adik2 tu.walaupun dia tak selitkan dengan peribahasa dan penanda wacana yang baik.Cikgu bm kata,kalau letak semua benda tu boleh dapat fullmarks (':

so,jom kita tengok,simple video yang yan dah buat dengan rakusnya.Eyh,kalau ada unsur gedik,atau ape2 aje yang boleh menaikkan kadar menyampah dalam badan dan darah,terus pause lah video tu.okay ? zaas~!


tahniah laah sebab lighting teruk.so,gelap semacam.Dah rupa bangla jual karpet dari rumah ke rumah tu pon ada jugak bila yan tengok.T_T ni yang nak tacing dengan camera ni.

sebaiknya pilihlah shawl yang berwarna terang sampai kawan2 sakit mata dan hati tengok kaler shawl korang.Satu lagi,buat mulut muncung.kalau tak muncung,tak jadi.Lepas dah siap pakai macam ni,boleh cari camera takpon tepon pon jadilah untuk bergambar dengan rakus dan pastikan kecomelan anda tada tolok bandingnya.

membuat muka bajet artis (':

berpura2 tak tengok camera sambil memikirkan shawl macam mana lagi yang nak dipakai pada masa hadapan

mission complete !lepas dah bergambar,bolehlah upload dalam facebook dan tag boypren korang serta jangan lupa paksa dia puji korang comel gila mengalahkan kucing siam comel yang berbulu lebat. (: so,sila cuba ye.kalau tak,yan akan rasa syok sensorang je. (': cheers !

p/s: ada harga penghabisan stock untuk pashmina dan plain cotton shawl kat SINI !!!!!

35 comments:

maisarah said...

hehe. nice entry! nak pi try lah. ;p

Amiera Hilton said...

cantikkknyeeee Hana Tajima hi. eh eh silap. cantiknye pengetua skolah ni. hehe

cik fai said...

walaweiii menung fai ea .
fikir nak kasi shawl free kat fai eh !

fai nak kaler pink . ade . hahaha :)

joking je .

haslinda said...

wah... x da la susah sgt nk pakai ek... cun2x. thanx for the tutorial... boleh la nak try pas ni :)

Izyan Masri said...

maisarah:tenkiu2 ^^

Izyan Masri said...

amiera hilton:eyheyh.jangnlah tersasul mcm tu.kehkeh xD

Izyan Masri said...

cik fai:kehkeh.kaler pink tadelah.kalau ade yan dah pos 3,4 dah untuk cik fai kite ni ^^

Izyan Masri said...

haslinda:boleh2.try banyak2 kali ponggg boleh ^^

♥sophie♥ said...

yeah yan chomel ! tenkiu fer tutor ~ heee
ayat cam taw jew fie bukan kat umah,, "balik umah bole try"
hee,, i will dear ! hekhek

phee ungu said...

: wah ! hebak !! mekaseh wokkk ! :)

Raja Ellysya said...

kta pon suka style cm ne.nmpk simple n nice.dah no need segala reben ke apa bagai..haha

b a m b a m ' s said...

nak try buat ler nnt!hehehe.. selalu buat x jadi jek manjang..ekkeke

thanks! :)

Chempaka Sari said...

cantiklah awak....

Izyan Masri said...

sophie:yeay.try lama2 ye sayanggg ^^

Izyan Masri said...

phee:kehkeh.sama2 ^^

Izyan Masri said...

raja ellysa:yeah.simple.malas nak serebeh2 sangat :D

Izyan Masri said...

bambam :try2.dah jadi ambik gambar,yan nak tengok xD

Izyan Masri said...

chempaka sari:ohh tidak T_T hehe.tenkiu ye sayanggg ^^

m0sHiE~ said...

sbelum pusing2 shawl tu, kne pin dlu tak kt ats 2?

Jay said...

wow..great video....den pun nak belajar jugalah..hahaha..mana tau mak den nak pakai ke or den jadi pak andam ke..auwww.opsss..what happen to me??ngeh ngeh...:)

Nini Hartini said...

hana tajimon. hahaha. hampeh kau budak kecik.

Izyan Masri said...

moshie : tak payah pon tape.mcm yan selalunya tak pin pon (:

Izyan Masri said...

jay:kalau jay nak try sendiri pon boleh.baru hot sikit xD

Izyan Masri said...

jay:kalau jay nak try sendiri pon boleh.baru hot sikit xD

Izyan Masri said...

kak tini :haha.tershashul pulak xD

nik rosmawati said...

lawanya tengok kamo pakai shawl ni.nnt nak try la buat :)

Izyan Masri said...

nik rosmawati :hehe.tenkiu ye sayngggg ^^ :D

Jierah dongsaeng said...

serius cantek ^^

Izyan Masri said...

jierah :thanks ye sayanggg ^^

HonEyBuNNy said...

nak pakai juga shawls macam ne..

sekarang nak amik shalws n cuba..hehe

Izyan Masri said...

honeybunny:yeay.cepat2 cuba then upload ;P

... said...

peace be upon to thi spengetua sekolah izyan masri~

hoho~ hana tajima version izyan brownies

=p

cantik2~
e3h. saya cuma reti pakai serkup apa benda tu yang orang perempuan pakai. haha

Izyan Masri said...

... : hehe.kalau reti pakai serkup ain jadinya nanti :D

cik najihah said...

u look awesome!

soffya cik bulan said...

wow tenx for sharing yang!

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, April 22, 2011

A simple video

Hello everyone !
Peace be with you guys (:

Lately yan dihujani macam2 soalan dalam facebook page EZ Brownies.Contohnya macam adekah Paksu kecik akan nikah dengan makcik jual nasi lemak berlaukkan semut ? adekah anjing2 liar di kuala pilah akan berkawan baik dengan kucing jalanan ? takpon siapekah pemerintah kesultanan melayu melaka yang paling handsome bergaya dan fames ames ? Tapi memandangkan semua soalan tu macam "ee.what the ?susah aa wa nak jawab macam ni.ingat wa ahli nujum ke boleh tau semua jawapan untuk soalan macam tu? " so,akhirnya yan pon mengambil keputusan untuk menjawab soalan berikut.

" sis,boleh tunjuk tak macam mana nak pakai shawl dalam facebook sis tu ?"

disebabkan perbendaharaan kata,tatabahasa serta penyusunan ayat yang baik dan paling penting senang nak faham,so,yan nak jawab dengan berbesar hati lah soalan adik2 tu.walaupun dia tak selitkan dengan peribahasa dan penanda wacana yang baik.Cikgu bm kata,kalau letak semua benda tu boleh dapat fullmarks (':

so,jom kita tengok,simple video yang yan dah buat dengan rakusnya.Eyh,kalau ada unsur gedik,atau ape2 aje yang boleh menaikkan kadar menyampah dalam badan dan darah,terus pause lah video tu.okay ? zaas~!


tahniah laah sebab lighting teruk.so,gelap semacam.Dah rupa bangla jual karpet dari rumah ke rumah tu pon ada jugak bila yan tengok.T_T ni yang nak tacing dengan camera ni.

sebaiknya pilihlah shawl yang berwarna terang sampai kawan2 sakit mata dan hati tengok kaler shawl korang.Satu lagi,buat mulut muncung.kalau tak muncung,tak jadi.Lepas dah siap pakai macam ni,boleh cari camera takpon tepon pon jadilah untuk bergambar dengan rakus dan pastikan kecomelan anda tada tolok bandingnya.

membuat muka bajet artis (':

berpura2 tak tengok camera sambil memikirkan shawl macam mana lagi yang nak dipakai pada masa hadapan

mission complete !lepas dah bergambar,bolehlah upload dalam facebook dan tag boypren korang serta jangan lupa paksa dia puji korang comel gila mengalahkan kucing siam comel yang berbulu lebat. (: so,sila cuba ye.kalau tak,yan akan rasa syok sensorang je. (': cheers !

p/s: ada harga penghabisan stock untuk pashmina dan plain cotton shawl kat SINI !!!!!

35 comments:

maisarah said...

hehe. nice entry! nak pi try lah. ;p

Amiera Hilton said...

cantikkknyeeee Hana Tajima hi. eh eh silap. cantiknye pengetua skolah ni. hehe

cik fai said...

walaweiii menung fai ea .
fikir nak kasi shawl free kat fai eh !

fai nak kaler pink . ade . hahaha :)

joking je .

haslinda said...

wah... x da la susah sgt nk pakai ek... cun2x. thanx for the tutorial... boleh la nak try pas ni :)

Izyan Masri said...

maisarah:tenkiu2 ^^

Izyan Masri said...

amiera hilton:eyheyh.jangnlah tersasul mcm tu.kehkeh xD

Izyan Masri said...

cik fai:kehkeh.kaler pink tadelah.kalau ade yan dah pos 3,4 dah untuk cik fai kite ni ^^

Izyan Masri said...

haslinda:boleh2.try banyak2 kali ponggg boleh ^^

♥sophie♥ said...

yeah yan chomel ! tenkiu fer tutor ~ heee
ayat cam taw jew fie bukan kat umah,, "balik umah bole try"
hee,, i will dear ! hekhek

phee ungu said...

: wah ! hebak !! mekaseh wokkk ! :)

Raja Ellysya said...

kta pon suka style cm ne.nmpk simple n nice.dah no need segala reben ke apa bagai..haha

b a m b a m ' s said...

nak try buat ler nnt!hehehe.. selalu buat x jadi jek manjang..ekkeke

thanks! :)

Chempaka Sari said...

cantiklah awak....

Izyan Masri said...

sophie:yeay.try lama2 ye sayanggg ^^

Izyan Masri said...

phee:kehkeh.sama2 ^^

Izyan Masri said...

raja ellysa:yeah.simple.malas nak serebeh2 sangat :D

Izyan Masri said...

bambam :try2.dah jadi ambik gambar,yan nak tengok xD

Izyan Masri said...

chempaka sari:ohh tidak T_T hehe.tenkiu ye sayanggg ^^

m0sHiE~ said...

sbelum pusing2 shawl tu, kne pin dlu tak kt ats 2?

Jay said...

wow..great video....den pun nak belajar jugalah..hahaha..mana tau mak den nak pakai ke or den jadi pak andam ke..auwww.opsss..what happen to me??ngeh ngeh...:)

Nini Hartini said...

hana tajimon. hahaha. hampeh kau budak kecik.

Izyan Masri said...

moshie : tak payah pon tape.mcm yan selalunya tak pin pon (:

Izyan Masri said...

jay:kalau jay nak try sendiri pon boleh.baru hot sikit xD

Izyan Masri said...

jay:kalau jay nak try sendiri pon boleh.baru hot sikit xD

Izyan Masri said...

kak tini :haha.tershashul pulak xD

nik rosmawati said...

lawanya tengok kamo pakai shawl ni.nnt nak try la buat :)

Izyan Masri said...

nik rosmawati :hehe.tenkiu ye sayngggg ^^ :D

Jierah dongsaeng said...

serius cantek ^^

Izyan Masri said...

jierah :thanks ye sayanggg ^^

HonEyBuNNy said...

nak pakai juga shawls macam ne..

sekarang nak amik shalws n cuba..hehe

Izyan Masri said...

honeybunny:yeay.cepat2 cuba then upload ;P

... said...

peace be upon to thi spengetua sekolah izyan masri~

hoho~ hana tajima version izyan brownies

=p

cantik2~
e3h. saya cuma reti pakai serkup apa benda tu yang orang perempuan pakai. haha

Izyan Masri said...

... : hehe.kalau reti pakai serkup ain jadinya nanti :D

cik najihah said...

u look awesome!

soffya cik bulan said...

wow tenx for sharing yang!