Friday, April 22, 2011

Zaman kecik-kecik lagi ^^

Hello lovelies !
Peace be with you guys (:

Tadi Yan tengok tv.Tiba2 keluar rancangan budak2 kat tv.Keluarlah pulak main teka teki teka tekuk,sapa mati,kene patuk.what thee? yang hujung tu tambahan je.Yang betulnya,tadi adelah segmen teka teki.Tiba2,yan rasa macam teka teki zaman sekarang tak cool lah.Mentang2 a sekarang zaman millenium,semua nak nampak advance je,termasuklah teka teki kan.Ada ke teka teki pegi tanya,siapa kah pemain bola sepak perancis yang berkepala botak tapi dah pencen? Kalau yan lah,mau menangis dulu sebelum tanya.Mencabar doeee bro!

Tiba2 yan teringat zaman kecik2 time sekolah rendah,time tadika.Pergh,wa cakap sama lu bro,memang hot setap aa sapa yang dapat jawab teka teki dengan penuh kebijaksanaan.Bolehlah buat bahan bangga diri sebulan dua.

kalau zaman yan dulu,teka teki paling fames ames teka teki jenis sambung ayat,contoh macam ni

dak A : dalam banyak2 jam,jam ape yang busuk ?
dak B : jambu busuk ! yeay.terel tak kite ?
dak A : eee.tak betul lah.malumalumalu.salah2.jawapan dia jamban lah !
dak B : tanak kawan kamu.kita report kat mak kite T_T

Maka,mulalah adegan tacing mentacing sebab tak dapat jawab teka teki.Kalau tak dapat jawab,rasa macam looserrr gila.Ye,Yan lah tu,sebab yan jarang dapat jawab teka teki dengan betul T_T .Kalau sape2 yang kreatif buat teka teki tu,mulalah dia buat teka teki main lukis2.Dulu kan,time sekolah rendah,kalau cikgu tak masuk kelas,mulalah keluar buku petak2 4 segi yang besar tu,takpon buku garis satu warna biru dengan pensil 2b duaposen untuk dijadikan alat melukis teka teki.
dak A : okay,ni rumah abu,ni rumah bakar ni rumah ali.depan ni pejabat pos.yang ni kedai paklong busu.*sambil tangan melukis lukisan yang dianggap habis cun mengalahkan lukisan datuk Lat.
dak B : ee.banyaknya kamu lukis.mana teka tekinya.habis buki kite kamu conteng banyak2
dak A : dalam banyak2 orang kat atas,sapa yang paling jahat ? teka teka.*evil laugh*
dak B : hmmmm,paklong busu!sebab dia dah tua.hikhik.pandai tak kite ?
dak A : eee.salah lagi.jawapannya abu.sebab ABU BAKAR ALI.kesian ali kene bakar.
dak B : kene tipu lagi.ni yang kite rasa nak terjun lombong je ni .wuwuwu T_T

Macam tulah kisahnya zaman dulu punya teka teki.Bro,kalau wa tak dapat jawab teka teki kawan2 wa dengan jayanya,rasa sedih dia tu mengalahkan rasa sedih bila tak mak tanak belikan keropok super ring,derr.Rasa macam looserrr nya diri yang kudus ni kalau satu teka teki pon tak dapat jawab,lagi2 kalau kira markah.puih2.

Bila dah besar sikit macam sekolah menengah barulah reti main teka teki yang high class sikit,yang kena fikir,dan waktu dah besar macam ni lah pon dapat tunjuk kepandaian dan keteralan jawab teka teki.Bolehlah angkat kening tanda banggan sambil tebus balik rasa malu zaman kecik2 dulu.(': contoh teka tekinya macam "dalam banyak2 negara,negara mana yang banjir dulu baru hujan ? " Korang mesti tau kan?rasa senang mengalahkan makan kacang kuda bukan ? soalan macam ni pon yan tak dapat jawab,siap muncung2 mulut dulu baru kawan bagi jawapan,pastu kene gelak.wuwuwu.tacing aaa macam ni T_T . jawapan dia bahrain.BAH=banjir,rain-hujan.so,cheers ! (:

p/s :Ada promosi PENGHABISAN STOCK untuk shawl EZ Brownies.harga murah termasuk harga hantar.sila klik SINI

45 comments:

haslinda said...

hehe... suke men teka-teki...

phee ungu said...

: best laa , *buat bangga diri untuk sebulan dua ea ?? hebat :))

Cheno Chenonet said...

hahah entry best! igt zaman kecik2 suke main teka teki.tak dapat jwb kene simbah air -.-

cik fai said...

hihi ^^ kelakar lah :)
nak gelak guling guling .

m0sHiE~ said...

izyan, yang jwapan jam pe y busuk 2 pe? tbe2 excited nk tau ni.huu

Izyan Masri said...

haslinda:samelah.tapi asyik tak dapat jawab je T_T

Syafiee said...

Wkakaka! Pelik2 je teka teki dia.

Tapi, sampai tak boleh masuk akal pun ada juga. =.=

KizZ said...

Wah...comellah lukisan tuh...cutee

Nini Hartini said...

kenapa banjir = BAH ??

AliaJustea said...

dalam banyak2 bola. bola apa yang di tabik? ngeh3...

angkasa said...

wakaka!teringat sggh2 kt zman knak2 dluk.heee
teka teki yg ke2 dluk slalu main cm gitu jugak.hehe

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

dalam banyak banyak komen harini kenapa gua tak tau nak komen apa

Jay said...

hui..kalau den mmg tera bab teka teki ni...sepuluh kene tanya ..hah...confirm satu je yg betul..ngeh ngeh.....:P

adan said...

hahaha.. dialog pertama tu best..
dalam banyak2 tali.. tali apa boleh terbang?

jawapan:Talikopter

erk..!! teringat zaman ribena dulu.. suka men teka teki..

Izyan Masri said...

Haslinda:yan pon suka jugak.tapi ta terel jawab T_T

Izyan Masri said...

phee ungu:tapi tak boleh bangga pon sebab tak dapat jawab xD

Izyan Masri said...

cheno conet:kehkeh.yang tu macam menakutkan je kene simbah air.kalau macam tu,mesti yan dah lenjun T_T

Izyan Masri said...

cik fai:haha.boleh2.guling 360 degree :D

Izyan Masri said...

moshie:jawapan dia jamban.kehkeh.teruk kan teka teki tu :D

Izyan Masri said...

syafiee:agaklah.budak2 punya teka teki kan.merepek je :D

Izyan Masri said...

kizz:makaseyh sayanggg ^^

Izyan Masri said...

kak tini :memang bah tu adelah banjir dalam bahasa melayu.sama erti dia :D

Izyan Masri said...

alia justea:bola ape eyh ???? wuwuwu T_T janganlah tanya sayanggg.ta dapat ^^

Nini Hartini said...

ooo..akak org korea. tu yg x tau. hohoho

Izyan Masri said...

angkasa:yang main lukislukis tu kan ? lawakje kan :D

Izyan Masri said...

brutalsolo :agak2nya lu makan semut ni.habis idea semua.kihkih :D

Izyan Masri said...

jay:kehkeh.boleh turunkan ilmu mcm mana nak terel jawab teka teki xD

Izyan Masri said...

adan:kehkeh.dah macam teka teki doremon pulak talikopter tu xD

Jay said...

ilmu dia jawab ikut kata hati..itu je...tapi kalau Jay confirm bg 10 jawapan....ngeh ngeh...

Arif Azmi said...

Kecik2 mmg banyak mnda kita buat.. ^^,..

Newest Entry Saya Bodoh! Saya Hodoh!

Izyan Masri said...

kak tini :kehkeh.patutlah xP

Izyan Masri said...

jay:hebat jay ni.thumbs up :P

Izyan Masri said...

arif azmi: aah.zaman paling best (:

kAmi dAn mEreKa said...

kanak2, imaginasi kan tinggi,=)

ha ini teke-teki, kenape dinasour pupus? ce jawab, hehe :p

lemongrassbeam said...

Hehehe. Mesti rindukann. Skrg ni pun sm. Duk dlm bas nak balik ostel, men teka teki.hihi

fadh leyanie said...

kat uma selalu je bile adik2 balik skolah ade je teka teki baru dorg bawak balik,,yg jadi mangsa mnjawab gue T_T bukan dapat jwb pon

AliaJustea said...

bola golf ! teehheeee~
:)

Izyan Masri said...

KAMI DAN MEREKA:muahaha.nak jawab.sebab ada otromen .betul tak xD

Izyan Masri said...

lemongrassbeam:samelah.tapi skrg terel sikit,main teka teki yang mature :D

Izyan Masri said...

fadh leyanie:kehkeh.jangan tacing dengan adik2.diorang nak bagi kakak dia pandai xD

Izyan Masri said...
This comment has been removed by the author.
Izyan Masri said...

alia justea:kehkeh.faham2.sebab lepas pukul bola tu,mesti angkat tangan sambil tengok eyh.haha.pandai2 :D

kAmi dAn mEreKa said...

ceh, dia jawab betul plak.
da tersebar luas teka-teki psal dinasour ni rupenye. hoho :p

Izyan Masri said...

KAMI DAN MEREKA :yeay.terel tak ? xD

chapaticokelat^^ said...

xDDDDDDDD
abu BAKAR ali . lolllll~~

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, April 22, 2011

Zaman kecik-kecik lagi ^^

Hello lovelies !
Peace be with you guys (:

Tadi Yan tengok tv.Tiba2 keluar rancangan budak2 kat tv.Keluarlah pulak main teka teki teka tekuk,sapa mati,kene patuk.what thee? yang hujung tu tambahan je.Yang betulnya,tadi adelah segmen teka teki.Tiba2,yan rasa macam teka teki zaman sekarang tak cool lah.Mentang2 a sekarang zaman millenium,semua nak nampak advance je,termasuklah teka teki kan.Ada ke teka teki pegi tanya,siapa kah pemain bola sepak perancis yang berkepala botak tapi dah pencen? Kalau yan lah,mau menangis dulu sebelum tanya.Mencabar doeee bro!

Tiba2 yan teringat zaman kecik2 time sekolah rendah,time tadika.Pergh,wa cakap sama lu bro,memang hot setap aa sapa yang dapat jawab teka teki dengan penuh kebijaksanaan.Bolehlah buat bahan bangga diri sebulan dua.

kalau zaman yan dulu,teka teki paling fames ames teka teki jenis sambung ayat,contoh macam ni

dak A : dalam banyak2 jam,jam ape yang busuk ?
dak B : jambu busuk ! yeay.terel tak kite ?
dak A : eee.tak betul lah.malumalumalu.salah2.jawapan dia jamban lah !
dak B : tanak kawan kamu.kita report kat mak kite T_T

Maka,mulalah adegan tacing mentacing sebab tak dapat jawab teka teki.Kalau tak dapat jawab,rasa macam looserrr gila.Ye,Yan lah tu,sebab yan jarang dapat jawab teka teki dengan betul T_T .Kalau sape2 yang kreatif buat teka teki tu,mulalah dia buat teka teki main lukis2.Dulu kan,time sekolah rendah,kalau cikgu tak masuk kelas,mulalah keluar buku petak2 4 segi yang besar tu,takpon buku garis satu warna biru dengan pensil 2b duaposen untuk dijadikan alat melukis teka teki.
dak A : okay,ni rumah abu,ni rumah bakar ni rumah ali.depan ni pejabat pos.yang ni kedai paklong busu.*sambil tangan melukis lukisan yang dianggap habis cun mengalahkan lukisan datuk Lat.
dak B : ee.banyaknya kamu lukis.mana teka tekinya.habis buki kite kamu conteng banyak2
dak A : dalam banyak2 orang kat atas,sapa yang paling jahat ? teka teka.*evil laugh*
dak B : hmmmm,paklong busu!sebab dia dah tua.hikhik.pandai tak kite ?
dak A : eee.salah lagi.jawapannya abu.sebab ABU BAKAR ALI.kesian ali kene bakar.
dak B : kene tipu lagi.ni yang kite rasa nak terjun lombong je ni .wuwuwu T_T

Macam tulah kisahnya zaman dulu punya teka teki.Bro,kalau wa tak dapat jawab teka teki kawan2 wa dengan jayanya,rasa sedih dia tu mengalahkan rasa sedih bila tak mak tanak belikan keropok super ring,derr.Rasa macam looserrr nya diri yang kudus ni kalau satu teka teki pon tak dapat jawab,lagi2 kalau kira markah.puih2.

Bila dah besar sikit macam sekolah menengah barulah reti main teka teki yang high class sikit,yang kena fikir,dan waktu dah besar macam ni lah pon dapat tunjuk kepandaian dan keteralan jawab teka teki.Bolehlah angkat kening tanda banggan sambil tebus balik rasa malu zaman kecik2 dulu.(': contoh teka tekinya macam "dalam banyak2 negara,negara mana yang banjir dulu baru hujan ? " Korang mesti tau kan?rasa senang mengalahkan makan kacang kuda bukan ? soalan macam ni pon yan tak dapat jawab,siap muncung2 mulut dulu baru kawan bagi jawapan,pastu kene gelak.wuwuwu.tacing aaa macam ni T_T . jawapan dia bahrain.BAH=banjir,rain-hujan.so,cheers ! (:

p/s :Ada promosi PENGHABISAN STOCK untuk shawl EZ Brownies.harga murah termasuk harga hantar.sila klik SINI

45 comments:

haslinda said...

hehe... suke men teka-teki...

phee ungu said...

: best laa , *buat bangga diri untuk sebulan dua ea ?? hebat :))

Cheno Chenonet said...

hahah entry best! igt zaman kecik2 suke main teka teki.tak dapat jwb kene simbah air -.-

cik fai said...

hihi ^^ kelakar lah :)
nak gelak guling guling .

m0sHiE~ said...

izyan, yang jwapan jam pe y busuk 2 pe? tbe2 excited nk tau ni.huu

Izyan Masri said...

haslinda:samelah.tapi asyik tak dapat jawab je T_T

Syafiee said...

Wkakaka! Pelik2 je teka teki dia.

Tapi, sampai tak boleh masuk akal pun ada juga. =.=

KizZ said...

Wah...comellah lukisan tuh...cutee

Nini Hartini said...

kenapa banjir = BAH ??

AliaJustea said...

dalam banyak2 bola. bola apa yang di tabik? ngeh3...

angkasa said...

wakaka!teringat sggh2 kt zman knak2 dluk.heee
teka teki yg ke2 dluk slalu main cm gitu jugak.hehe

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

dalam banyak banyak komen harini kenapa gua tak tau nak komen apa

Jay said...

hui..kalau den mmg tera bab teka teki ni...sepuluh kene tanya ..hah...confirm satu je yg betul..ngeh ngeh.....:P

adan said...

hahaha.. dialog pertama tu best..
dalam banyak2 tali.. tali apa boleh terbang?

jawapan:Talikopter

erk..!! teringat zaman ribena dulu.. suka men teka teki..

Izyan Masri said...

Haslinda:yan pon suka jugak.tapi ta terel jawab T_T

Izyan Masri said...

phee ungu:tapi tak boleh bangga pon sebab tak dapat jawab xD

Izyan Masri said...

cheno conet:kehkeh.yang tu macam menakutkan je kene simbah air.kalau macam tu,mesti yan dah lenjun T_T

Izyan Masri said...

cik fai:haha.boleh2.guling 360 degree :D

Izyan Masri said...

moshie:jawapan dia jamban.kehkeh.teruk kan teka teki tu :D

Izyan Masri said...

syafiee:agaklah.budak2 punya teka teki kan.merepek je :D

Izyan Masri said...

kizz:makaseyh sayanggg ^^

Izyan Masri said...

kak tini :memang bah tu adelah banjir dalam bahasa melayu.sama erti dia :D

Izyan Masri said...

alia justea:bola ape eyh ???? wuwuwu T_T janganlah tanya sayanggg.ta dapat ^^

Nini Hartini said...

ooo..akak org korea. tu yg x tau. hohoho

Izyan Masri said...

angkasa:yang main lukislukis tu kan ? lawakje kan :D

Izyan Masri said...

brutalsolo :agak2nya lu makan semut ni.habis idea semua.kihkih :D

Izyan Masri said...

jay:kehkeh.boleh turunkan ilmu mcm mana nak terel jawab teka teki xD

Izyan Masri said...

adan:kehkeh.dah macam teka teki doremon pulak talikopter tu xD

Jay said...

ilmu dia jawab ikut kata hati..itu je...tapi kalau Jay confirm bg 10 jawapan....ngeh ngeh...

Arif Azmi said...

Kecik2 mmg banyak mnda kita buat.. ^^,..

Newest Entry Saya Bodoh! Saya Hodoh!

Izyan Masri said...

kak tini :kehkeh.patutlah xP

Izyan Masri said...

jay:hebat jay ni.thumbs up :P

Izyan Masri said...

arif azmi: aah.zaman paling best (:

kAmi dAn mEreKa said...

kanak2, imaginasi kan tinggi,=)

ha ini teke-teki, kenape dinasour pupus? ce jawab, hehe :p

lemongrassbeam said...

Hehehe. Mesti rindukann. Skrg ni pun sm. Duk dlm bas nak balik ostel, men teka teki.hihi

fadh leyanie said...

kat uma selalu je bile adik2 balik skolah ade je teka teki baru dorg bawak balik,,yg jadi mangsa mnjawab gue T_T bukan dapat jwb pon

AliaJustea said...

bola golf ! teehheeee~
:)

Izyan Masri said...

KAMI DAN MEREKA:muahaha.nak jawab.sebab ada otromen .betul tak xD

Izyan Masri said...

lemongrassbeam:samelah.tapi skrg terel sikit,main teka teki yang mature :D

Izyan Masri said...

fadh leyanie:kehkeh.jangan tacing dengan adik2.diorang nak bagi kakak dia pandai xD

Izyan Masri said...
This comment has been removed by the author.
Izyan Masri said...

alia justea:kehkeh.faham2.sebab lepas pukul bola tu,mesti angkat tangan sambil tengok eyh.haha.pandai2 :D

kAmi dAn mEreKa said...

ceh, dia jawab betul plak.
da tersebar luas teka-teki psal dinasour ni rupenye. hoho :p

Izyan Masri said...

KAMI DAN MEREKA :yeay.terel tak ? xD

chapaticokelat^^ said...

xDDDDDDDD
abu BAKAR ali . lolllll~~