Tuesday, April 19, 2011

Tempat makan faveret Bila berjimba bersama rakyat Jelata

Hello people !
Peace be with you guys (:

Makin lama Yan rasa makin terharu pulak bila tengok diri sendiri dah berjaya melakukan anjakan paradigma yang hebat mengalahkan kehebatan A.samad said buat puisi ataupun williams shakespear yang buat poem omputih yang Yan paling tak suka baca tu.Sebab apa yan cakap macam tu?sebab cuba tengok tajuk entry ni,panjang berjela kan ? tu tandanya yan dah makin terel buat tajuk entry sampai sapa yang baca mesti cungap sebab tada fullstop langsung.kankan ? (':

Kali ni memandangkan rasa nak makan membuak buak mengalahkan gunung berapi yang tinggal masa nak meletop,so,yan nak buat entry pasal food hunting la.Not really a food hunting entry,but most likely about faveret place which u can eat alot.and pay alotttt too! booboo.T_T .Kalau korang keluar jenjalan dengan sapa2 pon mesti makan tu ada kan?tak kisahlah singgah makan kat warung pak mail jual roti canai ke,gerai cik anon untuk menikmati sesuap nasi lemak ke,ataupun restoran 'appala'samy untuk mengoyak ngoyak dengan rakusnya capati rangup sambil mencicah dengan muka semangat dalam kuah dal."eyh,'appala' kamu ni.mak kite tak bagi kite makan kat kedai india laaa."*sila selaraskan cara bacaan dengan expression yang habis gedik.tenkiu for suppoting.muah2 !* what theee ???? -.-'

Paling yan suka mestilah tempat ni.wa cakap sama lu lah kan,kalau wa tak makan kat sini,rasa macam hidup wa gelap lah.dunia ni rasa macam kita duk bilik sensorang waktu malam,pastu tak pasang lampu.pakai pulak spec hitam.dapat imagine kan tahap kegelapan dia ? "ekleehhh der,gelabah ape doee kau?" T_T .Nama dia Resipi rahsia atau lebih fames ames dengan gelaran Secret Recipe.Yan pon taktaulah kenapa dia nak berahsia sangat.Mak selalu pesan,tak baik rahsia2.Tapi tak kesahlah.Janji sedap.kalau tak sedap,nak rahsia2 pulak,memang kene debiklah kan.So,ni antara makanan yang wajib dibeli kalau dah singgah.jom tengok.lenglui2,fatchooy2,gongxi2. O_0' ?

grilled chicken mushroom with rice.even nasi dia keras sikit,tapi sedap jugak.agak2 kene bomoh dengan secret kot xD

ice blended chocolate.dapat minum ni segelas,rasa macam nak usap2 perut setahun sebab kenyang gila (':

Restoran lain yang selalu menjadi mangsa bahaman Yan jugak ialah jeng jeng : Oldtown white coffee.Tapi kan tapi kan,selalunya yan singgah situ beli satu cup coffee lepastu lepak lama2 sambil on9,sambil gosip dengan geng lepak yang hebat.Asik bangat.Ye aa.pekeja atau bos dia tak boleh nak halau sebab ada cup kat situ.Tapi bila rasa lapar yang tak tentu hala dan tak dapat dibendung lagi,so,terpaksa lah jugak order makanan,tu a,lepak lama lagi,bila cium bau makanan dak cina meja sebelah,dah tergugat.T_T

yang dalam pinggan tu hor fun mee.sedap rasa macam nak menangis je sebab terharu sangat bila makan.sosej tu pendek2 je.5 ketul. air tu pulak ice chocolate.Dari satu cup coffee jadi berdozen pulak makan.T_T

Dah macam istana pak arab pulak (':

The next place is.Al-Rawsha Kampung Pandan,Kl.Kat sini sapa yang suka makan makanan arab tu mesti rasa macam wow.i'm in love with it!*mata berkaca2* over pulak.makanan arab dia memang tiptop.same lah dengan al-Andalus kat ampang.tapi kan tapi kan,kalau dah masuk situ,jangan lah rasa terkejut sebab tiba2 nampak asap bekepul2 mengalahkan kebakaran hutan.Tu asap shisha.so,sapa2 yang rasa nak main asap,situ pon ada -.-' eyh lupa nak bagitau.rawsha pon ada delivery youuu ollsz.ingat mekdi,kepsi,pizza je ke ada delivery ?

nama dia chicken mandy,RM25 per plate.adik2 bukan ayam mandi sambil berkokok riang gembira ye.MANDY.bukan mandi. (': taktaulah asal pokcik arab ni nak bagi nama mandi pulak.dia taktau ke kat malaysia maksud mandi tu lain ? -.-'

So,tu jelah food hunting atau episod jalan2 cari makan kali ni.Actually,banyak lagi restoran lain yang sedap macam Delifrance yang ada spaghettin bolognese yang hebat perkasa rasa dia.Carls Junior yang ada crunchy chicken burger yang bulat besar mengalahkan bola bowling.Siap boleh refill sesuka hati kita tak macam mcd yang pekeja dia mula jeling bila kita refill lebih 5x.tacingg a dengan mcd.Nak lagi seronok,carls junior Pavi sebab tak ramai orang,so,boleh duduk sebelah mesin refill je.Tak macam kat carls junior Ou yang penuh orang beratur nak refill air.T_T.so,thats all for this entry.Cheers ! (:

p/s:sapa nak tambah collection blouse,tshirt,cardigan,maxi dress,shawl satin,shawl silk cotton,pashmina,boleh kelik SINI

38 comments:

cik fai said...

yan
:( tolong jangan buat fai kemain lapar tak hengat dunia .
laparr sudaa. air liur menceceh keluar . * -.-'

cik fai said...

ehem ehem... yan ooo yan .. betul ker dorang cakap pasal google nak tutup akaun sape yang gune yahoo and etc . fai gune yahoo lah . tapi fai x tahu cm ner nak tukar akaun tu sehingga tak de sape menangis melihat akaun yahoo terpadam dgn sendiri nya dan semuanya hancur dengan begitu sahaja . fai dah cube buat dgn toturial yang dorang kasi tapi agak lari sedikit.
yan gune akaun ape ye??

♥sophie♥ said...

wuwwuu,, yan buat sophie lapar,, T_T
tga kejew ney,, takpe takpe,, balik nty nak mkn sampai pengsan ! kehkeh ;p

NisaAdnan said...

whoaaa best gilakkk mknn tu sume. teliuqqq ceqqq ^^

Misz Jenny said...

apeni..apeni..mkn tak ajak kite..

*sentapp

Syuhada Elmi. said...

Ohhhh. Sedapnyaaaaaa! :O

fad ali said...

perghhh...sedap nih yan..

err..nak banje ke?hahaha

Izyan Masri said...

CIK FAI:kehkeh.nak buat bagi jeles jugaklah.aah.yan pon dengar mcm tu.yan guna google.rasanya boleh tryt ukar email

Izyan Masri said...

sophie:dah makan sampia pengsan ke tak ? xD

Izyan Masri said...

nisa adnan:HAHA.terliur ye.jangan2 xD

Izyan Masri said...

jenny:jomjom kita makan same2 xD

Izyan Masri said...

syuhada elmi:memang sedap xD

OKED chokelat said...

apa ni..mata dah kedip2...xsuke la..suke wat sayer gemok..ni nak p amek kunci keta nieeeeeeee...aduhhhh...terliurrrrrr...nak cr mna ice blended malam2 buto ni...

AIMAN said...

jumpa lagi entri pasal makan.. urghh.. bak la sikit chicken grill tu

Izyan Masri said...

oked:kehkeh.pegi beli mlm ni jugak xP

Izyan Masri said...

aiman:rasanya ramai yg tak baca entry betul2.Entry ni pasal restoran pilihan actually,bukan pasal makan xD

phee ungu said...

: bila cik yan nak manje org makan ?? :p

Woofer Storm said...

perg...dtg sni pagi2 buta dah kelaparan..aduii..

*mood nak makn..heheee

Jay said...

wah..boleh dah ekau ajak den p makan kat sano ye..hehehe...kalau ekau g sarawak or sabah den pulak ajak ekau g makan tempat tempat yg best giler....hehehe

DKosongLapan said...

waaauuuu...ice blended coklat...... i likkeeee

Syafiee said...

Okay. Kecur air liur! Waaaa!

Zuraidah said...

Yan! Bak mai ice blend choclate tuh!! CEPAT!!!!!!!

Wa tak tahan ni. Erk.

angkasa said...

heeee sedapnyaaaaa!!!org kt kedah ni cemana laa nk pegi sana kak oii..hee

Cik Cempaka said...

eh, cantiknyer bangunan tuu...

Nurun said...

DH LAMA I XPG SECRET RECIPE. SO YUMMY!

Izyan Masri said...

phee ungu:kehkeh.meyh datang teluk intan yan belanja xD

Izyan Masri said...

woofer storm:jom makan beramai2 xD

Izyan Masri said...

jay:boleh ajo eden belanjo ekau.datang perak ni ha dulu xD

Izyan Masri said...

dkosonglapan:yan pon reti buat sebenarnya xD

Izyan Masri said...

syafiee:jom lah try ape lagi xD

Izyan Masri said...

zuraidah:kehkeh.datang kl dulu.cepat2 xD

Izyan Masri said...

angkasa:kehkeh.alah,kat kedah pon mesti banyak yang best jugak kan xD

Izyan Masri said...

cik cempaka:tu lh pasal.nak makan pon semangat xD

Izyan Masri said...

nurun:after this rajin2 datang eyh xD

kAmi dAn mEreKa said...

peh, ice blended dia nampak mengancam seh.
bikin kecur air liur je. :p

missxidi said...

nnt sy smbung sy g tau yan k.tq 4 reading.hihi.

chapaticokelat^^ said...

gila haven wakluuuuuuuuuuuuuuu

Bidadari Besi said...

alamak. tergoda pulak tengok choc blend tu. Gulp!

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, April 19, 2011

Tempat makan faveret Bila berjimba bersama rakyat Jelata

Hello people !
Peace be with you guys (:

Makin lama Yan rasa makin terharu pulak bila tengok diri sendiri dah berjaya melakukan anjakan paradigma yang hebat mengalahkan kehebatan A.samad said buat puisi ataupun williams shakespear yang buat poem omputih yang Yan paling tak suka baca tu.Sebab apa yan cakap macam tu?sebab cuba tengok tajuk entry ni,panjang berjela kan ? tu tandanya yan dah makin terel buat tajuk entry sampai sapa yang baca mesti cungap sebab tada fullstop langsung.kankan ? (':

Kali ni memandangkan rasa nak makan membuak buak mengalahkan gunung berapi yang tinggal masa nak meletop,so,yan nak buat entry pasal food hunting la.Not really a food hunting entry,but most likely about faveret place which u can eat alot.and pay alotttt too! booboo.T_T .Kalau korang keluar jenjalan dengan sapa2 pon mesti makan tu ada kan?tak kisahlah singgah makan kat warung pak mail jual roti canai ke,gerai cik anon untuk menikmati sesuap nasi lemak ke,ataupun restoran 'appala'samy untuk mengoyak ngoyak dengan rakusnya capati rangup sambil mencicah dengan muka semangat dalam kuah dal."eyh,'appala' kamu ni.mak kite tak bagi kite makan kat kedai india laaa."*sila selaraskan cara bacaan dengan expression yang habis gedik.tenkiu for suppoting.muah2 !* what theee ???? -.-'

Paling yan suka mestilah tempat ni.wa cakap sama lu lah kan,kalau wa tak makan kat sini,rasa macam hidup wa gelap lah.dunia ni rasa macam kita duk bilik sensorang waktu malam,pastu tak pasang lampu.pakai pulak spec hitam.dapat imagine kan tahap kegelapan dia ? "ekleehhh der,gelabah ape doee kau?" T_T .Nama dia Resipi rahsia atau lebih fames ames dengan gelaran Secret Recipe.Yan pon taktaulah kenapa dia nak berahsia sangat.Mak selalu pesan,tak baik rahsia2.Tapi tak kesahlah.Janji sedap.kalau tak sedap,nak rahsia2 pulak,memang kene debiklah kan.So,ni antara makanan yang wajib dibeli kalau dah singgah.jom tengok.lenglui2,fatchooy2,gongxi2. O_0' ?

grilled chicken mushroom with rice.even nasi dia keras sikit,tapi sedap jugak.agak2 kene bomoh dengan secret kot xD

ice blended chocolate.dapat minum ni segelas,rasa macam nak usap2 perut setahun sebab kenyang gila (':

Restoran lain yang selalu menjadi mangsa bahaman Yan jugak ialah jeng jeng : Oldtown white coffee.Tapi kan tapi kan,selalunya yan singgah situ beli satu cup coffee lepastu lepak lama2 sambil on9,sambil gosip dengan geng lepak yang hebat.Asik bangat.Ye aa.pekeja atau bos dia tak boleh nak halau sebab ada cup kat situ.Tapi bila rasa lapar yang tak tentu hala dan tak dapat dibendung lagi,so,terpaksa lah jugak order makanan,tu a,lepak lama lagi,bila cium bau makanan dak cina meja sebelah,dah tergugat.T_T

yang dalam pinggan tu hor fun mee.sedap rasa macam nak menangis je sebab terharu sangat bila makan.sosej tu pendek2 je.5 ketul. air tu pulak ice chocolate.Dari satu cup coffee jadi berdozen pulak makan.T_T

Dah macam istana pak arab pulak (':

The next place is.Al-Rawsha Kampung Pandan,Kl.Kat sini sapa yang suka makan makanan arab tu mesti rasa macam wow.i'm in love with it!*mata berkaca2* over pulak.makanan arab dia memang tiptop.same lah dengan al-Andalus kat ampang.tapi kan tapi kan,kalau dah masuk situ,jangan lah rasa terkejut sebab tiba2 nampak asap bekepul2 mengalahkan kebakaran hutan.Tu asap shisha.so,sapa2 yang rasa nak main asap,situ pon ada -.-' eyh lupa nak bagitau.rawsha pon ada delivery youuu ollsz.ingat mekdi,kepsi,pizza je ke ada delivery ?

nama dia chicken mandy,RM25 per plate.adik2 bukan ayam mandi sambil berkokok riang gembira ye.MANDY.bukan mandi. (': taktaulah asal pokcik arab ni nak bagi nama mandi pulak.dia taktau ke kat malaysia maksud mandi tu lain ? -.-'

So,tu jelah food hunting atau episod jalan2 cari makan kali ni.Actually,banyak lagi restoran lain yang sedap macam Delifrance yang ada spaghettin bolognese yang hebat perkasa rasa dia.Carls Junior yang ada crunchy chicken burger yang bulat besar mengalahkan bola bowling.Siap boleh refill sesuka hati kita tak macam mcd yang pekeja dia mula jeling bila kita refill lebih 5x.tacingg a dengan mcd.Nak lagi seronok,carls junior Pavi sebab tak ramai orang,so,boleh duduk sebelah mesin refill je.Tak macam kat carls junior Ou yang penuh orang beratur nak refill air.T_T.so,thats all for this entry.Cheers ! (:

p/s:sapa nak tambah collection blouse,tshirt,cardigan,maxi dress,shawl satin,shawl silk cotton,pashmina,boleh kelik SINI

38 comments:

cik fai said...

yan
:( tolong jangan buat fai kemain lapar tak hengat dunia .
laparr sudaa. air liur menceceh keluar . * -.-'

cik fai said...

ehem ehem... yan ooo yan .. betul ker dorang cakap pasal google nak tutup akaun sape yang gune yahoo and etc . fai gune yahoo lah . tapi fai x tahu cm ner nak tukar akaun tu sehingga tak de sape menangis melihat akaun yahoo terpadam dgn sendiri nya dan semuanya hancur dengan begitu sahaja . fai dah cube buat dgn toturial yang dorang kasi tapi agak lari sedikit.
yan gune akaun ape ye??

♥sophie♥ said...

wuwwuu,, yan buat sophie lapar,, T_T
tga kejew ney,, takpe takpe,, balik nty nak mkn sampai pengsan ! kehkeh ;p

NisaAdnan said...

whoaaa best gilakkk mknn tu sume. teliuqqq ceqqq ^^

Misz Jenny said...

apeni..apeni..mkn tak ajak kite..

*sentapp

Syuhada Elmi. said...

Ohhhh. Sedapnyaaaaaa! :O

fad ali said...

perghhh...sedap nih yan..

err..nak banje ke?hahaha

Izyan Masri said...

CIK FAI:kehkeh.nak buat bagi jeles jugaklah.aah.yan pon dengar mcm tu.yan guna google.rasanya boleh tryt ukar email

Izyan Masri said...

sophie:dah makan sampia pengsan ke tak ? xD

Izyan Masri said...

nisa adnan:HAHA.terliur ye.jangan2 xD

Izyan Masri said...

jenny:jomjom kita makan same2 xD

Izyan Masri said...

syuhada elmi:memang sedap xD

OKED chokelat said...

apa ni..mata dah kedip2...xsuke la..suke wat sayer gemok..ni nak p amek kunci keta nieeeeeeee...aduhhhh...terliurrrrrr...nak cr mna ice blended malam2 buto ni...

AIMAN said...

jumpa lagi entri pasal makan.. urghh.. bak la sikit chicken grill tu

Izyan Masri said...

oked:kehkeh.pegi beli mlm ni jugak xP

Izyan Masri said...

aiman:rasanya ramai yg tak baca entry betul2.Entry ni pasal restoran pilihan actually,bukan pasal makan xD

phee ungu said...

: bila cik yan nak manje org makan ?? :p

Woofer Storm said...

perg...dtg sni pagi2 buta dah kelaparan..aduii..

*mood nak makn..heheee

Jay said...

wah..boleh dah ekau ajak den p makan kat sano ye..hehehe...kalau ekau g sarawak or sabah den pulak ajak ekau g makan tempat tempat yg best giler....hehehe

DKosongLapan said...

waaauuuu...ice blended coklat...... i likkeeee

Syafiee said...

Okay. Kecur air liur! Waaaa!

Zuraidah said...

Yan! Bak mai ice blend choclate tuh!! CEPAT!!!!!!!

Wa tak tahan ni. Erk.

angkasa said...

heeee sedapnyaaaaa!!!org kt kedah ni cemana laa nk pegi sana kak oii..hee

Cik Cempaka said...

eh, cantiknyer bangunan tuu...

Nurun said...

DH LAMA I XPG SECRET RECIPE. SO YUMMY!

Izyan Masri said...

phee ungu:kehkeh.meyh datang teluk intan yan belanja xD

Izyan Masri said...

woofer storm:jom makan beramai2 xD

Izyan Masri said...

jay:boleh ajo eden belanjo ekau.datang perak ni ha dulu xD

Izyan Masri said...

dkosonglapan:yan pon reti buat sebenarnya xD

Izyan Masri said...

syafiee:jom lah try ape lagi xD

Izyan Masri said...

zuraidah:kehkeh.datang kl dulu.cepat2 xD

Izyan Masri said...

angkasa:kehkeh.alah,kat kedah pon mesti banyak yang best jugak kan xD

Izyan Masri said...

cik cempaka:tu lh pasal.nak makan pon semangat xD

Izyan Masri said...

nurun:after this rajin2 datang eyh xD

kAmi dAn mEreKa said...

peh, ice blended dia nampak mengancam seh.
bikin kecur air liur je. :p

missxidi said...

nnt sy smbung sy g tau yan k.tq 4 reading.hihi.

chapaticokelat^^ said...

gila haven wakluuuuuuuuuuuuuuu

Bidadari Besi said...

alamak. tergoda pulak tengok choc blend tu. Gulp!