Saturday, April 30, 2011

Tips sebelum keluar berjimba

Hello people !
Peace be with you guys (:

Hari ni kena bangga sikit sebab yan berjaya buat entry awal pagi.Dalam hidup ni kita kena ada anjakan paradigma,barulah boleh berjaya.Kita kena bergerak seiring atau lagi cepat dari ayam2 jalanan yang berkeliaran pastu berkokok tak tentu hala.ayam tu semua bajet merekalah makhluk yang paling hebat sebab berjaya menghuru harakan keadaan pagi2 buta sedangkan makhluk lain pon bangun awal jugak,contohnya yan,cuma diam2 je taknak kecoh.kebanyakkan ayam2 ni tidor balik pastu,bukan nak tolong mak2 diorang menyapu ke,kutip cacing untuk dibagi kat adik2 diorang ke.haha.okay,tipu je semua tu (':

Entry ni bukanlah nak membincangkan tahap kerakusan ayam dalam berkokok,atau adakah ayam2 sekarang tau bahawa telur mereka dipalsukan ataupun adakah ayeem ayam si blogger hebat dah bangun pagi ?wakaka.sorry bro,jangan tembak wa.Entry kali ni pasal tips sebelum keluar berjimba.So,lets check it everyoneeeeee!*sebut dengan penuh perasaan*

dah macam tiang bendera pulak laki tu (':

1.Yang ni penting bagi lelaki,tolonglah check duit dalam bank ada berapa.lagi2 kalau nak bawak anak dara orang keluar makan2 kononnya.Ayat nak ajak keluar bukan main lagi manis,kalau orang kencing manis dengar,mau potong kaki terus.Tapi bila dah keluar,mulalah keluar ayat macam ni " lalink,bie punya wallet tertinggal lah.rasa macam bawak tadi.lalink bayar dulu eyheyeheyh." what theee ?

2.Membersihkan segala kotoran dimata dan juga dihidung.Ada jugak yang keluar pegi tengok wayang dengan kawan2 kononnya,tapi tak cuci segala najis munghollazah dekat mata dengan hidung,maka berkarat lah mata dan hidung diorang.Please care bout hygiene,guys.Janganlah rasa kalau muka semulajadi cantik dan kacak,terus tak jaga kebersihan.alasannya "i ada natural beautyy okaaay" again,what theee??

3.Target dan plan where and what kind of thing you wanna go and do the whole day.Takyah lah sampai tak tidur malam pulak gara2 eksited rancang esoknya nak pegi mana.Agak2 bangun pagi,set dalam kepala,hari ni nak pegi mana,dengan siapa,agak2 berapa bajet belanja,jangan buat muka bajet dan balik pukul berapa.So,bila dah membuat bajet dan belanjawan negara seperti itu,tada lah duit habis banyak,waktu habis di tempat yang sama sampai berpuluh jam.Orang2 kat shopping mall tu kalau diberi peluang untuk mengundi sapekah makhluk yang perlu diusir dari mall tu,mau dia undi korang sebab lama sangat lepak situ.(':

okay,cukuplah 3 kan,tu antara yang penting kot.Tulis banyak2 pon bukan ada orang nak ikut.tacing aaa.T_T Duit,appearance and hygiene,lepastu plan.Plan tu penting kot.bak kata orang2 yang seagama dengan prince william yang kawen semalam,"if you fail to plan,you are plan to fail" get it ? tak faham,tanya teacher english sekolah rendah korang dulu.Okaylah,nak tengok video noor anwar hadi dulu.Sumber inspirasi pagi2.haha.so,cheers ! (:

p/s :Jualan Penghabisan Stock shawl tajima,pashmina di SINI

35 comments:

Syimir said...

yeah!..betul tu..whatever it is,we must plan before do somethin..

Syimir said...

yeah!..betul tu..whatever it is,we must plan before do somethin..

cikmima said...

hye betul jgk nie...
suka part najis muhalazah..hehehe kadang laki ni nak slmber kunun nye tp kna la jgk jge kebersihan kn.. :)

fad ali said...

puihhh..nasib baek fad tak cm tuh.ehh yan jom lah berjimba..hahah

Misz Jenny said...

khazanah di mata dan hidung perlu dibersihkan..

termasuk kaum hawa..


kih3

nub said...

pakai baju check terbalik ka dak.

harhar

Emma said...

ahahaha..
nice sharing yan.. :)

AieeN said...

monim yan!!
tips yg bergune ok!!
tp,ain klu plan pun..mst tersasar di jalan ku!!hee

kAmi dAn mEreKa said...

kalau tau dah tak de dyit, tak payah lah ngada2 nak p bawak anak dara org,
menjatuhkan maruah lelaki je mintak pompuan bayarkan, ggrr~

Wani said...

haha . nice tips !

Far8 budak baik said...

yyg no satu tuuu...
agak2 sikit..lelaki mane yg wat mcm tu...jatuh saham beb..
haha..ayam betol lahh =p

CikHaniBhulat said...

nice tips

wah, xleh blah tgk wyg 18 kali

Syafiee said...

Muahaha. Lelaki memang boros. Jangan jeles. Erk.

Scya LollitA said...

heee best . tenQ :D

Reen Rostarizam said...

yang no 3 tuu mmg kena selalu buat ouh..budget,dan planned kalau tak ad yg terlebih lebih,yg pelik terkurang xde pulak =.=ll hehe

cik teynteyn said...

ok ok NO2 tu best oke!

hahahaa ..

follow awak :)
neway awak , keep in touch afta im back yawww..

HonEyBuNNy said...

tips yg tip top..hehe...;_)

Izyan Masri said...

syimir:kan?biar tada buat benda merepek je nanti :D

Izyan Masri said...

cik mima:betul2.konon diorang nak habis selamba,tapi semua kotor.jijik ^^

Izyan Masri said...

fad:haha.fuuh2.nasib baik bukan macam tu.kalau tak memang yang tak singgah jap lagi blog ^^

Izyan Masri said...

misz jenny:kalau kaum hawa tak bersihkan,jadi kaum adam lah :P

Izyan Masri said...

nub:haha.kalau perempuan,tdung terbalik ke tak.sebab kecik2 dulu aku suka pakai terbalik.hahaha

Izyan Masri said...

emma:thanks alot :D

Izyan Masri said...

aieen:hehe.yan pon dulu tersasar jugak.bila try sikit2 follow baru jadik ^^

Izyan Masri said...

kami dan mereka :setuju!dia nak keluar jugak,tapi ongkosnya enggak ada sih ^^

Izyan Masri said...

wani:thanks sayangg ^^

Izyan Masri said...

far8 budak baik:haha.aku pernah jumpa laki mcm tu.bapak kotor :D

Izyan Masri said...

cikhani bulat:haha.marathon tengok movie 18x :D

Izyan Masri said...

syafiee:haha.hapuskan lelaki boros ;p

Izyan Masri said...

scya lollita:yeah.thanks jugak:D

Izyan Masri said...

reen rostarizam:kiranya pandai bajet ah ni ye :D

Izyan Masri said...

cik teynteyn:haha.no.2 tu memang kene jaga.okay.dah ada balik nnti rajin2 lah dtgye ;p

Izyan Masri said...

honeybunny:yeay.thanks ye :D

Reen Rostarizam said...

"terlebih" pandai sis Yan...mata pandang atas,tangan letak di dada.. :p haha

chapaticokelat^^ said...

it'll be more charming, if a guy DO think deeply before he's going on a date because that shows how much he thinks and cares about us (:

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, April 30, 2011

Tips sebelum keluar berjimba

Hello people !
Peace be with you guys (:

Hari ni kena bangga sikit sebab yan berjaya buat entry awal pagi.Dalam hidup ni kita kena ada anjakan paradigma,barulah boleh berjaya.Kita kena bergerak seiring atau lagi cepat dari ayam2 jalanan yang berkeliaran pastu berkokok tak tentu hala.ayam tu semua bajet merekalah makhluk yang paling hebat sebab berjaya menghuru harakan keadaan pagi2 buta sedangkan makhluk lain pon bangun awal jugak,contohnya yan,cuma diam2 je taknak kecoh.kebanyakkan ayam2 ni tidor balik pastu,bukan nak tolong mak2 diorang menyapu ke,kutip cacing untuk dibagi kat adik2 diorang ke.haha.okay,tipu je semua tu (':

Entry ni bukanlah nak membincangkan tahap kerakusan ayam dalam berkokok,atau adakah ayam2 sekarang tau bahawa telur mereka dipalsukan ataupun adakah ayeem ayam si blogger hebat dah bangun pagi ?wakaka.sorry bro,jangan tembak wa.Entry kali ni pasal tips sebelum keluar berjimba.So,lets check it everyoneeeeee!*sebut dengan penuh perasaan*

dah macam tiang bendera pulak laki tu (':

1.Yang ni penting bagi lelaki,tolonglah check duit dalam bank ada berapa.lagi2 kalau nak bawak anak dara orang keluar makan2 kononnya.Ayat nak ajak keluar bukan main lagi manis,kalau orang kencing manis dengar,mau potong kaki terus.Tapi bila dah keluar,mulalah keluar ayat macam ni " lalink,bie punya wallet tertinggal lah.rasa macam bawak tadi.lalink bayar dulu eyheyeheyh." what theee ?

2.Membersihkan segala kotoran dimata dan juga dihidung.Ada jugak yang keluar pegi tengok wayang dengan kawan2 kononnya,tapi tak cuci segala najis munghollazah dekat mata dengan hidung,maka berkarat lah mata dan hidung diorang.Please care bout hygiene,guys.Janganlah rasa kalau muka semulajadi cantik dan kacak,terus tak jaga kebersihan.alasannya "i ada natural beautyy okaaay" again,what theee??

3.Target dan plan where and what kind of thing you wanna go and do the whole day.Takyah lah sampai tak tidur malam pulak gara2 eksited rancang esoknya nak pegi mana.Agak2 bangun pagi,set dalam kepala,hari ni nak pegi mana,dengan siapa,agak2 berapa bajet belanja,jangan buat muka bajet dan balik pukul berapa.So,bila dah membuat bajet dan belanjawan negara seperti itu,tada lah duit habis banyak,waktu habis di tempat yang sama sampai berpuluh jam.Orang2 kat shopping mall tu kalau diberi peluang untuk mengundi sapekah makhluk yang perlu diusir dari mall tu,mau dia undi korang sebab lama sangat lepak situ.(':

okay,cukuplah 3 kan,tu antara yang penting kot.Tulis banyak2 pon bukan ada orang nak ikut.tacing aaa.T_T Duit,appearance and hygiene,lepastu plan.Plan tu penting kot.bak kata orang2 yang seagama dengan prince william yang kawen semalam,"if you fail to plan,you are plan to fail" get it ? tak faham,tanya teacher english sekolah rendah korang dulu.Okaylah,nak tengok video noor anwar hadi dulu.Sumber inspirasi pagi2.haha.so,cheers ! (:

p/s :Jualan Penghabisan Stock shawl tajima,pashmina di SINI

35 comments:

Syimir said...

yeah!..betul tu..whatever it is,we must plan before do somethin..

Syimir said...

yeah!..betul tu..whatever it is,we must plan before do somethin..

cikmima said...

hye betul jgk nie...
suka part najis muhalazah..hehehe kadang laki ni nak slmber kunun nye tp kna la jgk jge kebersihan kn.. :)

fad ali said...

puihhh..nasib baek fad tak cm tuh.ehh yan jom lah berjimba..hahah

Misz Jenny said...

khazanah di mata dan hidung perlu dibersihkan..

termasuk kaum hawa..


kih3

nub said...

pakai baju check terbalik ka dak.

harhar

Emma said...

ahahaha..
nice sharing yan.. :)

AieeN said...

monim yan!!
tips yg bergune ok!!
tp,ain klu plan pun..mst tersasar di jalan ku!!hee

kAmi dAn mEreKa said...

kalau tau dah tak de dyit, tak payah lah ngada2 nak p bawak anak dara org,
menjatuhkan maruah lelaki je mintak pompuan bayarkan, ggrr~

Wani said...

haha . nice tips !

Far8 budak baik said...

yyg no satu tuuu...
agak2 sikit..lelaki mane yg wat mcm tu...jatuh saham beb..
haha..ayam betol lahh =p

CikHaniBhulat said...

nice tips

wah, xleh blah tgk wyg 18 kali

Syafiee said...

Muahaha. Lelaki memang boros. Jangan jeles. Erk.

Scya LollitA said...

heee best . tenQ :D

Reen Rostarizam said...

yang no 3 tuu mmg kena selalu buat ouh..budget,dan planned kalau tak ad yg terlebih lebih,yg pelik terkurang xde pulak =.=ll hehe

cik teynteyn said...

ok ok NO2 tu best oke!

hahahaa ..

follow awak :)
neway awak , keep in touch afta im back yawww..

HonEyBuNNy said...

tips yg tip top..hehe...;_)

Izyan Masri said...

syimir:kan?biar tada buat benda merepek je nanti :D

Izyan Masri said...

cik mima:betul2.konon diorang nak habis selamba,tapi semua kotor.jijik ^^

Izyan Masri said...

fad:haha.fuuh2.nasib baik bukan macam tu.kalau tak memang yang tak singgah jap lagi blog ^^

Izyan Masri said...

misz jenny:kalau kaum hawa tak bersihkan,jadi kaum adam lah :P

Izyan Masri said...

nub:haha.kalau perempuan,tdung terbalik ke tak.sebab kecik2 dulu aku suka pakai terbalik.hahaha

Izyan Masri said...

emma:thanks alot :D

Izyan Masri said...

aieen:hehe.yan pon dulu tersasar jugak.bila try sikit2 follow baru jadik ^^

Izyan Masri said...

kami dan mereka :setuju!dia nak keluar jugak,tapi ongkosnya enggak ada sih ^^

Izyan Masri said...

wani:thanks sayangg ^^

Izyan Masri said...

far8 budak baik:haha.aku pernah jumpa laki mcm tu.bapak kotor :D

Izyan Masri said...

cikhani bulat:haha.marathon tengok movie 18x :D

Izyan Masri said...

syafiee:haha.hapuskan lelaki boros ;p

Izyan Masri said...

scya lollita:yeah.thanks jugak:D

Izyan Masri said...

reen rostarizam:kiranya pandai bajet ah ni ye :D

Izyan Masri said...

cik teynteyn:haha.no.2 tu memang kene jaga.okay.dah ada balik nnti rajin2 lah dtgye ;p

Izyan Masri said...

honeybunny:yeay.thanks ye :D

Reen Rostarizam said...

"terlebih" pandai sis Yan...mata pandang atas,tangan letak di dada.. :p haha

chapaticokelat^^ said...

it'll be more charming, if a guy DO think deeply before he's going on a date because that shows how much he thinks and cares about us (: