Sunday, April 10, 2011

Tips untuk kekal senyum lebar sampai telinga walaupun lepas break.

Hello dear !
Peace be with you guys (:

Tajuk memang panjang tahap gila babeng.Kalau diukur,mau dua marhalah,siap boleh jamak lagi tajuk entry tu.Kalau buat karangan SPM confirm cikgu bm yan bangga habislah.Siap bagi contoh time perhimpunan punya.Bagus bukan ? (': Sebenarnya yan pon dah tak larat nak buat entry pasal pokwe mokwe,jatuh cinta naik cinta ni.Tapi bila tengok facebook,makin banyak pulak budak2 yang buat status jiwang meleleh tak boleh lupa boypren gelpren lepas break kononnya.So,ambik ni.Tips2 untuk happy je after break pon.

1.Anggap boypren atau gelpren sebagai kawan baik yang sempoi.Ni tak,most of us kalau dah break mulalah mengeluarkan ayat berbentuk peluru berpandu macam ni " Hoi minachi,kau ingat aku suka sangat dengan kau dulu,muka macam lempeng goreng mak aku buat." Pergh,wa cakap sama lu lah kan bro,kalau ex wa cakap macam tu,esok lusa confirm dia makan guna gigi bawah je sebab gigi atas semua bersepai.Kan elok kalau dah break,sapa yang rasa nak berkawan lagi,berkawan cara baik.No needlah buat pakatan perang habis habisan dengan ex,siap kumpul orang kampung selori.Bila jumpa,sorang pandang timur,sorang lagi pandang barat.What thee??

2.Untuk those of you yang jenis bila nampak muka ex je terus allergic,tumbuh jerawat keliling muka,it is necessary for you guys untuk tak jumpa ex korang dah.Tak payahlah buat2 lalu depan rumah sebab kangen habis dengan ex.siap pasang lagu hindustan kegemaran bersama time kapel dulu.Gambar2 korang bawah pokok kelapa yang di-snap bersama pon better delete atau kalau rasa sayang sangat masukkan dalam pendrive,and then simpan jauh2.Janganlah setiap malam sebelum tidur pegi jeling2 gambar kononnya rindu.Nama pon ex,you dont have to do so lah.Lagi2 perempuan,bila dah rindu lebih2,mulalah meroyan tak tentu hala,pegi dapur,keluar dapur,sampaikan ibu tercinta yang tengah masak pon dah tak boleh blah lagi.Senang cerita,permenantly delete semua memory korang.senang kan ? :D

3.Build a new happy life.Pegilah jumpa balik kawan2 lama masa kecik2,kawan yang sama2 main polis entry sambil makan kopok super ring dulu.Ingat balik zaman kecik2,confirm tak sedih dah.Satu lagi,pegilah tambah kawan tak pon buat aktiviti yang best2 dengan keluarga kat rumah macam main baling2 bantal dengan adik2 ke.what thee ??Yang penting,buat jelah apa2 aktiviti yang boleh lupakan semua kenangan pahit,manis,jerit,perih korang dengan ex tu.senang cerita.

kita kena sentiasa happy macam ni walaupun lepas break.whatt thee ??? -.-'

Tapikan,yan paling peliklah dengan certain girls outside there yang bila break je mulalah nak remove ex dari friend list,block ke.Nak kisah apa der,pasal diorang.kita cool and chill je okay.Tak payah nampak sangat marah tu.Kumbang bukan seekor.Beribu ekor kat lua tu.pegi je taman bunga.Confirm banyak.Whatever it is,tayahlah gaduh2 dengan ex.waktu kapel yeye je u suap i kek,i suap u kek,bila dah break mulalah terbang kek dari utara ke selatan dan melekat kemas kat muka masing2.So,chill okay.takmo gaduh2.Cheers ! (:

46 comments:

EDlinaaJohari said...

terbaik pnyee tips! :D

OKEdChokelaT said...

hehe...kena amek masa nak jadi fwen...slalunya bila da ade penganti br bule kawn mcm biase dgn ex...

fad ali said...

wah2....ehem2..lalalal~

IJAT360 said...

haha..yan..sebelum break semuanya indah..kentut bau dashing..dah break..cam tu lah jadinya..^_^..yan,pernah kena ke situasi macam tu..hihi

IeRa said...

asenye agak ssah kOt...
huhu

ishiko said...

chillex.... hehee

Arif Azmi said...

HAHA.. betul2.. bila clash je.. pinggan melayang bila berjumpa.. ^^,.. tp slalunya awkward la kan? :P

phee ungu said...

entry ni sangat bestttt laa . SIYOK ! i heart u laa cik IzyanMasri :)

d_LA said...

TIPS NI BEST..HEHE..

Izyan Masri said...

edlina:kehkeh.sedap2 je kan nak bagi tips kat org.mcm yan habis terel je xD

Izyan Masri said...

oked:betul2.kalau mcm tu tape lagi.ni siap perang yg ta best :D

Izyan Masri said...

fad:ape ehem2 .haha

Izyan Masri said...

ijat:haha.tu lah pasal.sebelum break,semua elok.erghh,pernah buat jugak dulu time awal2 sangat cintan cintun xD

Izyan Masri said...

iera:nak lupa maybe susah,tapi tak gaduh maybe senang jugak kan :D

Izyan Masri said...

ishiko:yeah.chill :D

Izyan Masri said...

arifazmi:agaklah.selalunya mesti rasa pelik je bila jumpa :D

Izyan Masri said...

phee ungu:waah.tidak,janganlah sampai heart me.maluu .haha :D btw,thanks ye

Ouh, Nad ! said...

betui3...da brek baik kwn,bole elak bermusuhan or dendam kerrrk ~
ehehehe...
tp an,bpe rmaila yg jns oke na deal,
meknad ta kesa ~ lalalala XP

AliaJustea said...

yeaaayy ! betul tu kak yan.. pernah putus cinta dan masih boleh tersenyum..kawan2 pun pelik.. org ptus cinta mngis bgai nak rak.. alia? senyum sudaaaahh..

lisa said...

setuju dengan yang last tu. kebanyakannya macamtu and tak dinafikan lisa pun macamtu jugak dulu ;D tapi rasanya tak perlu lah. buang karen je buat macamtu, penat jari nak remove2. btw, pic yan cantik ! :)

Izyan Masri said...

D-LA:thanks ye :D

Izyan Masri said...

NAD:bagusnya kalau boleh deal balik.:D

Izyan Masri said...

alia:kita same.sep sikit dengan kak yan ! :D

Izyan Masri said...

alia:kita same.sep sikit dengan kak yan ! :D

Izyan Masri said...

lisa:haha.actually kan,zaman dulu2 ponggg akak suka remove jugak.tapi mkin besar makin matang :D thanks ye yank :D

adan said...

setuju gak ngan tips ni.. ^_^

Ihsan Arifin said...

haha dandan jah bule happy truih pas break ;D

♥sophie♥ said...

yeah i likeeeeeeee :D betul tu... fie ade satu kes my ex remove fie dr frens dye kat fb
nmpak benor salah dye,, haish,,
dah ler nipu,, waa kasik terajang mau koma gak mamat uh ! =='

Izyan Masri said...

adan:thanks setuju :D

Izyan Masri said...

adan:thanks setuju :D

Izyan Masri said...

ihsan:boleh jugaklah ihsan :D

Izyan Masri said...

sophie:waah.sama experience ni.yan pon macam tu jugak.tak pasal2 kena remove siap block sekali.tapi nasib baik dengan yang sorang tu je.xD cari gadoh je mamat tu xD

Syimir said...

yg tu pic izyan senyum after break ka?..hehe

Izyan Masri said...

SYIMIR:A WEEK AFTA BREAK (:

Syimir said...

hehe..senyum lebar ye die.hehe

Izyan Masri said...

SYIMIR:TAK SUKA SEDIH2 (:

Syimir said...

tak elok sedih2..nanti cepat tua..xda org nak da..hehe:P

♥sophie♥ said...

izyan : haha,, taw tape,, org yg kena tipu ngan dye rileks je,, chill siap jadik kawan ngan awek dye uh (madu fie tyme kaple) T_T..
dye plak kalot,, haihh,, jmpe tyme reunion nty taw lah die,, haha grr !

Bird Fizousz said...

tips based 0n pngalaman ea?? knt0i suda.. haha.. best la entry ini.. 2 thumbs up..;)

Izyan Masri said...

SYIMIR:TAK SEDIH PONGGG :D

Izyan Masri said...

SYIMIR:TAK SEDIH PONGGG :D

Izyan Masri said...

SOPHIE:HAHA.KITA TAKYAH LAYAN ORG MCM TU.KITA WAT KEREK JE XD

Izyan Masri said...

SOPHIE:HAHA.KITA TAKYAH LAYAN ORG MCM TU.KITA WAT KEREK JE XD

Izyan Masri said...

BIRD : HAHA.AGAKLAH.BERDASARKAN EXPERIENCE.KEHKEH.THANKS2 :D

Syimir said...

yela yan ponnnggg..hehe

♥sophie♥ said...

tulahh,, layan wat serabut jew

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, April 10, 2011

Tips untuk kekal senyum lebar sampai telinga walaupun lepas break.

Hello dear !
Peace be with you guys (:

Tajuk memang panjang tahap gila babeng.Kalau diukur,mau dua marhalah,siap boleh jamak lagi tajuk entry tu.Kalau buat karangan SPM confirm cikgu bm yan bangga habislah.Siap bagi contoh time perhimpunan punya.Bagus bukan ? (': Sebenarnya yan pon dah tak larat nak buat entry pasal pokwe mokwe,jatuh cinta naik cinta ni.Tapi bila tengok facebook,makin banyak pulak budak2 yang buat status jiwang meleleh tak boleh lupa boypren gelpren lepas break kononnya.So,ambik ni.Tips2 untuk happy je after break pon.

1.Anggap boypren atau gelpren sebagai kawan baik yang sempoi.Ni tak,most of us kalau dah break mulalah mengeluarkan ayat berbentuk peluru berpandu macam ni " Hoi minachi,kau ingat aku suka sangat dengan kau dulu,muka macam lempeng goreng mak aku buat." Pergh,wa cakap sama lu lah kan bro,kalau ex wa cakap macam tu,esok lusa confirm dia makan guna gigi bawah je sebab gigi atas semua bersepai.Kan elok kalau dah break,sapa yang rasa nak berkawan lagi,berkawan cara baik.No needlah buat pakatan perang habis habisan dengan ex,siap kumpul orang kampung selori.Bila jumpa,sorang pandang timur,sorang lagi pandang barat.What thee??

2.Untuk those of you yang jenis bila nampak muka ex je terus allergic,tumbuh jerawat keliling muka,it is necessary for you guys untuk tak jumpa ex korang dah.Tak payahlah buat2 lalu depan rumah sebab kangen habis dengan ex.siap pasang lagu hindustan kegemaran bersama time kapel dulu.Gambar2 korang bawah pokok kelapa yang di-snap bersama pon better delete atau kalau rasa sayang sangat masukkan dalam pendrive,and then simpan jauh2.Janganlah setiap malam sebelum tidur pegi jeling2 gambar kononnya rindu.Nama pon ex,you dont have to do so lah.Lagi2 perempuan,bila dah rindu lebih2,mulalah meroyan tak tentu hala,pegi dapur,keluar dapur,sampaikan ibu tercinta yang tengah masak pon dah tak boleh blah lagi.Senang cerita,permenantly delete semua memory korang.senang kan ? :D

3.Build a new happy life.Pegilah jumpa balik kawan2 lama masa kecik2,kawan yang sama2 main polis entry sambil makan kopok super ring dulu.Ingat balik zaman kecik2,confirm tak sedih dah.Satu lagi,pegilah tambah kawan tak pon buat aktiviti yang best2 dengan keluarga kat rumah macam main baling2 bantal dengan adik2 ke.what thee ??Yang penting,buat jelah apa2 aktiviti yang boleh lupakan semua kenangan pahit,manis,jerit,perih korang dengan ex tu.senang cerita.

kita kena sentiasa happy macam ni walaupun lepas break.whatt thee ??? -.-'

Tapikan,yan paling peliklah dengan certain girls outside there yang bila break je mulalah nak remove ex dari friend list,block ke.Nak kisah apa der,pasal diorang.kita cool and chill je okay.Tak payah nampak sangat marah tu.Kumbang bukan seekor.Beribu ekor kat lua tu.pegi je taman bunga.Confirm banyak.Whatever it is,tayahlah gaduh2 dengan ex.waktu kapel yeye je u suap i kek,i suap u kek,bila dah break mulalah terbang kek dari utara ke selatan dan melekat kemas kat muka masing2.So,chill okay.takmo gaduh2.Cheers ! (:

46 comments:

EDlinaaJohari said...

terbaik pnyee tips! :D

OKEdChokelaT said...

hehe...kena amek masa nak jadi fwen...slalunya bila da ade penganti br bule kawn mcm biase dgn ex...

fad ali said...

wah2....ehem2..lalalal~

IJAT360 said...

haha..yan..sebelum break semuanya indah..kentut bau dashing..dah break..cam tu lah jadinya..^_^..yan,pernah kena ke situasi macam tu..hihi

IeRa said...

asenye agak ssah kOt...
huhu

ishiko said...

chillex.... hehee

Arif Azmi said...

HAHA.. betul2.. bila clash je.. pinggan melayang bila berjumpa.. ^^,.. tp slalunya awkward la kan? :P

phee ungu said...

entry ni sangat bestttt laa . SIYOK ! i heart u laa cik IzyanMasri :)

d_LA said...

TIPS NI BEST..HEHE..

Izyan Masri said...

edlina:kehkeh.sedap2 je kan nak bagi tips kat org.mcm yan habis terel je xD

Izyan Masri said...

oked:betul2.kalau mcm tu tape lagi.ni siap perang yg ta best :D

Izyan Masri said...

fad:ape ehem2 .haha

Izyan Masri said...

ijat:haha.tu lah pasal.sebelum break,semua elok.erghh,pernah buat jugak dulu time awal2 sangat cintan cintun xD

Izyan Masri said...

iera:nak lupa maybe susah,tapi tak gaduh maybe senang jugak kan :D

Izyan Masri said...

ishiko:yeah.chill :D

Izyan Masri said...

arifazmi:agaklah.selalunya mesti rasa pelik je bila jumpa :D

Izyan Masri said...

phee ungu:waah.tidak,janganlah sampai heart me.maluu .haha :D btw,thanks ye

Ouh, Nad ! said...

betui3...da brek baik kwn,bole elak bermusuhan or dendam kerrrk ~
ehehehe...
tp an,bpe rmaila yg jns oke na deal,
meknad ta kesa ~ lalalala XP

AliaJustea said...

yeaaayy ! betul tu kak yan.. pernah putus cinta dan masih boleh tersenyum..kawan2 pun pelik.. org ptus cinta mngis bgai nak rak.. alia? senyum sudaaaahh..

lisa said...

setuju dengan yang last tu. kebanyakannya macamtu and tak dinafikan lisa pun macamtu jugak dulu ;D tapi rasanya tak perlu lah. buang karen je buat macamtu, penat jari nak remove2. btw, pic yan cantik ! :)

Izyan Masri said...

D-LA:thanks ye :D

Izyan Masri said...

NAD:bagusnya kalau boleh deal balik.:D

Izyan Masri said...

alia:kita same.sep sikit dengan kak yan ! :D

Izyan Masri said...

alia:kita same.sep sikit dengan kak yan ! :D

Izyan Masri said...

lisa:haha.actually kan,zaman dulu2 ponggg akak suka remove jugak.tapi mkin besar makin matang :D thanks ye yank :D

adan said...

setuju gak ngan tips ni.. ^_^

Ihsan Arifin said...

haha dandan jah bule happy truih pas break ;D

♥sophie♥ said...

yeah i likeeeeeeee :D betul tu... fie ade satu kes my ex remove fie dr frens dye kat fb
nmpak benor salah dye,, haish,,
dah ler nipu,, waa kasik terajang mau koma gak mamat uh ! =='

Izyan Masri said...

adan:thanks setuju :D

Izyan Masri said...

adan:thanks setuju :D

Izyan Masri said...

ihsan:boleh jugaklah ihsan :D

Izyan Masri said...

sophie:waah.sama experience ni.yan pon macam tu jugak.tak pasal2 kena remove siap block sekali.tapi nasib baik dengan yang sorang tu je.xD cari gadoh je mamat tu xD

Syimir said...

yg tu pic izyan senyum after break ka?..hehe

Izyan Masri said...

SYIMIR:A WEEK AFTA BREAK (:

Syimir said...

hehe..senyum lebar ye die.hehe

Izyan Masri said...

SYIMIR:TAK SUKA SEDIH2 (:

Syimir said...

tak elok sedih2..nanti cepat tua..xda org nak da..hehe:P

♥sophie♥ said...

izyan : haha,, taw tape,, org yg kena tipu ngan dye rileks je,, chill siap jadik kawan ngan awek dye uh (madu fie tyme kaple) T_T..
dye plak kalot,, haihh,, jmpe tyme reunion nty taw lah die,, haha grr !

Bird Fizousz said...

tips based 0n pngalaman ea?? knt0i suda.. haha.. best la entry ini.. 2 thumbs up..;)

Izyan Masri said...

SYIMIR:TAK SEDIH PONGGG :D

Izyan Masri said...

SYIMIR:TAK SEDIH PONGGG :D

Izyan Masri said...

SOPHIE:HAHA.KITA TAKYAH LAYAN ORG MCM TU.KITA WAT KEREK JE XD

Izyan Masri said...

SOPHIE:HAHA.KITA TAKYAH LAYAN ORG MCM TU.KITA WAT KEREK JE XD

Izyan Masri said...

BIRD : HAHA.AGAKLAH.BERDASARKAN EXPERIENCE.KEHKEH.THANKS2 :D

Syimir said...

yela yan ponnnggg..hehe

♥sophie♥ said...

tulahh,, layan wat serabut jew