Saturday, May 28, 2011

Apa yang yan buat...

Hello lovelies !
Peace be with you guys (:

eyh korang nak tau tak ? yan kat kolej indera sakti,uitm sri iskandar! happy dia tu bukan main kepalang rasa macam kalau kau jumpa biskut cream cracker kosong jenama hup seng pastu kau gigit laju2 sejajar dengan tahap happy,takpon menari poco2 kat pavi untuk membuktikan betapa kau gembira sebab dah boleh golek2 atas katil lepas register.teruja (':

pagi tadi yan sembanglah dengan sorang kawan lama yan ni.rasanya lebih kurang kul 12.30 lah.kalau jam yan tak silap.eyh?kenapa jam boleh silap?sebab yan suka cepatkan jam 10 minit kononnya bila bangun pagi tengok tengok.eyh! aku dah lambat!pas tengok jam orang lain baru tau betapa noble nya kau bangun awal.bukan terlambat.(':

kita sambung balik.pastu kan,kawan yan tanyalah.asal bulan 1 dulu follower aku 200 lebih kau punya 100 lebih tapi laa ni aku punya 300 lebih kau punya 1000 lebih ? jawapannya senang je.kau jumpa bomoh barbarambam nyaksikempong marang perapu setengkironyipeng.haaa.terkejut kau.haha.dak aiih.toksah kalut sampai nak jumpa bomoh gara2 nak follower ramai aiih.bomoh tu pon mesti ketaq lutut dengan kau sebab tamak haloba sangat.jomlah kita share sikit2 apa yang agak2 perlu buat untuk blog.kita zaas~

apa yang yan buat,first sekali,rajin lah berblog walking ke blog2 orang.tak kiralah blog yang dah memang fames macam ben ashaari ke,fatin liyana ke,cik epal ke,hanis zalikha ke,irine nadia ke,nurulbadiah lai ke,yuyu zulaikha ke,eyh banyaknya?semua orang fames ke?"blog kau je tak fames fames lagi".haha.okay.finefine.(': pastu tinggalkanlah komen dengan seikhlas hati.janganlah berniat dengan harapan "wa letak komen,promote entry,pastu biar semua orang datang blog wa.kompem pasni wa jadi retis popular" takmo takmo.pastu blog2 picisan cam blog yan ni pon jangan lupa komen.kalau tak sape nak datang.tacingg aa kalau tade orang komen.wuwuw T_T

buruk gila babeng doodle kali ni.persyaithonkan semua tu.:D

apa yang yan buat,pastu tulislah entry yang tak memboringkan orang sangat,kalau bervariasi lagi elok.bukan nak kata yan punya habes best,mcm kau baca komik gila2,utopia,dak aih.tapi at least kurangkan entry berbau cintan cintun dan feeling.dulu yan suka tulis entry mcm ni "kau cinta hatiku,pengarang sanubari,tanpamu jiwaku resah ooo~" dah boleh buat lirik lagu dah.waktu zaman2 tu boleh dikira berapa orang yang datang blog yan dalam sebulan.tak sampai sepuloh,kau.see?nak buat pasukan bola sepak sekolah lawan dengan kampung sebelah pon tak cukup.tak brader betol.T_T

apa yang yan buat,kenelah rajin sikit join segmen2 blogger lain.yan suka pikir,"kalau wa join segmen ni,bila kena letak link blog nanti,mesti ramai orang tengok blog wa.pastu wa pon dapat jumpa lagi ramai blogger baru.wa mesti join segmen ni bro.mesti,mesti,bentak hatiku" ecey.tayah nak bentak bentak sangatlah.bukan sape kesah pon (': so,the conclusion is,kalau join segmen,tak kiralah blogger fames ke tak,sikit sebanyak boleh naikkan blog korang jugak.tak caya try.kalau tak betul duk diam2.haha (':

so,tu je lah entry untuk kali ni ye.yan nak pegi cafe cari makanan.macam tak caya dah masuk campus lain.sapa2 budak uitm sri iskandar,meyh sini kita kawan meyh.so,cheers ! (:

57 comments:

nadzli azlan said...

interesting ! thanks for sharing ;)

Wani said...

ehh , blog kak yan pemes apa ~ hehe

angkasa said...

hai kak yan!!waah nmpaknya jarak kita xjauh mana.sy kt merbok,kedah akak kt perak.weee :) guduck sem baru!

Reen Rostarizam said...

setuju 200% dulu masa mula mula open blog...follower bru 23...skrg dah 200
apa yg dibuat cume follow this tips :)

chemay said...

internet jeles..
tak boleh nak belogwalking selalu.
:(

Munirah said...

haha..org sekarang memang semua nk kejar follower. haihh. eh, all the best dkt uitm :)

Aunie Hanis said...

btol tu aunie sokong...

yqnq ellyana said...

betul tu yan..sokong dengan tips2 yang u kasi ! keep it up :)

sergeant keroro said...

hehe,setuju tu.

oh ye, yan kenal ansara tak??

SofieyAzwa said...

Follower ramai pun kadang2 tak datang blog kita kan?

Anyway,happy berblogginG!

kAmi dAn mEreKa said...

eh, yan tukar kampus ke? bukan uitm shah alam ke,

Akid azami said...

kewl!! pasal join segmen tu memang betul :D

Bulan said...

tol2.setuju ngan yan.
bulan menulis dari hati =)

Anonymous said...

blog yang membina.
keep it up.

cunndaa said...

heheeee....setuju tu..
joinla segmen yg blogger lain anjurkan..hehee...
btw, cunndaa follow sini.

Cik Ezy said...

kalo blog2 pemes cik ezy suke bace je..
xsuke komen sbb malu dan segan..
hahakk..
kene carik idea nk wat entry menarek..
tp 2la.. idea dtg kdg2 je..
huhu

Misz Jenny said...

dh kalu kita bukan dak uitm sri iskandar taleh kawan r ehh?

:p

noraliza said...

gila ar sape kalau ada yg tol2 g jumpa bomoh sbb nak dpt follwer ramai..hahaha

elyzatul nastaysah said...

cik yan cantik mmg gajen BW.tu kte sllu singgah bace entry kat blog cik yan.best=)

shopping2u said...

hehhe..btu;..stju..
nway..dtg singgah sini dah terus follow ;) , selamat berkenalan

Arif Azmi said...

Setuju sangat dengan apa Yan cakap. :).. Kalau nak follower ramai.. Kena rajin buat macam2 la... Hehe..

Q :) said...

hye sis izyan yg cantik molek ?
jum join contest sy ? :)
pasal admire ni hihi^^
join la pls pls plsssss T.T

http://quratulmazani.blogspot.com/2011/05/post-anda-mesti-bertajuk-first-contest.html

msredcheesecake said...

cik izyan,
part blogwalking tu selalu fail sebab masalah masa.putera2 kecik2 lagi.spend most of my time caring for them...

Ummi Alesya Sofea said...

slm,liza dah follow..jemput ke blog liza plk yer.. :)

Ummi Alesya Sofea said...

slm,liza dah follow..jemput ke blog liza plk yer.. :)

nurul toinktoink said...

wah best nye...

lemongrassbeam said...

congrats yan!

noorcahaya said...

tips bagos :) lepas ni banyak komen dkt blog , hehehehe

BLADE EDGE said...

salam yan...

dah sambung study?? ramai skrg ni budak2 U dah balik ke hostel utk semester seterusnya...

chapaticokelat^^ said...

awww . congratulations then C:

Rtp Farra Arisha said...

and whatever it is, keep blogging all the time, sisterr :))

Jamban Comel said...

doodle yang comel hak3,kalau naik dengan usaha sendiri lagi bagus ,nak harapkkan backlink orang lain agak susah ...

HALIM said...

wah, tacing baca tips yan bagi.. ^_^

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

dulu rajin join segmen..skang dah malas plak rsnya..BW rajinlah juga..

アヌム ちゃん said...

Salam. moshi2..singgah jalan2 bw sini~
Dah lama tak bw ni rindu pulak :)
Visit dari frommetoyou
Arigatou (^____^)

Sarah Khan said...

salam ;)

am new blogger here.

haha betul jugak. hey thanks btw tips or strategi u tuh sgt berguna. nak try jugak nanti.

A retarded kitty said...

den tak tau kenapa orang follow blog den

Scya Lollita said...

CIK SCYA pakai jampi serapah tak jadik pown kehkehkeh


puhh , seminggu cik scya x bw :(

Ihsan Arifin said...

haha 'pershaitonkan' ;D

Hayati Hamzah said...

tudia bila cik yan stat bebel. HAHA

Irnie Rinawaty said...

tips menarik ni utk blogger baru..:)
thanks yan.

♥ aliahƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ said...

thanks for sharing yaa...

cikida said...

yeahh,,manyak tips whoaa.i like ! mishuu...=)

Arief Arf said...

nice tips!
tapi yang penting kualiti content tu, and orang pun akan naturally datang sendiri!
X)

CikHaniBhulat said...

hurm, dah lama x blogwalking..hihii...alo, yan..pilih kasih btul la...kawan dak uitm jew...kwn la dgn semua dak seri iskndar..baru chill...hehehe =)

A & N said...

nice! thx sharing sis. :)(:

SheyPull said...

LAPTOP DALAM KOMEN TUH CANTEK LA YAN...:p

NAK PINJAM LEH X?



JOM singgah blog saya nak... cerita DEMAM PANAS dan SAYA

dya mohamad said...

sgt btol apa yang yan ckp tuh.kite komen kene seikhlas hati bukan sbb nak promot link(:

teynteyn the doll said...

Thanks Kaseh utk tips yg terbaekkk dr ladang gandum tu^^

yqnq ellyana said...

slow2 jek kita try blogwalking tuhh..uhuk3

Imran nyambek said...

kok gitu.orite2

Nini Hartini said...

akak tak larat nk bw sana sini. huhu..follower yg ada tu pun dah cukup tak terlayan. hehe...akak selalu masuk blog yg mmg akak follow dan yg follow akak. jarang ke blog yg akk x follow sebab tak terkejar.

akk nk jd pengkomen yg bermutu. hehe...bukan tajuk Pasal Arnab tp entry pasal air milo. then gi komen psl arnab. nmpk nau x membaca. hehehehe

ehh akk mmg suka bebel pjg2 kt ruuang komen org ehh

MiSh cHaa said...

dear.. bagi i , i xkisah follower ramai or tak.. i suke baca blog org and i suke jadi silent reader.. sbb i jarang ada pendpat utk dikomen... hehe.. but i suke tengok blog kawan2 i yang dulu just ade 2 3 kerat je follower but skrg dah beribu riban followernyee... tahniah kat korang.. :)

wani said...

haaa, betul2. nnti wani nk iktl ape yg kak yan suruh. wani blogger bru lgi. wink :)

wani said...

haaa, betul2. nnti wani nk iktl ape yg kak yan suruh. wani blogger bru lgi. wink :)

fika mey said...

wahh.mcm bas.tengs ye (: hee~

Dayana AZ said...

hahaha pnah eh yan tulis cintan cintun :P .. ehee, da maju da :D

Tabung PIBG

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, May 28, 2011

Apa yang yan buat...

Hello lovelies !
Peace be with you guys (:

eyh korang nak tau tak ? yan kat kolej indera sakti,uitm sri iskandar! happy dia tu bukan main kepalang rasa macam kalau kau jumpa biskut cream cracker kosong jenama hup seng pastu kau gigit laju2 sejajar dengan tahap happy,takpon menari poco2 kat pavi untuk membuktikan betapa kau gembira sebab dah boleh golek2 atas katil lepas register.teruja (':

pagi tadi yan sembanglah dengan sorang kawan lama yan ni.rasanya lebih kurang kul 12.30 lah.kalau jam yan tak silap.eyh?kenapa jam boleh silap?sebab yan suka cepatkan jam 10 minit kononnya bila bangun pagi tengok tengok.eyh! aku dah lambat!pas tengok jam orang lain baru tau betapa noble nya kau bangun awal.bukan terlambat.(':

kita sambung balik.pastu kan,kawan yan tanyalah.asal bulan 1 dulu follower aku 200 lebih kau punya 100 lebih tapi laa ni aku punya 300 lebih kau punya 1000 lebih ? jawapannya senang je.kau jumpa bomoh barbarambam nyaksikempong marang perapu setengkironyipeng.haaa.terkejut kau.haha.dak aiih.toksah kalut sampai nak jumpa bomoh gara2 nak follower ramai aiih.bomoh tu pon mesti ketaq lutut dengan kau sebab tamak haloba sangat.jomlah kita share sikit2 apa yang agak2 perlu buat untuk blog.kita zaas~

apa yang yan buat,first sekali,rajin lah berblog walking ke blog2 orang.tak kiralah blog yang dah memang fames macam ben ashaari ke,fatin liyana ke,cik epal ke,hanis zalikha ke,irine nadia ke,nurulbadiah lai ke,yuyu zulaikha ke,eyh banyaknya?semua orang fames ke?"blog kau je tak fames fames lagi".haha.okay.finefine.(': pastu tinggalkanlah komen dengan seikhlas hati.janganlah berniat dengan harapan "wa letak komen,promote entry,pastu biar semua orang datang blog wa.kompem pasni wa jadi retis popular" takmo takmo.pastu blog2 picisan cam blog yan ni pon jangan lupa komen.kalau tak sape nak datang.tacingg aa kalau tade orang komen.wuwuw T_T

buruk gila babeng doodle kali ni.persyaithonkan semua tu.:D

apa yang yan buat,pastu tulislah entry yang tak memboringkan orang sangat,kalau bervariasi lagi elok.bukan nak kata yan punya habes best,mcm kau baca komik gila2,utopia,dak aih.tapi at least kurangkan entry berbau cintan cintun dan feeling.dulu yan suka tulis entry mcm ni "kau cinta hatiku,pengarang sanubari,tanpamu jiwaku resah ooo~" dah boleh buat lirik lagu dah.waktu zaman2 tu boleh dikira berapa orang yang datang blog yan dalam sebulan.tak sampai sepuloh,kau.see?nak buat pasukan bola sepak sekolah lawan dengan kampung sebelah pon tak cukup.tak brader betol.T_T

apa yang yan buat,kenelah rajin sikit join segmen2 blogger lain.yan suka pikir,"kalau wa join segmen ni,bila kena letak link blog nanti,mesti ramai orang tengok blog wa.pastu wa pon dapat jumpa lagi ramai blogger baru.wa mesti join segmen ni bro.mesti,mesti,bentak hatiku" ecey.tayah nak bentak bentak sangatlah.bukan sape kesah pon (': so,the conclusion is,kalau join segmen,tak kiralah blogger fames ke tak,sikit sebanyak boleh naikkan blog korang jugak.tak caya try.kalau tak betul duk diam2.haha (':

so,tu je lah entry untuk kali ni ye.yan nak pegi cafe cari makanan.macam tak caya dah masuk campus lain.sapa2 budak uitm sri iskandar,meyh sini kita kawan meyh.so,cheers ! (:

57 comments:

nadzli azlan said...

interesting ! thanks for sharing ;)

Wani said...

ehh , blog kak yan pemes apa ~ hehe

angkasa said...

hai kak yan!!waah nmpaknya jarak kita xjauh mana.sy kt merbok,kedah akak kt perak.weee :) guduck sem baru!

Reen Rostarizam said...

setuju 200% dulu masa mula mula open blog...follower bru 23...skrg dah 200
apa yg dibuat cume follow this tips :)

chemay said...

internet jeles..
tak boleh nak belogwalking selalu.
:(

Munirah said...

haha..org sekarang memang semua nk kejar follower. haihh. eh, all the best dkt uitm :)

Aunie Hanis said...

btol tu aunie sokong...

yqnq ellyana said...

betul tu yan..sokong dengan tips2 yang u kasi ! keep it up :)

sergeant keroro said...

hehe,setuju tu.

oh ye, yan kenal ansara tak??

SofieyAzwa said...

Follower ramai pun kadang2 tak datang blog kita kan?

Anyway,happy berblogginG!

kAmi dAn mEreKa said...

eh, yan tukar kampus ke? bukan uitm shah alam ke,

Akid azami said...

kewl!! pasal join segmen tu memang betul :D

Bulan said...

tol2.setuju ngan yan.
bulan menulis dari hati =)

Anonymous said...

blog yang membina.
keep it up.

cunndaa said...

heheeee....setuju tu..
joinla segmen yg blogger lain anjurkan..hehee...
btw, cunndaa follow sini.

Cik Ezy said...

kalo blog2 pemes cik ezy suke bace je..
xsuke komen sbb malu dan segan..
hahakk..
kene carik idea nk wat entry menarek..
tp 2la.. idea dtg kdg2 je..
huhu

Misz Jenny said...

dh kalu kita bukan dak uitm sri iskandar taleh kawan r ehh?

:p

noraliza said...

gila ar sape kalau ada yg tol2 g jumpa bomoh sbb nak dpt follwer ramai..hahaha

elyzatul nastaysah said...

cik yan cantik mmg gajen BW.tu kte sllu singgah bace entry kat blog cik yan.best=)

shopping2u said...

hehhe..btu;..stju..
nway..dtg singgah sini dah terus follow ;) , selamat berkenalan

Arif Azmi said...

Setuju sangat dengan apa Yan cakap. :).. Kalau nak follower ramai.. Kena rajin buat macam2 la... Hehe..

Q :) said...

hye sis izyan yg cantik molek ?
jum join contest sy ? :)
pasal admire ni hihi^^
join la pls pls plsssss T.T

http://quratulmazani.blogspot.com/2011/05/post-anda-mesti-bertajuk-first-contest.html

msredcheesecake said...

cik izyan,
part blogwalking tu selalu fail sebab masalah masa.putera2 kecik2 lagi.spend most of my time caring for them...

Ummi Alesya Sofea said...

slm,liza dah follow..jemput ke blog liza plk yer.. :)

Ummi Alesya Sofea said...

slm,liza dah follow..jemput ke blog liza plk yer.. :)

nurul toinktoink said...

wah best nye...

lemongrassbeam said...

congrats yan!

noorcahaya said...

tips bagos :) lepas ni banyak komen dkt blog , hehehehe

BLADE EDGE said...

salam yan...

dah sambung study?? ramai skrg ni budak2 U dah balik ke hostel utk semester seterusnya...

chapaticokelat^^ said...

awww . congratulations then C:

Rtp Farra Arisha said...

and whatever it is, keep blogging all the time, sisterr :))

Jamban Comel said...

doodle yang comel hak3,kalau naik dengan usaha sendiri lagi bagus ,nak harapkkan backlink orang lain agak susah ...

HALIM said...

wah, tacing baca tips yan bagi.. ^_^

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

dulu rajin join segmen..skang dah malas plak rsnya..BW rajinlah juga..

アヌム ちゃん said...

Salam. moshi2..singgah jalan2 bw sini~
Dah lama tak bw ni rindu pulak :)
Visit dari frommetoyou
Arigatou (^____^)

Sarah Khan said...

salam ;)

am new blogger here.

haha betul jugak. hey thanks btw tips or strategi u tuh sgt berguna. nak try jugak nanti.

A retarded kitty said...

den tak tau kenapa orang follow blog den

Scya Lollita said...

CIK SCYA pakai jampi serapah tak jadik pown kehkehkeh


puhh , seminggu cik scya x bw :(

Ihsan Arifin said...

haha 'pershaitonkan' ;D

Hayati Hamzah said...

tudia bila cik yan stat bebel. HAHA

Irnie Rinawaty said...

tips menarik ni utk blogger baru..:)
thanks yan.

♥ aliahƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ said...

thanks for sharing yaa...

cikida said...

yeahh,,manyak tips whoaa.i like ! mishuu...=)

Arief Arf said...

nice tips!
tapi yang penting kualiti content tu, and orang pun akan naturally datang sendiri!
X)

CikHaniBhulat said...

hurm, dah lama x blogwalking..hihii...alo, yan..pilih kasih btul la...kawan dak uitm jew...kwn la dgn semua dak seri iskndar..baru chill...hehehe =)

A & N said...

nice! thx sharing sis. :)(:

SheyPull said...

LAPTOP DALAM KOMEN TUH CANTEK LA YAN...:p

NAK PINJAM LEH X?



JOM singgah blog saya nak... cerita DEMAM PANAS dan SAYA

dya mohamad said...

sgt btol apa yang yan ckp tuh.kite komen kene seikhlas hati bukan sbb nak promot link(:

teynteyn the doll said...

Thanks Kaseh utk tips yg terbaekkk dr ladang gandum tu^^

yqnq ellyana said...

slow2 jek kita try blogwalking tuhh..uhuk3

Imran nyambek said...

kok gitu.orite2

Nini Hartini said...

akak tak larat nk bw sana sini. huhu..follower yg ada tu pun dah cukup tak terlayan. hehe...akak selalu masuk blog yg mmg akak follow dan yg follow akak. jarang ke blog yg akk x follow sebab tak terkejar.

akk nk jd pengkomen yg bermutu. hehe...bukan tajuk Pasal Arnab tp entry pasal air milo. then gi komen psl arnab. nmpk nau x membaca. hehehehe

ehh akk mmg suka bebel pjg2 kt ruuang komen org ehh

MiSh cHaa said...

dear.. bagi i , i xkisah follower ramai or tak.. i suke baca blog org and i suke jadi silent reader.. sbb i jarang ada pendpat utk dikomen... hehe.. but i suke tengok blog kawan2 i yang dulu just ade 2 3 kerat je follower but skrg dah beribu riban followernyee... tahniah kat korang.. :)

wani said...

haaa, betul2. nnti wani nk iktl ape yg kak yan suruh. wani blogger bru lgi. wink :)

wani said...

haaa, betul2. nnti wani nk iktl ape yg kak yan suruh. wani blogger bru lgi. wink :)

fika mey said...

wahh.mcm bas.tengs ye (: hee~

Dayana AZ said...

hahaha pnah eh yan tulis cintan cintun :P .. ehee, da maju da :D